Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στις 20.00

Εκδήλωση-συζήτηση & προβολή του ντοκιμαντέρ "Επόμενος Σταθμός Ουτοπία"

Με αφορμή την συμπλήρωση 6 χρόνων αυτοδιαχείρισης της ΒΙΟ.ΜΕ. και την διάθεση των προϊόντων της από τον ΕΚΧ Φαβέλα, συζητάμε με τους εργάτες του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου στην Ελλάδα, για την αυτοδιάθεση των εργαζομένων, την οργάνωση της παραγωγής και την αλληλεγγύη.
15 Μαρτίου 2019 στις 20:00, στον ΕΚΧ Φαβέλα.
Στα πλαίσια της συζήτησης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Απόστολου Καρακάση "Επόμενος Σταθμός Ουτοπία".
------------------------------------------------------
Στις 12 Φεβρουαρίου 2013, με πρόταγμα την εργατική αυτοδιαχείριση, την ισοτιμία και την ισότητα και με την στήριξη εργατικών σχημάτων και πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων από ολόκληρο τον πλανήτη, μέσα σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης, η πόρτα του εργοστασίου της πτωχευμένης ΒΙΟ.ΜΕ.-θυγατρικής της νωρίτερα πτωχευμένης Φιλκεράμ-Τζόνσον- ανοίγει ξανά και το εργοστάσιο τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των εργατών του.
Έξι χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός διαφορετικού μοντέλου εργασίας χωρίς εκμετάλλευση, η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟ.ΜΕ. μετά από έναν αγώνα μακρύ και επίπονο συνεχίζει, παράγοντας οικολογικά καθαριστικά, λειτουργώντας συνελευσιακά, αποτελώντας όχι μόνο αναγκαιότητα αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για την ανάδειξη νέων μορφών παραγωγικής δραστηριότητας και απελευθέρωσης της εργατικής τάξης, σε μια ριζικά δημοκρατική οικονομία.
Ο αγώνας για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων συνεχίζεται. Τα αιτήματα των εργαζομένων παραμένουν αδιαπραγμάτευτα.
Διεκδικούν διαχωρισμό του ακινήτου που στεγάζει την ΒΙΟ.ΜΕ. και εξαίρεσή του από τη διαδικασία πλειστηριασμού των 14 ακινήτων της Φιλκεράμ-Τζόνσον.

πηγή : https://www.facebook.com/events/8194526417433…