Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στις 9.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Εφετείο της 2ης δίκης του Ε.Α.με τις καταθέσεις μαρτύρων πολιτικής υπεράσπισης…

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

Στις 25/2/19, Δευτέρα 9:30, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού θα συνεχιστεί η διαδικασία με τις καταθέσεις πολιτικών μαρτύρων υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα

Θα καταθέσουν ως πολιτικοί μάρτυρες υπεράσπισης για τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα: ο σύντροφος Σασουά Μπερτράντ μέλος της Κόκκινης Βοήθειας Βελγίου και πρώην μέλος της οργάνωσης αντάρτικου πόλης Μαχόμενοι Κομμουνιστικοί Πυρήνες (CCC) που έδρασε το 1983-85 - είχε καταθέσει και στην 1η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα το 2012- καθώς και η συντρόφισσα Άντι από την Επιτροπή της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας που έχει έδρα την Ελβετία. Επίσης θα καταθέσουν ως πολιτικοί μάρτυρες υπεράσπισης για τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη και 2 συντρόφισσες από την Ελλάδα.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση 22/2/2019 κατέθεσαν ο αναρχικός σύντροφος Παντελής Καρακασίδης από την Κομοτηνή (αναρχικό στέκι utopia) και ο αναρχικός σύντροφος Γιώργος Δήμου από την Αθήνα ως πολιτικοί μάρτυρες υπεράσπισης για τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη & Πόλα Ρούπα. Στις τοποθετήσεις τους υπερασπίστηκαν την δράση της οργάνωσης, την πολιτική σημασία της αλληλεγγύης στα δύο μέλη της οργάνωσης, την επιλογή της ένοπλης επαναστατικής δράσης ως αδιαχώριστη συνιστώσα ενός επαναστατικού κινήματος, την πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα και την αναγκαιότητα για την κοινωνική Επανάσταση. Επιπλέον ενημερώνουμε ότι οι πολιτικές καταθέσεις των συντρόφων θα δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες όπως επίσης θα δημοσιοποιηθεί και το ηχητικό από την συνεδρίαση

Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 1/3/2019 με τις πολιτικές καταθέσεις-''απολογίες'' των αγωνιστών Πόλα Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78441/


Συνεχίζεται το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα

Την Δευτέρα 25/2/19 στις 9.30 π.μ συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά την επίθεση στην Τράπεζας της Ελλάδας , την συμπλοκή στο Μοναστηράκι, απαλλοτριώσεις τραπεζών, ένταξη και συμμετοχή στον ΕΑ. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί τα μέλη της οργάνωσης Ν. Μαζιώτης σε ισόβια κάθειρξη για την Τράπεζα της Ελλάδος και 129 χρόνια για τις υπόλοιπες κατηγορίες ανάμεσα σε αυτές και για «διεύθυνση» της οργάνωσης. Η Πόλα Ρούπα σε 11 χρόνια κάθειρξη μόνο για τα πλημμελήματα λόγω ότι βρίσκονταν στην "παρανομία" και πρόσφατα σε ξεχωριστή δίκη για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια και 25 χρόνια. Ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και ο Γιώργος Πετρακάκος σε 36 χρόνια για ένταξη κα συμμετοχή στον Ε.Α και για απαλλοτριώσεις τραπεζών.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και στους διωκόμενους συντρόφους/ισσες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, για την αναρχία.

ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78442/