Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στις 20.00

Συνέλευση ενάντια στην πρόταση αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα

Συνέλευση ενάντια στην πρόταση αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα, 13/3/2019

Δύο μέρες πριν την παγκόσμια ημέρα/απεργία των γυναικών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσίευσε την πρόταση τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα. Ανάμεσα στις προς τροποίηση διατάξεις είναι και αυτή του άρθρου 336, όπου τυποποιεί και ουσιαστικά ορίζει τον βιασμό. Η πρόταση της Νομοπαρασκευαστικής επιτροπής όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα του φεμινιστικού κινήματος για μοναδική προϋπόθεση τη συναίνεση αλλά συστέλει και περιορίζει τρομακτικά τις περιπτώσεις βιασμού που μπορούν να υπαχτούν και άρα τιμωρηθούν.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, οι φεμινιστικές συλλογικότητες Καμία Ανοχή, Sabbat Burn the rich not the witch αλλά και το Justice4Zack/Zackie πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Καλούμε σε συνέλευση την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, στις 8 μμ στο αμφιθέατρο Γκίνη τις φεμινιστικές, γυναικείες, queer, ΛΟΑΤΚΙΑ+ συλλογικότητες, το πολύμορφο εργατικό, φοιτητικό, αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό, αντιπολεμικό, αντικαπιταλιστικό κίνημα προκειμένου να ξεδιπλώσουμε τις δράσεις μας ενάντια στη γυναικοκτόνα νομοθετική πρόταση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, SABBAT BURN THE RICH NOT THE WITCH, JUSTICE4ZACKZACKIE

πηγή : https://el-gr.facebook.com/pages/category/Com…