Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 21.30

Ανοιχτή πρόβα-performance kör* Ερευνητικό πειραματικό project

H Facta Non Verba παρουσιάζει την performance kör. H τούρκικη λέξη για τον τυφλό-ή-ό είναι το σχεδίασμα Α του θεατρικού, ερευνητικού και πειραματικού project, work in progress πάνω στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, που δουλεύουμε από τα μέσα του φθινοπώρου του 2018. Το Σάββατο 30 Μάρτη, λοιπόν, λίγους μήνες μετά, θα ανοίξουμε τον πειραματισμό μας σε επικοινωνία. Ήρθε η στιγμή να παρουσιάσουμε μια πρώτη απόπειρα να ορίσουμε επί του πρακταίου το Θέατρο της Επικοινωνίας.

uploaded document

Επιλέξαμε τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα μας, επειδή πρόκειται για μια περίοδο που η δημοκρατία βιάστηκε. Μια εποχή που δηλητηριάσε την ελληνική κοινωνία και επανέφερε βρυκόλακες του παρελθόντος που όλοι νόμιζαν πως ήταν νεκροί. Επειδή, λοιπόν, η εποχή μας ομοιάζει ανατριχιαστικά ως προς το θέμα των βρυκολάκων, θεωρήσαμε πως πρέπει να αναστοχαστούμε μέσα από ένα δημιουργικό πρίσμα πάνω στον ελληνικό εμφύλιο, ώστε να διδαχθούμε από την Ιστορία προς όφελος της ζωής και όχι του θανάτου, του φωτός και όχι του σκοταδιού. Γιατί αποτελεί κοινό τόπο για μας ότι το θεάτρο μας κάνει καλύτερους πολίτες και ανθρώπους.

γενικότερο πολυπρισματικό πλαίσιο. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό αλλά και με τα μέλη του πρότζεκτ, όπου θα μας εκθέσουν τους προβληματισμούς τους.

Στις 9.30 η ώρα θα ξεκινήσει η performance Kor, το πρώτο σχεδίασμα του θεατρικού μας πειραματισμού. Η παράσταση θα είναι διαδραστική και δεν θα υπάρχει συγκεκριμένος και σταθερός αριθμός θέσεων-θεατών στον χώρο. Θα διαρκέσει 45 λεπτά περίπου και μετά το πέρας της, τα μέλη της ομάδας θα επιθυμούσαν να μοιραστούν με τα μέλη του κοινού την εμπειρίας τους σε χαλαρή ατμόσφαιρα.

Όσο για τον λόγο που επιλέξαμε μια τούρκικη λέξη για να περιγράψουμε την πρώτη μας προσέγγιση, θα το μάθετε οσονούπω

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Μάρτιος 12h