Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις 12.00

14 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ, το μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο

200 χρόνια έθνη και καπιταλισμός...

Με την ανάδυση της εξουσίας των αστών μέσα από τα συντρίμμια της φεουδαρχίας και των αυτοκρατοριών, με τη λεηλασία του φυσικού κόσμου, την βίαιη αστικοποίηση και τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του πληθυσμού που μπορεί να ζήσει μονάχα αν πουλήσει την εργασία της στο κεφάλαιο, αλλιώς είναι καταδικασμένη στην πείνα. Με τις βίαιες εκτοπίσεις, την καταστολή, τις εκκαθαρίσεις μειονοτήτων που δεν συμβάδιζαν (γλωσσικά ή θρησκευτικά) με το κατασκευασμένο ψέμα του έθνους. Με πολέμους που αιματοκύλισαν πολλάκις τους καταπιεσμένους της περιοχής και με έναν εθνικό στρατό που όποτε του ζητήθηκε κατέσφαξε κάθε κινητοποίηση "εντός των συνόρων" που στρέφονταν ενάντια στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Με βάθεμα της πατριαρχίας, με τον ρατσισμό, με την αυταπάτη της αστικής δημοκρατίας την ίδια στιγμή που ο ολοκληρωτισμός παραμένει έτοιμος για οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο.

...και 70 χρόνια ΝΑΤΟ...

Με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, με βομβαρδισμούς, στρατιωτικές αποβάσεις, υποκινούμενα πραξικοπήματα. Με συνέχιση και όξυνση της πυρηνικής απειλής, των διακρατικών πολεμικών ασκήσεων και της αγοράς όπλων ακόμα και μετά το τέλος του «υπαρκτού σοσιαλισμού», αυτή τη φορά με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Με 2% του ΑΕΠ για τα μέλη του, που πρέπει να το επενδύουν κάθε χρόνο σε αγορά νέων οπλικών συστημάτων ή σε αναβάθμιση παλιών για να συνεχίσει την κερδοφορία της η πολεμική βιομηχανία. Με εξάπλωση της στρατιωτικής του παρουσίας σε βάσεις στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Μέση ανατολή, τον κόσμο και νέο στόχο το μπλοκάρισμα άλλων αναδυόμενων ιμπεριαλιστικών βλέψεων (Ρωσία, Κίνα) που προκαλεί ήδη περιφερειακές εντάσεις φλερτάροντας ακόμα και με το ενδεχόμενο πολεμικών επεισοδίων.

...είναι αρκετά!

Το τσάκισμά των μισθών και των ζωών μας δεν είναι αρκετό για να συνεχιστεί η κερδοφορία για τα αφεντικά, ενώ η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Αρκετή δεν είναι και η ανυπολόγιστη περιβαλλοντολογική ζημιά από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε βουνά και θάλασσες. Η τυχοδιωκτική και φιλοπόλεμη στρατηγική του Ελληνικού κράτους που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε σερίφη της περιοχής και ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, πηγαίνει χέρι-χέρι με τους πολιτικούς, οικονομικούς, ενεργειακούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Η πολεμική του προετοιμασία περιλαμβάνει την στρατιωτική και οικονομική συνεργασία με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο, την αγορά νέων οπλικών συστημάτων, την άνοδο του μιλιταρισμού και του εθνικισμού ενώ συνοδεύεται από την όλο και πιο έντονή παρουσία και στρατοπέδευση των αυτοκρατορικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Άραξο, Αιγαίο). Ένα νέο μελλοντικό πολεμικό επεισόδιο, εδώ ή λίγο πιο δίπλα φαντάζει όλο και πιο πιθανό...

Μονόδρομος ο ταξικός - διεθνιστικός αγώνας!

Σε όλα τα παραπάνω το πολυεθνικό προλεταριάτο της περιοχής οφείλει να αρνηθεί να πιστέψει το παραμύθι της εθνικής ενότητας που προωθούν σχολεία, κατηχητικά, ΜΜΕ και στρατός. Οφείλουμε να αρνηθούμε να χύσουμε το αίμα και τον ιδρώτα μας και να μπλοκάρουμε τη λεηλασία του φυσικού κόσμου για τα συμφέροντα των αφεντικών κόσμου -είτε σε καιρό ειρήνης είτε πολέμου- και να δομήσουμε ένα αντιπολεμικό/ αντιεθνικιστικό κίνημα που θα γίνει κτήμα όλων των καταπιεσμένων. Μπορούμε και πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να αγωνιστούμε για τα ταξικά μας συμφέροντα και για την υπεράσπιση των ζωών μας και της φύσης, στήνοντας γέφυρες διεθνιστικής αλληλεγγύης και προοπτικές οργάνωσης των αγώνων μας που θα ξεπερνάν τα σύνορα. Να αγωνιστούμε μέχρι να φέρουμε το τέλος των πολέμων, των εθνών, του ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικού και μιλιταριστικού μηχανισμού. Να αγωνιστούμε για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης, κοινοκτημοσύνης, για την αναρχία

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/4 12.00 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Παρέμβαση στο 5ο συνέδριο μαθητικής θεολογίας, από την Αναρχική Μαθητική Ομάδα Αταξία. Το πρωί της 16 Μαρτίου, παρεβρήθηκαμε στο Βυζαντινό Μουσείο, όπου αναρτησαμε πανο, πετάξαμε τρικακια και μοιρασαμε κείμενα με ένα πρώτο κάλεσμα στην διαδήλωση 6/4 12:00 ενάντια στο Νάτο, τον μιλιταρισμο, τον εθνικισμό και τον πόλεμο. Η ανταπόκριση ήταν θετικη τόσο από τους μαθητ(ρι)ές όσο και από τους/τις καθηγητ(ρι)ες, ως προς το κείμενο αλλά και το κάλεσμα στη διαδήλωση.

Παρακατω το κειμενο της παρέμβασης.

-Αμπρότζιο (δικαστής): Υπέρτατες αρχές που διέπουν την κοινωνία, η ηθική και η θρησκεία.

-Προσπέρο(μεγαλοαστός): Όσο ο λαός δεν σκέφτεται συνεχίζει να ευλογεί το θεό και το αφεντικό του για τα λίγα που έχει, όλα είναι μια χαρά! Από τη στιγμή όμως που θ' αρχίσει να σκέφτεται τη θέση του τελείωσε: θα γίνει εχθρός σας με τον οποίο δεν θα συμφιλιωθείτε ποτέ!

Από τους «διαλόγους στο καφενείο» του Ε. Μαλατέστα

Ως αναρχικοί/ες μαθητ(ρι)ες εξετάζοντας το θέμα της θρησκείας, τόσο στην κοινωνία, όσο και στο σχολείο σίγουρα θα λέγαμε ότι είναι αιτία δημιουργίας διακρίσεων ακόμα και πολέμων. Είναι μια έννοια η οποία ανέκαθεν ήταν αιτία συγκρούσεων όπως μας δείχνει και η ιστορία που, με όχημα τη θρησκεία και την πίστη και κίνητρο την ανάγκη για εξουσία και επιβολή, στάθηκε αφορμή για σταυροφορίες, διώξεις, βασανιστήρια και εκτελέσεις. Ακόμα και στην πολιτική μπορούμε να δούμε την θρησκεία να αποτελεί κριτήριο επιλογής και εργαλείο επιβολής, με την δημιουργία φονταμεταλιστικών κρατών, τα οποία δεν προωθούν καμία αξία από όσα πρεσβεύει η εκάστοτε θρησκεία, αλλά συνεχίζουν τις θανατοπολιτικές που ακολουθεί κάθε εξουσία. Οι θρησκευτικές ηγεσίες μέχρι και σήμερα είναι και αυτές ενταγμένες στο γρανάζι του καπιταλισμού, και της εκμετάλλευσης ενώ έχουν κατηγορηθεί για σκάνδαλα, βιασμούς και άλλων ειδών εγκλήματα, χωρίς την ανάλογη αντιμετώπιση. Στα πλαίσια λοιπόν αυτών αντιλαμβανόμαστε πως δεν ανακύπτουν τυχαία αυτά, αλλά εν τη γένεση ο ρόλος της εκκλησίας δίνει την δυνατότητα, να επιβληθούν στον λαό και οι εκπρόσωποι της, για να κερδίσουν κάθε είδους εξουσία

Αυτό όμως που είναι ίσως και το μεγαλύτερο κατόρθωμα της θρησκείας είναι ότι έχει καταφέρει να ενταχθεί με τέτοιο τρόπο στην ζωή των ανθρώπων που σταματούν να είναι ελεύθεροι. Φοβούνται είναι προκατειλημμένοι, λατρεύουν κάτι το οποίο δεν είναι σίγουροι αν υφίσταται. Ενώ υπομένουν πολλά δεινά περιμένοντας να τους βοηθήσει ο θεός και άρα δεν πιστεύουν στον εαυτό τους αμφισβητώντας τον ίδιο τον άνθρωπο και τις δυνατότητες του. Με λίγα λόγια, η λογική της ανάθεσης που αναπαράγει η θρησκεία, κάνει τους ανθρώπους πειθήνιους και ανίκανους να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους.

Η παρουσία της εκκλησίας και της θρησκείας στο εκπαιδευτικό σύστημα ήταν ισχυρή από την αρχή και παραμένει μέχρι και τις ημέρες μας. Η σύνδεση του ελληνικού σχολείου με την ορθόδοξη εκκλησία είναι ασφυκτική σε όλα τα επίπεδα του σχολικού μηχανισμού. Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι ταυτόχρονα και Θρησκευμάτων αποτελώντας παγκόσμια πρωτοτυπία. Όλοι οι εκπαιδευτικοί νόμοι αποτυπώνουν την σχέση θρησκείας - εκπαίδευσης. Το μάθημα των θρησκευτικών παραμένει για χρόνια ανέπαφο. Το περιεχόμενό του αφορά την διδασκαλία μόνο της χριστιανικής θρησκείας με εκμάθηση των ηθικών κανόνων αυτής της θρησκείας, ενώ όλες οι άλλες θρησκείες αντιμετωπίζονται εχθρικά. Ταυτόχρονα εμποδίζει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της αμφισβήτησης, και έρχεται σε μεγάλες διαφωνίες με το περιεχόμενο άλλων μαθημάτων. Καλλιεργεί την υποταγή, τον ανορθολογισμό, τις δεισιδαιμονίες, τις προκαταλήψεις, τη μεταφυσική. Το μάθημα είναι υποχρεωτικό για τους μαθητές εκτός αν δηλώσουν ότι ανήκουν σε άλλο θρήσκευμα που σε αυτήν την περίπτωση απαλλάσσονται από το μάθημα. Ο συστηματικός εθισμός στη θρησκεία δεν γίνεται μόνο μέσα από το μάθημα αλλά από ένα σύνολο πραγμάτων, κανόνων, δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων της καθημερινής σχολικής ζωής. Αγιασμοί και κηρύγματα στην έναρξη του σχολικού έτους. Καθημερινή υποχρεωτική προσευχή στην αυλή των σχολείων ή ακόμα και μέσα στις αίθουσες. Τακτικοί υποχρεωτικοί εκκλησιασμοί, με παρουσίες των μαθητών. Η εκκλησία έχει φτάσει σε σημείο να είναι δεμένη άρρηκτα με το σχολείο

Ως αναρχικοί/ες θα θέλαμε να απαντήσουμε στο πάγιο ερώτημα, γιατί επιλέγουμε την άρνηση της πίστης σε θρησκείες. Αν απαντήσουμε πολιτικά θα λέγαμε, επειδή η εκκλησία αποτελεί μέρος της εξουσίας, που λειτουργεί μαζί με το κράτος και την εκάστοτε εξουσία για να εξασφαλίσει ηθική νομιμότητα και για να χειραγωγήσει τον λαό. Με αυτόν τον τρόπο κάνει τον λαό να πιστεύει ότι το να είναι φτωχός ή να υποφέρει και να μην αντιδρά του εξασφαλίζει άμεσα μια θέση στο παράδεισο. Αν απαντήσουμε οικονομικά τότε σίγουρα επειδή η εκκλησία εκμεταλλεύεται την εργασία των φτωχών που χτίζουν ναούς και που κάνουν δωρεές οι οποίες επιτρέπουν στην εκκλησία και τα μέλη της να ζουν μέσα στην χλιδή. Συνοπτικά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η πίστη αναπαράγει την λογική της ανάθεσης που εμποδίζει την χειραφέτηση των ανθρώπων, καλλιεργεί τον φόβο ανάμεσα στους ανθρώπους, διδάσκει την υποταγή στην εξουσία, αναπαράγει ηθικές αξίες χωρίς καμία προοπτική διαλεκτικής αμφισβήτησης τους, είναι αυτή που γεννά πολέμους και συντηρεί ανισότητες. Από την μεριά μας, επιλέγουμε να παλέψουμε αυτοοργανωμένα, και από τα κάτω, χωρίς καμία ιεραρχία, με όπλα μας την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα, για έναν κόσμο ειρήνης, αξιοπρέπειας, ισότητας, χειραφέτησης από τα δεσμά κάθε εξουσίας, στην οποία κάθε άνθρωπος θα μπορεί να διασφαλίσει την επιβίωση του. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χεριά μας.

Διαδήλωση 6/4 Καμαρα, 12:00, ενάντια στο Νάτο, τον μιλιταρισμο, τον εθνικισμό και τον πόλεμο

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΤΑΞΙΑ

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Μάρτιος 17h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο

Καθώς οι ανταγωνισμοί μεταξύ κρατών -και κυρίως των μεγάλων δυνάμεων- γίνονται όλο και πιο έντονοι , η πιθανότητα ενός πολέμου διευρυμένων διαστάσεων είναι αρκετά μεγάλη. Άλλωστε πόλεμος τοπικών διαστάσεων διεξάγεται ήδη και μάλιστα κοντά σε μας -βομβαρδισμοί από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία στρατιωτική εμπλοκή Τουρκίας στη Συρία, πόλεμος στην Υεμένη, προετοιμασία πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα-. Το μεγάλο στοίχημα του πολέμου, είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας κυρίως στη Μέση Ανατολή αλλά και την ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο. Δίπλα στα κράτη που βρίσκονται ψηλά στην πυραμίδα της ιμπεριαλιστικής ιεραρχίας όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, στέκονται και οι περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (Ισραήλ, Τουρκία, Ιράν, τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε), αλλά και η Ελλάδα, η οποία θέλοντας να αποδείξει ότι αποτελεί «πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης» στην Ανατολική Μεσόγειο επενδύει στην πρόσδεση σε διεθνείς συμμαχίες, στις ΗΠΑ δηλαδή. Παρόλα αυτά οι πιθανότητες να εμπλακεί το ελληνικό κράτος σε έναν πόλεμο με το τουρκικό είναι βάσιμες. Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες του ανταγωνισμού μεταξύ των δυο αυτών κρατών για την επικράτηση του ενός η του άλλου επί των ενεργειακών πηγών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Θαλάσσια οικόπεδα, ΑΟΖ, εναέριος χώρος, υφαλοκρηπίδες κοκ είναι μόνο λίγες από τις αφορμές ώστε να υπάρξει διένεξη και κατ' επέκταση ένας εθνικός πόλεμος. Αλλά για εμάς, αυτού του είδους ο πόλεμος σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο: σημαίνει πόλεμος για τα συμφέροντα των αφεντικών μας.

Ως αναρχικοί δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για λογαριασμό των αφεντικών. Δεν πρόκειται να στρέψουμε τις κάννες των όπλων προς τα ταξικά μας αδέλφια, από τα οποία μας χωρίζουν μόνο με τεχνητό τρόπο και από τα πάνω συνοριογραμμές, έθνη και θρησκείες, για να ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο ο αποπροσανατολισμός των από τα κάτω από την πολιτική καταπίεση και την οικονομική εκμετάλλευση που υφίστανται και να διαιρούνται οι ίδιοι μεταξύ τους παρά την κοινότητα των υλικών τους συμφερόντων. Ο μόνος πόλεμος στον οποίο συμμετέχουμε είναι ο ασταμάτητος κοινωνικός και ταξικός πόλεμος, απόληξη του οποίου επιζητούμε να είναι η κοινωνική επανάσταση που θα τσακίσει τον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου για να καταστήσει εφικτή την πανανθρώπινη ακρατική και εξισωτική συνύπαρξη, τον ελευθεριακό κομμουνισμό, την αναρχία.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/4 , 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_thexess@hotmail.excom
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Διασυλλογική αφίσα, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στη Β. Ελλάδα στα πλαίσια της καμπάνιας για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ

Διασυλλογική αφίσα που κολλιέται σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης προπαγανδίζοντας τις κατά τόπους συγκεντρώσεις στις 30/3 και τις 6/4 αλλά και τη διαδήλωση ενάντια στη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη στις 13/4.

-Κομοτηνή, μικροφωνική παρέμβαση Σάββατο 6/4 στις 12.00 πλατεία Ειρήνης

-Ξάνθη, διαδήλωση Σάββατο 6/4 στις 18.00 πλατεία Ελευθερίας

-Θεσσαλονίκη, διαδήλωση Σάββατο 6/4 στις 12.00 Καμάρα

-Αλεξανδρούπολη, διαδήλωση ενάντια στη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ Σάββατο 13/4 στις 13.00 πάρκο Ανεξαρτησίας

Διεθνιστική αλληλεγγύη και κοινοί αγώνες

Ενάντια στο ΝΑΤΟ και στους τυχοδιωκτισμούς των αστικών τάξεων

Ενάντια στο μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο

Ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596674/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Η τόσο ορατή σήμερα επιθετικότητα του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος, που έχει δομηθεί στη βάση του παραλογισμού της κοινωνικής και ταξικής καταπίεσης και δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο από προσφυγιά, πολέμους, λεηλασία της φύσης και των κοινωνιών, είναι αποτέλεσμα της βαθιάς αποσύνθεσής του σε κοινωνικό, πολιτικό και αξιακό επίπεδο. Αυτή η αποσάθρωση και η ολοσχερής χρεοκοπία του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού είναι που προκαλεί την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και που φέρνει στο προσκήνιο την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου.

Η αναβάθμιση του ρόλου των διακρατικών στρατιωτικών μηχανισμών είναι μέρος της προετοιμασίας της παγκόσμιας κυριαρχίας για τη γενίκευση του πολέμου. Οι στρατιωτικές βάσεις αυτών την μηχανισμών είναι τα σημεία από όπου εφορμούν μηχανές θανάτου για να εξοντώσουν χιλιάδες ανθρώπους στην «καπιταλιστική περιφέρεια», είναι μία διαρκής κατασταλτική απειλή στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών απέναντι σε όσους αρνούνται να υποταχθούν στη ζοφερή προοπτική του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Στη νευραλγική περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου- και με δεδομένη την πρόσδεση του ελληνικού κράτους και της αστικής τάξης στο άρμα των συμφερόντων της κυρίαρχης διεθνούς πολιτικής και οικονομικής ελίτ-, αυτές οι στρατιωτικές βάσεις αποτελούν σημαντικό μέρος των ευρύτερων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ για την επέκταση της κυριαρχίας και του ελέγχου του, για την εξάπλωση του «ζωτικού του χώρου».

Στην εποχή των διαρκών κλυδωνισμών των συστημικών πολιτικών σταθερών γεννιούνται και οι μεγάλες δυνατότητες της επαναστατικής χειραφέτησης. Από την επαναστατημένη Ροτζάβα και τη μαχόμενη Παλαιστίνη μέχρι την αντίσταση στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν και τη νέα μάχη που ετοιμάζονται να δώσουν οι εξεγερμένες Ζαπατιστικές κοινότητες στην Τσιάπας… Από τις κινητοποιήσεις διεθνιστικής και ταξικής αλληλεγγύης ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία… ο κόσμος της εξουσίας κινδυνεύει μόνο από τη φλόγα των διεθνών αγώνων για ισότητα και ελευθερία. Κι αυτή τη φλόγα θα κρατήσουμε ζωντανή με την οργάνωση του αγώνα για την υπόθεση της παγκόσμιας κοινωνικής επανάστασης, της μόνης ρεαλιστικής προοπτικής της ανθρωπότητας «για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΑΘΗΝΑ - 13.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ | ΠΑΤΡΑ - 12.00 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ |ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 12.00 ΚΑΜΑΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΗ

ΠΑΤΡΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΡΑΞΟΥ

Προσυγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - 12.00 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://apo.squathost.com/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%C…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Ενάντια στους πολέμους τους είναι η αλληλεγγύη των εργαζομένων

»Kαι στον πόλεμ' «όλα για όλα»

κουβαλούσα πολυβόλα

να σκοτώνονται οι λαοί

για τ' αφέντη το φαΐ.»

Κ. Βάρναλης

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είμαστε αυτοί που βιώνουμε καλύτερα από όλους τι θα πει καπιταλιστική κρίση. Οι μισθοί μας δεν φτάνουν για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες, δουλεύουμε απλήρωτοι/-ες, πολλές φορές ανασφάλιστοι/-ες, με υπερωρίες και με τον συνεχή φόβο της απόλυσης ή της μη ανανέωσης της σύμβασής μας. Ακόμα χειρότερα πολλοί/πολλές από εμάς χύνουν το αίμα τους τραυματιζόμενοι/-ες ή δολοφονημένοι/-ες εξαιτίας των πλημμελών μέτρων ασφαλείας που αποτελούν για τα αφεντικά απλά ένα ακόμα πρόσθετο κόστος.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε να μειώνονται οι δαπάνες για την υγεία και την πρόνοια κατά 50% και οι συντάξεις αναπηρίας κατά 25%, να κόβονται επιδόματα και να μειώνονται οι αναπηρικές συντάξεις, ενώ πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν και οι μειώσεις στα επιδόματα των χρονίως πασχόντων. Μαζί με τους μισθούς μας υποβαθμίζεται και το σύνολο της ποιότητας ζωής μας σε μία κοινωνία όπου το κόστος ζωής ανεβαίνει και κάθε μας ανάγκη μετατρέπεται σε ένα ακόμα εμπόρευμα για τις -ιδιωτικοποιημένες και ακριβές- κατά κανόνα υπηρεσίες που μας "προσφέρονται".

Την ίδια στιγμή όμως το ελληνικό κράτος έχει λεφτά για ξόδεμα. Συνεχίζει να επενδύει δισεκατομμύρια ευρώ σε καινούργια εξοπλιστικά προγράμματα (πάνω από το 2% του ΑΕΠ της χώρας, κρατώντας τη χώρα δεύτερη στη λίστα του ΝΑΤΟ μετά τις Η.Π.Α.) και αποκτά ενεργό ρόλο στους πολεμικούς σχεδιασμούς του οργανισμού. Ενδεικτικό είναι το ότι νατοϊκές βάσεις αναπλάθονται και αυξάνονται, ότι οι επιχειρήσεις στη Συρία σχεδιάζονται και εκτελούνται από τη Σούδα, ενώ διευρύνονται οι συνεργασίες της χώρας μας με δικτατορίες και καθεστώτα άπαρχαϊντ όπως με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Στηρίζοντας και τα σχέδια του ευρωπαϊκού στρατού των συνόρων και αφήνοντας τη FRONTEX να διαχωρίζεται τις ανθρώπινες ζωές σε αυτές που αξίζουν να ζουν και σε αυτές που δεν αξίζουν.

Πέρα από τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται για τις όλο και πιο συχνές πολεμικές ασκήσεις με τους συμμάχους του ελληνικού κράτους, πλούτο που εμείς έχουμε παράγει και θα έπρεπε να μας επιστρέφεται μέσω μειώσεων στο κόστος ζωής μας αλλά και αναβάθμιση του επιπέδου μόρφωσης, υγείας, σίτισης, στέγασης, μετακινήσεων και ψυχαγωγίας μας, η περίοδος φέρνει νέες εντάσεις στην περιοχή και το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύγκρουσης είναι όλο και πιο κοντινό.

Στο ενδεχόμενο ενός πολέμου όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως όλοι εμείς, οι εργάτες και οι εργάτριες από κάθε χώρα, θα είμαστε οι πρώτοι που θα καλεστούν για να πεθάνουν ή μένοντας στα μετόπισθεν να δουλέψουν με ακόμα πιο εξευτελιστικούς όρους, προκειμένου να συνεχίσουν τα αφεντικά μας να πλουτίζουν. Και μιλώντας για πλούτο, αρκεί να αναφέρουμε πως οι εντάσεις για τις ΑΟΖ και τα φυσικά αέρια, όποιοι τελικά κι αν τα εκμεταλλευτούν, δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με εμάς που όχι μόνο δε θα καρπωθούμε τίποτα από τα κέρδη αλλά θα δούμε και το περιβάλλον που ζούμε να μολύνεται ακόμη περισσότερο. Τα κέρδη είναι όλα για το Λάτση και τα ΕΛΠΕ, για τους έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες αλλά και για τις πολυεθνικές εταιρείες που έχουν σπεύσει για πλιάτσικο. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για το τσάκισμα των ζωών μας και αυτοί είναι που προκαλούν εντάσεις και σπέρνουν εθνικισμούς.

Όλοι εμείς όμως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, είτε μιλάμε Τουρκικα, είτε Ελληνικά, είτε Αλβανικά, είτε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Πουλάμε την εργατική μας δύναμη και ζούμε στη φτώχεια και αυτό μας αρκεί για να μιλάμε την ίδια παγκόσμια γλώσσα του προλεταριάτου και δεν πρόκειται να μισήσουμε ούτε να αλληλοσφαχτούμε με τους όμοιους μας από την -όποια- απέναντι πλευρά των συνόρων.

Σαν εργαζόμενοι στο χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, μέσα από τη δουλειά μας ερχόμαστε συχνά σε επαφή με τα αποτελέσματα που δυστυχώς γεννά ο πόλεμος. Πολλοί από εμάς αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε σε καμπ, δομές φιλοξενίας και άτυπους καταυλισμούς προσφύγων όπως η Ειδομένη. Έτσι δεν μπορούμε να αγνοούμε το τι συμβαίνει με τους κατατρεγμένους άλλων χωρών, το τι σημαίνει πόλεμος, το τι σημαίνει προσφυγιά αλλά και το τι σημαίνει "φιλανθρωπία" από αυτούς που προκάλεσαν τον ξεριζωμό, την καταστροφή, τη βαρβαρότητα στο τόπο σου.

Από την μπίζνα αυτή του "ανθρωπισμού" δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αφεντικά των ΜΚΟ, τα οποία βγάζουν διπλό κέρδος: τόσο και κύρια πουλώντας "αλληλεγγύη και ανθρωπισμό" για να τσεπώνουν τις επιχορηγήσεις όσο και εκμεταλλευόμενα την δική μας εργασιακή δύναμη. Ο ρόλος των ΜΚΟ όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι άλλος από το να αποτελούν έναν ακόμα τρόπο να κερδοφορούν συνήθως αυτοί οι ίδιοι που προκαλούν, συμμετέχουν ή στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις στις χώρες από τις οποίες έρχονται οι μεταναστευτικές ροές, ενώ στην "καλύτερη" πρόκειται για εργολαβίες που ανατίθεται σε ιδιώτες ώστε να μπαλωθεί πρόχειρα το κομμάτι της προνοιακής πολιτικής, την οποία το κράτος -όλο και μεθοδικότερα τα τελευταία χρόνια- εγκαταλείπει. Έτσι, με το προσωπείο της "ανθρωπιστικής βοήθειας" είδαμε να εμφανίζονται δεκάδες ΜΚΟ μόλις έφτασαν μετανάστες/μετανάστριες στην χώρα μας, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται καθώς βλέπουν πως δεν έχουν να φάνε πολλά ακόμη από τον πόνο τους.

Σήμερα, μετά από 10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, άγριας καταστολής των αγώνων μας αλλά και συνεχούς προσπάθειας αφομοίωσής τους από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και τα αστικά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εργατικοί αγώνες είναι αμυντικοί και σε ύφεση. Προσπαθούμε να κρατήσουμε αναχώματα, να υπερασπιστούμε κεκτημένα που χάνονται, να ξανασυναντηθούμε με άλλους όρους στην πάλη για τα βασικά: να μη μας απολύουν όταν είμαστε έγκυες, να μας πληρώνουν στην ώρα μας, να έχουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς. Και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να αντιστρέψουμε το κλίμα ηττοπάθειας μέσα στους χώρους εργασίας και να ξαναπιστέψουμε στη συλλογική μας δύναμη.

Έχοντας επίγνωση που βρισκόμαστε και τις δυσκολίες που οφείλουμε να ξεπεράσουμε για να ξανακερδίσουμε ακόμα και τα "αυτονόητα", αλλά έχοντας και επίγνωση του που πηγαίνει το πράγμα με την κρίση που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση οφείλουμε να κάνουμε κτήμα όλων μας το ότι η πάλη ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στο ΝΑΤΟ, το ότι η πάλη για ειρήνη μεταξύ των εκμεταλλευόμενων είναι και αυτή εργατική υπόθεση και μονόδρομος για να σταματήσουν τα σφαγεία που στήνονται στον πλανήτη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση και η φτώχεια.

Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών

Ούτε εθνικός, ούτε θρησκευτικός, ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός

Όλοι και Όλες στο ταξικό μπλοκ στη διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον Πόλεμο

το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Απριλίου 2019 στις 12:00 στην ΚΑΜΑΡΑ

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοιν. Πρόνοιας https://svepsykoi.espivblogs.net

πηγή : https://svepsykoi.espivblogs.net/2019/03/27/e…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ, το μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο

Απέναντι στις σειρήνες του πολέμου να κρούσουμε τον κώδωνα του προλεταριακού διεθνισμού

Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης υπερσυσσώρευσης, έχει γεννήσει, πέραν των άλλων, αρκετές εμπόλεμες ζώνες, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε διάφορα μήκη και πλάτη της υφηλίου (βλ. Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Κεντρική και Βόρεια Αφρική) περιστοιχίζοντας τα καπιταλιστικά κέντρα. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν αφήνει στον ήλιο μοίρα για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους. Η κυριαρχία διαμορφώνει πλέον τους όρους με τους οποίους γίνεται η στυγνή διαλογή του ποιος θα επιβιώσει και ποιος όχι. Η μετάβαση από τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση της κοινωνικής ραστώνης, μέσω της συνδρομής του δανεικού χρήματος και της αξιοποίησης της χρηματοπιστωτικής σφαίρας, στον άγριο νεοφιλελευθερισμό και τη δημοσιονομική εποπτεία συνάδει με την επιθετική ανασυγκρότηση του κεφαλαίου σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την απαίτηση των αναγκών που επιτάσσει η κλονιζόμενη πλέον οικονομία της αγοράς. Αντίστοιχα, ο κρατικός μηχανισμός προχωρά σε μέτρα έκτακτης ανάγκης και καταστολής του εσωτερικού εχθρού, τη στιγμή που οι δυτικές μητροπόλεις στρατιωτικοποιούνται χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις μεταναστευτικές ροές και την καμπάνια ενάντια στην τρομοκρατία.

Οι ασυμφιλίωτες εσωτερικές αντιφάσεις του καπιταλισμού, που συντέλεσαν για άλλη μια φορά στην έκρηξη μιας δομικής κρίσης, ανασύρουν στο προσκήνιο ένα από τα ισχυρά χαρτιά που καλείται να ρίξει σε τέτοιες περιπτώσεις η άρχουσα τάξη. Αυτό το χαρτί είναι ο πόλεμος, καθώς αποτελεί μια διέξοδο για το κεφάλαιο από την καπιταλιστική κρίση, αλλά και μια χρυσή ευκαιρία για τον πλουτισμό των οπλοβιομηχανιών. Το τίμημα, βέβαια, πρόκειται να το πληρώσουν με το αζημίωτο, τόσο από την τσέπη τους όσο και με το αίμα τους, οι όπου γης καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι. Ο πόλεμος είναι μια συμφέρουσα λύση για το κεφάλαιο όταν βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα. Μπορεί να ανοίξει νέες αγορές, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από την ακόρεστη εκμετάλλευση των πρώτων υλών και των εργατικών χεριών των περιοχών που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Επίσης, μετά από την περίοδο της γενικευμένης καταστροφής, η οποία πρόκειται να καταστρέψει τόσο τμήματα του σταθερού (μέσα παραγωγής) όσο και του μεταβλητού (εργάτες/εργάτριες) κεφαλαίου, έπεται πάντα μια περίοδος αναπτυξιακής ανασυγκρότησης του κεφαλαίου, έστω και αν αυτή υλοποιείται πάνω σε συντρίμμια και πτώματα. Όπως προαναφέρθηκε, βέβαια, ο πόλεμος είναι μια εν εξελίξει πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Όμως, διεξάγεται δια αντιπροσώπων και ακόμα τουλάχιστον δεν έχει χτυπήσει την πόρτα της «Δύσης».

Η Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη στην κατάταξη των ΝΑΤΟϊκών χωρών με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες αναλογικά με το ΑΕΠ τους. Ετησίως υπολογίζεται πως οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας φτάνουν το 2,4% του ΑΕΠ της (ξεπερνώντας το όριο του 2% που έχει θέσει η Συμμαχία σε σύνοδό της το 2006), ποσοστό που μεταφράζεται σε 4,5 δις δολάρια. Τα έξοδα για τις εξοπλιστικές δαπάνες βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του κρατικού προϋπολογισμού, τη στιγμή που η κοινωνική πλειοψηφία εξοντώνεται από τις πολιτικές λιτότητας που υπαγορεύουν τα μνημόνια. Μάλιστα, οι μνημονιακές δεσμεύσεις ορίζουν πως η διεθνής οικονομική επιτροπεία της χώρας θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το 2060.

Ως μέλος του ΝΑΤΟ και ως οργανικό κομμάτι του άρματος του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, στο ελληνικό κράτος έχει υποδειχθεί ο ρόλος του τοποτηρητή (δεύτερου τη τάξει μετά το Ισραήλ) των αντίστοιχων συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Αυτό όμως σημαίνει πως, έστω και επικουρικά, το ελληνικό κράτος θα έχει την εμπλοκή του, στο βαθμό που του αναλογεί, στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τις πολεμικές συρράξεις που συμμετέχουν οι πάτρωνές του. Είναι βέβαιο, πάντως, πως η εγχώρια αστική τάξη θα επιδιώξει να λάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι γίνεται από την πίτα που μοιράζεται στη γειτονιά της. Αυτή τη στιγμή, η ντόπια πλουτοκρατία επιζητεί την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου και δίαυλο για τη μεταφορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι μεταφράζεται η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, καθώς πέραν των στρατιωτικών συμμαχιών και των ασκήσεων που ορίζει η διακρατική αυτή συμφωνία, αλλά και οι υποδείξεις της Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην πραγματικότητα πίσω από αυτή, προβλέπεται παράλληλα η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med καθώς και της διασύνδεσης Euro-Asia Interconnector για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί επιδιώκουν να «φυτέψουν» στρατιωτικές βάσεις στην ελλαδική επικράτεια, προετοιμάζοντας την αναβάθμιση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα η στρατιωτικοποίηση των ΝΑΤΟϊκών χωρών αποτελεί και μία κίνηση επίδειξης ισχύος, ώστε να τρίξουν τα δόντια στον ρωσικό παράγοντα, ο οποίος αποτελεί τον βασικότερο αντίπαλο των Η.Π.Α. από τον άξονα των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).Σε αυτά τα πλαίσια έρχεται να προστεθεί η Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία η γείτονα χώρα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ,κι έτσι εντάχθηκε στη σφαίρα επιρροής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού προκειμένου ο τελευταίος να αποκτήσει πλεονέκτημα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων κόντρα στον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Η αστάθεια των σχέσεων Η.Π.Α.-Τουρκίας (μάλιστα πριν περίπου 1 χρόνο η Τουρκία ανακοίνωσε πως η βάση του Ιντσιρλίκ θα παύσει να εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ) αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας για το ΝΑΤΟ, διότι το ΝΑΤΟ καλείται πλέον να βρει νέα σημεία για τις στρατιωτικές του δραστηριότητες. Η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας (στην οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018 η πολεμική άσκηση Ηνίοχος) και η αντίστοιχη του Άραξου (υπάρχει πιθανότητα επανεγκατάστασης πυρηνικών) πρόκειται να αναβαθμιστούν. Στη Λάρισα δημιουργείται βάση με drones, ενώ στην Αλεξανδρούπολη προβλέπεται η κατασκευή βάσης ελικοπτέρων. Για τη Σύρο, ο ΝΑΤΟϊκός σχεδιασμός ορίζει τη μετατροπή του λιμανιού της Ερμούπολης σε στρατηγικό σημείο, όπου θα επισκευάζονται και θα ανεφοδιάζονται τα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ δήλωσε ότι τα ναυπηγεία στο Νεώριο Σύρου πρέπει να αγοραστούν από επιχείρηση που να ανήκει σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, γι' αυτό άλλωστε υπάρχει και το σχετικό ενδιαφέρον από τις Η.Π.Α.. Ταυτόχρονα, γίνονται συζητήσεις για την ανακατασκευή του λιμανιού της Ερμούπολης, ώστε να είναι δυνατή η πρόσδεση μεγάλων πλοίων των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α., καθώς και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης σε πρόσφατη επίσκεψή του στο λιμάνι της πόλης, έλεγξε τη δυνατότητα των εγκαταστάσεων του λιμανιού για εξυπηρέτηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Τέλος, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απηύθυνε πρόταση στην αμερικανική πρεσβεία για την προώθηση του έργου κατασκευής ενός μεγάλου ελικοδρομίου σε μια επίπεδη νησίδα πλησίον της Καλύμνου, που θα εξυπηρετεί τη στάθμευση και τον ανεφοδιασμό αμερικανικών ελικοπτέρων. Είναι πλέον σαφές με τον πιο έκδηλο τρόπο πως το ελληνικό κράτος παρέχει απλόχερα εκδούλευση στις υποδείξεις που υπαγορεύουν οι πολεμικοί σχεδιασμοί των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ, με τη χώρα να καθίσταται επί της ουσίας ένα ορμητήριο των πολεμικών επεμβάσεων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι, σε όποια μεριά του χάρτη και αν βρισκόμαστε, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Οφείλουμε να αντιληφθούμε την κοινότητα των ταξικών μας συμφερόντων και με βάση αυτή να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι σε όσους μας καταπιέζουν και ζουν από τον μόχθο μας. Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των ντόπιων και διεθνών αφεντικών, δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για καμία πατρίδα, ούτε να στρέψουμε τις κάννες των όπλων προς τις εργατικές τάξεις των άλλων χωρών, από τις οποίες προσπαθούν να μας χωρίσουν με κάθε τεχνητό μέσο οι κυρίαρχοι, επιστρατεύοντας κάθε διαθέσιμο διαλύτη της ταξικής συνείδησης (π.χ. έθνος, σύνορα, θρησκεία).

Σε περίπτωση πολέμου το παγκόσμιο προλεταριάτο θα είναι αυτό που θα αναγκαστεί να κινήσει τις πολεμικές μηχανές των καπιταλιστών πληρώνοντας το τίμημα με ζωές ανθρώπων της τάξης μας. Τα σύννεφα ενός πολέμου γενικευμένων διαστάσεων φαίνεται πως πυκνώνουν και η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ βαθαίνει όλο και περισσότερο. Σε παλιότερο βομβαρδισμό της Δαμασκού και της Χομς από αεροπορικές δυνάμεις της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας και των Η.Π.Α., συμμετείχαν ένα πλοίο που απέπλευσε από τη βάση της Σούδας και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού που απογειώθηκαν από την ίδια βάση.

Σήμερα, είναι απαραίτητη η συγκρότηση ενός αντιπολεμικού κινήματος στη βάση της διεθνιστικής, ταξικής αλληλεγγύης. Μέρος αυτού του πλαισίου είναι και το σαμποτάζ του στρατού, καθώς και η άρνηση των προλετάριων να υπηρετήσουν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Στηριζόμενοι στην ελλαδική πραγματικότητα, το κίνημα αυτό οφείλει να έχει σαφή αντι-ΝΑΤΟϊκό χαρακτήρα, χωρίς όμως να πέφτει στην παγίδα της υποστήριξης ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που κρίνονται «λιγότερο επιζήμιες» με το σκεπτικό πως αποτελούν αντίπαλο δέος στον ιμπεριαλισμό των Η.Π.Α.. Για να μη μας ισοπεδώσει, λοιπόν, μια παγκόσμια πολεμική σύρραξη πυροδοτούμενη από τις ανάγκες των καπιταλιστών, οφείλουμε στο εδώ και στο τώρα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς ισχύος στη μαινόμενη κοινωνική και ταξική σύγκρουση. Η απάντησή μας στον πολεμικό όλεθρο που ετοιμάζει η παγκόσμια κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα πρέπει να είναι η παγκόσμια κοινωνική επανάσταση με σκοπό την αποδέσμευση των υποτελών στρωμάτων από τον βραχνά της κρατικής εξουσίας και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας. Στην επόμενη κρίσιμη στροφή της ταξικής πάλης, πρέπει να έχουμε στήσει τις επαναστατικές υποδομές μας, ώστε να μπορέσουμε να ρίξουμε με όρους ιστορικής υλοποίησης, το δημιουργικό χαρτί του αναρχισμού, την κοινωνική οργάνωση πάνω στις βάσεις του ελευθεριακού κομμουνισμού.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ , ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚA ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:

| ΑΘΗΝΑ:

-Σάββατο 30/3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 13:00, Υπουργείο Εξωτερικών

-Σάββατο 6/4

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, 13:00, Πλατεία Κλαυθμώνος

| ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Σάββατο 6/4

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, 12:00, Καμάρα

| ΧΑΝΙΑ:

Σάββατο 13/4

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, 12:00 με προσυγκέντρωση στον κόμβο της Σούδας

| ΛΑΜΙΑ:

Σάββατο 6/4

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 19:30, Πλατεία Ελευθερίας

| ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:

Σάββατο 13/4

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ, 13:00, Πάρκο Ανεξαρτησίας

Αναρχική Ομοσπονδία

anarchist-federation.gr

anarchexist-federatiexon@riseup.neext

twitter: twitter.com/anarchistfedGr

fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

مظاهرة السبت ٤/٦ الساعة ١٢.٠٠ ضهرا في كامارا

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Μάρτιος 23h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Γεωστρατηγική Αναβάθμιση της Ελλάδας ή πώς θα σε κάνουν κρέας για κανόνια

Ο πόλεμος αποτελεί σύμφυτο φαινόμενο του καπιταλισμού και κάθε εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Είναι στη φύση ενός συστήματος παραγωγής που έχει ατμομηχανή το κέρδος. Είναι η συνέχιση του λυσσαλέου ανταγωνισμού μεταξύ των αφεντικών, είναι μια «βαθμίδα» στην εξέλιξη της καπιταλιστικής αναπαραγωγής, είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα. Όταν η κατανομή της «πίτας» του παγκόσμιου πλούτου που παράγεται από την εργατική τάξη δεν μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ των καπιταλιστικών τάξεων και των συμμαχιών τους με «ειρηνικά» μέσα (π.χ. εξαγωγές, ξένες επενδύσεις, εξωτερικός δανεισμός, κλπ), τότε τα κράτη σέρνονται σε πόλεμο προς συμφέρον των μονοπωλίων τους: για τον έλεγχο ενεργειακών κοιτασμάτων, ενεργειακών δικτύων και των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων (π.χ. Δρόμος του Μεταξιού, αγωγοί, ενεργειακά δίκτυα UHV, κλπ), για την «κατάκτηση» νέων αγορών, τον έλεγχο στα μερίδια αγοράς πωλήσεων και προμηθειών πρώτων υλών και εργατικών χεριών, για το άρπαγμα «σφαιρών επιρροής», εδαφών και περιφερειών με γεωοικονομική, γεωπολιτική και στρατηγική-στρατιωτική σημασία, για την ανατροπή καθεστώτων και κυβερνήσεων που δεν εξυπηρετούν την μια ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη.

Σήμερα οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης, οι δυσκολίες στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, η αναιμική ανάκαμψη των ρυθμών μεγέθυνσης των αστικών κρατών οξύνουν τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Λόγω της αλλαγής στον συσχετισμό δύναμης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας-Ρωσίας, σε συνθήκες ανισόμετρης ανάπτυξης, εκδηλώνονται σφοδροί οικονομικοί ανταγωνισμοί με τη μορφή συναλλαγματικών και εμπορικών πολέμων, ιδιαίτερα μετά το 2010. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι περιφερειακές στρατιωτικές αναμετρήσεις με τη μορφή «πολέμου δια αντιπροσώπων». Αυτό το μέτωπο επιθετικότητας εκτείνεται από την Ουκρανία στη Β. Αφρική και τη Μ. Ανατολή. Παράλληλα οι διαμάχες μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, καθώς και η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, αποδυναμώνουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ και προκαλούν νέους παράγοντες αστάθειας και στη ΝΑ Μεσόγειο.

Το ελληνικό κράτος εκμεταλλευόμενο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, στο πλαίσιο της γεωστρατηγικής του αναβάθμισης και της ανάκαμψης της κερδοφορίας του ντόπιου κεφαλαίου, αναλαμβάνει τον ρόλο του χωροφύλακα των Βαλκανίων, εμβαθύνοντας τις σχέσεις του με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Είναι γεγονός ότι η Κεντροβαλκανική Ζώνη αποτελεί τη μόνη στρατηγική διαδρομή για την ασφάλεια των ενεργειακών πόρων που ελέγχουν οι ΗΠΑ και για την μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολή προς την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Οποιοδήποτε πλάνο «ενεργειακής απεξάρτησης» της Δ. Ευρώπης από τη Ρωσία που για στρατηγικούς και οικονομικούς λόγους επιδιώκει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι δυτικές πολυεθνικές του πετρελαίου περνά από εκεί. Ιδιαίτερη σημασία για την ενεργειακή απεξάρτηση έχει ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, ο οποίος ξεκινώντας από το Αζερμπαϊτζάν θα διοχετεύει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Θράκης και της Β. Ελλάδας, με στόχο να καλύπτει ενεργειακά το σύνολο των χωρών της Βαλκανικής. Στην Αλεξανδρούπολη ο TAP βρίσκεται σε σύνδεση με τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της ελληνικών συμφερόντων AEGEAN.Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει εγκατασταθεί νατοϊκό πολεμικό υλικό και σχεδιάζεται βάση στρατιωτικών ελικοπτέρων που θα συνδέεται με τις νατοϊκές βάσεις στη Μαύρη Θάλασσα που «επιτηρούν» τη Ρωσία.

Υπό το ίδιο πρίσμα, η ακύρωση των ρωσικών συμφερόντων αγωγών north stream στην Ουκρανία κλπ με την ευρωατλαντική στεγανοποίηση των Δυτικών Βαλκανίων που επιτυγχάνεται με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μια αλληλένδετη διαδικασία. Με την εν λόγω Συμφωνία επιχειρείται η νατοϊκή περικύκλωση της Ρωσίας, η αποκοπή της από τις «θερμές θάλασσες» και η ασφυκτική πίεση στη Σερβία που αρνείται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, η Συμφωνία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ διασφαλίζοντας τους «δρόμους» του αγωγού East Med, εξασφαλίζει προνόμια τόσο στα πιο παραγωγικά κεφάλαια του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού όσο και στη μεγαλοαστική τάξη της γειτονικής χώρας. Πέραν όμως αυτών, υπέρ της Συμφωνίας τάχθηκαν και ισχυρά ελληνικά οικονομικά συμφέροντα. Άλλωστε είναι γνωστή η δράση του ελληνικού κεφαλαίου στη βαλκανική χερσόνησο, όπου έχει «απλωθεί» με εξαγωγές εμπορευμάτων, κεφαλαίων, υποκαταστήματα τραπεζών, θυγατρικές ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, εκμετάλλευση υποδομών, πρώτων υλών και εργατικών χεριών.

Σε όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα έρχονται να προστεθούν και οι ανταγωνισμοί τεράστιων επιχειρηματικών ομίλων για τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην Α. Μεσόγειο. Τι συμφέρον έχουμε, όμως, εμείς από τους ανταγωνισμούς και τις συγκρούσεις μεταξύ των κεφαλαίων και των κρατών; Όταν η Ελλάδα, όπου το βιοτικό επίπεδο των από τα κάτω έχει υποχωρήσει τρομακτικά σε σχέση με το 2009, όπου το υψηλό δημόσιο χρέος (180,4% του ΑΕΠ) σημαίνει δημοσιονομικά πλεονάσματα 2,2% μέχρι το 2060, βρίσκεται στη δεύτερη θέση των νατοϊκών δαπανών ως προς το ΑΕΠ πίσω από τις ΗΠΑ, ξοδεύοντας το 2,4% του προϊόντος της. Όταν το ελληνικό κράτος παραχωρώντας εδάφη για τη δημιουργία νατοϊκών βάσεων, μετατρέπεται σε ένα απέραντο στρατόπεδο (π.χ. βάσεις σε Άραξο και Σούδα). Και ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν, ως μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, όπως ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβυή κ.α.

Για εμάς είναι σαφές ότι όπως σε καιρό ειρήνης, έτσι και σε καιρό πολέμου τα συμφέροντα των από τα κάτω είναι διαμετρικά αντίθετα από εκείνα του κεφαλαίου. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι «μορφή ζωής» του καπιταλισμού, είναι η άλλη όψη της ιμπεριαλιστικής ειρήνης. Και όταν αυτή η ιμπεριαλιστική ειρήνη παύει να γεμίζει τις τσέπες των αφεντικών, αναφέρουν ένα κίβδηλο κοινό «ελληνικό» συμφέρον καταπιεστών και καταπιεζόμενων, ώστε να μας στείλουν να πολεμήσουμε για τα κέρδη τους. Παράλληλα, οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες όταν χρειάζονται χρησιμοποιούνται ως φτηνό εργατικό δυναμικό και ως μοχλός πίεσης για την μείωση των μισθών και των ντόπιων. Όταν δεν χρειάζονται, στοιβάζονται σε απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτή είναι η λεγόμενη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Επιπλέον, οι καθημερινές δολοφονίες άμαχων πληθυσμών αποτελούν σταθερό χαρακτηριστικό των πολέμων το οποίο μεταφέρεται με τη μορφή στατιστικών μέσα από τις οθόνες μας, αποπροσωποποιώντας χιλιάδες θανάτους. Μετατρέπεται το αποτρόπαιο σε αφηρημένο, η σφαγή σε κανονικότητα.

Καθώς λοιπόν το ελληνικό κράτος εξοπλίζεται στρατιωτικά και η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή ενισχύεται, καλούμαστε να εκφράσουμε την εναντίωση μας στον πόλεμο, τον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό. Να αγωνιστούμε ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στα αφεντικά και στα κράτη τους, ενάντια στον καπιταλισμό και τη βαρβαρότητα που γεννά.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΤΗΝ Ε.Ε. - ΣΤΟ ΝΑΤΟ

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ /ΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/4 12.00 ΚΑΜΑΡΑ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "Σχολείο"

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 20:00


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΕΙΤΕ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ


Τη στιγμή που ο ρόλος του ελληνικού κράτους βαθαίνει στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ (βλ. αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών βάσεων και δημιουργία νέων, συμμετοχή σε ενεργειακούς και στρατιωτικούς συμμαχικούς άξονες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο), ενώ παράλληλα οι πολεμικές μηχανές των κυρίαρχων αλλού ζεσταίνονται και αλλού δολοφονούν ανθρώπους της τάξης μας, κρίνουμε ως επιτακτική ανάγκη τη συγκρότηση ενός αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος στη βάση της προλεταριακής ενότητας και της διεθνιστικής ταξικής αλληλεγγύης.

Οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων ωφελούν μονάχα τις αστικές τάξεις και τους κρατικούς σχηματισμούς, ένθεν και ένθεν σε κάθε αντιπαράθεση και σύγκρουση. Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι, σε όποια γωνιά του χάρτη και αν βρίσκονται, είναι αυτοί που καθημερινά βιώνουν την ανέχεια, την οικονομική αφαίμαξη από τις πολιτικές λιτότητας, την καταλήστευση του πλούτου που παράγουν, την περιστολή των κεκτημένων δικαιωμάτων τους, την κρατική καταστολή και τον δεσποτισμό της εξουσίας. Αυτό που πρόκειται να κάνει μια πολεμική σύγκρουση, είτε τοπικών είτε διευρυμένων διαστάσεων, είναι να θερίσει την εργατική τάξη, πάντοτε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών.

Οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στην ίδια μεριά του οδοφράγματος, όσο και αν προσπαθούν οι κυρίαρχοι να μας διαιρέσουν με επίπλαστους διαχωρισμούς βάσει φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, φυλής, θρησκείας και ηλικίας, με απώτερο σκοπό να μας εκμεταλλεύονται αποτελεσματικότερα και να κοιμούνται οι ίδιοι ήσυχοι. Δεν πρόκειται, όμως, να στρέψουμε τις κάννες των όπλων απέναντι στα ταξικά μας αδέρφια. Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για καμία πατρίδα, για κανένα αφεντικό.

Ο εχθρός μας είναι κοινός, γι' αυτό και ο δικός μας πόλεμος είναι κοινωνικός και ταξικός, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια σε κάθε έκφανση της διαχωρισμένης εξουσίας και της ιεραρχίας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι την απελευθέρωση του ανθρώπου από την κατάσταση αποκτήνωσης στην οποία τον έχει υπαγάγει δια του εξαναγκασμού ο καπιταλισμός. Μέχρι, λοιπόν, να φτιάξουμε ένα καινούριο κόσμο πάνω στα συντρίμμια του καπιταλισμού και του κρατισμού. Έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων.


ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΤΑΞΙΚΟ - ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 12:00, ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχικοί Κομμουνιστές Φοιτητές

Αναρχικές Κομμουνίστριες Φοιτήτριες


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ-Έξω το ΝΑΤΟ από Αιγαίο & Βαλκάνια. Αντιπολεμικές Διαδηλώσεις 6 & 13/4

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ - Έξω το ΝΑΤΟ από Αιγαίο και Βαλκάνια

Κοινή πάλη των λαών ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό

Να συντρίψουμε τον ρατσισμό και εθνικισμό

-

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: 6 Απρίλη - 12μ - Καμάρα

Αλεξανδρούπολη: 13 Απρίλη - 1μμ - πάρκο Ανεξαρτησίας

-

Η κυβέρνηση τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων μνημονιακών σκουπιδιών αφού ψήφισαν απερίσπαστοι το ξεπούλημα των πιο βασικών εθνικών υποδομών και την κατάργηση δικαιωμάτων ζωής για τους εργαζομένους - μιλώντας μας για την προσπάθεια που κάνουν να λύσουν μείζονα «εθνικά θέματα», έχοντας ξεπεράσει τους προκατόχους της σε αντεργατικές και αντιλαϊκές επιθέσεις, έχοντας εξαθλιώσει εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα (μείωση δαπανών, ιδιωτικοποίηση και κατάρρευση της υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.), έχοντας ξεπουλήσει και υποθηκεύσει κάθε δημόσια περιουσία, μας οδηγεί ολοταχώς σε μια άκρως επικίνδυνη και πολεμική κατάσταση. Έχοντας μετατραπεί στον πιο πιστό υπηρέτη των συμφερόντων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή, θέλοντας να παίξει ακόμα πιο ανοιχτά αυτό τον τυχοδιωκτικό επικίνδυνο ρόλο, διακινδυνεύει να εντάξει και τον ελληνικό λαό σε αιματηρές συγκρούσεις. Γι' αυτό επαναφέρει έναν σάπιο εθνικισμό γύρω από τα «εθνικά» ζητήματα (Μακεδονικό, αντιπαραθέσεις με την Τουρκία), ώστε να αποπροσανατολίσει τις λαϊκές μάζες από τα πραγματικά προβλήματα και τους αγώνες τους.

Με την αντιδραστική πολιτική που υπηρετεί ο Τσίπρας και η κλίκα του είναι υπεύθυνοι για ένα κύμα αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, που απλώνεται με την ισχυροποίηση ακροδεξιών, αντιδραστικών ή ανοιχτά αντικομουνιστικών δυνάμεων, με την παράλληλη κατρακύλα των παραδοσιακών «δημοκρατικών» και «κεντρώων» αστικών κομμάτων που για να επιβιώσουν πολιτικά γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, καταφεύγουν όλο και περισσότερο στην καταστολή και σε φασιστικές μεθόδους. Η οικολογική καταστροφή, η προσφυγική κρίση, οι πόλεμοι και η νέα κούρσα εξοπλισμών απειλούν το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας.

Τα μέτωπα στη περιοχή και ο κίνδυνος μιας γενικευμένης σύρραξης

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εργαζομένους και νεολαία, πηγάζει από το γεγονός ότι ζητήματα όπως η αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας, το Κυπριακό και οι γεωτρήσεις, το Μακεδονικό κ.λπ. αποτελούν μόνο ένα κομμάτι σε ένα παζλ γιγαντιαίων συγκρούσεων ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές και τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας. Συγκεκριμένα, των συγκρούσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με τις ΗΠΑ να θέλουν να περικυκλώσουν τη Ρωσία. Στον ίδιο σχεδιασμό των ΗΠΑ εντάσσεται και η ονομασία της γειτονικής Μακεδονίας,και την ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

Ο ελληνικός καπιταλισμός ταυτίζεται με τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, για να αποτελέσουν τον πιο πιστό και πρόθυμο σύμμαχό τους στη περιοχή, αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα των επιλογών αυτών για τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς. Ενισχύουν τις βάσεις ορμητήρια(Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Σούδα) ακόμα και αποθηκεύοντας πυρηνικά, εντάσσουν τη χώρα σε επιθετικούς άξονες, πλάι με τα φιλοπόλεμα, αντιδραστικά, αιμοσταγή καθεστώτα Ισραήλ και Αίγυπτου και συμμετέχουν σε πολυέξοδα εξοπλιστικά προγράμματα. Διευρύνουν την εμπλοκή της Ελλάδας στις συγκρούσεις, στο πλευρό του πιο κυνικού, επιθετικού και επικίνδυνου ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Βάζουν υποψηφιότητα ακόμα και για τυφλά χτυπήματα στο ελληνικό έδαφος (όπως έχουν γίνει και σε άλλες χώρες).

Ένας πόλεμος θα είναι καταστροφικός για κάθε εμπλεκόμενο λαό, αφού οι ανθρώπινες ζωές θα μετατραπούν σε κρέας για τα κανόνια μιας χούφτας ιμπεριαλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Κανένα συμφέρον δεν έχουμε από τους ανταγωνισμούς τους για τα ενεργειακά κοιτάσματα, τους αγωγούς, τις στρατιωτικές και γεωπολιτικές βάσεις τους. Οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε στην οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού, διεθνιστικού κινήματος, που θα πει ΟΧΙ στον εθνικισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό. Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε νέες εκατόμβες και να ζήσουμε ειρηνικά με τους γειτονικούς λαούς.

Μετανάστες - Ντόπιοι Εργάτες Ενωμένοι!

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε ένα μαζικό προσφυγικό κύμα, το οποίο διασχίζει και τα ελληνικά νησιά. Το αποτέλεσμα είναι μαζικοί πνιγμοί προσφύγων στο Αιγαίο, με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα απέραντο κέντρο κράτησης (hotspot), αποτέλεσμα των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ για κλειστά σύνορα. Μεταχειρίζονται σαν κτήνη τους πρόσφυγες/μετανάστες, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους απελαύνουν στις εμπόλεμες και διαλυμένες χώρες τους - και προσπαθούν στο όνομα του ανθρωπισμού να μας πείσουν ότι η χώρα πρέπει να «θυσιαστεί» για να μην «ενοχληθούν» οι ιμπεριαλιστές, ρατσιστές της ΕΕ!

Ειδικότερα στην ΕΕ επελαύνει μια διαλυτική κρίση, που σαρώνει μάλιστα όλες τις κύριες ιμπεριαλιστικές χώρες, με το βύθισμα σε μια οικονομική ύφεση, τους πολλαπλούς πολιτικούς σπασμούς, την αποσύνθεση των παραδοσιακών κυρίαρχων αστικών κομμάτων, την ανάδυση νέων αντιδραστικών και ακροδεξιών δυνάμεων - βουλιάζοντας την ΕΕ σε αποσύνθεση. Με σημαία έναν σάπιο εθνικισμό, τα «εθνικά δίκαια και συμφέροντα». Για να ξεχαστεί η μνημονιακή και καπιταλιστική αθλιότητα. Έτσι και η ελληνική αστική τάξη μας σερβίρει την «εθνική ενότητα», όπου θέλουν να συσπειρώσουν την εργατική τάξη και όλο το λαό κάτω από την ελληνική σημαία, από ένα κάλπικο όραμα, για να κατευθύνουν την οργή μας ενάντια σε έναν γειτονικό λαό ή στους μετανάστες, αντί για τους πραγματικούς εχθρούς: καπιταλιστές, τραπεζίτες, δανειστές, ιμπεριαλιστές και όλοι οι μνημονιακοί πολιτικοί υπηρέτες τους.

Πρέπει να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες/μετανάστες, που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν (όπως και τόσοι έλληνες εργαζόμενοι και νέοι λόγω της κρίσης και των Μνημονίων). Η ενσωμάτωση των προσφύγων/μεταναστών στην ελληνική κοινωνία είναι απόλυτα εφικτή - αρκεί να παλέψουμε για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι πλούσιοι, να σταματήσουμε να εκτελούμε δουλικά τις διαταγές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ντόπιων υπηρετών/συμμάχων τους! Έτσι μπορούμε και να ενισχύσουμε τις δικές μας γραμμές, τις ταξικές γραμμές του εργατικού κινήματος.

Να αγωνιστούμε για να πέσουν οι φράχτες, να ανοίξουν τα σύνορα, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Δεν κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά από την κυβέρνηση τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων μνημονιακών, τους «Μένουμε Ευρώπη», την ελληνική αστική τάξη και τους σύγχρονους μαυραγορίτες, από το μακρύ τους χέρι την Χρυσή Αυγή, από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Να παλέψουμε το κακό στην ρίζα του, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γεννούν την προσφυγιά και τον ρατσισμό - με μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα σπάσει από την αντιδραστική ΕΕ και θα συμβάλλει για μια σοσιαλιστική ένωση όλων των λαών της περιοχής, για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης.

-

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την αντιδραστική συμμαχία με Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο. ΟΧΙ σε εξοπλισμούς, βάσεις, μιλιταρισμό.
  • Αντιπολεμικός, Αντιιμπεριαλιστικός, Αντιεθνικιστικός αγώνας όλων των λαών της περιοχής. Κοινός εχθρός μας οι αντιδραστικές αστικές τάξεις και οι ιμπεριαλιστές.
  • Άσυλο σε μετανάστες και πρόσφυγες. Κάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
  • Κάτω η φιλοϊμπεριαλιστική, πολεμοκάπηλη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των μνημονιακών σκουπιδιών. Μόνη διέξοδος στα σφαγεία των ανταγωνισμών και των πολέμων: Εργατικός Διεθνισμός - Πάλη για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/9373