Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στις 8.30 πμ

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση

Εδώ και τώρα καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης

Οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές μας!

Στις βουλευτικές εκλογές του 2015, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν για άλλη μία φορά στο Κερατσίνι, στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα. Αυτή η εμφάνιση εντασσόταν στο πλαίσιο μιας συνολικότερης προσπάθειας επιβολής κλίματος φόβου και τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Από νωρίς το πρωί των εκλογών, μηχανοκίνητα τάγματα εφόδου με κράνη, λοστούς και σιδερογροθιές γυρνούσαν τα εκλογικά τμήματα, εκφοβίζοντας εκπροσώπους κομμάτων και πολίτες που πήγαιναν να ψηφίσουν ή απλώς περνούσαν απ' έξω. Ο μετακινούμενος ζόφος, καθόλου τυχαία, κατέληξε έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, με σχεδιασμένη επίθεση σε μέλη αντιφασιστικών και εργατικών συλλογικοτήτων, αριστερών οργανώσεων και κομμάτων.

Η απάντηση του κόσμου που βρισκόταν εκεί ήταν μαζική και άμεση, καταφέρνοντας να τους τρέψει σε φυγή και να αποτρέψει τα χειρότερα. Η αστυνομία, παρότι παρούσα και ενήμερη από πολύ νωρίς για τις κινήσεις του τάγματος εφόδου, για άλλη μια φορά παρέμεινε θεατής και αμέσως μετά τη μαζική απώθηση των φασιστών προχώρησε σε προσαγωγές στο σωρό. Ακολούθησαν μηνύσεις συναγωνιστών/στριών και έγιναν δύο προσαγωγές χρυσαυγιτών, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ο ένας εκ των δύο, καθώς ο δεύτερος στο ενδιάμεσο απεβίωσε, κηρύχθηκε ένοχος τον Ιανουάριο του 2018 και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή. Την Παρασκευή εκδικάζεται η έφεση που ασκήθηκε. Η ποινή του δεν πρέπει να εκπέσει.

Η καθυστέρηση της κεντρικής δίκης έχει επιτρέψει σε υπόδικα στελέχη να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση ανενόχλητα, με ευθύνες τόσο της αστυνομίας, όσο και της κυβέρνησης που κρατάει στάση ανοχής απέναντί τους (επιθέσεις σε μάρτυρες κατηγορίας, στην οικογένεια Φύσσα, τραμπουκισμοί εντός δικαστηρίου κλπ).

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί χρυσή εφεδρεία για την επιβολή της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε., στήριγμα για την ασύδοτη δράση της εργοδοσίας. Δεν μας κάνει εντύπωση λοιπόν η τεράστια ανοχή και συγκάλυψη των δραστηριοτήτων της από κράτος και θεσμούς, ώστε να μπορεί να δρα ανενόχλητα όπου κρίνεται αναγκαίο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επίθεση που δέχτηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά στο Ν. Ικόνιο, που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη μόρφωση των προσφυγόπουλων.

Δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας σταματούν. Η δράση του αντιφασιστικού κινήματος, η αλληλεγγύη στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, παντού, θα τους πνίξει.

Όλοι στη συγκέντρωση Παρασκευή 8/03, στις 8:30, στα δικαστήρια Πειραιά

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2019/03…