Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στις 15.30

Κάλεσμα της Κίνησης πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό

ΚΑΛΕΣΜΑ της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό
Αύριο Παρασκευή 22/2 και στις 3:30μμ, θα βρίσκονται στις Σταγιάτες δύο αγωνιστές-στριες για τη Γη και την Ελευθερία από την Νότια Αμερική. Ο Ariel, από την φυλή Νάσα, από την περιοχή Κάουκα της Κολομβίας , ένας από τους δημιουργούς της ταινίας «Γη και Αίμα» που προβλήθηκε χτες στο «Στέκι Μεταναστών- Χώρος Κινημάτων» και η Νάνου από την Αργεντινή.
Θα κάνουν Γκράφιτι σε τοίχο πάνω στον δρόμο πριν την είσοδο του χωριού, αφιερωμένο στους αγώνες των κατοίκων του Πηλίου για το Νερό και θα ξεναγηθούν στην πηγή της Κρύας Βρύσης, για να πάρουν μια εικόνα από τα έργα που έκαναν οι κάτοικοι του χωριού για να προστατέψουν την πηγή.
Η παρουσία των δύο συναγωνιστών είναι εξαιρετικά συμβολική, ενόψει της κορύφωσης του αγώνα του Κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του πόσιμου νερού με χλωρίωση.
Στέλνει επίσης ένα μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους «φορείς», ότι οποιαδήποτε προσπάθεια-ενέργεια για «αξιοποίηση» της πηγής της Κρύας Βρύσης ή οποιασδήποτε άλλης πηγής, που για εκατοντάδες χρόνια τροφοδοτεί με πεντακάθαρο νερό τα σπίτια των χωριών του Πηλίου, θα βρεθεί αντιμέτωπη όχι μόνον με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και με αλληλέγγυους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Καλούμε όσους θέλουν να καλωσορίσουν και να γνωρίσουν τους δύο συναγωνιστές-στριες να βρίσκονται στην πλατεία των Σταγιατών αύριο στις 3:30μμ.
Διάρκεια περπατήματος προς την Κρύα Βρύση: 20'

Îνα ή πεÏÎ'σσότεÏα άτομα, άτομα στÎκονταÎ', βουνό, υπαίθÏÎ'ες δÏαστηÏÎ'ότητες καÎ' φÏση

πηγή : https://el-gr.facebook.com/watervolo/