τι; : πορεία θεματική : Ebuka

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 στις 17.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

[Θεσσαλονίκη] Πορεία για τον Ebuka

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Φεβρουάριος 19h


πηγή : email που λάβαμε στις 28 Φεβρουάριος 21h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΠΕ 7.3 17:00 Καμάρα | Πορεία για την δολοφονία του Ebuka από μπάτσους

Ο πόλεμος ενάντια των μεταναστών συνεχίζεται

Στις 8/2, ο Νιγηριανός μετανάστης μικροπωλήτης, Ebuka Μαμάν Σούμπεκ

δολοφονείται στο κολαστήριο του Α.Τ. Ομόνοιας, γνωστό για τους

βασανισμούς και τις δολοφονίες μεταναστών, Ρομά, τοξικοεξαρτημένων-

όσων, δηλαδή, περισσεύουν.

Ξέρουμε πολύ καλά πως οι κρατικές δολοφονίες μεταναστών είναι απλά η πιο

ακραία μορφή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που

ξεκινάει από τον έλεγχο των συνόρων και τα κέντρα κράτησης, το κυνήγι

των μεταναστών μικροπωλητών και καταλήγει στους πνιγμούς από

λιμενόμπατσους στο αιγαίο, τα πογκρόμ από «αγανακτισμένους κατοίκους"

στα νησιά και τις δολοφονίες στα Τμήματα.

Η κοινότητα του έθνους, διασφαλίζοντας την εσωτερική της συνοχή,

ταυτόχρονα κατασκευάζει συνεχώς τους «Άλλους». Τους ξένους, τους

«λαθρομετανάστες», οποιοδήποτε κομμάτι της κοινωνίας μπορεί να υποτιμηθεί

αρκετά για να συμπυκνώσει την αλλοεθνή απειλή, τον εχθρό που έρχεται από

έξω, για να καταστρέψει από μέσα.

Οι βασανισμοί και δολοφονίες μεταναστών στα χωράφια / στους δρόμους /

στα Α.Τ. / στα κέντρα κράτησης από αφεντικά / φασίστες / μπάτσους δεν

είναι ούτε ατυχήματα, ούτε μεμονωμένα περιστατικά. Είναι το πρόσταγμα

για τάξη και ασφάλεια, το πρόσταγμα για σιωπή μπροστά στην εθνική

ενότητα.

Η οργή μας να νικήσει τον θάνατο

πηγή : https://yfanet.espivblogs.net/2019/03/03/pe-7…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Να τσακίσουμε κράτος- κεφάλαιο- φασίστες- κανιβάλους.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 5/3 ΕΞΩ από το ΑΤ Αριστοτέλους, 18:30

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : ΠΕΜΠΤΗ 7/3 ΚΑΜΑΡΑ, 17.00

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης, Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

«Δεσμοφύλακες, δικαστικοί, κομματάρχες σας αγνοώ όλους. Δεν θα μπορέσετε να με βγάλετε από εδώ μέσα τρελή εκτός κι αν με σκοτώσετε. Μα το μυαλό μου θα είναι καθαρό, θα είμαι απόλυτα υγιής κι όλοι θα ξέρουν με σιγουριά ότι εσείς είστε οι δολοφόνοι, μια κυβέρνηση ένα κράτος δολοφόνων.»

Φράνκα Ράμε, Ντάριο Φο

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της συστηματικής επίδειξης βίας από πλευράς του κράτους. Η δολοφονία του μετανάστη Ebuka στο Α.Τ. Ομόνοιας, ο εμπαιγμός και το καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλεται στον μαχόμενο αγωνιστή Σπύρο Χριστοδούλου αλλά και ο ξυλοδαρμός από ναζί μπράβους σε μετανάστες εργάτες στη Λάρισα τον τελευταίο μόλις μήνα είναι σημεία που φανερώνουν ξανά ότι ο κόσμος της εξουσίας δολοφονεί. Η κυριαρχία δηλαδή, στον δρόμο για την βαθύτερη και εκτενέστερη διόγκωσή της, παρελαύνει πάνω από κάθε εμπόδιο με ό,τι μέσα διαθέτει.

Ο Νιγηριανός μετανάστης Ebuka βρίσκεται νεκρός στο ΑΤ Ομόνοιας, ένα τμήμα γνωστό για τους βασανισμούς προσφύγων και μεταναστών και τις δολοφονίες από τα επίσημα τάγματα εφόδου της ΕΛ.ΑΣ. Η δολοφονία αυτή είναι ένα ακόμα κρατικό έγκλημα. Με μια ματιά στο χρονικό του Α.Τ. Ομόνοιας μετράμε 4 ανθρώπους από την υπέρμετρη βία από μέρους των αστυνομικών, σε σημεία χωρίς κάμερες όπως ασανσέρ ή τουαλέτες κατά την προσφιλή τακτική των σκυλιών του συστήματος. Από το ίδιο Α.Τ. προέρχονται και οι μπάτσοι που φύτεψαν μαχαίρι στον τόπο θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον οποίο και χτύπησαν ως θανάτου. Ακόμη και μετά την δολοφονία του Ebuka, οι μπάτσοι δε δίστασαν να χτυπήσουν διαδηλωτές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας: ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο ένστολων φονιάδων. Ξέρουμε καλά ότι η δράση των μπάτσων περνάει αδίκαστη, αφού εξάλλου είναι η ίδια η αστική δικαιοσύνη που τους οπλίζει να χτυπάν συνάμα με το κρατικό οπλοστάσιο που παρέχει τη νομική κάλυψη επιχειρώντας από την μια να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και από την άλλη να κανονικοποιήσει στις συνειδήσεις των ανθρώπων μια στυγνή δολοφονία όπως αυτή του Ebuka.

Το κράτος ακόμα πριμοδοτεί την συγκρότηση ενός αντεπαναστατικού πόλου, ο οποίος θα είναι αυτός που θα κάνει την βρώμικη δουλειά και θα επιτεθεί σε πρόσφυγες, μετανάστες, αγωνιστές, στα κομμάτια της κοινωνίας που βάζουν ανάχωμα στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου: τους φασίστες, ή αλλιώς το παρακράτος. Είτε με μολότωφ σε σπίτι προσφύγων στη Νεάπολη, είτε με την φασιστική δολοφονία του Αλβανού εργάτης γης Petrit Zifle από τον φασίστα και μέλος της ΧΑ Δ. Κουρή στη Λευκίμμη Κέρκυρας, οι φασίστες λειτουργούν στην υπηρεσία του καθεστώτος, το οποίο επιβάλλει τους όρους λεηλασίας της κοινωνίας και το χτύπημα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, ενώ ταυτόχρονα η πολιτική διαχείριση προσπαθεί να τους ξεπλύνει, αποπολιτικοποιώντας και απονοηματοδοτώντας την δίκη της ΧΑ που διεξάγεται 6 χρόνια μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα. Στις 8/2 στη Λάρισα, επιβεβαιώνοντας την συνεργασία αφεντικών και ναζί, εργοδότης και μπράβοι προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή ξυλοκόπησαν τους εργάτες Σαλμάν Ατζούμ και Σαιντ Αχμέντ, όταν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.

Την ίδια χρονική στιγμή, ο εμπαιγμός προς τον κρατούμενο Σπύρο Χριστοδούλου με την μη ικανοποίηση των αιτημάτων του για συγχώνευση ποινών όπως ορίζει ο νόμος, είναι μια ακόμη μεθόδευση, τα νήματα της οποίας κινεί το κράτος. Ο κρατούμενος αγωνιστής προχώρησε σε απεργία πείνας από 14 Ιανουαρίου διεκδικώντας το δικαίωμα που προβλέπεται από τον ίδιο τον νόμο. Η άρνηση συγχώνευσης των ποινών αποτελεί μια κρατική μεθόδευση και φανερώνει πως η εφαρμογή των νόμων γίνεται κατά το δοκούν, πως όσοι δεν υποτάσσονται, θα καταστέλλονται. Κατασκευάζεται έτσι ο εσωτερικός εχθρός για να αλέσθει στη μηχανή του κοινωνικού παραδειγματισμού: όποιος αντιστέκεται διώκεται, φυλακίζεται και φυτοζωεί στα κελιά της αστικής δημοκρατίας. Αυτή είναι η τάξη και ασφάλεια που προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: το καθεστώς εξαίρεσης που επιχειρεί και πετυχαίνει ως ένα βαθμό να επιβάλλει η κυβέρνηση δεν είναι παρά η συνέχιση της κρατικής θανατοπολιτικής σε κάθε κοινωνικό πεδίο.

Η υποταγή των εκμεταλλευομένων απαιτεί τη διάσπαση της κοινωνικής αλληλεγγύης και των δεσμών που συνδέουν τους καταπιεσμένους μέσω της διασποράς του φόβου και της τρομοκρατίας. Το κράτος αναδεικνύεται ως ο μόνος προστάτης μπροστά στους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς της κοινωνίας. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο δήμιος και όλοι εμείς οι δεσμώτες μιας κατάστασης που βαθαίνει την εξαθλίωση. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγωνιστή Σπύρο Χριστοδούλου για την ανάκτηση της ελευθερίας

του, δίνοντας συγχρόνως τον αγώνα για την μόνη πραγματική ελευθερία, που θα έρθει με την συντριβή του κόσμου της εξουσίας. Δίνουμε την ανειρήνευτη μάχη για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής μέσα σε μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης. Σε πείσμα του κρατικού ρεβανσισμού, πολλαπλασιάζουμε τις κοινωνικές - ταξικές αντιστάσεις μέχρι την κοινωνική επανάσταση που θα εξαλείψει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι εργάτες που χτυπιούνται από τα αφεντικά, οι κρατούμενοι όπως ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο μετανάστης Ebuka, οι καταπιεσμένοι ανά τη γη, ξέρουμε καλά ότι είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης και είμαστε πρόθυμοι να ταράσσουμε τα ήρεμα νερά.

ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ. ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 5/3 ΕΞΩ από το ΑΤ Αριστοτέλους, 18:30

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : ΠΕΜΠΤΗ 7/3 ΚΑΜΑΡΑ, 17.00

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο» μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πρωί Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου

Μπάτσοι προσάγουν έναν μετανάστη μικροπωλητή στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας . Όταν αργότερα θα τον αναζητήσει η σύντροφός του, παριστάνουν τους ανήξερους. Η σύντροφός του επιμένει και εν τέλει αποδεικνύεται η αυτονόητη αλήθεια :Ο Εμπουκά Μαμασουμπέκ είναι νεκρός ...

Μια ακόμα δολοφονία στο ΑΤ Ομόνοιας

Στο συγκεκριμένο ΑΤ, που στεγάζεται στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους, έχει καταγραφεί το πιο πλούσιο και αιματοβαμμένο ιστορικό βίας απέναντι στους μετανάστες. Δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις, είτε στα πλαίσια κάποιας εκστρατείας για τον εξευγενισμό του κέντρου, είτε ως θηράματα στο διαρκές κυνήγι των ''παράνομων'' μεταναστών και μεταναστριών που θα γεμίσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είτε για να τσακιστούν οι μικροπωλητές «που κλέβουν την πελατεία των αφεντικών». Χιλιάδες από αυτούς πριν βιώσουν το βασανιστήριο του εγκλεισμού, βασανίστηκαν άγρια .Πολλοί από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή εκεί. Οι δολοφόνοι τους κατάφεραν, στις περισσότερες περιπτώσεις, να μην μαθευτεί τίποτα.

Mια ακόμα δολοφονία της δημοκρατίας

Το ΑΤ Ομόνοιας δεν είναι ένα «άντρο ακροδεξιών μπάτσων που δεν ακολουθούν τις προοδευτικές και ανθρωπιστικές πολιτικές της αριστερής κυβέρνησης». Δεν είναι μια παραφωνία της δημοκρατίας μα σάρκα από την σάρκα της. Όσες διακηρύξεις για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να εκδοθούν, όσες κυβερνήσεις και να αλλάξουν (είτε δεξιοί είτε αριστεροί να είναι οι διαχειριστές) η κρατική στρατηγική παραμένει απειλητικά σταθερή: εκατομμύρια κακοποιήσεις και δολοφονίες μεταναστών και μεταναστριών στα σύνορα και τα ελληνικά εδάφη, εγκλεισμός και άγρια εκμετάλλευση τους .

Στον πόλεμο τους να απαντήσουμε με πόλεμο

Ο πόλεμος είναι διαρκής και οι νεκροί στο βωμό της κυριαρχίας του κράτους και της εκμετάλλευσης , της κοινωνικής ειρήνης και της δημοκρατίας, εκατομμύρια.

Σε αυτόν τον πόλεμο παίρνουμε θέση. Ενάντια σε κάθε λογική βολέματος και ατομισμού, να ανθίσει η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και αγωνιζόμενων . Σπάμε στην πράξη τους διαχωρισμούς στην βάση του φύλου, της φυλής ή του έθνους. Ενάντια στην λογική της «κοινωνικής ειρήνης» που μας πλασάρει η δημοκρατία, να οξύνουμε τον αδιάλλακτο κοινωνικό και ταξικό αγώνα. Ο Εμπουκά και κάθε άλλος, είναι και δικός μας νεκρός και δεν θα ξεχαστεί…

Να μην αφήσουμε καμία παρα-κρατική δολοφονία αναπάντητα

Φωτιά στα κράτη και τους μηχανισμούς τους

Πορεία: Πέμπτη 7 Μάρτη-17:00 Καμάρα

κατάληψη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Μάρτιος 15h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ebuka μετανάστης από την Νιγηρία πατέρας δύο παιδιών δολοφονημένος από μπάτσους στο ΑΤ Ομόνοιας στις 08/02/2019

Στις 8 Φεβρουαρίου ο Ebuka αφρικανός μετανάστης και πατέρας 2 παιδιών που εργαζόταν ως μικροπωλητής προσάγεται από μπάτσους εν ώρα εργασίας και μεταφέρεται στο ΑΤ Ομόνοιας. Ενώ είναι δεμένος με χειροπέδες βρίσκεται νεκρός μέσα στο αστυνομικό τμήμα κάτω από «αδιευκρίνιστες συνθήκες». Οι μπάτσοι έκρυψαν το θάνατο του Εμπουκά για 24 ώρες από την οικογένεια του και με απίστευτη κυνικότητα ζήτησαν από την γυναίκα του να κάνει δήλωση εξαφάνισης, ενώ οι ίδιοι προωθούσαν την απέλαση της σωρού του στην Νιγηρία. Η γνωστοποίηση του θανάτου του Εμπουκά ξεκίνησε από την Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής. Η ανακοίνωση έγραφε: «Ένας άνδρας από τη Νιγηρία, από την κοινότητά μας, δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ομόνοια από την ελληνική αστυνομία. Χρειάζεται να βγούμε έξω και να φωνάξουμε».

Προφανώς δεν πέφτουμε από τα σύννεφα γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στο κολαστήριο του ΑΤ Ομόνοιας οι σαδιστές μπάτσοι, σε μια επίδειξη του ρατσιστικού τους μένους, έχουν αναγκάσει στο παρελθόν μετανάστες να χτυπάν ο ένας τον άλλον βιντεοσκοπώντας τους, προσπαθώντας να τους ξεγυμνώσουν από κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το 2016, τα πλαστικά παιχνίδια και οι στολές της παιδικής θεατρικής ομάδας(ηλικίες 12-14 και 20) της κατάληψης στέγης μεταναστών/ριών «2ο Φιλοξενείο» ήταν αρκετά για να θεωρηθούν τα παιδιά επικίνδυνα και να κρατηθούν στο ΑΤ Ομόνοιας. Εκεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν με σεξουαλικά υπονοούμενα και να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2×2 υπό τα διεστραμμένα βλέμματα ένστολων, ενώ όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους χτυπήθηκαν και εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό και σεξουαλικό περιεχόμενο. Από το ίδιο ΑΤ προέρχονται και οι συνένοχοι στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου οι οποίοι, αφού πέρασαν χειροπέδες στον ετοιμοθάνατο άνθρωπο, του έδωσαν τα τελειωτικά χτυπήματα και του "φύτεψαν" και το περιβόητο μαχαίρι με το οποίο, κατά τα λεγόμενα του κοσμηματοπώλη, είχε προσπαθήσει να τον ληστέψει. Αυτά είναι λίγα από τα παραδείγματα που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, και μόνο για το συγκεκριμένο τμήμα. Υπάρχουν πολλά άλλα μικρά και μεγάλα περιστατικά σε όλη την Ελληνική επικράτεια, από τα οποία κάποια μαθεύτηκαν και κάποια θάφτηκαν από τους κρατικούς δολοφόνους και βασανιστές.

Ποιός είναι όμως ο ρόλος της αστυνομίας; Είναι η "προστασία του πολίτη"; Όχι. Αυτό φαίνεται από την προστασία που δίνουν σε πολιτικούς και εφοπλιστές, από τις πλάτες που κάνουν στα αδέρφια τους, τους φασίστες, όταν αυτοί δολοφονούν ανθρώπους που απλά είναι διαφορετικοί, στις ναρκομαφίες που συμμετέχουν και στην καταστολή και βία που ασκούν σε αγωνιστές και αγωνίστριες. Οι αυθαιρεσίες της αστυνομίας είναι φυσικό επακόλουθο του μονοπωλίου της βίας που κατέχει το κράτος μέσω αυτής, πλαισιωμένο από ανθρώπους οι οποίοι πούλησαν οποιοδήποτε ίχνος κριτικής σκέψης για έναν μισθό. Έτσι, υπό την πρόφαση "την δουλειά μου κάνω" γεννιέται ένας στρατός από σαδιστές, δολοφόνους και βασανιστές, με τυπικές προσωπικότητες που ζέχνουν πατριαρχία, ματσίλα, ρατσισμό και ομοφοβία, οι οποίοι νιώθουν τόσο δυνατοί όταν βρίσκονται με την "συμμορία" τους ώστε να πυροβολούν δεκαπεντάχρονα παιδιά, να ψεκάζουν διαδηλωτές και να τραμπουκίζουν μετανάστες.

Η ατιμωρησία των μπάτσων είναι δεδομένη, καθώς το κράτος δεν πρόκειται να καταδικάσει ποτέ ανθρώπους που εκτελούν τις διαταγές του. Δεν εχουμε δει καταδίκες όσον αφορά την ακραία αστυνομική βία από τα ΜΑΤ την περίοδο 2010-2012(Κίνημα Πλατειών), με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επίθεση σε υπαίθριο ιατρείο στην Πλατεία Συντάγματος όπως και για τις αναίτιες βίαιες συλλήψεις εκείνη την περίοδο αλλά και γενικότερα. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων κανείς δεν καταδικάστηκε, ούτε καν κατηγορήθηκε, για τις δολοφονίες, τους ξυλοδαρμούς και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις ούτε στο ΑΤ Ομόνοιας ούτε πουθενά ενώ πρόσφατα υπήρξε πρόταση του εισαγγελέα να αλλάξει την κατηγορία του Επαμεινώνδα Κορκονέα, δολοφόνου του 15χρονου Α.Γρηγορόπουλου, σε χαμηλότερης βαρύτητας έτσι ώστε να αποφυλακιστεί γρηγορότερα.

Ο ρόλος της αστυνομίας είναι η επιβολή της εξουσίας του κράτους και είναι βαθιά συνδεδεμένος με το καπιταλιστικό σύστημα και την προσπάθεια καταστολής κάθε καταπιεσμένου και καταπιεσμένης, είτε είναι μετανάστης/στρια είτε ντόπιος/ια. Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι αύριο δεν θα είμαστε εμείς στη θέση του Ebuka μέσα σε ένα τμήμα που θα μας βασανίζουν επειδή έτυχε να μην είμαστε στην αφρόκρεμα της κοινωνίας ή συμβιβασμένοι/ες με το σάπιο σύστημα που μας καταπιέζει. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει όσους/ες σκέφτονται τις αστυνομικές σχολές ως μια "λύση" για έναν σταθερό μισθό, και ότι η κοινωνία θεωρεί πως το να είσαι μπάτσος είναι ένα "τίμιο" επάγγελμα που χαίρει σεβασμού. Μπορεί να υπάρχει τυπική ισότητα αλλα υπάρχει ταξική ανισότητα και εμείς δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με τα σκυλιά του κράτους που δολοφονούν ανθρώπους λόγω του χρώματος τους και της καταγωγής τους, είτε καταστέλλουν τους αγωνιστές/στριες που μάχονται καθημερινά για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΥΚΑ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "Σχολείο για την μάθηση της Ελευθερίας"

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 20:00.

ΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 7/3 17:00, ΚΑΜΑΡΑ


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ενάντια στη βια του κράτους και του κεφαλαίου
Καμία κρατική δολοφονία να μη μείνει αναπάντητη

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Πέμπτη 7/3 17:00 καμάρα

Αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός

πηγή : https://pyranthos.org/2019/03/06/poreia-gia-t…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πορεία για τον Ebuka

Το κράτος έχει συνέχεια … Οι δολοφονίες συνεχίζονται

Στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά, 34χρονος μετανάστης από τη Νιγηρία, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας για εξακρίβωση στοιχείων και λίγες ώρες αργότερα πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η αστυνομία όχι μόνο δεν ενημέρωσε αμέσως την οικογένειά του, αλλά όταν το επόμενο πρωί η γυναίκα του ήρθε στο ΑΤ Ομόνοιας αναζητώντας τον, της απέκρυψαν το θάνατό του, την έκαναν μπαλάκι βάζοντάς τη να ψάχνει από Τμήμα σε Τμήμα και έπειτα της είπαν να ξανάρθει αφού περάσουν 24 ώρες να κάνει δήλωση εξαφάνισης. Μόνο μετά από πολλά τηλεφωνήματα και πιέσεις του δικηγόρου της οικογένειας την ενημέρωσαν τελικά για τον θάνατο του άντρα της, συγκαλύπτοντας έτσι το γεγονός για πάνω από 24 ώρες.

Το περιστατικό θα έμενε στην αφάνεια όπως και τόσα άλλα, αν αφρικανικές κοινότητες δεν ξεκινούσαν να το καταγγέλλουν δημόσια, μιλώντας παράλληλα για πλήθος άλλων περιστατικών βίας, ξυλοδαρμών αλλά και δολοφονιών από μέρους της αστυνομίας ενάντια σε μετανάστες. Οι συνθήκες είναι πράγματι παραπάνω από ύποπτες και η προσπάθεια συγκάλυψης της αστυνομίας μετά το θάνατο του Εμπουκά ακόμα περισσότερο.

Το ΑΤ Ομόνοιας δεν είναι ένα τυχαία αστυνομικό τμήμα. Ήδη από το 90′ υπάρχουν πλήθος καταγγελιών για ξυλοδαρμούς, κακοποιήσεις, βασανισμούς και δολοφονίες, κυρίως ενάντια σε πρόσφυγες/ μετανάστες και μιλάμε μόνο για τα περιστατικά που έχουν καταφέρει να βγουν στο φως της δημοσιότητας. Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία είναι γνωστή σε όλη την επικράτεια της χώρας, όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι μετανάστες αποτελούν τον πρώτο και ευκολότερο στόχο, με το ΑΤ Ομόνοιας να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν πέρασαν ούτε 6 μήνες από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και ότι οι αστυνομικοί ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στη δολοφονία του ανήκουν στο ΑΤ Ομόνοιας. Το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. καθώς και η κυβέρνηση έχουν άμεσα ευθύνες για την "δράση" της αστυνομίας και για το ότι διατηρούν αλώβητο το κολαστήριο του ΑΤ Ομόνοιας.

Για την περίπτωση του Εμπουκά, απαιτούμε άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο/ δολοφονία του. Να σταματήσουν οι fast track διαδικασίες για τη μεταφορά της σωρού του στη Νιγηρία, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική έκθεση με συμμετοχή τεχνικών συμβούλων που θα ορίσει η οικογένεια του Εμπουκά, όπως έγινε και στην περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

πηγή : https://www.antiauthoritarian.gr/πορεία-για-τ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/3 ΣΤΙΣ 18.30
ΠΟΡΕΊΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/3 ΣΤΙΣ 17.00 ΚΑΜΑΡΑ

ΚΑΜΙΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙ

Στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά Μαμασουμπέκ, μετανάστης από την Νιγηρία, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η γυναίκα του Εμπουκά αναζητώντας τον σύντροφο της επισκέφθηκε το ΑΤ Ομόνοιας, όπου όχι μόνο δεν της έδωσαν τις πληροφορίες που ζητούσε, αλλά βρέθηκε ακόμη να την κοροϊδεύουν. Ενώ ο άνθρωπος είχε πεθάνει, της είπαν πως δεν γνωρίζουν κάτι και πως πρέπει να περιμένει 24 ώρες και να κάνει δήλωση εξαφάνισης. Η οικογένεια ενημερώθηκε τελικά μετά από πολλά τηλεφωνήματα του δικηγόρου της. Προφανώς, το ζήτημα θα έμενε στα "κρυμμένα" από την Ελληνική Αστυνομία εάν δε το δημοσιοποιούσε η Ομάδα Ενωμένων Γυναικών από την Αφρική.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Το συγκεκριμένο Α.Τ. πρωταγωνιστεί εδώ και 20 χρόνια στις καταγγελίες για τη κακομεταχείριση κρατουμένων, κυρίως μεταναστών. Δεν είναι τυχαίο που τα ποσοστά της χρυσής αυγής σε αυτό το τμήμα είναι τεράστια. Αποτελεί σφηκοφωλιά φασιστών, με όλες τις προεκτάσεις που μπορεί να εκλάβει αυτό: η παραπομπή του πρώην διοικητή του ΑΤ Ομόνοιας, ενός αστυνομικού του ίδιου τμήματος και ενός συμβούλου του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως για παροχή προστασίας το 1997 σε οίκο ανοχής, η διαφθορά και οι διασυνδέσεις με τη μαφία (δεσμοί που αποκαλύφθηκαν από την ενασχόληση της δικαιοσύνης με την χρυσή αυγή), ο εξευτελισμός μεταναστών το 2007, το άγριο ξύλο του Μπιν Ταχέρ Μοχάμεντ το 2009, η προσαγωγή και τα εξευτελιστικά- σεξουαλικά καψώνια 7 παιδιών, προσφυγόπουλα, τα οποία συμμετείχαν σε θεατρική ομάδα, η δολοφονία του Εμπουκά και φυσικά η εν ψυχρώ δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που συνοδεύτηκε από την προσπάθεια συγκάλυψής της από τους μπάτσους, τους πολιτικούς τους ιθύνοντες και τα μμε.
Όταν ένας θάνατος δεν προκαλεί έκπληξη, σημαίνει ότι ένα μέρος της κοινωνίας έχει συνηθίσει και έχει αποδεχτεί τη βία. Βία που προέρχεται από τα πάνω και διαχέεται προς τα κάτω. Οι δολοφονίες από μπάτσους και φασίστες δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Η δικαιοδοσία που επιτρέπει το καπιταλιστικό και εξουσιαστικό σύστημα να έχουν ορισμένοι, οπλίζει το χέρι τους και αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή με τέτοια ευκολία σαν να είναι κάτι φυσιολογικό και κοινωνικά αποδεκτό. Η Ελένη Τοπαλούδη δολοφονήθηκε από τους βιαστές της, ο Petrit Zifle από φασίστα αφεντικό και ο Εμπουκά από την Ελληνική Αστυνομία. Πατριαρχία, εθνικισμός και ρατσισμός, τα συστατικά του κοινωνικού εκφασισμού οπλίζουν τα χέρια του εκάστοτε δολοφόνου την ίδια στιγμή που η «κυβέρνηση της αριστεράς», ως η άλλη όψη του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος, δεν δίνει καμία αξία στις ανθρώπινες ζωές, απονοηματοδοτώντας και ευτελίζοντας τις αξίες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της ισότητας.
Εμείς απ'την μεριά μας ως αντιφασίστες/τριες, αναρχικοί/ές και ελευθεριακοί κομμουνιστές δεν πάψαμε και ούτε θα πάψουμε, να αντιπαρατιθόμαστε δημόσια σε οποιασδήποτε μορφής έκφραση του φασισμού και μισαλλοδοξίας καλλιεργεί το κράτος, ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός και το καπιταλιστικό σύστημα. Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, ενάντια στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, στις δολοφονικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών, στις δολοφονίες του Πετρίτ, του Ζακ, του Σαχζάντ, του Παύλου και στην συνολική επιχείρηση επιστράτευσης του εθνικισμού και φασισμούαπό το κράτος και το κεφάλαιο, υψώνουμε αναχώματα και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία αλληλεγγύης και ελευθερίας για όλους/ες.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό - μέλος της Α.Π.Ο.-Ο.Σ.
26.2.1019

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2019/03/b…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 17.00: Διαδήλωση για τη δολοφονία του Ebuka

ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Στις 8 Φεβρουαρίου ο Ebuka αφρικανός μετανάστης και πατέρας 2 παιδιών προσαγάγεται έξω από το μαγαζί που διατηρούσε στην περιοχή της Ομόνοιας. Μέσα στο τμήμα και κάτω από άγνωστες συνθήκες, ενώ είναι δεμένος με χειροπέδες βρίσκεται νεκρός. Υπάρχουν καταγγελίες για βιαιοπραγίες και βασανιστήρια που οδήγησαν στο θάνατό του. Η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής δηλώνει: "Χρειάζεται να βγούμε έξω και να φωνάξουμε. Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα πριν χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε ήδη δύο άτομα ακόμη από την κοινότητα μας που έχουν δολοφονηθεί πρόσφατα από την αστυνομική βία. Και πολλά ακόμη άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους εδώ και χρόνια αντίστοιχα και δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Ακούμε καθημερινά για ξυλοδαρμούς από την αστυνομία ατόμων αφρικανικής καταγωγής όπου τους εγκαταλείπουν στο δρόμο μετά για να πεθάνουν. Οι δολοφονίες αυτές αποσιωπούνται. Ο Ebuka ήταν πατέρας 2 παιδιών, το ένα νεογέννητο. Τον πενθούν οι γυναίκα του, τα παιδιά του, η κοινότητά του. Ως Αφρικανική Κοινότητα στην Ελλάδα αισθανόμαστε συνεχώς ότι οι ζωές μας είναι σε κίνδυνο. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ebuka!"

Στις 8 Φεβρουαρίου και πάλι, στην πόλη της Λάρισας δύο εργάτες από το Πακιστάν χτυπιούνται βάναυσα από το αφεντικό τους μαζί με δύο μπράβους φασίστες επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. Οι ίδιοι δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Ζήτησα τα χρήματα μου. Του είπα ότι δεν θα δουλέψω άλλο και θέλω τα χρήματα που έχω δουλέψει. Δουλεύαμε πάνω από 18 ώρες την ημέρα και ήμασταν εξουθενωμένοι. Από το πρωί δουλεύαμε μέχρι τα ξημερώματα της άλλης ημέρας. Δεν μας πλήρωνε, και όταν ζητήσαμε τα χρήματα μας χτύπησαν. Με χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές γιατί ζήτησα τα χρήματα από την δουλειά μου. Μου είπαν ότι η αστυνομία είναι φίλοι τους. Μου είπαν, ξέρεις ποιοι είμαστε; Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα. Θα σας βάλουμε να φάτε χοιρινό με το ζόρι εσείς οι μουσουλμάνοι το καταλαβαίνετε»

10 μέρες μετά, το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση στο σπίτι προσφύγων από το Ιράκ. Στο σπίτι διέμενε εδώ και δύο χρόνια μία πολυμελής οικογένεια προσφύγων, ενώ ευτυχώς την φωτιά κατάφεραν να σβήσουν οι μεγαλύτεροι φυγαδεύοντας ταυτόχρονα τα μικρά παιδιά. Τραγική επιτυχία των φασιστών, ένα καρότσι μωρού που κάηκε…

ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ!

Δεν είναι άγνωστος ο ρόλος της αστυνομίας, δεν είναι άγνωστος ο ρόλος των φασιστών. Όργανα καταστολής του κράτους και του κεφαλαίου κάνουν ο ένας τη δουλειά που δεν μπορεί να φέρει ο άλλος εις πέρας. Πολιτικός τους σκοπός η διαίρεση των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων, να μάθουμε να μισούμε και να τρώμε ο ένας τις σάρκες του διπλανού που βράζει στο ίδιο καζάνι με εμάς και ακόμα καλύτερα του πιο αδύναμου για να μένουν οι ισχυροί στη θέση τους. Υλικοί τους στόχοι είμαστε όλοι και όλες εμείς: Οι εργαζόμενοι και οι άνεργες που αγωνιζόμαστε για μια ζωή με γεμάτο στομάχι, μια ζωή με αλληλεγγύη. Οι μετανάστριες και οι πρόσφυγες που γλύτωσαν από τους πολέμους και την εξαθλίωση για να ζήσουν κι αυτοί χωρίς τον ήχο των βομβαρδιστικών πάνω από τα κεφάλια τους, για να ζήσουν μια ζωή με ειρήνη. Οι ομοφυλόφιλοι και οι κάθε λογής διαφορετικοί που θέλουν επίσης να ζήσουν μια ζωή χωρίς να είναι κυνηγημένοι, μια ζωή με ισότητα. Τα παιδιά των δρόμων και των πλατειών που δε θέλουν να ζήσουν μια ζωή μέσα στη μιζέρια, και θέλουν να ζήσουν μια ζωή με ελευθερία.

Όλοι και όλες βιώνουμε την ίδια καταστολή από τα γουρούνια της ΕΛ.ΑΣ., την ίδια φτώχεια που επιβάλουν οι αστοί και το κράτος στο όνομα του "έθνους" και της "ανάκαμψης της οικονομίας", την ίδια στοχοποίηση από τους φασίστες που ήδη με χαρά υπηρετούν το κεφάλαιο επιτιθέμενοι σε μετανάστες και ντόπιους εργάτες, τον ίδιο αποκλεισμό από μία σειρά κοινωνικών αναγκών που δεν μπορούμε να καλύψουμε (στέγαση, τροφή, νερό, ενέργεια, μετακινήσεις, ψυχαγωγία), την ίδια ηττοπάθεια που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους αγώνες να δίνουν τη θέση τους σε ψήφους και την κατάσταση να φαντάζει μη αναστρέψιμη. Για όσους από εμάς είναι μετανάστες και πρόσφυγες τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Από τα χέρια των διακινητών και τις απόπειρες πνιγμού μας από τους λιμενόμπατσους όπως πρόσφατα συνέβη με μία 4χρονη Ιρακινή, στα camps και τα hot spots εκτεθειμένοι πλήρως σε όλα τα φυσικά φαινόμενα. Μετά ακολουθεί για τους τυχερούς ένα γρήγορο πέρασμα από την "φιλάνθρωπη" αγκαλιά των ΜΚΟ που κάνουν μπίζνες πουλώντας ανθρωπισμό και ταυτόχρονα κυνηγητά από μπάτσους και φασίστες στην πόλη. Η θέση μας, πολλές φορές χωρίς κανένα νόμιμο έγγραφο μας κάνει εύκολη λεία για μικρά και μεγάλα αφεντικά που μας έχουν να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας, τα παιδιά μας τα στοχοποιούν στα σχολεία που πάνε ενώ τέλος ο κίνδυνος της απέλασης έρχεται για να ξαναρχίσει το ταξίδι από την αρχή.

Όλοι και όλες εμείς, όσες αντιφάσεις κι αν έχουμε, όσους διαχωρισμούς κι αν έχουν φροντίσει να ορθώσουν ανάμεσα μας (έμφυλους, φυλετικούς, εθνικούς, θρησκευτικούς) έχουμε οργή συσσωρευμένη. Ίσως να μην είναι αρκετή για να φέρει τον κόσμο που οραματιζόμαστε, έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και ειρήνης για τους ανθρώπους. Αλλά είναι αρκετή για να μας κάνει να μην ξεχνάμε και το ποιος είναι ο πόλεμος που δεν μπορούμε να αποφύγουμε όσο κι αν τον ξεχνάμε, και πως όταν τον θυμόμαστε όποιος βρεθεί απέναντι σε εμάς και τους πολιτικούς και ταξικούς μας αντιπάλους, όποιος σηκώνει χέρι, τρομοκρατεί ή δολοφονεί έστω και έναν ή μία από εμάς θα ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ.

ΔΕ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596181/