Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 18.00

Εκδήλωση στη μνήμη του Sehid Sahin Hosseini (Haukur-Spark Hilmarsson)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ και ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ

Ο σύντροφος Sahin Hosseini (Haukur-Spark Hilmarsson), που πέρασε από το κίνημα του ελλαδικού χώρου για να στρατευτεί στην επανάσταση της Β.Συρίας, έπεσε στις 24 Φλεβάρη 2018 μαχόμενος στις τάξεις του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, του International Freedom Battalion και των Yekineyen Parastina Gel και Yekineyen Parastina Jin (μονάδες λαϊκής και γυναικείας αυτοάμυνας στη Rojava Kurdistan), στην αντίσταση του Afrin. Το Σάββατο 16 Μάρτη 2019 στις 6μμ θα πραγματοποιήσουμε στον χώρο της Κατάληψης GARE μια πολιτική εκδήλωση μνήμης για το Sehid (μάρτυρας) Hosseini, που έδωσε τη ζωή του στην κοινωνική επανάσταση. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συζητήσουμε για την επανάσταση στη Β.Συρία, την αναρχική επαναστατική πάλη από παγκόσμια σκοπιά και την ανάγκη της επαναστατικής στράτευσης σήμερα. Τοποθετούμαστε με θεμέλιο την αλληλεγγύη στον διεθνιστικό αγώνα που διεξάγεται με γεννεσιουργό πυρήνα το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα.

Η κοινωνική επανάσταση του Κουρδιστάν και της συνομοσπονδίας της Β.Συρίας, είναι η επανάσταση που έγινε ισχυρή μέσα από την αυτοοργάνωση των γυναικών, την παλλαϊκή αυτοοργάνωση και την ένοπλη υπεράσπισή της. Είναι η επανάσταση που απλώνεται με το σπάσιμο των φυλετικών, θρησκευτικών και εθνικών συνόρων από τους πιο καταπιεσμένους, τη θέσπιση συνομοσπονδιακών δομών, τη σπορά ελευθεριακών εγχειρημάτων ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική λεηλασία. Είναι μια επανάσταση που γίνεται παγκόσμια εστία δημιουργώντας χώρο ελευθερίας για όλα τα κοινωνικά κινήματα, δίνοντας πρoτεραιότητα στην ίδια την κοινωνική επανάσταση μέσα σ' ένα περιβάλλον άγριου πολέμου απ' όλους τους παράγοντες εξουσίας.

Οι «γεωπολιτικές» αναλύσεις ή οι δογματικές συγκρίσεις των καρεκλοκένταυρων ινστρουχτόρων καταλήγουν να υπερασπίζονται κάποια υπαρκτά κράτη και ακόμα χειρότερα, απαξιώνουν τους επαναστατημένους. Από μια αναρχική σκοπιά του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος, τον πρώτο λόγο έχουν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι. Τα επαναστατικά εγχειρήματα δεν γίνεται να αποσυνδεθούν από την δική τους ιστορικότητα, από τον εσωτερικό διάλογό τους και την εξέλιξή τους με τους δικούς τους θεωρησιακούς τρόπους. Η αντίθετη στάση αποτελεί μια αποικιοκρατική προσέγγιση, ανίκανη να προτάξει έστω μια ιδέα που θα έβρισκε ανταπόκριση μέσα στο σφαγείο της καπιταλιστικής περιφέρειας κι ανίκανη να παράξει μια ελάχιστη επαναστατική θέση στην αστική μητρόπολη.

Το επαναστατικό γίγνεσθαι αντλεί τη δυναμική του από την ιστορικότητα των κοινωνικών υποκειμένων που το διαμορφώνουν, του καθενός συγκεκριμένα και της ολότητάς τους. Η επανάσταση της Β.Συρίας αποτελεί γέννημα του κουρδικού κινήματος. Η συνομοσπονδιακή αυτοδιεύθυνση της Β.Συρίας, η απόπειρα του '15-'16 για δημοκρατική αυτοδιαχείριση στο Bakur (Β.Κουρδιστάν - ΝΑ.Τουρκία), που πνίγηκε στο αίμα με τον βομβαρδισμό των εξεγερμένων πόλεων, η άνοιξη της αντάρτικης αντεπίθεσης που ακολούθησε, η διαρκής υπεράσπιση των επαναστατικών βάσεων στο Bashur ενάντια στις επεμβάσεις του τούρκικου στρατού (Ν.Κουρδιστάν - Β.Ιράκ), η ανάπτυξη του κοινωνικού κινήματος και του αντάρτικου στη Rojilat (Α.Κουρδιστάν - ΒΔ.Ιράν), είναι η συνέχεια των τριανταπέντε χρόνων αγώνα του PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν). Οι σοσιαλιστικές κι ελευθεριακές ιδέες ζωντάνεψαν με τη μορφή ενός μαζικού διεθνιστικού επαναστατικού κινήματος, μέσα στον ελεύθερο χώρο που δημιούργησε η άγρυπνη πάλη αυτής της πολιτικο-κοινωνικής οργάνωσης. Μέσα στην κόλαση των δικτατοριών, του πολέμου, του θεοκρατικού σκοταδισμού, της πατριαρχικής τυραννίας και της υποτέλειας-αφομοίωσης στον ιμπεριαλιστικό έλεγχο, η σημερινή επανάσταση παίρνει τη συγκεκριμένη μορφή της όπως την υλοποιούν τα ίδια τα υποκείμενά της.

Με τα λόγια του ίδιου του PKK και του KCK, για την επέτειο της πρώτης μάχης: «Η πρώτη σφαίρα που πυροβολήθηκε στις 15 Αυγούστου 1984 σε Eruh και Şemdinli αποτέλεσε όχι μόνο την αρχή ενός αγώνα εθνικής απελευθέρωσης, αλλά έγινε επίσης καλό μήνυμα για την χειραφέτηση για όλη την ανθρωπότητα. .. η αντάρτικη πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου μετέτρεψε τον κουρδικό λαό σε μια ηγετική δύναμη στην απελευθέρωση όλων των λαών της Μέσης Ανατολής...

Εάν οι αντάρτες σταθμεύουν σήμερα σε όλα τα βουνά, τις κοιλάδες, τις πεδιάδες και τις πόλεις στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν, αν αντιστέκονται στις αποικιακές δυνάμεις και τις περιφερειακές καταπιεστικές ιδεολογίες, αυτή είναι η απόδειξη ότι η πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου πέτυχε τους στόχους της. Εάν οι αντάρτες και ο λαός μας συνεχίζουν να αντιστέκονται παρά τις βαρύτερες επιθέσεις, αυτό οφείλεται στην πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου και το αήττητο πνεύμα που δημιούργησε. Εάν το Κουρδικό κίνημα ελευθερίας είναι στρατιωτική και πολιτική δύναμη με ισχυρή βούληση και οργάνωση που λαμβάνεται υπόψη στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο, αυτό δείχνει ότι η πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου πέτυχε τους στόχους της... Η πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου δημιούργησε επαναστάσεις μέσα σε μια επανάσταση για 33 χρόνια (ανακοίνωση του '17) και μετέτρεψε το Κουρδιστάν σε μια εστία για ελεύθερη και δημοκρατική ζωή... Για το λόγο αυτό, δεν θεωριτικολογούμε πλέον για τη δημοκρατική ανατολική επανάσταση, αλλά, όπως στη Ροζάβα, βλέπουμε αυτή την επανάσταση να έχει τεθεί σε εφαρμογή. Η εποχή των επαναστάσεων στη Μέση Ανατολή έχει καταστεί δυνατή... Καθώς χαιρετάμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό όλους τους μάρτυρες που ανέπτυξαν και εμβάθυναν τις επαναστάσεις για 33 χρόνια κι έφεραν τους λαούς μας και τους λαούς της Μέσης Ανατολής πιο κοντά στην ελεύθερη και δημοκρατική ζωή, καλούμε τους λαούς και τους λαούς μας να αντισταθούν στον φασισμό και όλες τις αντεπαναστατικές δυνάμεις και να μετατρέψουν τη Μέση Ανατολή σε έδαφος της ανθρώπινης σωτηρίας...»

Η αλληλεγγύη μας με το Κουρδικό κίνημα και την επανάσταση της Β.Συρίας δεν είναι η φιλανθρωπική «κατανόηση» των προοδευτικών αστών, που διεκδικούν αποενοχοποιητικά για τους ίδιους, την ειρήνευση και τον εκδημοκρατισμό στην καπιταλιστική μεθόριο. Ότι κατακτιέται κοινωνικά, δημιουργείται και θωρακίζεται με τα όπλα των ίδιων των καταπιεζόμενων. Η στάση μας είναι η επαναστατική αλληλεγγύη των καταπιεζόμενων, η κοινή πάλη και οργάνωση, η έμπρακτη υπεράσπιση των επαναστατικών δομών και των ελεύθερων εδαφών, το άπλωμα της επανάστασης πέρα από τα εθνικά σύνορα, που αποτελούν ταξικές φυλακές. Σ' αυτή τη διεργασία, το ριζοσπαστικό παράδειγμα, έρχεται από την παρούσα επανάσταση. Η καινοτομία αναδύεται και βρίσκει πεδίο εφαρμογής πρώτα πρώτα στα επαναστατικά εγχειρήματα των πιο καταπιεσμένων. Tα κοινωνικά κινήματα παγκοσμίως έχουν καθήκον να συνταχτούν και να διδαχτούν από την επαναστατική πάλη των απόκληρων, αυτονών που δεν είχαν τίποτα να χάσουν εκτός από τις αλυσίδες τους.

H επαναστατική στράτευση δεν αποτελεί μια μεταξύ πολλών επιλογών. Ως καταπιεζόμενοι θέλουμε να πάρουμε στα χέρια μας την ανθρωπινότητά μας και την ιστορία μας. Η ενεργητική ανταπόκριση στις παρούσες κοινωνικές συνθήκες αποτελεί καθήκον. Ο αναρχικός έχει ευθύνη για την πραγματικότητα, δεν μπορεί να υπεκφύγει, διότι έχει ενσυναίσθηση και κατανόηση της πραγματικότητας και κυρίως, την συνείδηση αυτής της ευθύνης, ακριβώς επειδή έχει την επίγνωση της δύναμης των δρώντων υποκειμένων. Αυτή η ταυτόχρονα βουλητική και αναπόδραστη ηθική σχέση με το σύνολο του ανθρώπινου κόσμου καθιστά τον εφήμερο βίο του προσώπου, συλλογικά ιστορικό. Η αποφασιστικότητα, η παρρησία, η απεριόριστη συντροφικότητα ενσαρκώνονται στον βίο των επαναστατημένων. Οι ορίζοντές μας χρωματίζονται από εκείνους που ανέλαβαν να κρατήσουν το δυσκολότερο χαράκωμα.

Η διαδρομή του Sehid Sahin - Spark φωτίζει την αμεσότητα και τη συνολικότητα του αναρχικού επαναστατικού αγώνα. Πρωτοστάτησε σε ταξικούς, περιβαλλοντικούς, αντικατασταλτικούς και άλλους αγώνες στον τόπο εκκίνησής του (Ισλανδία). Περνώντας από τον ελλαδικό χώρο με προορισμό τη Β.Συρία, συμμετείχε στο εδώ κίνημα, στον αγώνα επιβίωσης των μεταναστών στη διέλευση των συνόρων, σε καταλήψεις, σε αυτοοργανωμένες κοινότητες κλπ. Στην GARE στάθηκε μαζί μας απέναντι στην καταστολή στις 13/3/2017, στην κινητοποίηση μαχητικής υπεράσπισης της κατάληψης που απέτρεψε την προσχεδιασμένη εισβολή στο πλαίσιο μιας ευρύας αστυνομικής επιχείρησης (εκκένωση Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου Βίλα Ζωγράφου και μεταναστευτικής κατάληψης Αλκιβιάδου). Απ' όπου πέρασε, πήρε θέση άμεσης συμμετοχής, χωρίς δισταγμό, χωρίς να μετρήσει το προσωπικό κόστος. ´Εφτασε στο Κουρδιστάν και στη Β.Συρία, στα εδάφη του παρόντος επαναστατικού πολέμου στη Μ.Ανατολή, χάρη στην επιμονή του. Μετά την πρώτη απόπειρα, που κατέληξε στην απέλασή του στην Ευρώπη, ξανάφησε τον τόπο καταγωγής του και υπερνικώντας τα υπαρκτά εμπόδια κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του, για να συμβάλει στη υπεράσπιση της επανάστασης και να φέρει πίσω στο καπιταλιστικό κέντρο την εμπειρία της επαναστατικής πάλης, ως δρώσα δύναμη. Μόνο η ειλικρίνεια του επαναστατικού πάθους μπορεί να επιτύχει τους σκοπούς της μέσα στην αντιξοότητα της διακρατικής κυριαρχίας. Μόνο η αυτοπεποίθηση της κοινωνικής αναγκαιότητας για πλέρια αλληλεγγύη, για άμεση σύγκρουση με την τυραννία, δίχως καβάντζες, μπορεί να προσφέρει την πληρότητα της ζωής και την αθανασία των προσώπων. Η διαδρομή του Sehid Sahin αποτελεί πυξίδα για το επαναστατικό κίνημα της εποχής μας.

Οι αγωνιστές του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, έχοντας προσφερθεί ολόψυχα στην επανάσταση του Κουρδιστάν και της Β.Συρίας, με πολλαπαλό φόρο αίματος, που δεν τους λύγισε, αποτελούν ριζοσπαστικό και σπάνιο σύγχρονο παράδειγμα συγκροτημένης και ακατάπαυστης συμμετοχής αναρχικών στην άμυνα μιας επανάστασης. Η ενίσχυση του κοινού επαναστατικού αγώνα αποτελεί χρέος κάθε αναρχικού και συλλογικό καθήκον του αντικαπιταλιστικού κινήματος. Το Σάββατο 16 Μάρτη θα τους φιλοξενήσουμε στον χώρο της GARE, σε μια εστία αντίστασης στη γειτονιά των Εξαρχείων, για να ακούσουμε σε πρώτο πρόσωπο την πολιτική μαρτυρία τους και να συζητήσουμε για το δυνάμωμα του διεθνιστικού επαναστατικού αγώνα.

ΖΗΤΩ Η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

BIJI TEVGERA KONFEDERALIZMA A GELLAN

SΕHID NAMIRIN - ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Biji Afrin'a Azad - Ζήτω το ελεύθερο Αφρίν!

NΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ τις ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ των ΚΡΑΤΩΝ

Κατάληψη GARE