Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στις 9.30 πμ

Εφετείο της 2ης δίκης του Ε.Α.

Συνεχίζεται την Παρασκευή 22/2, το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά την επίθεση στην ΤτΕ και το ΔΝΤ, τις απαλλοτριώσεις τραπεζών Εθνικής των Μεθάνων και της Πειραιώς στη Κλειτορία, καθώς και τη συμπλοκή στο Μοναστηράκι .

Αυτή στιγμή η δίκη ολοκλήρωσε τη διαδικασία ανάγνωσης των εγγράφων. Έχουν αναγνωστεί τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο ενώ οι σύντροφοι του Επαναστατικού Αγώνα κατέθεσαν δημοσιοποιημένα έγγραφα που αφορούν στις Συμβάσεις Δανεισμού οι οποίες επιβλήθηκαν το 2010 καθώς και στα τρία ''μνημόνια''. Πρόκειται για εκθέσεις , αναλύσεις και κείμενα φορέων, προσώπων και θεσμικών οργάνων του καθεστώτος που επιχειρηματολογούν και καταδικάζουν τα ''μνημόνια'' ως αντισυνταγματικά, ότι παραβίασαν και παραβιάζουν το εγχώριο, ευρωπαϊκό και διεθνές καθεστωτικό νομικό πλαίσιο και κατέλυσαν το σύστημα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας επιβάλλοντας την δικτατορία της τρόικας, των δανειστών και των κεφαλαιαγορών. Ότι συνθλίβουν την κοινωνική πλειοψηφία αυξάνοντας ραγδαία τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Τα παραπάνω έγγραφα περιγράφουν μέσα από την καθεστωτική οπτική την πολιτική και κοινωνική κατάσταση που επέβαλαν τα ''μνημόνια'' στη χώρα και τη θέση συνταγματολόγων για την αναγκαιότητα κοινωνικής αντίστασης για την αποτροπή της επιβολής των συμβάσεων δανεισμού.

Την Παρασκευή 22/2/2019 αρχίζει η διαδικασία της κατάθεσης των πολιτικών μαρτύρων υπεράσπισης ενώ στη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου(Δευτέρα) θα καταθέσουν ως πολιτικοί μάρτυρες υπεράσπισης για τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα: ο σύντροφος Σασουά Μπερτράντ μέλος της Κόκκινης Βοήθειας Βελγίου και πρώην μέλος της οργάνωσης αντάρτικου πόλης Μαχόμενοι Κομμουνιστικοί Πυρήνες (CCC) που έδρασε το 1983-85 - είχε καταθέσει και στην 1η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα το 2012- καθώς και η συντρόφισσα Άντι από την έδραΕπιτροπή της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας που έχει έδρα την Ελβετία. Επίσης θα καταθέσουν ως πολιτικοί μάρτυρες υπεράσπισης για τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη 4 σύντροφοι και συντρόφισσες από την Ελλάδα.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78413/