Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στις 18.00

Ανοιχτό αντιφασιστικό κάλεσμα με αφορμή την επίθεση στη Νεάπολη.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 19/02, σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ σε σπίτι στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης όπου διαμένει οικογένεια μεταναστών ιρακινής καταγωγής. Την ώρα της επίθεσης μέσα στο σπίτι βρίσκονταν 11 άτομα, 8 εκ των οποίων παιδιά.

Στις 08/02, ο θάνατος άντρα από τη Νιγηρία στο Α.Τ. Ομόνοιας έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των βασανισμένων και δολοφονημένων συνανθρώπων μας από αστυνομικούς.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, 21χρονος άντρας πακιστανικής καταγωγής που εργαζόταν υπό εξουθενωτικές συνθήκες σε κτηνοτροφική μονάδα στη Λάρισα, καταγγέλει ότι ξυλοκοπήθηκε και δέχθηκε απειλές για τη ζωή του όταν ζήτησε από τον εργοδότη τα δεδουλευμένα του.

Παράλληλα, έρευνες παγκόσμιων οργανισμών εκθέτουν την απάνθρωπη κι εξευτελιστική μεταχείριση που υφίστανται πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι ζουν στα κρατικά κέντρα κράτησης ανά τη χώρα.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 24/02 στις 18:00 στο Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα Τούμπας, με σκοπό τη διοργάνωση δράσεων ως απάντηση στις φασιστικές πρακτικές που υποτιμούν και θέτουν τις ζωές μας σε κίνδυνο.

Επίθεση σε έναν από εμάς, ισοδυναμεί με επίθεση σε όλους μας.

Ενάντια σε ακροδεξιούς, αστυνομία, κράτος & κεφάλαιο:

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Δικτύωση Κινημάτων για Γη & Ελευθερία - Συνέλευση Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Φεβρουάριος 12h