Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στις 19.30

4 συζητήσεις για την Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας

Σας καλούμε σε ένα κύκλο ανοικτών συζητήσεων με αντικείμενο βασικές ιδέες και θεωρητικές επεξεργασίες για τις κοινωνικο-οικονομικές σχέσεις που οργανώνουν τις κοινωνίες μας.

Η συζήτηση για τις ιδέες αυτές, οι οποίες επιδρούν καθοριστικά στην εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών και πλαισιώνουν την καθημερινή μας ζωή, είναι σημαντική προϋπόθεση, τόσο για την κατανόηση της κοινωνικής οργάνωσης και των κοινωνικών συγκρούσεων, όσο και για την απομυθοποίηση και την κριτική κυρίαρχων ερμηνευτικών σχημάτων τα οποία διαμορφώνουν τη συζήτηση για την «οικονομία» και την κοινωνία σήμερα.

Επιλογή οργάνωσης των συζητήσεων είναι μετά την πρώτη Τετάρτη, όπου θα γίνει μία αναγκαία πρώτη εισαγωγή, στις επόμενες συναντήσεις, με τη σειρά, να παρουσιάζονται και να συζητούνται κάθε φόρα κεντρικά σημεία γύρω από τα οποία αρθρώνονται οι θεωρητικές παραδόσεις του φιλελευθερισμού, του Κέυνς, του νεοφιλελευθερισμού και του Μαρξ.

Στόχοι αυτού του κύκλου συζητήσεων αποτελούν η εισαγωγή σε αυτά τα σύνολα θεωρητικών ιδεών και η επεξεργασία της κριτικής όψεων της υπάρχουσας οργάνωσης των κοινωνιών μας.

Οι συζητήσεις διοργανώνονται κάθε Τετάρτη, στις 7:30 μμ ακριβώς. Έναρξη και εισαγωγή στις 27/2 στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών. Συνέχεια, στις 6/3 στην Κατάληψη Rosa Nera, 13/3 στο Στέκι, 27/3 στη Rosa Nera και 3/4 στο Στέκι.

πηγή : https://rosanera.squat.gr/2019/02/25/4-συζητή…