Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στις 11.00

Αντιφασιστικο καλεσμα μαθητων Αγρινιου

Το πρωί της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου βρέθηκε παρατημένο σε χαντάκι ατη Λευκίμμητου της Κέρκυρας το νεκρό σώμα του 63χρονου Αλβανού αγρότη Petrit Zifle, αφού δολοφονήθηκε πισώπλατα με σφαίρα χρυσαυγίτη. Αφορμή, ήταν μια λογομαχία σε καφενείο την προηγούμενη ημέρα. Ο Petrit τόλμησε να αντιρρήσει στις εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις του χρυσαυγίτη πάνω στο μακεδονικό ζήτημα αλλά και γενικότερα στη μειονότητα των μεταναστών, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του και την έννοια της ισότητας και ανθρωπιάς, προκαλώντας την οργή του αδίστακτου φασίστα, ο οποίος μάλιστα αποτελεί ενεργό πρόσωπο στους κύκλους της ΧΑ, καθώς υπήρξε και εκλογικός αντιπρόσωπός της.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑ!

Με αφορμή τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη Petrit Zifle στη Λευκίμμη στις 26 Νοεμβρίου από μέλος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, δε θα αφήσουμε κανένα εγονός ανέγγιχτο. Καλούμε όλους και όλες μαθητές και μαθήτριες να μην παραβλέψουν τις φασιστικές ενέργειες σε διάφορες πόλεις αλλά και σχολεία της Ελλάδας. Σήμερα υπάρχουν πολλοί φασίστες στο σχολικό χώρο και στο μέλλον θα γ'ινουν επίσης δολοφόνοι!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΔΗ.

ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:10:30

ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΡΕΙΑΣ:11:00

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78632/