τι; : δίκη θεματική : από :

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη των 9 Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών

Καταρρέει το κατηγορητήριο στη δίκη των 9 Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών

Η πρόταση της εισαγγελέως

Αθώοι όλοι οι Τούρκοι και Κούρδοι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρτική οργάνωση καθώς και για τις επιμέρους τρομοκρατικές πράξεις του 187Α.

Ένοχοι οι 6 από αυτούς για την πλημμεληματική μορφή της απλής οπλοκατοχής

Αθώοιι όλων των κατηγοριών τα 3 νέα παιδιά

Το δικαστήριο διέκοψε για την επόμενη δικάσιμο, 26 Μαρτίου 2019, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση της έδρας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 9.πμ

Καταρρέει το κατηγορητήριο στη δίκη των 9 Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών

Η πρόταση της εισαγγελέως

Αθώοι όλοι οι Τούρκοι και Κούρδοι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρτική οργάνωση καθώς και για τις επιμέρους τρομοκρατικές πράξεις του 187Α.

Ένοχοι οι 6 από αυτούς για την πλημμεληματική μορφή της απλής οπλοκατοχής

Αθώοιι όλων των κατηγοριών τα 3 νέα παιδιά

Το δικαστήριο διέκοψε για την επόμενη δικάσιμο, 26 Μαρτίου 2019, οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση της έδρας.

ΣΗΜΕΡΑ

Η ΠΗΓΗ:https://omniatv.com/

Αγορεύει η εισαγγελέας.

Εισαγγελέας: Κύριε πρόεδρε, κυρία και κύριοι εφέτες.

Στην υπόθεση αυτή, κατηγορούμενοι τυγχάνουν 9 άτομα. Έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι Κούρδοι εκ Τουρκίας οι 7 και 2 Κούρδοι τις διασποράς, που μένουν στην Ολλανδια. Ανήκουν σε μια πολυπληθή εθνότητα που, όπως καλα γνωρίζετε, επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει κράτος και το επιχειρεί και δια των όπλων, με διάφορες οργανώσεις. Ο αρχηγός των Κούρδων, ο Οτσαλάν, είχε εκδοθεί από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Για τους κατηγορούμενους τώρα:

Ο 1ος ζει από το 1999 στην Ελλάδα και έχει σημανθεί για τον νόμο περι αλλοδαπών και έχει καταδικαστεί για τρομοκρατικές πράξεις στην Ελλάδα απο το δικαστήριο Β. Αιγαίου. Επίσης έχει καταδικαστεί στην Τουρκία και αναζητείται από την ιντερπόλ.

Ο 2ος, όπως διαπιστώθηκε δεν είναι προσεσημασμένος και είναι φοιτητής στην Ολλανδία. Έχει συλληφθεί στην Τουρκία για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορία η οποια έπαψε από το πταισματοδικείο Τουρκίας.

Ο 3ος, συνδικαλιστής, πρόεδρος συνδικάτου στην Τουρκία που απολαμβάνει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα επειδή διώκεται στην Τουρκία για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση απορρίφθηκε, μία στο δικαστήριο Ναυπλίου και μία από τον Α.Π. Καταδιακστηκε όμως από δικαστηριο Αιγαίου για μεταφορά όπλων από την Χίο στην Τουρκία.

Για τον 4ο κατηγορούμενο: Είναι δημοσιογράφος […] φυλακισμένος επί σειρά ετών στην Τουρκία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 5ος, δημοσιογράφος και εκδότης πολιτικού περιοδικού στην Τουρκία. Συνελήφθη και φυλακίστηκε στην Ελλάδα κατόπιν εντάλματος της Τουρκίας, προς εκτέλεση απόφασης για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Αποφυλακίστηκε από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, αφού γνωμοδότησε σχετικά.

Η 6η, ένταλμα για σύλληψή της από την Τουρκία. Ελληνικό διακστήριο την απάλλαξε. Περιμένει έγκριση αιτήματος ασύλου.

Ο 7ος, περιμένει άσυλο.

Ο 8ος, φοιτητής δημοσίου δικαίου στην Ολλανδία.

Ο 9ος, ζει στην Ελλάδα 20 χρόνια, έχει φυλακιστεί στην Τουρκία. Το συμβούλιο απεφάνθη αρνητικά για την έκδοσή του.

Επί των κατηγοριών: Οι κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί είναι πολύ βαριές.

Η κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης δεν αποδείχτηκε, παρότι η οργάνωση που τους αποδίδεται θεωρείται στην ΕΕ τρομοκρατική. Ωστόσο, ουδόλως προκύπτει ότι συγκρότησαν την οργάνωση αυτή, ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση.

Από το αποδεικτικό υλικό και την διαδικασία στο ακροατήριο δεν προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι εντάχθηκαν με την παραπάνω έννοια (σ.: του άρ. 187Α) σε τρομοκρατική οργάνωση και πόσο μάλλον στην συγκεκριμένη. Τα χτυπήματα της οργάνωσης που κατηγορύνται ότι ανήκουν έχουν λάβει χώρα στην Τουρκία. Δεν υπάρχουν στοιχεία ώστε να τους αποδοθεί στην Ελλάδα η κατηγορία του τρομοκράτη.

Αναφορικά με την ανεύρεση ορισμένων πειστηρίων που θεωρήθηκαν ότι σχετιζονται με την εν λόγω οργάνωση, όπως σημαίες και εγχειρίδια που έχουν σχέση με ανταρτοπόλεμο και επαναστάσεις, δεν προέκυψε ότι σχετίζονται με την οργάνωση αυτή.

Η εισαγγελέας αναφέρεται στην αρχή του κατηγορητηρίου, σχετικά με την παρακολούθηση της αντιτρομοκρατικής και τι προέκυψε από αυτήν την παρακόλουθηση: ότι εισέρχονταν και εξέρχονταν σε διάφορες οικίες και ότι μετέβαιναν στην Πάρνηθα και πρόσεχαν τις κινήσεις σε βαθμό που θεωρήθηκε ότι λαμβάνουν μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Εισαγγελέας: Στα κατασχεμένα που βρέθηκαν δεν διακριβώθηκε αν αποτελούν εκρηκτικές ύλες. Οι δύο πυροκροτητές μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το βιβλίο που βρέθηκε και ήταν σκαμμένο με καλώδια και μανταλάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκρηκτικό. Το πιστόλι αποτελεί πυοροβόλο όπλο. Οι δύο γεμιστήρες αποτελούν μέρος πυροβόλου όπλου.

[Η εισαγγελέας αναφέρεται λεπτομερώς σε κάθε αριθμημένο αντικείμενο από τα κατασχεμένα, σχολιάζοντας για κάποια ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εκρηκτικά και κάποια όχι.]

Εισαγγελέας: Ουδόλως προκύπτει ότι αποτελούν όμως πολεμικό υλικό για διάθεση σε τρίτους ή για την χρήση τους σε κακούργημα, ούτε προκύπτει ότι συνιστά προπαρασκευαστική ενέργεια τέτοιων πράξεων. Δεν εμπίπτει σε τρομοκρατικές πράξεις.

Η εισαγγελέας κάνει διαχωρισμούς μεταξύ πλαστών και γνησίων εγγράφων.

Εισαγγελέας: Είναι μεν πλαστά κάποια [έγγραφα] αλλά όχι στο πλαίσιο τρομοκρατίας, γιατί δεν προκύπτει από κάπου μια τέτοια χρήση τους.

Για τα μαχαίρια και τους σουγιάδες αποδείχτηκε από έκθεση ΔΕΕ ότι ήταν οικιακής χρήσης.

Καπνογόνα και πυροτεχνήματα δεν εμπίπτουν στον νόμο περί εκρηκτικών.

Για την κατηγορία της αντίστασης, αποδείχτηκε ότι ο 4ος, 5ος και η 6η, κατά την διάρκεια της έρευνας, εκσφενδόνισαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών. Πλην όμως, λόγω του αιφνιαδιασμού που υπέστησαν και λόγω της ώρας, προκύπτει ότι δεν είχαν δόλο. Άλλωστε ακολούθως συμμορφώθηκαν και δεν παρεμπόδισαν περαιτέρω τους αστυνομικούς να ολοκληρώσουν την ερευνα.

Προτείνω να κυρηχθούν άπαντες αθώοι για την ένταξη σε τρομοκρατικής οργάνωση.

Ο 2ος, η 6η και η 8η αθώοι από όλες τις άλλες κατηγορίες.

Οι υπόλοιποι:

Αθώοι της κατοχής μαχαιριών.

Ένοχοι της παράνομης κατοχής όπλων, μερών όπλων και εκρηκτικού μηχανισμού.

Αθώοι κατοχής πυροτεχνημάτων και καπνογόνων.

Αθώοι κατοχής φερομένων εκρηκτικών υλών που δεν αποδείχτηκε ότι αποτελούν εκρηκτικές ύλες.

Ένοχοι της πλαστογραφίας από κοινού.

Ένοχοι της παράνομης κατοχής αυτοσχέδιας κροτίδας.

Τέλος, από την όλη διαδικασία δεν αποδείχτηκαν οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων για βασανιστήρια σε βάρος τους από την Ελληνική Αστυνομία. Βασανιστήρια έχουν υποστεί κάποιοι αλλά όχι στην Ελλάδα

πηγή : http://oagonas.blogspot.com/2019/03/9-26-9.ht…
πηγή : email που λάβαμε στις 18 Μάρτιος 13h


Τρίτη 26/3 η απόφαση στη δίκη των 9 αγωνιστών από την Τουρκία

post image

Την Τρίτη 26/3 η απόφαση στη δίκη των 9 αγωνιστών από την Τουρκία στις 9πμ στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, συνελήφθησαν 9 αγωνιστές από την Τουρκία για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), μετά από εισβολή που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια όπου διέμεναν. Κατά την διάρκεια της προσαγωγής τους στη ΓΑΔΑ, βασανίστηκαν και χτυπήθηκαν άγρια , κάτι που έγινε αντιληπτό τόσο από τις φωτογραφίες τους που δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, όσο και κατά την μεταγωγή τους στον ανακριτή.Η περίοδος που επέλεξε το κράτος για την συγκεκριμένη κατασταλτική δίωξη δεν ήταν τυχαία, καθώς προηγήθηκε της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, σε μια προσπάθεια επίδειξης της κυριαρχίας του κράτους και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων ατόμων.Οι αγωνιστές από την Τουρκία λόγω της έντονης αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής στάσης τους, έχουν δεχθεί δεκάδες κατασταλτικές κρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη ήταν επί κυβέρνησης Σαμαρά όπου πάλι συνελήφθησαν αγωνιστές από την Τουρκία παρουσιαζόμενοι ως μέλη της οργάνωσης DHPK-C λόγω της συμμετοχής τους στην "Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν". Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της αγωνιστικότητας, είναι μια πάγια τακτική των κρατών καθώς μέσα από αυτό προσπαθούν να αποκόψουν βασικές θεμελιακές σχέσεις μεταξύ των αγωνιστών και παράλληλα να "παραδειγματίσουν" κάθε αγωνιστή για την "κατάληξη" που μπορεί να έχει .Μέσα από την σύνδεση των Τούρκων αγωνιστών με την οργάνωση DHPK-C, το ελληνικό κράτος δίνει διαπιστευτήρια στην τούρκικη κυβέρνηση και παράλληλα προσπαθεί να παρέχει ένα ψεύτικο κλίμα "ασφάλειας και τάξης" στο εσωτερικό της χώρας παρουσιάζοντας μια οργάνωση με αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά προτάγματα ως "τρομοκρατική". Τρομοκρατία είναι η κρατική βία που ασκείται σε όποιον τολμάει να το αμφισβητεί και να αγωνίζεται ενάντια στην κυριαρχία και επιβολή του.Η αλληλεγγύη, εγχώρια και διεθνής, αποτελεί βασική αξιακή αρχή κάθε αγωνιστή και καταπιεσμένου, και σηματοδοτεί πως κανείς απέναντι στη βία του κράτους δεν είναι μόνος του. Αποτελεί την απόδειξη, ότι ο κόσμος δεν χωρίζεται σε έθνη και σύνορα, αλλά σε ανθρώπους που επιθυμούν και προτάσσουν σαν μοναδική λύση απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο τον ανυποχώρητο αγώνα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596626/