Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στις 20.00

Βιβλιοπαρουσίαση: Να Ξανακάνουμε Πράσινη τη Ροζάβα

Η Ροζάβα μας χρειάζεται, αλλά κι εμείς χρειαζόμαστε τη Ροζάβα ακόμη περισσότερο...

Χρειαζόμαστε ελπίδα, πίστη, έμπνευση και νέες προοπτικές σε έναν συλλογικό αγώνα ενάντια στην καταπίεση. Ενώ στον δυτικό κόσμο το εξουσιαστικό κράτος και τα δεξιά κινήματα γιορτάζουν την επιστροφή τους, στην περιφέρεια τα τέως αστέρια του νεοφιλελευθερισμού ήδη βαδίζουν προς τον ανοικτό φασισμό. Ο Τραμπ, ο Ερντογάν και ο Πούτιν βγάζουν τις τελευταίες μάσκες της δημοκρατίας. Αντιμέτωπα με αυτές τις εξελίξεις, τα περισσότερα επαναστατικά κινήματα παραμένουν αδύναμα. Περιθωριοποιημένα και δίχως προοπτική, διασκορπισμένα και αποξενωμένα - ο μοναδικός ρόλος που τους αφήνει το σύστημα είναι να παρατηρούν και να κριτικάρουν. Η Ροζάβα μάς δείχνει έναν τρόπο να υπερβούμε αυτή την παθητικότητα: το να μάθουμε από το κουρδικό κίνημα σημαίνει να οργανωθούμε και να εξαπλώσουμε την επανάσταση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Η παρουσίαση του πρόσφατου βιβλίου της Διεθνιστικής Κομμούνας της Ροζάβα από τις εκδόσεις "Ευτοπία", θα γίνει από σύντροφο που συμμετέχει στην Ευτοπική Βιβλιοθήκη, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η μετάφραση του βιβλίου έγινε από μέλη της ανταλλακτικής κοινότητας Ηρακλείου «Το Κουκί».
Τα έξοδα για την παρούσα έκδοση καλύφθηκαν από τον ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό Ηρακλείου (ΟΣΗ), την Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (ΑΔΡΕ) και τις εκδόσεις Ευτοπία.
Όλα τα ΕΣΟΔΑ θα διατεθούν στη Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα και στην Ακαδημία sehid Helin Qerecox.
Kεντρική διάθεση - Ευτοπική Βιβλιοθήκη, Θηβών 353 (2ος όροφος), Αιγάλεω
Ευτοπία: περιοδικό-εκδόσεις
https://eutopiclibrary.espivblogs.net/

Ο χώρος μας θα είναι ανοικτός από τις 19:30 με Glühwein (ζεστό γλυκό κρασί με 6 μπαχαρικά), μπίρες/τσίπουρο, φαγητό και μίνι κινηματικό βιβλιοπωλείο. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος".

πηγή : https://www.facebook.com/events/4054106533636