Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στις 9.30 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Καλεσμα αλληλεγγυης στα μελη του Ε.Α,στο εφετειο της 2ης δικης

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ) ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 2ης ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΤτΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ.

Το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα συνεχίζεται με την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών την Παρασκευή 15 Μάρτη 9:30 πμ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Στις 10 Απριλίου του 2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στην ''καρδιά'' της Αθήνας στην Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στο Σύνταγμα (Αμερικής 3). Στο ίδιο κτήριο στεγαζόταν και το γραφείο του τότε μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ Ουές Μακ Γκρόου. Ήταν ουσιαστικά η μόνη ενέργεια αντάρτικου κατά των 2 εκ των 3 εγκληματικών μηχανισμών (τρόικα) που ευθύνονταν για την επιβολή των ''μνημονίων'' - απόρροια των Δανειακών Συμβάσεων - σε μια εποχή μάλιστα που η υπερεθνική καπιταλιστική τάξη εξαπέλυσε σφοδρό κοινωνικό και ταξικό πόλεμο λεηλατώντας τη πλειοψηφία της κοινωνίας για να διασωθεί εντέλει, το ίδιο το σύστημα και οι τράπεζες.

Η ενέργεια αναλήφθηκε ως ''Κομμάντο Λάμπρος Φούντας'' και αφιερώθηκε στο σύντροφο που 4 χρόνια πριν σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη Δάφνη (10/3/10) σε προπαρασκευαστική ενέργεια της οργάνωσης. Η ενέργεια αυτή έχει ισχυρό συμβολισμό ακυρώνοντας επί της ουσίας 4 χρόνια μετά, την κατασταλτική επιχείρηση του κράτους τόσο με τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα όσο και με τις συλλήψεις των συντρόφων Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη που με την αποφυλάκισή τους (18μηνο) συνέχισαν τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε επίσης, την ίδια ημέρα που το ελληνικό κράτος επιχείρησε - για μία και τελευταία φορά - να ξαναβγεί στις αγορές (4,5χρόνια μετά από το 2010) για να δανειστεί. Την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης είχε επισκεφθεί την Ελλάδα η γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ σε μια προσπάθεια στήριξης του Σαμαρά για την εφαρμογή των μνημονιακών προγραμμάτων και την διαμόρφωση και στήριξη των πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης.

Όσον αφορά στο κατηγορητήριο, το Εφετείο εξετάζει σε 2ο βαθμό την υπόθεση για την βομβιστική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στην ΤτΕ και το γραφείο του ΔΝΤ στην χώρα, την ένοπλη συμπλοκή του Νίκου Μαζιώτη με τις δυνάμεις καταστολής στο Μοναστηράκι, όπου και συνελήφθη τραυματισμένος στις 16 Ιουλίου του 2014. Κατηγορήθηκε για απόπειρες ανθρωποκτονίες κατά τεσσάρων αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός εξ αυτών σε απαλλοτρίωση τράπεζας στη Κλειτορία. Στην ίδια υπόθεση εξετάζονται και 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα, Κλειτορία και ληστεία τράπεζας στην Ακράτα. Είναι γνωστό ότι τις 2 απαλλοτριώσεις σε Κλειτορία και Μέθανα τις έχει αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας και ο Νίκος Μαζιώτης ενώ για την τράπεζα στην Ακράτα έχει αναλάβει ο Γ.Πετρακάκος, κατηγορούμενος επίσης στην ίδια υπόθεση, με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα.

Πρωτόδικα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορήθηκε εκ νέου για συγκρότηση και ''διεύθυνση'' της οργάνωσης και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την έκρηξη στη ΤτΕ και επιπλέον 129 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της ''διεύθυνσης'', 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στο Μοναστηράκι και ενός στην Κλειτορία, 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Κλειτορία και Μέθανα (για τις οποίες ανέλαβε πολιτική ευθύνη ο Επαναστατικός Αγώνας και ο ίδιος). Η Πόλα Ρούπα κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου πρωτόδικου δικαστηρίου βρίσκονταν στη ''παρανομία'' συνεχίζοντας τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη για τις πλημμεληματικές κατηγορίες. Δηλαδή,για διακεκριμένες φθορές ξένης περιουσίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (και όχι για συγκρότηση και ''διεύθυνση'' της οργάνωσης και την έκρηξη στην ΤτΕ).

Δικάστηκε βεβαίως μετά τη σύλληψή της για την ίδια υπόθεση και καταδικάστηκε στις 11/7/2018 σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25 έτη για σειρά κατηγοριών, όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κ.ά., ακόμα και φυσική παρουσία στην επίθεση εναντίον της ΤτΕ (εισαγγελέας Δράκος).

Ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος επίσης κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, καταδικάστηκε για συμμετοχή και ένταξη στην οργάνωση σε 13 χρόνια κάθειρξη (εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίστηκε). Ο Γ. Πετρακάκος, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 36 χρόνια με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα και για ληστεία σε τράπεζα.

Στις 15/3/19 θα αγορεύσει ο εισαγγελέας προτείνοντας στο δικαστήριο ποινές για όλους τους εμπλεκόμενους. Η παρουσία και η Αλληλεγγύη μας στο δικαστήριο είναι ασπίδα και δύναμη για τους συντρόφους Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη που έχουν καταδικαστεί αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη των επιλογών τους με την βαρύτερη των ποινών, αυτή των ισοβίων.

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες - Αλληλεγγύη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη

Αλληλέγγυοι/ες *(λόγω δυσκολίας ανάρτησης κειμένων χωρίς κωδικό, δημοσιεύουμε με τον κωδικό των συντρόφων και αναλαμβάνουμε την ευθύνη της δημοσίευσης. Κάθε φορά που δημοσιεύουμε ενημερώσεις,αναρτήσεις,ηχητικά κλπ που δεν φέρουν την υπογραφή των μελών του Ε.Α ενημερώνουμε σχετικά)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78665/


1 2 3

Κάλεσμα Αλληλεγγύης στα μέλη του Ε.Α,στο Εφετείο (Κορυδαλλός) - Αγόρευση εισαγγελέα για τις προτεινόμενες ποινές.

15/3/2019 - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 2ης ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΤτΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ.

Το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα συνεχίζεται με την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών την Παρασκευή 15 Μάρτη 9:00 πμ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού.

Στις 10 Απριλίου του 2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στην ''καρδιά'' της Αθήνας στην Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στο Σύνταγμα (Αμερικής 3). Στο ίδιο κτήριο στεγαζόταν και το γραφείο του τότε μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ, Ουές Μακ Γκρόου. Ήταν ουσιαστικά η μόνη ενέργεια αντάρτικου κατά των 2 εκ των 3 εγκληματικών μηχανισμών (τρόικα) που ευθύνονταν για την επιβολή των ''μνημονίων'' - απόρροια των Δανειακών Συμβάσεων - σε μια εποχή μάλιστα που η υπερεθνική καπιταλιστική τάξη εξαπέλυσε σφοδρό κοινωνικό και ταξικό πόλεμο λεηλατώντας περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, τη πλειοψηφία της κοινωνίας για να διασωθεί εντέλει, το ίδιο το σύστημα και οι τράπεζες.

Η ενέργεια αναλήφθηκε ως ''Κομμάντο Λάμπρος Φούντας'' και αφιερώθηκε στο σύντροφο που 4 χρόνια πριν σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη Δάφνη (10/3/10) σε προπαρασκευαστική ενέργεια της οργάνωσης. Η ενέργεια αυτή έχει ισχυρό συμβολισμό ακυρώνοντας επί της ουσίας 4 χρόνια μετά την κατασταλτική επιχείρηση του κράτους, τόσο με τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα όσο και με τις συλλήψεις των συντρόφων Πόλας Ρούπα και Νίκου που με την αποφυλάκισή τους (18μηνο), συνέχισαν τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Πραγματοποιήθηκε επίσης την ίδια ημέρα που το ελληνικό κράτος επιχείρησε - για μία και τελευταία φορά - να ξαναβγεί στις αγορές μετά από το 2010 για να δανειστεί.

Μία ημέρα πριν την επίθεση είχε επισκεφθεί την Ελλάδα η γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ σε μια προσπάθεια στήριξης του Σαμαρά για την εφαρμογή των μνημονιακών προγραμμάτων και την διαμόρφωση και στήριξη των πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης.

Όσον αφορά στο κατηγορητήριο, το Εφετείο εξετάζει σε 2ο βαθμό την υπόθεση για την βομβιστική επίθεση του Επαναστατικού στην ΤτΕ και το γραφείο του ΔΝΤ, την ένοπλη συμπλοκή του Νίκου Μαζιώτη με τις δυνάμεις καταστολής στο Μοναστηράκι, όπου και συνελήφθη τραυματισμένος στις 16 Ιουλίου του 2014. Κατηγορήθηκε για απόπειρες ανθρωποκτονίες κατά τεσσάρων αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός εξ αυτών σε απαλλοτρίωση τράπεζας στη Κλειτορία. Στην ίδια υπόθεση εξετάζονται και 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα, Κλειτορία και Ακράτα. Είναι γνωστό ότι τις 2 από αυτές (Κλειτορία και Μέθανα) τις έχει αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας και ο Νίκος Μαζιώτης, ενώ για την τράπεζα στην Ακράτα έχει αναλάβει ο Γ.Πετρακάκος, κατηγορούμενος επίσης, στην ίδια υπόθεση με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα και τρεις απαλλοτριώσεις τραπεζών.

Πρωτόδικα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορήθηκε εκ νέου για συγκρότηση και ''διεύθυνση'' της οργάνωσης και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την έκρηξη στη ΤτΕ και επιπλέον 129 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της ''διεύθυνσης'', 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στο Μοναστηράκι και ενός στην Κλειτορία, 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Κλειτορία και Μέθανα (για τις οποίες ανέλαβε πολιτική ευθύνη ο Επαναστατικός Αγώνας και ο ίδιος).

Η Πόλα Ρούπα κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου πρωτόδικου δικαστηρίου βρίσκονταν στη ''παρανομία'' συνεχίζοντας τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη μόνο για πλημμεληματικές κατηγορίες. Δηλαδή για διακεκριμένες φθορές ξένης περιουσίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (και όχι για συγκρότηση και ''διεύθυνση'' της οργάνωσης και την έκρηξη στην ΤτΕ). Δικάστηκε βεβαίως μετά τη σύλληψή της για την ίδια υπόθεση και καταδικάστηκε στις 11/7/2018 σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25 έτη για σειρά κατηγοριών, όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κ.ά., ακόμα και φυσική παρουσία στην επίθεση (εισαγγελέας Δράκος).

Ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος επίσης κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση καταδικάστηκε για συμμετοχή και ένταξη στην οργάνωση σε 13 χρόνια κάθειρξη (εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίστηκε).

Ο Γ.Πετρακάκος, κατηγορούμενος επίσης, στην ίδια υπόθεση καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 36 χρόνια με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα, για τις 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα και Κλειτορία και 1 ληστεία στην Ακράτα. Στις 15/3/19 θα αγορεύσει ο εισαγγελέας προτείνοντας στο δικαστήριο ποινές για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η παρουσία και η Αλληλεγγύη μας στο δικαστήριο είναι ασπίδα και δύναμη για τους συντρόφους μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκοπυ Μαζιώτη που έχουν καταδικαστεί- αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη των επιλογών τους - με την βαρύτερη των ποινών, αυτή των ισοβίων.

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες - Αλληλεγγύη στη Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596295/


1 2 3

Συνεχίζεται το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα

Την Παρασκευή 15/03 στις 9.30 π.μ συνεχίζεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά την επίθεση στην Τράπεζας της Ελλάδας , την συμπλοκή στο Μοναστηράκι, απαλλοτριώσεις τραπεζών, ένταξη και συμμετοχή στον ΕΑ. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί τα μέλη της οργάνωσης Ν. Μαζιώτης σε ισόβια κάθειρξη για την Τράπεζα της Ελλάδος και 129 χρόνια για τις υπόλοιπες κατηγορίες ανάμεσα σε αυτές και για «διεύθυνση» της οργάνωσης. Η Πόλα Ρούπα σε 11 χρόνια κάθειρξη μόνο για τα πλημμελήματα λόγω ότι βρίσκονταν στην "παρανομία" και πρόσφατα σε ξεχωριστή δίκη για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια και 25 χρόνια. Ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και ο Γιώργος Πετρακάκος σε 36 χρόνια για ένταξη κα συμμετοχή στον Ε.Α και για απαλλοτριώσεις τραπεζών.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και στους διωκόμενους συντρόφους/ισσες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, για την αναρχία.

ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78691/