Τρίτη 24 Μαίου 2011 στις 9.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη των συντρόφων για την εξέγερση του Δεκέμβρη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους Σ.Φ. και Π.Μ. που δικάζονται,στις 24 Μάη για τα γεγονότα της εξέγερσης του Δεκέμβρη στην Ξάνθη.

Προηγούμενα κεντρικά:

Ενημέρωση για τη δίκη των συλληφθέντων του Δεκέμβρη 2008 | Ξάνθη

Ο Δεκέμβρης δικάζεται στη Ξάνθη

πηγή : https://traciacontra.wordpress.com/2011/05/22...


Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ

Στις 6/12/08 πυροβολείτε και σκοτώνεται,στα Εξάρχεια,ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.Από την ίδια στιγμή, που γίνεται γνωστό το περιστατικό, εκτυλίσσονται πορείες και συγκρούσεις σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο,καθώς υπήρξαν και κινήσεις αλληλεγγύης στο εξωτερικό.

Τις πρώτες μέρες, το κράτος και τα τσιράκια του,ρίχνανε κροκοδείλια δάκρυα για το χαμό του 15χρονου και διαμυνούσαν πως θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και πως οι ένοχοι θα καταδικαστούν.Αυτό όμως,δεν άργησε να αναιρεθεί,αφού άρχισε να γίνεται λόγος για ζημιές και σπασμένες τζαμαρίες.Σε εκείνη την χρονική περίοδο οι μάσκες πέφτουν καθώς η καταστολή άρχισε ήδη να γίνεται ορατή και η λασπολογία από τα ΜΜΕξημέρωσης,τα οποία παίζοντας τον ρόλο τους, ξεκινά ,καλώντας τον κόσμο να σταματήσει να κατεβαίνει στον δρόμο (ως όφειλε) και την αστυνομία να συλλάβει τους "ταραξίες".

Από εκείνη τη στιγμή,οι μπάτσοι εντείνουν την ήδη υπάρχουσα καταστολή,χτυπώντας ανελέητα πορείες και συγκεντρώσεις,κάνοντας αναρίθμητες συλλήψεις και τραυματίζοντας διαδηλωτές, και πνίγοντας στα δακρυγόνα τα κέντρα των μεγάλων αστικών πόλεων.

Στην Ξάνθη συγκεκριμένα,στις 10/12/08 και 4 μέρες μετά την δολοφονία ήταν καλεσμένη γενική απεργία,όπως και σε όλη τη χώρα.Γίνεται μεγάλη πορεία, η οποία έχει αρκετό κόσμο,και η οποία αποφασίζει να καταλάβει την Νομαρχία Ξάνθης,την οποία ήδη φρουρούσαν τα ένστολα γουρούνια του καθεστώτος.Εκεί,και καθώς το πλήθος του κόσμου(γύρω στα 500 άτομα) προσπαθούσε να μπει στο κτήριο,τα ΜΑΤ εξαπολύουν επίθεση προς τους συγκεντρωμένους προσπαθώντας να διαλύσει την πορεία.Ο απολογισμός; Τρεις διαδηλωτές τραυματίες,ένας εξ αυτών μετέπειτα κατηγορούμενος,

Δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Φλεβάρη του 2009,εισαγγελείς και μπάτσοι αποστέλλουν δικογραφίες εις βάρος δυο διαδηλωτών με κατηγορητήριο τον μισό ποινικό κώδικα.

  • Στάση-Αντίσταση
  • Εξύβριση
  • Διακεκριμένες φθορές
  • Σύσταση <<εγκληματικής οργάνωσης>>
  • Σωματικές βλάβες μέχρι και
  • Απόπειρες ανθρωποκτονίας

Η αντιεξερσιακή πολιτική που ακολούθησε το επόμενο χρονικό διάσημα ήταν πρωτοφανής.Σύσταση νέων ομάδων καταστολής(ομάδα "ΔΕΛΤΑ"),εισβολή στο άσυλο(Ζωγράφου-Πανεπιστημιούπολη),απειλές εκκένωσης όλων των καταλήψεων(διάγγελμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σανιδά),ήταν η αρχή της θωράκισης του κράτους μέχρι το σήμερα όπου απεργίες κρίνονται παράνομες και καταστέλλονται από τα ΜΑΤ,τις εισβολές και τις επιθέσεις από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς σε καταλήψεις και αυτοοργανομένους χώρους(Μαραγκοπούλειο-Πάτρα,Κοινωνικό Χώρο Κατάληψη ΠΙΚΠΑ-Ηράκλειο,Villa Amalias και Πατησίων-Σκαραμαγκά-Αθήνα κ.ά.),εισβολή στο άσυλο(νομική κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών)μέχρι τους 40 και πλέον πολιτικούς κρατούμενους,το κράτος δείχνει τις διαθέσεις του.

Εμείς με όπλο μας την αλληλεγγύη συνεχίζουμε των αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και ενάντια σε κάθε δυνάστη.Δεν ξεχνάμε κανένα όμηρο του κράτους,καθώς και σε όποιον βρίσκεται στην ίδια πλευρά του οδοφράγματος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Σ.Φ. ΚΑΙ Π.Μ.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ(ΞΑΝΘΗ) ΣΤΙΣ 24/05/11 9:30

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ

κάλεσμα : Συντακτική Ομάδα Tracia (((i)) Contra

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...