Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ, το μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο

200 χρόνια έθνη και καπιταλισμός...

Με την ανάδυση της εξουσίας των αστών μέσα από τα συντρίμμια της φεουδαρχίας και των αυτοκρατοριών, με τη λεηλασία του φυσικού κόσμου, την βίαιη αστικοποίηση και τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του πληθυσμού που μπορεί να ζήσει μονάχα αν πουλήσει την εργασία της στο κεφάλαιο, αλλιώς είναι καταδικασμένη στην πείνα. Με τις βίαιες εκτοπίσεις, την καταστολή, τις εκκαθαρίσεις μειονοτήτων που δεν συμβάδιζαν (γλωσσικά ή θρησκευτικά) με το κατασκευασμένο ψέμα του έθνους. Με πολέμους που αιματοκύλισαν πολλάκις τους καταπιεσμένους της περιοχής και με έναν εθνικό στρατό που όποτε του ζητήθηκε κατέσφαξε κάθε κινητοποίηση "εντός των συνόρων" που στρέφονταν ενάντια στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Με βάθεμα της πατριαρχίας, με τον ρατσισμό, με την αυταπάτη της αστικής δημοκρατίας την ίδια στιγμή που ο ολοκληρωτισμός παραμένει έτοιμος για οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο.

...και 70 χρόνια ΝΑΤΟ...

Με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, με βομβαρδισμούς, στρατιωτικές αποβάσεις, υποκινούμενα πραξικοπήματα. Με συνέχιση και όξυνση της πυρηνικής απειλής, των διακρατικών πολεμικών ασκήσεων και της αγοράς όπλων ακόμα και μετά το τέλος του «υπαρκτού σοσιαλισμού», αυτή τη φορά με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Με 2% του ΑΕΠ για τα μέλη του, που πρέπει να το επενδύουν κάθε χρόνο σε αγορά νέων οπλικών συστημάτων ή σε αναβάθμιση παλιών για να συνεχίσει την κερδοφορία της η πολεμική βιομηχανία. Με εξάπλωση της στρατιωτικής του παρουσίας σε βάσεις στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Μέση ανατολή, τον κόσμο και νέο στόχο το μπλοκάρισμα άλλων αναδυόμενων ιμπεριαλιστικών βλέψεων (Ρωσία, Κίνα) που προκαλεί ήδη περιφερειακές εντάσεις φλερτάροντας ακόμα και με το ενδεχόμενο πολεμικών επεισοδίων.

...είναι αρκετά!

Το τσάκισμά των μισθών και των ζωών μας δεν είναι αρκετό για να συνεχιστεί η κερδοφορία για τα αφεντικά, ενώ η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Αρκετή δεν είναι και η ανυπολόγιστη περιβαλλοντολογική ζημιά από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε βουνά και θάλασσες. Η τυχοδιωκτική και φιλοπόλεμη στρατηγική του Ελληνικού κράτους που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε σερίφη της περιοχής και ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων, πηγαίνει χέρι-χέρι με τους πολιτικούς, οικονομικούς, ενεργειακούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Η πολεμική του προετοιμασία περιλαμβάνει την στρατιωτική και οικονομική συνεργασία με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο, την αγορά νέων οπλικών συστημάτων, την άνοδο του μιλιταρισμού και του εθνικισμού ενώ συνοδεύεται από την όλο και πιο έντονή παρουσία και στρατοπέδευση των αυτοκρατορικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Άραξο, Αιγαίο). Ένα νέο μελλοντικό πολεμικό επεισόδιο, εδώ ή λίγο πιο δίπλα φαντάζει όλο και πιο πιθανό...

Μονόδρομος ο ταξικός - διεθνιστικός αγώνας!

Σε όλα τα παραπάνω το πολυεθνικό προλεταριάτο της περιοχής οφείλει να αρνηθεί να πιστέψει το παραμύθι της εθνικής ενότητας που προωθούν σχολεία, κατηχητικά, ΜΜΕ και στρατός. Οφείλουμε να αρνηθούμε να χύσουμε το αίμα και τον ιδρώτα μας και να μπλοκάρουμε τη λεηλασία του φυσικού κόσμου για τα συμφέροντα των αφεντικών κόσμου -είτε σε καιρό ειρήνης είτε πολέμου- και να δομήσουμε ένα αντιπολεμικό/ αντιεθνικιστικό κίνημα που θα γίνει κτήμα όλων των καταπιεσμένων. Μπορούμε και πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να αγωνιστούμε για τα ταξικά μας συμφέροντα και για την υπεράσπιση των ζωών μας και της φύσης, στήνοντας γέφυρες διεθνιστικής αλληλεγγύης και προοπτικές οργάνωσης των αγώνων μας που θα ξεπερνάν τα σύνορα. Να αγωνιστούμε μέχρι να φέρουμε το τέλος των πολέμων, των εθνών, του ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικού και μιλιταριστικού μηχανισμού. Να αγωνιστούμε για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης, κοινοκτημοσύνης, για την αναρχία

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/4 12.00 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά


1 2 3 4

Παρέμβαση στο 5ο συνέδριο μαθητικής θεολογίας, από την Αναρχική Μαθητική Ομάδα Αταξία. Το πρωί της 16 Μαρτίου, παρεβρήθηκαμε στο Βυζαντινό Μουσείο, όπου αναρτησαμε πανο, πετάξαμε τρικακια και μοιρασαμε κείμενα με ένα πρώτο κάλεσμα στην διαδήλωση 6/4 12:00 ενάντια στο Νάτο, τον μιλιταρισμο, τον εθνικισμό και τον πόλεμο. Η ανταπόκριση ήταν θετικη τόσο από τους μαθητ(ρι)ές όσο και από τους/τις καθηγητ(ρι)ες, ως προς το κείμενο αλλά και το κάλεσμα στη διαδήλωση.

Παρακατω το κειμενο της παρέμβασης.

-Αμπρότζιο (δικαστής): Υπέρτατες αρχές που διέπουν την κοινωνία, η ηθική και η θρησκεία.

-Προσπέρο(μεγαλοαστός): Όσο ο λαός δεν σκέφτεται συνεχίζει να ευλογεί το θεό και το αφεντικό του για τα λίγα που έχει, όλα είναι μια χαρά! Από τη στιγμή όμως που θ' αρχίσει να σκέφτεται τη θέση του τελείωσε: θα γίνει εχθρός σας με τον οποίο δεν θα συμφιλιωθείτε ποτέ!

Από τους «διαλόγους στο καφενείο» του Ε. Μαλατέστα

Ως αναρχικοί/ες μαθητ(ρι)ες εξετάζοντας το θέμα της θρησκείας, τόσο στην κοινωνία, όσο και στο σχολείο σίγουρα θα λέγαμε ότι είναι αιτία δημιουργίας διακρίσεων ακόμα και πολέμων. Είναι μια έννοια η οποία ανέκαθεν ήταν αιτία συγκρούσεων όπως μας δείχνει και η ιστορία που, με όχημα τη θρησκεία και την πίστη και κίνητρο την ανάγκη για εξουσία και επιβολή, στάθηκε αφορμή για σταυροφορίες, διώξεις, βασανιστήρια και εκτελέσεις. Ακόμα και στην πολιτική μπορούμε να δούμε την θρησκεία να αποτελεί κριτήριο επιλογής και εργαλείο επιβολής, με την δημιουργία φονταμεταλιστικών κρατών, τα οποία δεν προωθούν καμία αξία από όσα πρεσβεύει η εκάστοτε θρησκεία, αλλά συνεχίζουν τις θανατοπολιτικές που ακολουθεί κάθε εξουσία. Οι θρησκευτικές ηγεσίες μέχρι και σήμερα είναι και αυτές ενταγμένες στο γρανάζι του καπιταλισμού, και της εκμετάλλευσης ενώ έχουν κατηγορηθεί για σκάνδαλα, βιασμούς και άλλων ειδών εγκλήματα, χωρίς την ανάλογη αντιμετώπιση. Στα πλαίσια λοιπόν αυτών αντιλαμβανόμαστε πως δεν ανακύπτουν τυχαία αυτά, αλλά εν τη γένεση ο ρόλος της εκκλησίας δίνει την δυνατότητα, να επιβληθούν στον λαό και οι εκπρόσωποι της, για να κερδίσουν κάθε είδους εξουσία

Αυτό όμως που είναι ίσως και το μεγαλύτερο κατόρθωμα της θρησκείας είναι ότι έχει καταφέρει να ενταχθεί με τέτοιο τρόπο στην ζωή των ανθρώπων που σταματούν να είναι ελεύθεροι. Φοβούνται είναι προκατειλημμένοι, λατρεύουν κάτι το οποίο δεν είναι σίγουροι αν υφίσταται. Ενώ υπομένουν πολλά δεινά περιμένοντας να τους βοηθήσει ο θεός και άρα δεν πιστεύουν στον εαυτό τους αμφισβητώντας τον ίδιο τον άνθρωπο και τις δυνατότητες του. Με λίγα λόγια, η λογική της ανάθεσης που αναπαράγει η θρησκεία, κάνει τους ανθρώπους πειθήνιους και ανίκανους να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους.

Η παρουσία της εκκλησίας και της θρησκείας στο εκπαιδευτικό σύστημα ήταν ισχυρή από την αρχή και παραμένει μέχρι και τις ημέρες μας. Η σύνδεση του ελληνικού σχολείου με την ορθόδοξη εκκλησία είναι ασφυκτική σε όλα τα επίπεδα του σχολικού μηχανισμού. Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι ταυτόχρονα και Θρησκευμάτων αποτελώντας παγκόσμια πρωτοτυπία. Όλοι οι εκπαιδευτικοί νόμοι αποτυπώνουν την σχέση θρησκείας - εκπαίδευσης. Το μάθημα των θρησκευτικών παραμένει για χρόνια ανέπαφο. Το περιεχόμενό του αφορά την διδασκαλία μόνο της χριστιανικής θρησκείας με εκμάθηση των ηθικών κανόνων αυτής της θρησκείας, ενώ όλες οι άλλες θρησκείες αντιμετωπίζονται εχθρικά. Ταυτόχρονα εμποδίζει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της αμφισβήτησης, και έρχεται σε μεγάλες διαφωνίες με το περιεχόμενο άλλων μαθημάτων. Καλλιεργεί την υποταγή, τον ανορθολογισμό, τις δεισιδαιμονίες, τις προκαταλήψεις, τη μεταφυσική. Το μάθημα είναι υποχρεωτικό για τους μαθητές εκτός αν δηλώσουν ότι ανήκουν σε άλλο θρήσκευμα που σε αυτήν την περίπτωση απαλλάσσονται από το μάθημα. Ο συστηματικός εθισμός στη θρησκεία δεν γίνεται μόνο μέσα από το μάθημα αλλά από ένα σύνολο πραγμάτων, κανόνων, δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων της καθημερινής σχολικής ζωής. Αγιασμοί και κηρύγματα στην έναρξη του σχολικού έτους. Καθημερινή υποχρεωτική προσευχή στην αυλή των σχολείων ή ακόμα και μέσα στις αίθουσες. Τακτικοί υποχρεωτικοί εκκλησιασμοί, με παρουσίες των μαθητών. Η εκκλησία έχει φτάσει σε σημείο να είναι δεμένη άρρηκτα με το σχολείο

Ως αναρχικοί/ες θα θέλαμε να απαντήσουμε στο πάγιο ερώτημα, γιατί επιλέγουμε την άρνηση της πίστης σε θρησκείες. Αν απαντήσουμε πολιτικά θα λέγαμε, επειδή η εκκλησία αποτελεί μέρος της εξουσίας, που λειτουργεί μαζί με το κράτος και την εκάστοτε εξουσία για να εξασφαλίσει ηθική νομιμότητα και για να χειραγωγήσει τον λαό. Με αυτόν τον τρόπο κάνει τον λαό να πιστεύει ότι το να είναι φτωχός ή να υποφέρει και να μην αντιδρά του εξασφαλίζει άμεσα μια θέση στο παράδεισο. Αν απαντήσουμε οικονομικά τότε σίγουρα επειδή η εκκλησία εκμεταλλεύεται την εργασία των φτωχών που χτίζουν ναούς και που κάνουν δωρεές οι οποίες επιτρέπουν στην εκκλησία και τα μέλη της να ζουν μέσα στην χλιδή. Συνοπτικά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η πίστη αναπαράγει την λογική της ανάθεσης που εμποδίζει την χειραφέτηση των ανθρώπων, καλλιεργεί τον φόβο ανάμεσα στους ανθρώπους, διδάσκει την υποταγή στην εξουσία, αναπαράγει ηθικές αξίες χωρίς καμία προοπτική διαλεκτικής αμφισβήτησης τους, είναι αυτή που γεννά πολέμους και συντηρεί ανισότητες. Από την μεριά μας, επιλέγουμε να παλέψουμε αυτοοργανωμένα, και από τα κάτω, χωρίς καμία ιεραρχία, με όπλα μας την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα, για έναν κόσμο ειρήνης, αξιοπρέπειας, ισότητας, χειραφέτησης από τα δεσμά κάθε εξουσίας, στην οποία κάθε άνθρωπος θα μπορεί να διασφαλίσει την επιβίωση του. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χεριά μας.

Διαδήλωση 6/4 Καμαρα, 12:00, ενάντια στο Νάτο, τον μιλιταρισμο, τον εθνικισμό και τον πόλεμο

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΤΑΞΙΑ

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…


1 2 3 4

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Μάρτιος 17h


1 2 3 4