Παρασκευή 27 Μαίου 2011 στις 10.30 πμ

Συγκέντρωση ενάντια στον εμπαιγμό της πρυτανείας για τη λέσχη

Για την υπεράσπιση του κοινωνικού και δωρεάν χαρακτήρα της λέσχης και για τη διασφάλιση ότι δε θα υπάρξει καμία χειροτέρευση των όρων εργασίας των εργαζομένων της λέσχης σας καλούμε σε:

* Ανοιχτή συζήτηση για το ζήτημα την Πέμπτη 26/5 στις 3:00μμ (μετά το φαγητό) στην κάτω λέσχη.

* Συγκέντρωση την Παρασκευή 27/5 στις 10:30 μπροστά στην πρυτανεία (κτήριο διοίκησης) για να απαιτήσουμε να οριστεί η ημερομηνία συνεδρίασης του ΔΣ της λέσχης*.

Αυτόνομα σχήματα / αυτόνομες-οι

*Το ΔΣ της λέσχης αποτελείται από τον πρύτανη και κοσμήτορες του ΑΠΘ και εκεί γίνονται διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους. Οι διαπραγματεύσεις αφορούν μέτρα για την εύρεση πόρων λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης της λέσχης από το υπουργείο. Τα μέτρα που συζητιούνται περιλαμβάνουν διάφορες λαμπρές ιδέες όπως μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων από 12μηνες σε εννιάμηνες, απολύσεις, χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, περικοπή μισθών, αντίτιμο στη λέσχη, κόψιμο παροχών όπως η κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους φοιτητές, παραχώρηση της λέσχης σε catering (πλήρης ιδιωτικοποιηση) κ.α. Μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων ο πρύτανης αναβάλει συνέχεια την ημερομηνία διεξαγωγής του ΔΣ. Πρόκειται για μεθόδευση ώστε η συνεδρίαση να γίνει μέσα στην εξεταστική και κοντά στην ημερομηνία κλειίματος της λέσχης για καλοκαίρι, ώστε να μην υπάρξει μαζική παρουσία φοιτητών και περιθώριο αντίδρασης από του εργαζόμενους.

Διοργάνωση: αυτόνομα σχήματα / αυτόνομες-οι

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...