Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στις 19.00

Αντιφασιστικη πορεια

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ...

Το Σάββατο 2/3 σε μια ώρα αιχμής, το απόγευμα, έκαναν την εμφάνισή τους οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη γειτονιά μας για να προπαγανδίσουν το μίσος που εκφράζουν στο αντιφασιστικό Αιγάλεω και να κυνηγήσουν όποιο μετανάστη έβρισκαν στο δρόμο τους. Φαίνεται πως δεν λείπουν από την ατζέντα των φασιστών οι δυτικές συνοικίες, τις οποίες πολλές φορές έχουν προσπαθήσει να προσεγγίσουν αλλά μάταια. Η προεκλογική τους εμφάνιση διήρκησε τόσο λίγο που με το που βγήκαμε από τα σπίτια μας είχαν ήδη εξαφανιστεί. Αυτό δεν μας φαίνεται περίεργο αφού κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και την τελευταία φορά πριν πέντε χρόνια που είχαν εμφανιστεί πάλι σε προεκλογικά πλαίσια. Οι αφορμές εξαιτίας των οποίων βγήκαν από τις τρύπες τους ήταν διάφορες (εκλογές, μακεδονικό κλπ.) κάποιες από τις οποίες είχαν πυροδοτήσει νωρίτερα και άλλες φασιστοειδείς ομάδες, οι οποίες σε συνεργασία πρωτοστάτησαν στις εθνικιστικές σχολικές καταλήψεις δηλητηριάζοντας τα εφηβικά μυαλά.

Αφού ξεφούσκωσε και αυτό το μπαλόνι, τώρα προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε πολλές γειτονιές της Αθήνας βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες, βγάζοντας όπλα σε όσους τους βρίζουν, ξερνώντας εθνικιστικές ασυναρτησίες για τη Μακεδονία και προμοτάροντας τον Κασιδιάρη. Εμείς, ως αντιφασίστ(ρι)ες του Αιγάλεω θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους απογόνους των ναζί (επειδή δεν είναι και από εδώ) ότι δεν υπάρχει σπιθαμή γης για αυτούς στις πολυπολιτισμικές μας γειτονιές. Εδώ ντόπιοι, μετανάστες και εργάτες ζούμε μαζί, παρόλο που το κράτος προσπαθεί με πρόσχημα την εθνική ενότητα να διχάσει τις ταξικές- πολυεθνικές γειτονιές μας και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο δείχνοντας ότι ο κίνδυνος είναι οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, η διαφορετικότητα, οι γειτονικοί λαοί.

Άλλωστε, γνωρίζοντας καλά την ιστορία του Αιγάλεω, δεν ξεχνάμε την εκτέλεση των 100 Αιγαλεωτών από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στον Αη Γιώργη, στην περιοχή της Προύσσης. Αυτό φάνηκε από τη συμπεριφορά των περαστικών και των κατοίκων οι οποίοι αντίκρυσαν τη συμμορία και καθόλου δεν τους υποδέχθηκαν όπως θέλουν οι νεοναζί να βγαίνει παραέξω και όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Αντίθετα, σιγά σιγά το Αιγάλεω άρχισε να καθαρίζεται από τις βρωμιές που άφησαν πίσω τους οι φασίστες και να ξανά στολίζεται από εμάς.

Γι'αυτό λοιπόν:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/3 ΣΤΙΣ 19.00.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

...ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αντιφασίστριες, αντιφασίστες Αιγάλεω

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μάρτιος 14h