Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία στο ΑΤ Ομόνοιας - Δικαιοσύνη για τον Εμπουκά

Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6:00μμ

Να σταματήσουν τώρα οι δολοφονίες της Αστυνομίας. Δικαιοσύνη για τον Εμπουκά

Οι συλλογικότητες που οργανώσαμε την συγκέντρωση/συνέντευξη τύπου έξω από το ΑΤ Ομόνοιας την Πέμπτη 21/2, καταγγέλλουμε την αναίτια προσαγωγή και τον ξυλοδαρμό του νεαρού φοιτητή και μέλους του Νέου Αριστερού Ρεύματος, κατά την λήξη της συγκέντρωσης μας, και καλούμε σε νέα συγκέντρωση και πορεία με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα την Τρίτη 26/2. Η αστυνομική βία και η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Θα είμαστε στον δρόμο μέχρι την δικαίωση του Εμπουκά..

Στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά, μετανάστης από την Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η γυναίκα του Εμπουκά αναζητώντας τον σύντροφο της επισκέφθηκε το ΑΤ Ομόνοιας όπου και έπεσε θύμα ενός απάνθρωπου εμπαιγμού. Ενώ ο άνθρωπος είχε πεθάνει της είπαν πως δεν γνωρίζουν κάτι και την έκαναν μπαλάκι από τμήμα σε τμήμα, για να της πουν τελικά να περιμένει 24 ώρες και να κάνει δήλωση εξαφάνισης. Μόνο μετά από πολλά τηλεφωνήματα του δικηγόρου της ενημερώθηκε τελικά η οικογένεια. Διαφορετικά και όπως φαίνεται, αν δεν είχε παρέμβει δικηγόρος, ο Εμπουκά ίσως και να ήταν τώρα αγνοούμενος…

Είναι προφανές. Το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, από την πρώτη στιγμή, μεθοδεύει διαδικασίες συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών που οδήγησαν στον θάνατο του Εμπουκά, θυμίζοντας μας την επιχείρηση συγκάλυψης στην φρικιαστική δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην οποία και εμπλέκονται αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος.

Το τμήμα της Ομόνοιας βαρύνεται με πλήθος καταγγελιών για βασανιστήρια και δολοφονίες, από τις οποίες, οι περισσότερες «κουκουλώνονται», αφού το κολαστήριο της Ομόνοιας απολαμβάνει χρόνια τώρα την πλήρη ανοχή του ΠΡΟ.ΠΟ και των κυβερνήσεων.

Φτάνει πια... Να μπει τώρα ένα τέλος στο άβατο του ΑΤ Ομόνοιας. Απαιτούμε από την ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ, να αναλάβει τις ευθύνες της. Διαφορετικά θα θεωρείται συνένοχη σε ρατσιστικά εγκλήματα.

Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Εμπουκά, την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατο του, την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση, με συμβούλους, που θα ορίσει η ίδια η οικογένεια του.

Απαιτούμε να σταματήσει η βαρβαρότητα της ελληνικής αστυνομίας, να μπει τέλος, εδώ και τώρα, στις δολοφονίες.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Αλληλεγγύη στην οικογένεια του Εμπουκά

Αντιρατσιστικές και Αντιφασιστικές συλλογικότητες, Κοινότητες μεταναστών και προσφύγων

πηγή : https://www.kar.org.gr/2019/02/23/triti-26-2-…
πηγή : email που λάβαμε στις 24 Φεβρουάριος 13h


Κανένας θάνατος στη σιωπή - Όλες/οι στην πορεία διαμαρτυρίας (Προπύλαια 6μμ) για τη δολοφονία του Εμπουκά στο Α.Τ. Ομόνοιας

Το Α.Τ. Ομονοίας αποτελεί εδώ και χρόνια έναν ρατσιστικό και φασιστικό κρατικό θύλακα στο κέντρο της Αθήνας. Είναι δεκάδες οι φορές που οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος έχουν εμπλακεί σε ξυλοδαρμούς, βασανισμούς και δολοφονίες μεταναστών αλλά και γενικότερα καταπιεσμένων.

Ο 34χρονος Νιγηριανός Ebuka αποτελεί το τελευταίο θύμα του τμήματος της Ομονοίας. Το Α.Τ. Ομονοίας όμως δεν είναι ένα τυχαίο τμήμα που κάποιες φορές «φτάνει και στα άκρα». Το ελληνικό κράτος σε αντίθεση με ό,τι βαυκαλίζεται η κυβέρνηση του, ήταν και είναι ένα ρατσιστικό κράτος. Ήταν και είναι, διότι αποτελεί ένα κράτος που διατηρεί φράκτες στον Έβρο για να στέλνει πρόσφυγες να πνίγονται στο Αιγαίο, συνεργάζεται με τη Frontex για να αποτρέπει προσφυγικές βάρκες να φτάνουν στα ελληνικά παράλια, άλλοτε απελαύνει και άλλοτε φυλακίζει σε στρατόπεδα κατατρεγμένους ανθρώπους ενώ παράλληλα δεν εφαρμόζει καμία πολιτική προστασίας για αυτούς. Είναι το ίδιο κράτος που ετοιμάζεται να αποφυλακίσει τον καλό άνθρωπο Κορκονέα με πρόταση του εισαγγελέα του.

Υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται εύκολα κατανοητό πως το Α.Τ. Ομονοίας δεν είναι μια εξαίρεση στο κανόνα αλλά το αντίθετο. Αποτελεί το βασικό κανόνα της μεταναστευτικής πολιτικής της Ελλάδας ανά δεκαετίες, από τα ρατσιστικά πογκρόμ και τις Μανωλάδες μέχρι το φράκτη του Έβρου, από τα στρατόπεδα προσφύγων μέχρι τους πνιγμένους στο Αιγαίο. Το Α.Τ. Ομονοίας είναι ένα άντρο τραμπούκων φασιστών που με κάθε ευκαιρία υπενθυμίζει σε όποιο/α μπερδεύεται ότι το ελληνικό κράτος δεν είναι καθόλου φιλόξενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ασυδοσίας του συγκεκριμένου τμήματος είναι και ο ξυλοδαρμός διαδηλωτή μετά το τέλος της συγκέντρωσης της Πέμπτης 21/2 αφού απομονώθηκε από μια διμοιρία ΜΑΤ.

Κάνουμε σαφές πως καμία ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει με τους ένστολους ναζί της Ομόνοιας, για αυτό και απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο αυτού του δολοφονικού θύλακα στο κέντρο της Αθήνας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 26/2 και στη πορεία προς το Α.Τ. Ομονοίας.

-Να κλείσει το Α.Τ. Ομόνοιας, αυτό το άντρο δολοφόνων και βασανιστών στο κέντρο της Αθήνας.
-Κανένας θάνατος δεν γίνεται ανεκτός, καμία δολοφονία δεν περνάει στη σιωπή.
-Να πέσει ο φράκτης στον Έβρο, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, να κλείσουν τα κέντρα κράτησης και να ενταχθούν όλοι οι πρόσφυγες στον αστικό ιστό με όλα τα δικαιώματα.

πηγή : http://rocinante.gr/kanenas-thanatos-sti-siop…