Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 στις 19.00

Προβολές για το γυναικείο ζήτημα

Προβολές για το γυναικείο ζήτημα τον Μάρτιο την Δευτέρα 4 Μαρτίου "Οι Σουφραζέτες" και την Δευτέρα 18 Μαρτίου "She's Beautiful When She's Angry", ώρα 7µµ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ για την αντιμετώπιση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία, ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΣ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ

Η έμφυλη βία στο σπίτι, στον δρόμο, στη δουλειά, στον δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, παίρνει πολλές μορφές στα πρόσωπα των συντρόφων, της οικογένειας, των αφεντικών, των ανθρωποφυλάκων. Οι γυναικοκτονίες αυξάνονται δραματικά και η σεξουαλική παρενόχληση και βία, σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Η έξαρση της έμφυλης βίας στα χρόνια της κρίσης είναι το έκτρωμα που γεννά η ένταση της καταπίεση και της εκμετάλλευσης.

Οι βιασμοί και οι δολοφονίες γυναικών αποτελούν την ακραία έκφραση του «δικαιώματος» που έχουν οι άνδρες πάνω στο γυναικείο κορμί, ακραία επίδειξη φυλετικής κυριαρχίας.

Απέναντι στην πατριαρχική κοινωνία, οι γυναίκες οφείλουν να συλλογικοποίησουν τις ανάγκες τους, να ριζοσπαστικοποίησουν τις διεκδικήσεις, να απαιτήσουν, ανάμεσα στα άλλα, το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Ας παλέψουμε όλες και όλοι μαζί ενάντια στη διάχυτη πατριαρχία και τον καπιταλισμό, για την κατάργηση των σχέσεων εξουσίας, για έναν κόσμο χωρίς φόβο και φτώχεια, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ, ΤΗΝ ZACKIE OH!…

για κάθε γυναίκα και θηλυκότητα που η ιστορία της δεν έγινε πρώτο θέμα σε κανένα δελτίο ειδήσεων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ με προβολή κ' συζήτηση για την αντιμετώπιση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα, ώρα 7µµ

Προβολές για το γυναικείο ζήτημα τον Μάρτιο Δευτέρα 4 Μαρτίου "Οι Σουφραζέτες" και Δευτέρα 18 Μαρτίου "She's Beautiful When She's Angry", ώρα 7µµ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net