Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 13.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Πορεία ενάντια στη βάση του ΝΑΤΟ

αντι-νατο-1

κάλεσμα : Κατάληψη Terra Incognita

Σάββατο 6 Απρίλη-Θεσσαλονίκη: 12:00 Καμάρα: Αντιπολεμική πορεία | 18:00 εκδήλωση-συζήτηση κατάληψη Terra Incognita: Ενεργειακή ανάπτυξη και πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους

Σάββατο 13 Απρίλη-Αλεξανδρούπολη: 13:00: Πορεία ενάντια στη βάση του ΝΑΤΟ

πηγή : https://anatopia.wordpress.com/2019/03/19/θεσ…


1 2 3 4 5 6 7 8

post image

Αφίσα για την αντιπολεμική διαδήλωση το Σάββατο 6/4 στη Θεσσαλονίκη και την διαδήλωση ενάντια στη βάση του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη στις 13/4, την οποία συνυπογράφουν φοιτητικές και εργατικές πρωτοβουλίες, σωματεία, σχήματα.

Διαδήλωση ενάντια στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, στην εκμετάλλευση και τη φτώχεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 12.00 Καμάρα

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 13.00 Πλατεία ανεξαρτησίας Αλεξανδρούπολη

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596497/


1 2 3 4 5 6 7 8

Διασυλλογική αφίσα, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στη Β. Ελλάδα στα πλαίσια της καμπάνιας για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ

Διασυλλογική αφίσα που κολλιέται σε δρόμους της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης προπαγανδίζοντας τις κατά τόπους συγκεντρώσεις στις 30/3 και τις 6/4 αλλά και τη διαδήλωση ενάντια στη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη στις 13/4.

-Κομοτηνή, μικροφωνική παρέμβαση Σάββατο 6/4 στις 12.00 πλατεία Ειρήνης

-Ξάνθη, διαδήλωση Σάββατο 6/4 στις 18.00 πλατεία Ελευθερίας

-Θεσσαλονίκη, διαδήλωση Σάββατο 6/4 στις 12.00 Καμάρα

-Αλεξανδρούπολη, διαδήλωση ενάντια στη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ Σάββατο 13/4 στις 13.00 πάρκο Ανεξαρτησίας

Διεθνιστική αλληλεγγύη και κοινοί αγώνες

Ενάντια στο ΝΑΤΟ και στους τυχοδιωκτισμούς των αστικών τάξεων

Ενάντια στο μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο

Ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596674/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

Η τόσο ορατή σήμερα επιθετικότητα του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος, που έχει δομηθεί στη βάση του παραλογισμού της κοινωνικής και ταξικής καταπίεσης και δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο από προσφυγιά, πολέμους, λεηλασία της φύσης και των κοινωνιών, είναι αποτέλεσμα της βαθιάς αποσύνθεσής του σε κοινωνικό, πολιτικό και αξιακό επίπεδο. Αυτή η αποσάθρωση και η ολοσχερής χρεοκοπία του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού είναι που προκαλεί την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και που φέρνει στο προσκήνιο την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου.

Η αναβάθμιση του ρόλου των διακρατικών στρατιωτικών μηχανισμών είναι μέρος της προετοιμασίας της παγκόσμιας κυριαρχίας για τη γενίκευση του πολέμου. Οι στρατιωτικές βάσεις αυτών την μηχανισμών είναι τα σημεία από όπου εφορμούν μηχανές θανάτου για να εξοντώσουν χιλιάδες ανθρώπους στην «καπιταλιστική περιφέρεια», είναι μία διαρκής κατασταλτική απειλή στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών απέναντι σε όσους αρνούνται να υποταχθούν στη ζοφερή προοπτική του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Στη νευραλγική περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου- και με δεδομένη την πρόσδεση του ελληνικού κράτους και της αστικής τάξης στο άρμα των συμφερόντων της κυρίαρχης διεθνούς πολιτικής και οικονομικής ελίτ-, αυτές οι στρατιωτικές βάσεις αποτελούν σημαντικό μέρος των ευρύτερων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ για την επέκταση της κυριαρχίας και του ελέγχου του, για την εξάπλωση του «ζωτικού του χώρου».

Στην εποχή των διαρκών κλυδωνισμών των συστημικών πολιτικών σταθερών γεννιούνται και οι μεγάλες δυνατότητες της επαναστατικής χειραφέτησης. Από την επαναστατημένη Ροτζάβα και τη μαχόμενη Παλαιστίνη μέχρι την αντίσταση στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν και τη νέα μάχη που ετοιμάζονται να δώσουν οι εξεγερμένες Ζαπατιστικές κοινότητες στην Τσιάπας… Από τις κινητοποιήσεις διεθνιστικής και ταξικής αλληλεγγύης ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία… ο κόσμος της εξουσίας κινδυνεύει μόνο από τη φλόγα των διεθνών αγώνων για ισότητα και ελευθερία. Κι αυτή τη φλόγα θα κρατήσουμε ζωντανή με την οργάνωση του αγώνα για την υπόθεση της παγκόσμιας κοινωνικής επανάστασης, της μόνης ρεαλιστικής προοπτικής της ανθρωπότητας «για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΑΘΗΝΑ - 13.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ | ΠΑΤΡΑ - 12.00 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ |ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 12.00 ΚΑΜΑΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΗ

ΠΑΤΡΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΡΑΞΟΥ

Προσυγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - 12.00 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://apo.squathost.com/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%C…


1 2 3 4 5 6 7 8

Διαδήλωση ενάντια στη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ

Απέναντι στις σειρήνες του πολέμου να κρούσουμε τον κώδωνα του προλεταριακού διεθνισμού

Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης υπερσυσσώρευσης, έχει γεννήσει, πέραν των άλλων, αρκετές εμπόλεμες ζώνες, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε διάφορα μήκη και πλάτη της υφηλίου (βλ. Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Κεντρική και Βόρεια Αφρική) περιστοιχίζοντας τα καπιταλιστικά κέντρα. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν αφήνει στον ήλιο μοίρα για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους. Η κυριαρχία διαμορφώνει πλέον τους όρους με τους οποίους γίνεται η στυγνή διαλογή του ποιος θα επιβιώσει και ποιος όχι. Η μετάβαση από τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση της κοινωνικής ραστώνης, μέσω της συνδρομής του δανεικού χρήματος και της αξιοποίησης της χρηματοπιστωτικής σφαίρας, στον άγριο νεοφιλελευθερισμό και τη δημοσιονομική εποπτεία συνάδει με την επιθετική ανασυγκρότηση του κεφαλαίου σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την απαίτηση των αναγκών που επιτάσσει η κλονιζόμενη πλέον οικονομία της αγοράς. Αντίστοιχα, ο κρατικός μηχανισμός προχωρά σε μέτρα έκτακτης ανάγκης και καταστολής του εσωτερικού εχθρού, τη στιγμή που οι δυτικές μητροπόλεις στρατιωτικοποιούνται χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις μεταναστευτικές ροές και την καμπάνια ενάντια στην τρομοκρατία.

Οι ασυμφιλίωτες εσωτερικές αντιφάσεις του καπιταλισμού, που συντέλεσαν για άλλη μια φορά στην έκρηξη μιας δομικής κρίσης, ανασύρουν στο προσκήνιο ένα από τα ισχυρά χαρτιά που καλείται να ρίξει σε τέτοιες περιπτώσεις η άρχουσα τάξη. Αυτό το χαρτί είναι ο πόλεμος, καθώς αποτελεί μια διέξοδο για το κεφάλαιο από την καπιταλιστική κρίση, αλλά και μια χρυσή ευκαιρία για τον πλουτισμό των οπλοβιομηχανιών. Το τίμημα, βέβαια, πρόκειται να το πληρώσουν με το αζημίωτο, τόσο από την τσέπη τους όσο και με το αίμα τους, οι όπου γης καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι. Ο πόλεμος είναι μια συμφέρουσα λύση για το κεφάλαιο όταν βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα. Μπορεί να ανοίξει νέες αγορές, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από την ακόρεστη εκμετάλλευση των πρώτων υλών και των εργατικών χεριών των περιοχών που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Επίσης, μετά από την περίοδο της γενικευμένης καταστροφής, η οποία πρόκειται να καταστρέψει τόσο τμήματα του σταθερού (μέσα παραγωγής) όσο και του μεταβλητού (εργάτες/εργάτριες) κεφαλαίου, έπεται πάντα μια περίοδος αναπτυξιακής ανασυγκρότησης του κεφαλαίου, έστω και αν αυτή υλοποιείται πάνω σε συντρίμμια και πτώματα. Όπως προαναφέρθηκε, βέβαια, ο πόλεμος είναι μια εν εξελίξει πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Όμως, διεξάγεται δια αντιπροσώπων και ακόμα τουλάχιστον δεν έχει χτυπήσει την πόρτα της «Δύσης».

Η Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη στην κατάταξη των ΝΑΤΟϊκών χωρών με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες αναλογικά με το ΑΕΠ τους. Ετησίως υπολογίζεται πως οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας φτάνουν το 2,4% του ΑΕΠ της (ξεπερνώντας το όριο του 2% που έχει θέσει η Συμμαχία σε σύνοδό της το 2006), ποσοστό που μεταφράζεται σε 4,5 δις δολάρια. Τα έξοδα για τις εξοπλιστικές δαπάνες βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του κρατικού προϋπολογισμού, τη στιγμή που η κοινωνική πλειοψηφία εξοντώνεται από τις πολιτικές λιτότητας που υπαγορεύουν τα μνημόνια. Μάλιστα, οι μνημονιακές δεσμεύσεις ορίζουν πως η διεθνής οικονομική επιτροπεία της χώρας θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το 2060.

Ως μέλος του ΝΑΤΟ και ως οργανικό κομμάτι του άρματος του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, στο ελληνικό κράτος έχει υποδειχθεί ο ρόλος του τοποτηρητή (δεύτερου τη τάξει μετά το Ισραήλ) των αντίστοιχων συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Αυτό όμως σημαίνει πως, έστω και επικουρικά, το ελληνικό κράτος θα έχει την εμπλοκή του, στο βαθμό που του αναλογεί, στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τις πολεμικές συρράξεις που συμμετέχουν οι πάτρωνές του. Είναι βέβαιο, πάντως, πως η εγχώρια αστική τάξη θα επιδιώξει να λάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι γίνεται από την πίτα που μοιράζεται στη γειτονιά της. Αυτή τη στιγμή, η ντόπια πλουτοκρατία επιζητεί την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου και δίαυλο για τη μεταφορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι μεταφράζεται η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, καθώς πέραν των στρατιωτικών συμμαχιών και των ασκήσεων που ορίζει η διακρατική αυτή συμφωνία, αλλά και οι υποδείξεις της Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην πραγματικότητα πίσω από αυτή, προβλέπεται παράλληλα η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med καθώς και της διασύνδεσης Euro-Asia Interconnector για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί επιδιώκουν να «φυτέψουν» στρατιωτικές βάσεις στην ελλαδική επικράτεια, προετοιμάζοντας την αναβάθμιση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα η στρατιωτικοποίηση των ΝΑΤΟϊκών χωρών αποτελεί και μία κίνηση επίδειξης ισχύος, ώστε να τρίξουν τα δόντια στον ρωσικό παράγοντα, ο οποίος αποτελεί τον βασικότερο αντίπαλο των Η.Π.Α. από τον άξονα των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).Σε αυτά τα πλαίσια έρχεται να προστεθεί η Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία η γείτονα χώρα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ,κι έτσι εντάχθηκε στη σφαίρα επιρροής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού προκειμένου ο τελευταίος να αποκτήσει πλεονέκτημα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων κόντρα στον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Η αστάθεια των σχέσεων Η.Π.Α.-Τουρκίας (μάλιστα πριν περίπου 1 χρόνο η Τουρκία ανακοίνωσε πως η βάση του Ιντσιρλίκ θα παύσει να εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ) αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας για το ΝΑΤΟ, διότι το ΝΑΤΟ καλείται πλέον να βρει νέα σημεία για τις στρατιωτικές του δραστηριότητες. Η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας (στην οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018 η πολεμική άσκηση Ηνίοχος) και η αντίστοιχη του Άραξου (υπάρχει πιθανότητα επανεγκατάστασης πυρηνικών) πρόκειται να αναβαθμιστούν. Στη Λάρισα δημιουργείται βάση με drones, ενώ στην Αλεξανδρούπολη προβλέπεται η κατασκευή βάσης ελικοπτέρων. Για τη Σύρο, ο ΝΑΤΟϊκός σχεδιασμός ορίζει τη μετατροπή του λιμανιού της Ερμούπολης σε στρατηγικό σημείο, όπου θα επισκευάζονται και θα ανεφοδιάζονται τα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ δήλωσε ότι τα ναυπηγεία στο Νεώριο Σύρου πρέπει να αγοραστούν από επιχείρηση που να ανήκει σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, γι' αυτό άλλωστε υπάρχει και το σχετικό ενδιαφέρον από τις Η.Π.Α.. Ταυτόχρονα, γίνονται συζητήσεις για την ανακατασκευή του λιμανιού της Ερμούπολης, ώστε να είναι δυνατή η πρόσδεση μεγάλων πλοίων των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α., καθώς και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης σε πρόσφατη επίσκεψή του στο λιμάνι της πόλης, έλεγξε τη δυνατότητα των εγκαταστάσεων του λιμανιού για εξυπηρέτηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Τέλος, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απηύθυνε πρόταση στην αμερικανική πρεσβεία για την προώθηση του έργου κατασκευής ενός μεγάλου ελικοδρομίου σε μια επίπεδη νησίδα πλησίον της Καλύμνου, που θα εξυπηρετεί τη στάθμευση και τον ανεφοδιασμό αμερικανικών ελικοπτέρων. Είναι πλέον σαφές με τον πιο έκδηλο τρόπο πως το ελληνικό κράτος παρέχει απλόχερα εκδούλευση στις υποδείξεις που υπαγορεύουν οι πολεμικοί σχεδιασμοί των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ, με τη χώρα να καθίσταται επί της ουσίας ένα ορμητήριο των πολεμικών επεμβάσεων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.

Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι, σε όποια μεριά του χάρτη και αν βρισκόμαστε, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Οφείλουμε να αντιληφθούμε την κοινότητα των ταξικών μας συμφερόντων και με βάση αυτή να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι σε όσους μας καταπιέζουν και ζουν από τον μόχθο μας. Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των ντόπιων και διεθνών αφεντικών, δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για καμία πατρίδα, ούτε να στρέψουμε τις κάννες των όπλων προς τις εργατικές τάξεις των άλλων χωρών, από τις οποίες προσπαθούν να μας χωρίσουν με κάθε τεχνητό μέσο οι κυρίαρχοι, επιστρατεύοντας κάθε διαθέσιμο διαλύτη της ταξικής συνείδησης (π.χ. έθνος, σύνορα, θρησκεία).

Σε περίπτωση πολέμου το παγκόσμιο προλεταριάτο θα είναι αυτό που θα αναγκαστεί να κινήσει τις πολεμικές μηχανές των καπιταλιστών πληρώνοντας το τίμημα με ζωές ανθρώπων της τάξης μας. Τα σύννεφα ενός πολέμου γενικευμένων διαστάσεων φαίνεται πως πυκνώνουν και η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ βαθαίνει όλο και περισσότερο. Σε παλιότερο βομβαρδισμό της Δαμασκού και της Χομς από αεροπορικές δυνάμεις της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας και των Η.Π.Α., συμμετείχαν ένα πλοίο που απέπλευσε από τη βάση της Σούδας και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού που απογειώθηκαν από την ίδια βάση.

Σήμερα, είναι απαραίτητη η συγκρότηση ενός αντιπολεμικού κινήματος στη βάση της διεθνιστικής, ταξικής αλληλεγγύης. Μέρος αυτού του πλαισίου είναι και το σαμποτάζ του στρατού, καθώς και η άρνηση των προλετάριων να υπηρετήσουν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Στηριζόμενοι στην ελλαδική πραγματικότητα, το κίνημα αυτό οφείλει να έχει σαφή αντι-ΝΑΤΟϊκό χαρακτήρα, χωρίς όμως να πέφτει στην παγίδα της υποστήριξης ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που κρίνονται «λιγότερο επιζήμιες» με το σκεπτικό πως αποτελούν αντίπαλο δέος στον ιμπεριαλισμό των Η.Π.Α.. Για να μη μας ισοπεδώσει, λοιπόν, μια παγκόσμια πολεμική σύρραξη πυροδοτούμενη από τις ανάγκες των καπιταλιστών, οφείλουμε στο εδώ και στο τώρα να αλλάξουμε τους συσχετισμούς ισχύος στη μαινόμενη κοινωνική και ταξική σύγκρουση. Η απάντησή μας στον πολεμικό όλεθρο που ετοιμάζει η παγκόσμια κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα πρέπει να είναι η παγκόσμια κοινωνική επανάσταση με σκοπό την αποδέσμευση των υποτελών στρωμάτων από τον βραχνά της κρατικής εξουσίας και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας. Στην επόμενη κρίσιμη στροφή της ταξικής πάλης, πρέπει να έχουμε στήσει τις επαναστατικές υποδομές μας, ώστε να μπορέσουμε να ρίξουμε με όρους ιστορικής υλοποίησης, το δημιουργικό χαρτί του αναρχισμού, την κοινωνική οργάνωση πάνω στις βάσεις του ελευθεριακού κομμουνισμού.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ , ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚA ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:

| ΑΘΗΝΑ:

-Σάββατο 30/3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 13:00, Υπουργείο Εξωτερικών

-Σάββατο 6/4

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, 13:00, Πλατεία Κλαυθμώνος

| ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Σάββατο 6/4

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, 12:00, Καμάρα

| ΧΑΝΙΑ:

Σάββατο 13/4

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, 12:00 με προσυγκέντρωση στον κόμβο της Σούδας

| ΛΑΜΙΑ:

Σάββατο 6/4

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 19:30, Πλατεία Ελευθερίας

| ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:

Σάββατο 13/4

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στη δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ, 13:00, Πάρκο Ανεξαρτησίας

Αναρχική Ομοσπονδία

anarchist-federation.gr

anarexchist-feexderation@riseup.exnet

twitter: twitter.com/anarchistfedGr

fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015/


1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιπολεμική πορεία, 6/4, 12:00, Καμάρα

Είναι σαφές ότι όπως σε καιρό ειρήνης έτσι και σε καιρό πολέμου τα συμφέροντα των από τα κάτω είναι διαμετρικά αντίθετα από εκεινα του κεφαλαίου. Οι ιμπεριαλιστικοι πόλεμοι είναι «μορφή ζωής» του καπιταλισμού, είναι η άλλη όψη της ιμπεριαλιστικης ειρήνης. Και όταν αυτή η ιμπεριαλιστικη Ειρήνη παύει να γεμίζει τις τσέπες των αφεντικών, αναφέρουν ένα κιβδηλο κοινό «ελληνικό» συμφέρον καταπιεστων και καταπιεσμενων, ώστε να μας στείλουν να πολεμήσουμε για τα κέρδη τους. Καθώς λοιπόν το ελληνικό κράτος εξοπλίζεται στρατιωτικά και η παρουσία του νάτο στην περιοχή ενισχύεται, καλούμαστε να εκφράσουμε την εναντίωση μας στον πόλεμο, τον μιλιταρισμο, τον εθνικισμό. Να αγωνιστούμε ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στα αφεντικά και τα κράτη τους, ενάντια στον καπιταλισμο και την βαρβαρότητα που γεννά.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΧΡΩΜΑ, ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΦΥΛΗ
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Σ' ΟΛΑΚΕΡΗ ΤΗ ΓΗ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

  • 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 12 Μ.Μ., ΚΑΜΑΡΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
  • 13 ΑΠΙΡΛΙΟΥ, 1.30 Μ.Μ., ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αντιπολεμική αφίσα

Σχολείο - ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας

πηγή : https://sxoleio12.wordpress.com/2019/04/04/αν…


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκεντρωτικό δράσεων-παρεμβάσεων για την διεθνιστική/αντιπολεμική καμπάνια

Στα πλαίσια της διεθνιστικής/αντιπολεμικής καμπάνιας για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, τις τελευταίες εβδομάδες, πραγματοποιήσαμε τις παρακάτω προπαγανδιστικές δράσεις/παρεμβάσεις:


-παρασκευή 22/03 μαζική αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένου στην πόλη της ξάνθης
-σαββατο 23/03 μικροφωνική στην πλατεία αντίκα όπου μοιράστηκε η αντιπολεμική μπροσούρα
-πεμπτη 28/03 παρέμβαση στο δημοτικό ραδιόφωνο ξάνθης με το ηχητικό ανάγνωσμα της μπροσούρας και με καλέσματα για τις πορείες σε ξάνθη και αλεξανδρούπολη, ενω το ιδιο βράδυ πραγματοποιηθηκε αφικόλληση.
-πεμπτη 04/04 μαζική παρεμβαση αφισοκόλληση και μοιρασμα κειμένου στις γειτονιές της πόλης
-αναρτήσαμε γιγαντοπανό καλέσματος στις διαδηλώσεις καθώς και αρκετα μικρότερα πανο σε διάφορα σημεία της πόλης.

Καλούμε σε πορεία το σάββατο 06/04 στις 18:00 πλατεία ελευθερίας Ξάνθη ,
σε εκδήλωση-συζήτηση την παρασκευή 12/04 στις 20:00 προκάτ Ξάνθη,
σε διαδήλωση ενάντια στην δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ σαββατο 13:00 παρκο ανεξαρτησίας αλεξανδρούπολη.

η μπροσούρα και οι αφισες που κολληθηκαν:

Tα κέρδη των αφεντικών, οι νεκροί δικοί μας

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2007 (απότοκο της κρίσης της δεκαετίας του '60 ) με το σκάσιμο της φούσκας των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ και το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα δε φαίνεται να μπορεί να ξεπεράσει τη δομική του αυτή αδυναμία, ώστε να ορθοποδήσει και να μπει σε ράγες επανάκαμψης της κερδοφορίας του. Μέσα από αυτή του την προσπάθεια -και ως φυσικό επακόλουθο- γινόμαστε τα τελευταία χρόνια μάρτυρες μίας κλιμακούμενης όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των οικονομικών και στρατιωτικών διακρατικών πολέμων. Οι δύο κυρίαρχοι πόλοι που φαίνεται να διαμορφώνονται (χωρίς όμως να έχουν παγιωθεί ακόμη) βασίζονται στην αντίθεση ΗΠΑ-ΕΕ εναντίον Κίνας και Ρωσίας. Τα πιο χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα τραγικά στιγμιότυπα αυτής της σύγκρουσης είναι το διαρκές αιματοκύλισμα σε Ουκρανία και Συρία και η προετοιμασία για παρόμοιες επεμβάσεις στην Βενεζουέλα.

Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

Ανάλογες εξελίξεις όμως λαμβάνουν χώρα και στη άμεση γειτονιά μας. Από την επέκταση της παρουσίας του ΝΑΤΟ (ως ο στρατιωτικός βραχίονας των ΗΠΑ- ΕΕ) στα δυτικά βαλκάνια με πρόσφατο παράδειγμα την συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να ενταχθεί η Βόρεια Μακεδονία στη βορειοατλαντική συμμαχία, μέχρι την υποδαύλιση των εθνικιστικών παθών και τις εντάσεις στα σύνορα Κοσσόβου Σερβίας και τον από τον κλιμακούμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό στο Αιγαίο μέχρι τη διαμάχη για τις ΑΟΖ και το φυσικό αέριο στην Κύπρο η περιοχή μοιάζει όλο και περισσότερο με καζάνι που βράζει.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ανακατατάξεων ένα κομμάτι της κοινωνικής βάσης δυστυχώς πέφτει στην παγίδα, που καλλιεργούν μεθοδικά και συντεταγμένα τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα αστικά κόμματα, προσδοκώντας πως μία αυξανόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας και ασπίδα προστασίας κυρίως απέναντι στην επονομαζόμενη «τούρκικη επιθετικότητα». Για μία ακόμα φορά η πραγματικότητα αντιστρέφεται. Ο ρόλος του ΝΑΤΟ διαχρονικά ως νταβατζής στην περιοχή αποσιωπάται και μετατρέπεται ως δια μαγείας σε προστάτη των «εθνικών δικαίων». Η αλήθεια είναι πως η μόνη του «προσφορά» είναι να εμπλέκει γειτονικούς λαούς σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για επιρροή στην περιοχή, να υποδαυλίζει και να εκμεταλλεύεται τους εθνικισμούς και τις διενέξεις που υπάρχουν, έτσι ώστε σε δεύτερο στάδιο να παρεμβαίνει διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο, είτε για να τις οξύνει συντασσόμενο με τη μία πλευρά, είτε "πυροσβεστικά" ως εγγυήτρια/προστάτιδα δύναμη. Αλλά και στο εσωτερικό των χωρών, το ΝΑΤΟ -και οι ΗΠΑ ως η ηγέτιδα δύναμη εντός του - δεν θα διστάσουν, όπως έχει φανεί και ιστορικά, να εγκαθιδρύσουν στρατιωτικές χούντες, να στηρίξουν φασιστικά καθεστώτα ή να καταστείλουν λαϊκές εξεγέρσεις, αν κρίνουν πως έτσι εξυπηρετούν την στρατηγική τους ή στέκονται ανάχωμα σε δυνάμεις που έρχονται σε σύγκρουση με αυτή.

Η όξυνση των διενέξεων, που βλέπουμε σήμερα, οδηγεί στη συσσώρευση στρατευμάτων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου (Νατοϊκά στρατεύματα σε Αιγαίο και Κύπρο), στην αναβάθμιση πολεμικού εξοπλισμού ( πυρηνικά στον Άραξο), σε πολλαπλασιασμό και αναβάθμιση των βάσεων (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα) και σε πρόβες πολέμου με τη μορφή στρατιωτικών ασκήσεων. Τα παραπάνω -σε αντίθεση με ό,τι θέλουν να μας πείσουν- δεν αποτρέπουν, αντ' αυτού μεγεθύνουν και μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στην πιθανότητα μιας σύρραξης. Πρόκειται επομένως για έναν ατέρμονο κύκλο, όπου το ΝΑΤΟ διασπείρει πρωτογενώς την ασθένεια, ώστε να παρουσιαστεί μετά ως η γιατρειά.

Τα συμφέροντα και η αναβάθμιση του ελληνικού κράτους

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αναβρασμού το ελληνικό κράτος (και η αστική του τάξη) βλέπει μία χρυσή ευκαιρία να αναβαθμίσει την παρουσία και τον γεωπολιτικό του ρόλο, πλασάροντας τον εαυτό του ως έναν ισχυρό παίχτη - «πόλο σταθερότητας» σε αντιπαραβολή με την Τουρκία, που είναι ο κύριος ανταγωνιστής στην περιοχή. Πατάει πάνω στις αλλοπρόσαλλές πολιτικές, τις επιθετικές δηλώσεις και την ρητορική αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών του καθεστώτος Ερντογάν και εκμεταλλεύεται κυρίως τις τάσεις αναθεωρητισμού που αυτό επιδεικνύει και το κλείσιμο του ματιού προς τη Ρωσία, ως αντίβαρο της κόντρας με τις ΗΠΑ μετά το πραξικόπημα του 2016 και λόγω της υποστήριξης των τελευταίων στους Κούρδους της Συρίας. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής το ελληνικό κράτος επιλέγει να προσδεθεί ακόμα πιο αποφασιστικά στο άρμα του βορειοατλαντικού ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., πουλάει εκδουλεύσεις, εγκαθιστά νέες βάσεις και αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες, αποβλέποντας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στο μοίρασμα της ενεργειακής πίτας, αλλά και οικονομικές διευκολύνσεις σε ζητήματα όπως αυτό του δημόσιου χρέους. Το ένα σκέλος αυτής της τακτικής καθ' υποδείξει του ΝΑΤΟ, είναι να προχωρήσει σε διευθέτηση ενδεχομένως και συναινετική, «ζητημάτων που χρόνιζαν» στην περιοχή των Βαλκανίων, όπως η σύναψη της συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό, η εκταφή των οστών των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών του αλβανικού μετώπου και ο καθορισμός της ΑΟΖ με την Αλβανία, ώστε να μπορέσει να ανακόψει τη Ρωσική αλλά και Τουρκική επιρροή στις χώρες αυτές και να ενισχύσει την δική του οικονομική και στρατιωτική διείσδυση. Έτσι έχοντας πλέον εξασφαλισμένα τα μετόπισθεν μπορεί να στρέψει το βλέμμα εξολοκλήρου στον «προαιώνιο εχθρό» εξ ανατολών.

Εδώ η διαχείριση είναι ακριβώς η αντίθετη: πλήρως επιθετική. Το ελληνικό κράτος προσπαθεί να αποκλείσει πλήρως την Τουρκία από τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής μεσογείου μέσω του Καστελόριζου, το οποίο είναι ο κρίκος για τη σύνδεση της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ, ενισχύει τον αμυντικό και ενεργειακό άξονα με την Κύπρο, τη στρατιωτική χούντα της Αιγύπτου και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ διεξάγοντας και τις ανάλογες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, αναβαθμίζει την ενεργειακή του εμπλοκή μέσω των αγωγών που θα περνούν από το έδαφός του (TAP στη Θράκη, EASTMED κ.α.), επιχειρεί να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα από τα 6 στα 12 μίλια περιορίζοντας αποφασιστικά τα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο. Τέλος οξύνει τη ρητορική του και προβαίνει σε επιθετικές αναφορές και ενέργειες, όπως η δήλωση περί ισοπέδωσης των Τούρκων αν πατήσουν σε βραχονησίδα από τον νυν υπουργό άμυνας Αποστολάκη και το σόου κατάθεσης στεφάνων του Καμμένου στα Ίμια με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Η αναβάθμιση του ρόλου του στρατού πανελλαδικά και τοπικά

Συμπληρωματικά των παραπάνω κινήσεων στο εξωτερικό πεδίο, τίθεται η ανάγκη να ενταθεί η πολεμική ετοιμότητα, να καλλιεργηθεί στο κοινωνικό σώμα το ανάλογο κλίμα και να δομηθεί η αντίστοιχη συναίνεση. Πρώτος κρίκος αυτής της αλυσίδας είναι η αναβάθμιση του ρόλου του στρατού και η συνακόλουθη ανάπτυξη του μιλιταρισμού. Έτσι για πρώτη φορά μετά την χούντα βλέπουμε τον στρατό να εμπλέκεται τόσο εμφατικά σε διαχείριση εσωτερικών ζητημάτων. Η αρχή έγινε με την στρατιωτική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τόσο για την αποτροπή της εισόδου στα σύνορα, με παρακρατικούς μηχανισμούς να προβαίνουν σε παράνομες επαναπροωθήσεις και πνιγμούς, όσο και με την κατασκευή και διαχείριση των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην ενδοχώρα. Επιπλέον συντελείται μία προσπάθεια να ενισχυθεί το «κοινωνικό πρόσωπο» του στρατού με πρωταγωνιστή σε αυτό το τοπικό Δ' Σώμα Στρατού στην Θράκη. Η συντήρηση κρατικών κτηρίων και δρόμων, η επισκευή κατεστραμμένων οικημάτων, οι ιατρικές υπηρεσίες σε χωριά και η χορηγία καυσόξυλων σε οικογένειες είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα. Τα παραπάνω, ενώ μπορεί να φαντάζουν αθώα και καλοπροαίρετα, στρώνουν το έδαφος για να γίνει κανονικότητα η παρουσία του στρατού στην καθημερινή αναπαράσταση και αποτελούν την νομιμοποιητική βάση για να εντείνει την ανάμειξή του στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Και επειδή μιλιταρισμός και business είναι αδιαχώριστα πεδία της καπιταλιστικής μηχανής θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ σε ποσοστό δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα, αγοράζει συνεχώς νέα υπερ-όπλα και αναβαθμίζει τα υφιστάμενα στο πλαίσιο της γνωστής κούρσας ανταγωνισμού με την Τουρκία, ενώ ο στρατός διεξάγει ερευνητικά προγράμματα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα με «πρωτοπορία» πάλι το Δ' Σώμα Στρατού, που υπέγραψε πριν λίγους μήνες μνημόνιο συνεργασίας με το Δ.Π.Θ. Τέλος, η συζήτηση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας και στράτευση των γυναικών αναζωπυρώνεται, τα Μ.Μ.Ε. φροντίζουν καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ να μας μπουκώνουν με αναλύσεις «γεωστρατηγικών θεμάτων» με «εκλεκτούς καλεσμένους» καραβανάδες και λοιπούς στρατόκαυλους συνοδευόμενες από θεαματικές εικόνες στρατιωτικών εξοπλισμών και πολεμικών συρράξεων.

Η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα…

Στο πλαίσιο αυτής της εσωτερικής πολεμικής προετοιμασίας ένα ακόμα απαραίτητο συστατικό είναι η σφυρηλάτηση της εθνικής ομοψυχίας και η δόμηση ενός εθνικού κορμού που θα την πραγματώνει. Έτσι σύσσωμοι οι αστικοί μηχανισμοί (κρατική προπαγάνδα, ΜΜΕ) πλειοδοτούν σε πατριωτική ρητορική, χτίζοντας ένα αφήγημα, που παρουσιάζει το ελληνικό κράτος ως αδύναμο, ειρηνικό και αμυνόμενο με όλους τους άλλους να το επιβουλεύονται. Αυτή η ρητορική συμβάλει στην διαιώνιση μίας «πατριωτικής» υστερίας και φοβικότητας, η οποία βλέπει παντού «εχθρούς του έθνους» και τελικά οδηγεί στην ανάπτυξη και το αβαντάρισμα του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας. Αυτό το είδαμε χαρακτηριστικά με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη μακεδονία, όπου μερίδα των συμμετεχόντων, πίστευε πως η Ελλάδα κινδυνεύει από μία χώρα με το 1/10 του ΑΕΠ της και ανύπαρκτο στρατό λόγω ενός…ονόματος. Η προβολή του έθνους ως το ανώτερο επίπεδο ενότητας θολώνει τις ταξικές και κοινωνικές αντιθέσεις και προβάλλει το έθνος-κράτος ως εκφραστή και εγγυητή κάποιων ανύπαρκτων καθολικών κοινών συμφερόντων. Συμβάλει πολύ βολικά στον αποπροσανατολισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας από το κράτος, τα αφεντικά και τον ιμπεριαλισμό και επιχειρεί να την στρέψει ενάντια στους άλλους λαούς.

Η επίθεση στους αγωνιζόμενους από κράτος και φασίστες

Επίσης στο όνομα της εθνικής ενότητας και συσπείρωσης ενάντια στον «εξωτερικό εχθρό», οι όποιες αντιστάσεις της κοινωνικής βάσης ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας βαφτίζονται ως «προδοσία» και το σύνολο του ανταγωνιστικού κινήματος, που δεν δέχεται να υποστείλει τις σημαίες του ταξικού αγώνα, ως «εσωτερικός εχθρός», που πρέπει να παταχθεί. Τον ρόλο αυτόν αναλαμβάνει η κρατική και παρακρατική καταστολή. Το κράτος χρόνια τώρα έχει επιβάλει ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης πάνω στον κόσμο του αγώνα, αναβαθμίζει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και το νομικό οπλοστάσιο (αντιτρομοκρατική υπηρεσία, τρομονόμοι), επιχειρεί να επιβάλει λογικές συλλογικής ευθύνης σε συλλογικές οντότητες, παγιώνει το καθεστώς εξαίρεσης στους πολιτικούς κρατούμενους (Κουφοντίνας, Θεοφίλου), εντείνει τις διώξεις και επιβάλει εξοντωτικές οικονομικές και δικαστικές ποινές στους ολικούς αρνητές στράτευσης. Από την άλλη όπου δεν φτάνει το χέρι του επίσημου κράτους την βρώμικη δουλειά αναλαμβάνει το φασιστικό παρακράτος. Ενισχυμένο και νομιμοποιημένο μέσα από τον βούρκο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων και με την κάλυψη του όχλου προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να πατήσει πόδι στο δημόσιο χώρο για να επιτελέσει τον διαχρονικό του ρόλο ως μακρύ χέρι του συστήματος. Την προσπάθεια αυτή τη βλέπουμε να εκτυλίσσεται και στην πόλη μας, ξεκινώντας από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια με διοργανωτή γνωστό ρωσόφιλο μπράβο και καλεσμένους/ ομιλητές παρακρατικούς φασίστες μέχρι την αναγραφή ναζιστικών συνθημάτων με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής στο 3ο ΓΕΛ, που άμεσα στοχοποιούσαν καθηγητή ως «τουρκόφιλο» λόγω της δημόσιας αντιφασιστικής του τοποθέτησης, και έθεταν στο στόχαστρο τον πληθυσμό της μειονότητας. Πανελλαδικά πήρε μορφή με τις επιθέσεις σε δομές του κινήματος, στέκια και καταλήψεις, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, την βεβήλωση και καταστροφή μνημείων του ΕΛΑΣ και του ολοκαυτώματος, τις επιθέσεις σε εργαζόμενους φωτορεπόρτερ, ομοφυλόφιλους, μετανάστες, συνδικαλιστές, αγωνιζόμενους ανθρώπους, κομμουνιστές και αναρχικούς.

Για να «τελειώνουμε» …

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι καθήκον μας να χτίσουμε ένα πλατύ, μαζικό, μαχητικό αντιπολεμικό/διεθνιστικό κίνημα που θα βάλει φρένο και θα ανατρέψει τα σχέδια των κυρίαρχων. Να στοχοποιήσουμε τα μεγάλα ενεργειακά έργα της περιοχής που συγκεντρώνουν το γεωπολιτικό ενδιαφέρον και αυξάνουν τις πιθανότητες επέμβασης από ανταγωνιστικές δυνάμεις. Να βάλουμε φρένο στην κούρσα στρατιωτικών εξοπλισμών της Ελλάδας που ροκανίζοντας τις κοινωνικές μας ανάγκες ξοδεύει ολοένα και περισσότερα χρήματα σε οπλικά συστήματα. Να επιτεθούμε στην υποχρεωτική στράτευση και στα σενάρια αύξησης της θητείας. Να εναντιωθούμε στην εμπλοκή του στρατού σε κοινωνικά ζητήματα. Να μπλοκάρουμε με όλα τα μέσα την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους και της αναβάθμισης της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας συμφέροντα, τις οργανώσεις της τάξης μας, τις δομές, τις κοινότητες αγώνα και τους ανθρώπους μας απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση. Δεν ταυτιζόμαστε με τα συμφέροντα και τους τυχοδιωκτισμούς καμιάς αστικής τάξης. Δεν πολεμάμε για κανένα διακρατικό ανταγωνισμό. Έχουμε χρέος να υψώσουμε αναχώματα στους σχεδιασμούς των παγκόσμιων κυρίαρχων και της ντόπιας αστικής τάξης, να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό διεθνιστικό κίνημα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Οφείλουμε να δομήσουμε δεσμούς με τους αγωνιζόμενους διεθνώς, να θέσουμε κοινούς στόχους πάλης και να σαμποτάρουμε στην πράξη κάθε πολεμικό σχεδιασμό που επιφυλάσσει την ίδια μοίρα για όλους μας, ανεξάρτητα τη μεριά των συνόρων που στεκόμαστε. Να οικοδομήσουμε ένα πλατύ και διεθνές μέτωπο αγώνα ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον ρατσισμό, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

Με όπλο μας τον διεθνισμό και την κοινή πάλη με τους καταπιεσμένους των γειτονικών χωρών να κάνουμε πράξη το σύνθημα

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΙΡΗΝΗ" ΤΟΥΣ…

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ, ΣΤΡΑΤΟΥΣ & ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΕΙΣ, ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ & ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗΣ

Πέλοτο [https://peloto.espivblogs.net/]

Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης [http://stekiksanthis.squat.gr/]

πηγή : https://stekiksanthis.squat.gr/2019/04/05/Συγ…


1 2 3 4 5 6 7 8

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ-Έξω το ΝΑΤΟ από Αιγαίο & Βαλκάνια. Αντιπολεμικές Διαδηλώσεις 6 & 13/4

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ - Έξω το ΝΑΤΟ από Αιγαίο και Βαλκάνια

Κοινή πάλη των λαών ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό

Να συντρίψουμε τον ρατσισμό και εθνικισμό

-

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: 6 Απρίλη - 12μ - Καμάρα

Αλεξανδρούπολη: 13 Απρίλη - 1μμ - πάρκο Ανεξαρτησίας

-

Η κυβέρνηση τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων μνημονιακών σκουπιδιών αφού ψήφισαν απερίσπαστοι το ξεπούλημα των πιο βασικών εθνικών υποδομών και την κατάργηση δικαιωμάτων ζωής για τους εργαζομένους - μιλώντας μας για την προσπάθεια που κάνουν να λύσουν μείζονα «εθνικά θέματα», έχοντας ξεπεράσει τους προκατόχους της σε αντεργατικές και αντιλαϊκές επιθέσεις, έχοντας εξαθλιώσει εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα (μείωση δαπανών, ιδιωτικοποίηση και κατάρρευση της υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.), έχοντας ξεπουλήσει και υποθηκεύσει κάθε δημόσια περιουσία, μας οδηγεί ολοταχώς σε μια άκρως επικίνδυνη και πολεμική κατάσταση. Έχοντας μετατραπεί στον πιο πιστό υπηρέτη των συμφερόντων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή, θέλοντας να παίξει ακόμα πιο ανοιχτά αυτό τον τυχοδιωκτικό επικίνδυνο ρόλο, διακινδυνεύει να εντάξει και τον ελληνικό λαό σε αιματηρές συγκρούσεις. Γι' αυτό επαναφέρει έναν σάπιο εθνικισμό γύρω από τα «εθνικά» ζητήματα (Μακεδονικό, αντιπαραθέσεις με την Τουρκία), ώστε να αποπροσανατολίσει τις λαϊκές μάζες από τα πραγματικά προβλήματα και τους αγώνες τους.

Με την αντιδραστική πολιτική που υπηρετεί ο Τσίπρας και η κλίκα του είναι υπεύθυνοι για ένα κύμα αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, που απλώνεται με την ισχυροποίηση ακροδεξιών, αντιδραστικών ή ανοιχτά αντικομουνιστικών δυνάμεων, με την παράλληλη κατρακύλα των παραδοσιακών «δημοκρατικών» και «κεντρώων» αστικών κομμάτων που για να επιβιώσουν πολιτικά γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, καταφεύγουν όλο και περισσότερο στην καταστολή και σε φασιστικές μεθόδους. Η οικολογική καταστροφή, η προσφυγική κρίση, οι πόλεμοι και η νέα κούρσα εξοπλισμών απειλούν το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας.

Τα μέτωπα στη περιοχή και ο κίνδυνος μιας γενικευμένης σύρραξης

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εργαζομένους και νεολαία, πηγάζει από το γεγονός ότι ζητήματα όπως η αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας, το Κυπριακό και οι γεωτρήσεις, το Μακεδονικό κ.λπ. αποτελούν μόνο ένα κομμάτι σε ένα παζλ γιγαντιαίων συγκρούσεων ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές και τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας. Συγκεκριμένα, των συγκρούσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με τις ΗΠΑ να θέλουν να περικυκλώσουν τη Ρωσία. Στον ίδιο σχεδιασμό των ΗΠΑ εντάσσεται και η ονομασία της γειτονικής Μακεδονίας,και την ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

Ο ελληνικός καπιταλισμός ταυτίζεται με τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, για να αποτελέσουν τον πιο πιστό και πρόθυμο σύμμαχό τους στη περιοχή, αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα των επιλογών αυτών για τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς. Ενισχύουν τις βάσεις ορμητήρια(Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Σούδα) ακόμα και αποθηκεύοντας πυρηνικά, εντάσσουν τη χώρα σε επιθετικούς άξονες, πλάι με τα φιλοπόλεμα, αντιδραστικά, αιμοσταγή καθεστώτα Ισραήλ και Αίγυπτου και συμμετέχουν σε πολυέξοδα εξοπλιστικά προγράμματα. Διευρύνουν την εμπλοκή της Ελλάδας στις συγκρούσεις, στο πλευρό του πιο κυνικού, επιθετικού και επικίνδυνου ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Βάζουν υποψηφιότητα ακόμα και για τυφλά χτυπήματα στο ελληνικό έδαφος (όπως έχουν γίνει και σε άλλες χώρες).

Ένας πόλεμος θα είναι καταστροφικός για κάθε εμπλεκόμενο λαό, αφού οι ανθρώπινες ζωές θα μετατραπούν σε κρέας για τα κανόνια μιας χούφτας ιμπεριαλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Κανένα συμφέρον δεν έχουμε από τους ανταγωνισμούς τους για τα ενεργειακά κοιτάσματα, τους αγωγούς, τις στρατιωτικές και γεωπολιτικές βάσεις τους. Οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε στην οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού, διεθνιστικού κινήματος, που θα πει ΟΧΙ στον εθνικισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό. Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε νέες εκατόμβες και να ζήσουμε ειρηνικά με τους γειτονικούς λαούς.

Μετανάστες - Ντόπιοι Εργάτες Ενωμένοι!

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε ένα μαζικό προσφυγικό κύμα, το οποίο διασχίζει και τα ελληνικά νησιά. Το αποτέλεσμα είναι μαζικοί πνιγμοί προσφύγων στο Αιγαίο, με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα απέραντο κέντρο κράτησης (hotspot), αποτέλεσμα των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ για κλειστά σύνορα. Μεταχειρίζονται σαν κτήνη τους πρόσφυγες/μετανάστες, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους απελαύνουν στις εμπόλεμες και διαλυμένες χώρες τους - και προσπαθούν στο όνομα του ανθρωπισμού να μας πείσουν ότι η χώρα πρέπει να «θυσιαστεί» για να μην «ενοχληθούν» οι ιμπεριαλιστές, ρατσιστές της ΕΕ!

Ειδικότερα στην ΕΕ επελαύνει μια διαλυτική κρίση, που σαρώνει μάλιστα όλες τις κύριες ιμπεριαλιστικές χώρες, με το βύθισμα σε μια οικονομική ύφεση, τους πολλαπλούς πολιτικούς σπασμούς, την αποσύνθεση των παραδοσιακών κυρίαρχων αστικών κομμάτων, την ανάδυση νέων αντιδραστικών και ακροδεξιών δυνάμεων - βουλιάζοντας την ΕΕ σε αποσύνθεση. Με σημαία έναν σάπιο εθνικισμό, τα «εθνικά δίκαια και συμφέροντα». Για να ξεχαστεί η μνημονιακή και καπιταλιστική αθλιότητα. Έτσι και η ελληνική αστική τάξη μας σερβίρει την «εθνική ενότητα», όπου θέλουν να συσπειρώσουν την εργατική τάξη και όλο το λαό κάτω από την ελληνική σημαία, από ένα κάλπικο όραμα, για να κατευθύνουν την οργή μας ενάντια σε έναν γειτονικό λαό ή στους μετανάστες, αντί για τους πραγματικούς εχθρούς: καπιταλιστές, τραπεζίτες, δανειστές, ιμπεριαλιστές και όλοι οι μνημονιακοί πολιτικοί υπηρέτες τους.

Πρέπει να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες/μετανάστες, που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν (όπως και τόσοι έλληνες εργαζόμενοι και νέοι λόγω της κρίσης και των Μνημονίων). Η ενσωμάτωση των προσφύγων/μεταναστών στην ελληνική κοινωνία είναι απόλυτα εφικτή - αρκεί να παλέψουμε για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι πλούσιοι, να σταματήσουμε να εκτελούμε δουλικά τις διαταγές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ντόπιων υπηρετών/συμμάχων τους! Έτσι μπορούμε και να ενισχύσουμε τις δικές μας γραμμές, τις ταξικές γραμμές του εργατικού κινήματος.

Να αγωνιστούμε για να πέσουν οι φράχτες, να ανοίξουν τα σύνορα, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Δεν κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά από την κυβέρνηση τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων μνημονιακών, τους «Μένουμε Ευρώπη», την ελληνική αστική τάξη και τους σύγχρονους μαυραγορίτες, από το μακρύ τους χέρι την Χρυσή Αυγή, από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Να παλέψουμε το κακό στην ρίζα του, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γεννούν την προσφυγιά και τον ρατσισμό - με μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα σπάσει από την αντιδραστική ΕΕ και θα συμβάλλει για μια σοσιαλιστική ένωση όλων των λαών της περιοχής, για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης.

-

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την αντιδραστική συμμαχία με Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο. ΟΧΙ σε εξοπλισμούς, βάσεις, μιλιταρισμό.
  • Αντιπολεμικός, Αντιιμπεριαλιστικός, Αντιεθνικιστικός αγώνας όλων των λαών της περιοχής. Κοινός εχθρός μας οι αντιδραστικές αστικές τάξεις και οι ιμπεριαλιστές.
  • Άσυλο σε μετανάστες και πρόσφυγες. Κάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
  • Κάτω η φιλοϊμπεριαλιστική, πολεμοκάπηλη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των μνημονιακών σκουπιδιών. Μόνη διέξοδος στα σφαγεία των ανταγωνισμών και των πολέμων: Εργατικός Διεθνισμός - Πάλη για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/9373