Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στις 19.00

Διαδήλωση ενάντια στη θρασύδειλη επίθεση φασιστών σε πρόσφυγες στην Κόνιτσα

Διαδηλώνουμε ενάντια στην θρασύδειλη επίθεση φασιστών σε πρόσφυγες στην Κόνιτσα Ιωαννίνων - Πέμπτη 21/3, 19:00, Περιφέρεια

Την Κυριακή 17/3, στην Κόνιτσα του Ν. Ιωαννίνων, δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση πέντε παιδιά προσφύγων αφγανικής καταγωγής από θρασύδειλα φασιστοειδή με κουκούλες, που τους επιτέθηκαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές, την ώρα που αυτά έπαιζαν σε γήπεδο μπάσκετ της περιοχής. Από τις μαρτυρίες των προσφύγων προκύπτει ότι κατά την διάρκεια της επίθεσης, επικεφαλής της φασιστικής ομάδας, επόπτευε την επίθεση κρατώντας περίστροφο και χρησιμοποιώντας το για εκφοβισμό. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα δύο από τα παιδιά να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας, το ένα με κάταγμα στο χέρι και εκδορές στα πόδια, ενώ το άλλο υπέστη βαρύ σοκ από την επίθεση.

Η ίδια συμμορία των φασιστοειδών έχει πραγματοποιήσει στο κοντινό παρελθόν τουλάχιστον και άλλες δύο επιθέσεις στην Κόνιτσα. Πρώτα τον περασμένο Οκτώβρη, στον καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νιτσιάκο και δεύτερον απέναντι σε πρόσφυγες, που συμμετείχαν σε αποκριάτικο δρώμενο της κωμόπολης, την Κυριακή 10/3.

Οι τοπικές αρχές και η αστυνομία μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχουν προβεί στην παραμικρή κίνηση ή σε δραστικά μέτρα, αλλά αντιθέτως όταν οι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν προς το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας εκδιώχθηκαν από την αστυνομία και αναγκάστηκαν να επανέλθουν με τη βοήθεια υπαλλήλων μιας ΜΚΟ.

Όλες αυτές οι φασιστικές επιθέσεις δεν είναι τυχαίες. Έρχονται μέσα σε μια προσπάθεια όξυνσης του εθνικιστικού παροξυσμού με το Μακεδονικό, που τους έδωσε το πάτημα να βγουν από τις τρύπες τους και με την ανοχή της αστυνομίας και του αστικού κράτους να πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες, αγωνιστές και αλληλέγγυους. Για όλες αυτές τις ενέργειες, η αντιμετώπιση των φασιστών από τον κρατικό μηχανισμό είναι να τους συγκαλύπτει και η φασιστική τους δράση να περνά στο απυρόβλητο. Με αυτόν τον τρόπο τους δίνουν περισσότερο χώρο ώστε να κλιμακώσουν τέτοιου είδους επιθέσεις ανενόχλητοι. Όλες οι φασιστικές ομάδες λειτουργούν επικουρικά στην κρατική καταστολή και το κράτος έκτακτης ανάγκης.

Η αθλιότητα της κυβέρνησης του Τσίπρα είναι αυτή που θρέφει τους φασίστες και ακροδεξιούς. Με την καλλιέργεια του εθνικισμού, όπως απέναντι στη γειτονική Μακεδονία. Με την πλήρη πρόσδεσή του στα σχέδια των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών, που είναι υπεύθυνοι για το αιματοκύλισμα των λαών σε όλο τον κόσμο. Με την φιλοπόλεμη ρητορική του ελληνικού καπιταλισμού στον ανταγωνισμό με την Τουρκία και την εμπλοκή του στον αντιδραστικό, επιθετικό άξονα με τις χούντες της Αιγύπτου και του Ισραήλ. Με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, την κτηνωδία των κλειστών συνόρων και των hot spot - στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση εναντίον των προσφύγων στην Κόνιτσα. Φοιτητές, εργαζόμενοι, νεολαία πρέπει συνολικά να καταδικάσουμε τις εγκληματικές ενέργειες των φασιστοειδών, που επιτίθενται με απίστευτη βαναυσότητα σε πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυους. Πρέπει να παλέψουμε από κοινού για να μην περάσουν οι φασιστικές πρακτικές που προσπαθούν να επιβάλλουν φασίστες, εθνικιστές, κυβέρνηση, αστυνομία και εργοδότες για να τσακίσουν το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες και τα δικαιώματά μας. Μέσα από τους αγώνες μας και την αυτοοργάνωση μας να τσακίσουμε την φασιστική απειλή και την τρομοκρατία.

  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Μετανάστες - Ντόπιοι - εργάτες ενωμένοι.
  • Σύλληψη - καταδίκη των φασιστών που εμπλέκονται στην επίθεση.
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : http://www.okde.gr/archives/9226