Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 17.00

15 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

[Βόλος] Πανελλαδική διαδήλωση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημ.Κουφοντίνα

Πανελλαδική διαδήλωση στο Βόλο (31 Μαρτίου): Κάτω τα χέρια από τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα

Κάτω τα χέρια από τον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα

Για ακόμα μια φορά ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο επίκεντρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας. Συγκεκριμένα, στις 27 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε με ομόφωνο βούλευμα το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια. Η έβδομη άδεια είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο Φυλακής, αλλά ο εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης, βρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, άσκησε βέτο διαφοροποιώντας τη θέση του από τους προηγούμενους συναδέλφους του που χορήγησαν έξι άδειες στον Δ. Κουφοντίνα.

Την τρίτη από αυτές τις άδειες, ο Δ. Κουφοντίνας την κέρδισε πραγματοποιώντας μια σκληρή απεργία πείνας το Μάιο - Ιούνιο 2018. Μετά τη χορήγηση της άδειας και τη μεταφορά του Κουφοντίνα στις φυλακές Βόλου, ακολούθησε ένα κρεσέντο τρομοϋστερίας, μιντιακού κυνηγιού μαγισσών από τα διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και πιέσεων και παρεμβάσεων τόσο του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού όσο και της αμερικάνικης πρεσβείας.

Στο σκεπτικό της απόφασης για μια ακόμα φορά επαναφέρθηκε η εκβιαστική απαίτηση της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας προς τους πολιτικούς κρατούμενους να παραδώσουν δηλώσεις μετάνοιας και αποκήρυξης της πολιτικής τους ιστορίας, αλλά και ολόκληρης της επαναστατικής ιστορίας του τόπου, ώστε να ανταλλάξουν την προσωπική και πολιτική τους αξιοπρέπεια με την χορήγηση της άδειας. Επαναφέρθηκε η επιδίωξη του αστικού κράτους να ταπεινώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους για να πείσει τους καταπιεσμένους πως κάθε αντίσταση απέναντι στους δυνάστες τους είναι μάταιη. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο στο κατάπτυστο σκεπτικό του, επικαλούμενο παλιότερα κείμενα του Δ. Κουφοντίνα, αναφέρει: «Από τις παραπάνω δηλώσεις δεν μπορεί παρά να συνάγεται αρνητικό συμπέρασμα ως προς την πορεία του σωφρονισμού του συγκεκριμένου καταδίκου. Οι δηλώσεις "να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία" και "να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων", οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη». Και με ένα εμφυλιοπολεμικού τύπου σκεπτικό που παραπέμπει σε άλλες εποχές, το Συμβούλιο ψέγει τον Δ. Κουφοντίνα επειδή παραμένει σταθερός στις ιδεολογικές του πεποιθήσεις και δεν αρνείται την συγκεκριμένη (κομμουνιστική) ιδεολογία του και τον αγώνα!

Ταυτόχρονα το Συμβούλιο, σε ένα ρεσιτάλ αυταρχικής εκτροπής και νομικίστικων ταχυδακτυλουργιών, για πρώτη φορά και σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα κατοχυρωμένη πρακτική, προβλέπει πως: «Δεν είναι δυνατή η χορήγηση τακτικής άδειας στην περίπτωση που ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί σε πλείονες της μίας ποινές ισόβιας κάθειρξης»!

Είναι προφανές πως η άρνηση χορήγησης άδειας δεν είναι μια προσωπική υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα. Γιατί στο πρόσωπό του χτυπιέται ολόκληρο το κίνημα, χτυπιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι και κολασμένοι, χτυπιέται ο ίδιος ο λαός. Χτυπιέται οποιοσδήποτε επιχειρεί να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της βίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της αστικής εξουσίας. Χτυπιέται οποιαδήποτε απειθαρχία απέναντι σε ένα σύστημα που βασισμένο πάνω στην ταξική εκμετάλλευση γεννά τη βία, την αδικία, τον πόλεμο και το θάνατο.

Δεν μπορούμε και να μην αναφέρουμε και την απόλυτη συνενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σ' αυτήν την αυταρχική εκτροπή. Της κυβέρνησης των yes men, της "κυβερνώσας αριστεράς" που έχει προσκυνήσει όσο κανένας άλλος τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Δεν ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες, διατηρεί εδώ και τέσσερα χρόνια την αυταρχική διάταξη Δένδια που δίνει δικαίωμα βέτο στους εισαγγελείς για τις άδειες των κρατούμενων. Ταυτόχρονα, με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και αυστηροποιεί τον 187Α, τον "αντι"τρομοκρατικό νόμο με τον οποίο δικάζονται και καταδικάζονται αναρχικοί και κομμουνιστές αγωνιστές. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δηλώνει ευθαρσώς ότι "ο νόμος είναι συγκεκριμένος και η χώρα έχει από το 2015 ένα συγκεκριμένο σχέδιο σωφρονιστικής πολιτικής, το οποίο είναι δημοκρατικό και φιλελεύθερο" και ότι "η δημοκρατία δεν εκδικείται". Η διατήρηση όμως της διάταξης Δένδια και οι απαιτήσεις δηλώσεων μετάνοιας από το Δ. Κουφοντίνα αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική τρομοκρατία. Στη συγκυρία που βρισκόμαστε, στις μεθοδεύσεις της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπυκνώνεται η ουσία της καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε ολόκληρο το κίνημα. Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές, ενάντια στην "αντι"τρομοκρατική νομοθεσία και στη διάταξη περί εισαγγελικού βέτο για της άδειες, οι δυνάμεις του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού κινήματος οφείλουν να σταθούν δίπλα στο Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο.

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 17:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)

Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα

Μάρτιος 2019

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596532/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα/Κάλεσμα στην πορεία

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Στις 27/2/19 το δικαστικό συμβούλιο Βόλου απέρριψε την 7η κατά σειρά αίτηση τακτικής άδειας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία είχε γίνει δεκτή προηγουμένως από το συμβούλιο της φυλακής κατά την διάρκεια του οποίου άσκησε βέτο ο εισαγγελέας.

Το "εισαγγελικό βέτο" είναι μια διάταξη που στον πυρήνα της καταργεί την αρχή της πλειοψηφίας και καθιστά την απόφαση του εκάστοτε εισαγγελέα καθοριστική ακυρώνοντας ουσιαστικά την ίδια την ύπαρξη του συμβουλίου. Ο εισαγγελέας ως νέος δικτάτορας αποφασίζει και διατάζει εξυπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα της τάξης του. Πρόκειται για μια φασιστική διάταξη που θεσμοθετήθηκε επί της υπουργίας Δένδια και από τότε η κατάργησή της αποτελεί πάγιο αίτημα των φυλακισμένων αγωνιστών αλλά και του κινήματος αλληλεγγύης. Μια διάταξη για την οποία ο Σύριζα προεκλογικά δήλωνε την κατάργησή της, μαζί με τα μνημόνια (sic!), σε μια απόπειρα αφομοίωσης του ριζοσπαστικού και μαχητικού κινήματος αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους που μαζικοποιούταν διαρκώς πριν από τις εκλογές του 2015. Μια απόφαση υποταγής στην τρομοϋστερία που αναπτύσσεται τεχνηέντως κάθε φορά που ο Δημήτρης Κουφοντίνας διεκδικεί το νόμιμο και με αγώνες κεκτημένο δικαίωμά του στην άδεια. Μια απόφαση πολιτικής ευθυγράμμισης με τις ωμές παρεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη της πρεσβείας των Η.Π.Α και της Αγγλίας , με μερίδα του αστικού πολιτικού προσωπικού αλλά και με τους συντηρητικούς και νεοφιλελεύθερους κύκλους που καλλιεργούν το κλίμα τρομοϋστερίας επιχειρώντας έτσι μια ιδιότυπη ρεβάνς με όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν να αγωνίζονται.

"Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω απ' την φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων...Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία... "(αποσπάσματα από κείμενα του Δημήτρη που επικαλέστηκαν οι διώκτες του προκειμένου να του στερήσουν το δικαίωμα στην τακτική άδεια.)

Το βέτο στις άδειες του Δημήτρη είναι χτύπημα στο ίδιο το κίνημα και στην ριζοσπαστική θέση που διεκδικεί μέσα στην κοινωνία. Πλέον το καθεστώς δεν αναζητά μόνο μια δήλωση μετάνοιας από τον πολιτικό κρατούμενο. Διεκδικεί να ακυρώσει τα προτάγματα της αντίστασης και της επαναστατικής αλληλεγγύης, να εξευγενίσει τους όρους της αντιπαράθεσης μαζί του, να ακυρώσει την προοπτική του αγώνα και να ξεγράψει το όραμα της Επανάστασης. Ζητάει μια δήλωση μετάνοιας από το ίδιο το κίνημα.Από όλους και όλες που τόσα χρόνια δεν σκύψαν το κεφάλι, δεν μετανόησαν, δεν συνθηκολόγησαν για ένα καλύτερο αύριο. Από όλους και όλες που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός είναι μια μηχανή θανάτου και συνεχίζουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους αμετανόητους αιχμαλώτους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η απόρριψη της τακτικής άδειας του αγωνιστή πρόκειται για μια απόφαση που στέλνει σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας και η σκοπιμότητα συντριβής του.Απέναντί τους θα βρούν το κίνημα αλληλεγγύης και τα αγωνιζόμενα κομμάτια που θα σταθούν ανάχωμα στη διαδικασία εκφασισμού της κοινωνίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 17:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596600/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πανελλαδική Πορεία, Κυριακή 31 Μαρτίου

post image

Άμεση χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο

Πανελλαδική Πορεία,Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, 17:00

πλ.Ελευθερίας (Δικαστήρια), Βόλος

Πρωτοβουλία Βόλου για τις άδειες των πολιτικών κρατουμένων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596603/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Άδεια τώρα στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα

Άδεια τώρα στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το αίτημα του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με την έβδομη κατά σειρά χορήγηση άδειας. Η αιτιολόγηση του Συμβουλίου ήταν πως δεν είναι εφικτή η χορήγηση της άδειας σε κρατούμενο ο οποίος έχει καταδικαστεί σε περισσότερες από μια ποινές ισόβιας κάθειρξης. Μια απόφαση που επηρεάζει δεκάδες πολυισοβίτες κρατούμενους.

Η κυβέρνηση Σύριζα μαζί με δικαστικούς και εισαγγελείς στέλνει προεκλογικά το μήνυμα "περί νόμου και τάξης". Το κράτος έχει συνέχεια γιαυτό και οι εκφραστές του διαιωνίζουν το καθεστώς εξαίρεσης και απαιτούν δηλώσεις μετάνοιας και νομιμοφροσύνης από τους πολιτικούς του αντιπάλους,. Στόχος τους να κάμψουν φυσικά και ηθικά τους πολιτικούς κρατούμενους και να αποδείξουν ξεκάθαρα την κυριαρχία του κράτους στη μονοπωλιακή βία που ασκεί. Συγχρόνως επιδιώκουν να παραδειγματίσουν όποιον σκοπεύει να βρεθεί απέναντί τους και να τους επιτεθεί. Οι πολιτικοί κρατούμενοι αποτελούν κομμάτι του αγώνα για την επανάσταση και την ελευθερία.

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες

Πανελλαδική πορεία στο Βόλο,

Κυριακή 31/3 στις 17:00, πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια)

Αναρχικές ομάδες από Αθήνα, Βόλο, Λάρισα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596663/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα στην πανελαδική πορεία (Αφίσα)

Να Σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικων κρατουμένων.

Κατάργηση του εισαγγελικού Βέτο ΤΩΡΑ!!

Λευτεριά στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πορεία: Κυριακή 31/3 , 17:00 πλατεία Ελευθερίας .

Συνέλευση Αναρχικών για την Αλληλεγγύη Εντός & Εκτός των τοιχών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596649/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

Η επανάσταση δε ζητάει, απαιτεί και διεκδικεί…

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το αίτημα για την 7η τακτική άδεια στον επαναστάτη κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα. Αιτιολόγηση του συμβουλίου αποτέλεσε η μή δυνατή χορήγηση άδειας σε κρατούμενο που έχει καταδικαστεί σε περισσότερες από μια ποινές ισόβιας κάθειρξης. Αρωγός αυτής της προσπάθειας είναι ο εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης ο οποίος με όπλο τις τελευταίες διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου άσκησε βέτο ενάντια στην πλειοψηφική απόφαση του συμβουλίου.

Το νέο αυτό χτύπημα ενάντια στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα είναι απότοκο μιας συνεχούς προσπάθειας πολιτικής εξουδετέρωσής του, από την καταστολή. Ας μη ξεχνάμε πως η πρώτη άδεια «καθυστέρησε να δοθεί 7 χρόνια» (αρκεί να θυμηθούμε το περίφημο lock out της νομικής για την απαγόρευση της εκδήλωσης με θέμα τη χορήγηση άδειας καθώς και τις προειδοποιητικές κυρώσεις στη φυλακή σε περίπτωση που του επιτρεπόταν να μιλήσει). Η τρίτη κατά σειρά άδεια κερδήθηκε έπειτα από την απεργία πείνας που πραγματοποίησε. Όσο για όλες τις υπόλοιπες, ας θυμηθούμε την τρομουστερία των δελτίων ειδήσεων, τη χολή των δεξιών, τις ανακοινώσεις τούρκων, άγγλων και αμερικάνων διπλωματικών κύκλων που δαιμονοποιούσαν κάθε του βήμα, κάθε του συνάντηση, φωτογραφίζοντας οποιονδήποτε στεκόταν δίπλα του ως «μελλοντικό τρομοκράτη».

Η νέα τροπή στην υπόθεση βρίσκει τις ρίζες της στην περίοδο που διανύουμε όπου τα προεκλογικά σενάρια φουντώνουν όλο και περισσότερο. Μέσα σε ένα κλίμα εντυπωσιασμού κόβονται άδειες, ανασκευάζεται ολόκληρος ο ποινικός κώδικας με την κυβέρνηση να εξαργυρώνει στην ουσία τις επιταγές πίστης και αφοσίωσης στην ευρωπαϊκή αντιτρομοκρατική στρατηγική. Και όλα αυτά γιατί η εμμονική κατασταλτική συνθήκη απέναντι στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα δεν αφορά ένα αφθαίρετο προσωποκεντρικό πείσμα αλλά την ίδια την ιστορία της πάλης απέναντι στην εξουσία.

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα, η εξουσία βλέπει τους αγώνες που δόθηκαν δεκαετίες τώρα απέναντι στην καταπίεση και εκμετάλλευση. Βλέπει την πίστη στο δίκαιο της κοινωνικής απελευθέρωσης. Βλέπει όλα όσα περήφανα έπραξε και υπερασπίστηκε απέναντι στην καταστολή, τον εγκλεισμό, τα εκατοντάδες χρόνια φυλάκισης στις ποινές των τρομοδικίων. Όλα όσα υπερασπίζεται ακόμα και σήμερα, δίχος ίχνος μεταμέλειας. Το επίδικο είναι ένα και μοναδικό για την εξουσία. Να αποσπάσει δηλώσεις μετάνοιας και αποκύρηξης της πάλης ενάντια στην εκμετάλλευση.

Επαναστάτες σαν το Δημήτρη Κουφοντίνα ποτέ τους δε ζητήσαν τίποτα. Το κέρδησαν με αγώνες, πολλές φορές αιματηρούς. Γι αυτό και είναι χρέος μας πλάι του να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, μαχητικά και αδιάλλακτα, ότι έχουμε κερδήσει τόσα χρόνια. Γιατί απέναντι στην εξουσία τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τίποτα δεδομένο.

Να δοθεί άμεσα άδεια στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

Να καταργηθεί η διάταξη του εισαγγελικού βέτο

Πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης |Κυριακή 31 Μάρτη, 17:00 Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια) Βόλος

πηγή : http://terraincognita.squat.gr/2019/03/27/%CE…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Άμεση χορήγηση άδειας στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα. 'Ολες/οι στην πανελλαδική διαδήλωση στο Βόλο

Είπαν: Μια λέξη φτάνει να κερδίσετε τη λευτεριά.

Μια λέξη μόνο. Όλη η ζωή σας κρέμεται από αυτή τη λέξη.

Τη λέξη δεν την είπανε. Στη φυλακή κυλήσανε τα χρόνια τους.

Χρόνια και χρόνια. Μια ολάκερη ζωή.

Χωρίς να νιώσουνε της μοναξιάς την άβυσσο.

Περήφανοι που χτίζανε την ευτυχία του κόσμου

με αυτήν τη λέξη που δεν είπανε.

Θ. Κωσταβάρας

Για άλλη μια φορά ο κομμουνιστής, μέλος της ΕΟ17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας μπαίνει στο στόχαστρο του πολιτικού και δικαστικού συστήματος. Ύστερα από παρεμβάσεις πρεσβειών, την τρομοϋστερία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, την πίεση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και συγκριμένων-γνωστών προσώπων του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση της 7ης άδειας στον πολιτικό κρατούμενο Δ.Κουφοντίνα. Το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, ακολουθώντας πιστά την άποψη του εισαγγελέα των αγροτικών φυλακών, ο οποίος τάχθηκε κατά της 7ης άδειας του Δημ. Κουφοντίνα, κρίνει πως ο σύντροφος δεν δικαιούται να ζητήσει και να πάρει άδεια από τις φυλακές.

Ο Δ. Κουφοντίνας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα κατά τη διάρκεια των 6 αδειών που του χορηγήθηκαν, ο εισαγγελέας έκρινε με λογικές (και νομικές) ακροβασίες ότι «είναι επικίνδυνος προς τέλεση νέων εγκλημάτων κατά τη διάρκεια της άδειας»! Παρά τις προηγούμενες 6 θετικές εισαγγελικές κρίσεις για τη χορήγηση άδειας, το δικαστικό συμβούλιο θεώρησε πλέον ότι δεν συντρέχουν ούτε οι τυπικές ούτε οι ουσιαστικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την άδεια, παραπέμποντας σε κείμενα του συντρόφου με τα οποία παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Συγκεκριμένα, το κατάπτυστο σκεπτικό του δικαστικού συμβουλίου καταλήγει στο απαράδεκτο συμπέρασμα ότι ο σύντροφος δεν «έχει σωφρονιστεί», «δεν έχει μεταμεληθεί», πως «δεν συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν θα κάνει κακή χρήση αυτής (άδειας)», καθώς ο ίδιος, όπως αναφέρει το βούλευμα, «στις 24-10-2014 απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κείμενο, όπου αναφερόμενος στο κράτος και χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως αντικαθεστωτικό ανέφερε «Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία», ενώ στις 30-5-2018, απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, άλλο κείμενο στο οποίο, αφού περιέγραφε τον εαυτό του ως πολιτικό κρατούμενο, ανέφερε τα εξής: «Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων».

Στην πραγματικότητα η ενορχηστρωμένη αυτή προσπάθεια να του στερήσουν το δικαίωμα της άδειας αποβλέπει -όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχθούν δικαστές, εισαγγελείς, αστικό πολιτικό προσωπικό- στη συνειδησιακή μεταβολή των ιδεολογικών πεποιθήσεων του συντρόφου, στην καταδίκη εκ μέρους του της επαναστατικής του δράσης και στην αποκήρυξη της ίδια της επαναστατικής παράδοσης του κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα. Τέτοιες πρακτικές απροκάλυπτου αντικομμουνισμού, θυμίζοντας τις δηλώσεις μετανοίας που ζητούσαν οι βασανιστές και οι απόγονοι των ναζί και των χιτών από κομμουνιστές, αριστερούς και δημοκράτες, παραπέμπουν στην περίοδο του μετεμφυλιακού μοναρχοφασιστικού κράτους, όπου το επαναστατικό κίνημα στην Ελλάδα δεν λύγισε μπροστά στις εξορίες, στις φυλακές, στα ξερονήσια, στα βασανιστήρια και στη διαπόμπευση. Αποδεικνύουν περίτρανα την υποκρισία και τον κίβδηλο χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας για το πως αντιλαμβάνεται ο αστικός κόσμος τις έννοιες «ελευθερία του λόγου και της έκφρασης», μία ελευθερία, η οποία δεν πρέπει να αμφισβητεί και να υπερβαίνει τα όρια που της θέτει το ίδιο το καθεστώς της ολιγαρχίας.

Τέτοιες πρακτικές δικαστικής αυθαιρεσίας δεν μπορούν παρά να προκαλούν , όταν την ίδια στιγμή ο «νομικός πολιτισμός» φαίνεται ότι γκρεμίζεται συθέμελα, καθώς οδηγεί τον απεργό πείνας Χριστοδούλου στο θάνατο. Τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν παρά να προκαλούν ειρωνεία και να επιβεβαιώνουν διαρκώς τον ταξικό χαρακτήρα του δικαστικού συστήματος, όταν κυκλοφορεί ελεύθερος με αναστολή ο κατ΄εξακολούθηση παιδεραστής, πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης. Τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν παρά να αναδεικνύουν τη συνεχή αυταρχική στροφή του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, όταν φυλάκιζε τη Ηριάνα, τον Θεοφίλου, καταδίκαζε σε κάθειρξη καθαρίστριες για πλαστογραφία απολυτηρίου δημοτικού. Είναι η ίδια «δικαιοσύνη», η οποία, ενώ στοχοποεί τους πολιτικούς της αντιπάλους, επιδιώκοντας την ηθική απαξίωση όσων σήκωσαν το ανάστημά τους και αγωνίζονται, αφήνει ελεύθερους δημόσια πρόσωπα, εμπλεκόμενα σε σκάνδαλα σε βάρος της δημόσιας περιουσίας. Είναι η ίδια «δικαιοσύνη», η οποία μεροληπτεί υπέρ των «οργάνων του νόμου», όταν ο εισαγγελέας στο δεύτερο βαθμό ζητά τη μεταβολή του κατηγορητηρίου σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, αντί ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα, που δολοφόνησε τον 15χρονο αναρχικό μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο τον Δεκέμβρη του 2008, με σκοπό να σπάσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, και ζητά την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, του ειδικού φρουρού που συνόδευε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στο περιπολικό το βράδυ της δολοφονίας. Είναι η ίδια «δικαιοσύνη», η οποία αφήνει ατιμώρητους τους βασανιστές και ένστολους δολοφόνους του ΑΤ Ομονοίας να συνεχίζουν το «ανθρωπιστικό» τους έργο στο κέντρο της Αθήνας, βασανίζοντας και δολοφονώντας τοξικοεξαρτημέους, φτωχοδιάβολους και μετανάστες, όπως πρόσφατα το Νιγηριανό μετανάστη Εμπουκά, αποκρύπτοντας μάλιστα το θάνατό του από τη γυναίκα του.

Το δικαίωμα της άδειας για τους πολιτικούς κρατούμενους δεν δόθηκε ποτέ οικειοθελώς, αλλά κατακτήθηκε με αγώνες, σκληρές απεργίες πείνας και θυσίες και δεν πρόκειται ν΄ αφήσουμε να πάει τίποτα χαμένο. Η απόρριψη του αιτήματος της άδειας δεν αφορά απλά και μόνο προσωπικά τον Δ. Κουφοντίνα, αλλά τα δικαιώματα του συνόλου των κρατουμένων, το ίδιο το ανταγωνιστικό κίνημα και ευρύτερα τις δημοκρατικές ελευθερίας του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Καλούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του επαναστατικού κινήματος, αναρχικούς και κομμουνιστές, ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες, το ίδιο το μαζικό λαϊκό κίνημα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των κρατουμένων. Κάθε υποχώρηση στα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων σηματοδοτεί μία βαθύτερη αντιδραστικοποίηση και μία ακόμα πιο βάρβαρη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, η οποία συνδυάζεται με τη μεταμνημονιακή βαρβαρότητα, την υποτίμηση της ζωής των εργαζομένων, την κοινωνική λεηλασία και την ανεργία.

Για να συνδέσουμε τους αγώνες για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων με την ίδια την πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά φτώχεια, ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εξαθλίωση. Για να βροντοφωνάξουμε ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ. Για να νικήσει η λευτεριά!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Όλοι/-ες την Κυριακή 31/03 στην Πανελλαδική Διαδήλωση στο Βόλο (προσυγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 17:00)

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596687/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πανελλαδική πορεία στο Βόλο

Κυριακή 31/3 στις 17:00, πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια)

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019 το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το αίτημα του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με την έβδομη κατά σειρά χορήγηση άδειας. Παρά την έγκριση της άδειας κατά πλειοψηφία από το συμβούλιο της φυλακής, ο εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης άσκησε βέτο, στερώντας του το δικαίωμα για λίγες ανάσες ελευθερίας.Η αιτιολόγηση του Συμβουλίου σχετικά με την μη χορήγηση της άδειας ήταν πως δεν είναι εφικτή η χορήγηση της άδειας σε κρατούμενο ο οποίος έχει καταδικαστεί σε περισσότερες από μια ποινές ισόβιας κάθειρξης. Μια απόφαση που ενώ στοχεύει τον Δ.Κουφοντίνα αναμένεται να επηρεάσει δεκάδες πολυισοβίτες κρατούμενους.

Το κράτος και τα φερέφωνα του, τα ΜΜΕ, έχοντας συμπληρωθεί 17 χρόνια από την σύλληψη του Δ.Κουφοντίνα και το τέλος δράσης της επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, για την οποία έχει αναλάβει την ευθύνη της συμμετοχής του, συνεχίζουν να λειτουργούν εκδικητικά προς τον Κουφοντίνα. Η κυβέρνηση Σύριζα μαζί με δικαστικούς και εισαγγελείς στέλνει προεκλογικά το μήνυμα "περί νόμου και τάξης". Το κράτος έχει συνέχεια γι αυτό και οι εκφραστές του διαιωνίζουν το καθεστώς εξαίρεσης και απαιτούν δηλώσεις μετάνοιας και νομιμοφροσύνης από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Στόχος τους να κάμψουν φυσικά και ηθικά τους πολιτικούς κρατούμενους και να αποδείξουν ξεκάθαρα την κυριαρχία του κράτους στη μονοπωλιακή βία που ασκεί. Η άρνηση για την χορήγηση της άδειας στον Δ.Κουφοντίνα δεν είναι μόνο ένα προσωποκεντρικό χτύπημα του κράτους, αλλά μια νουθεσία για όποιον σκοπεύει να βρεθεί απέναντί του και να του επιτεθεί. Δηλώνει πως ουδέποτε ξεχνάει τους πολιτικούς του αντιπάλους και όποιον επιχειρεί να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία του.Οι πολιτικοί κρατούμενοι αποτελούν κομμάτι του αγώνα για την επανάσταση και την ελευθερία. Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατουμένους είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ, όχι μόνο σαν το δικό μας μέσο άμυνας απέναντι στις επιθέσεις του κράτους, αλλά σαν τη δική μας επίθεση για την όξυνση του αναρχικού αγώνα. Η υπεράσπιση των αιχμάλωτων συντρόφων είναι αξίωμα ζωτικής σημασίας για την ίδια την ύπαρξη και την εξέλιξη του κινήματος

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

κάλεσμα : Εντός - Εκτός ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78844/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟN ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ - Άμεση χορήγηση άδειας και άρση του εισαγγελικού βέτο

kouf_volos

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟN ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Άμεση χορήγηση άδειας και άρση του εισαγγελικού βέτο

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

«Η δική μας συνείδηση τροφοδοτείται από τη μνήμη των αγώνων, να το πούμε άλλη μια φορά, για να το καταλάβουνε, ότιαυτήν τη μνήμη ξέρουμε να την υπερασπίζουμε με κάθε κόστος»

«Και που στηρίχτηκαν; Σε παλιές δηλώσεις μου για την ανάγκη αντίστασης στην κρατική τρομοκρατία και για δικαιώματα που ήταν στην πραγματικότητα κατακτήσεις αγώνα. Αυτά τα λόγια όμως δεν είναι μόνο δικά μου. Τα λένε και τα κάνουν αλληλέγγυα πράξη πολλοί πολλοί ακόμα. Γι αυτό ας τους το πούμε άλλη μια φορά για να το καταλάβουνε. Όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξαναπιάνουν το κόκκινο νήμα των αγώνων που διαπερνά μια ιστορία αντίστασης αιώνων»

Δ.Κουφοντίνας

Στις 27 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε με ομόφωνο βούλευμα το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια. Η έβδομη άδεια είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο Φυλακής, αλλά ο εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης, υπηρετώντας ευρύτερους κρατικούς σχεδιασμούς, άσκησε βέτο, ανατρέποντας τις προηγούμενες αποφάσεις μέσα από τις οποίες είχαν χορηγηθεί οι 6 άδειες στον Δ.Κουφοντίνα.

Το Νοέμβριο του 2017 ο Δ.Κουφοντίνας πήρε την πρώτη άδεια μέσα σε ένα κλίμα μιντιακής υστερίας και τρομολαγνείας, ενώ παρεμβάσεις με στόχο τη διαμόρφωση κλίματος αναίρεσης της άδειας έκαναν μια σειρά πολιτικών προσώπων και πρεσβειών, με κύρια αυτή των ΗΠΑ. Ο πολιτικός κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας δικαιούνταν άδεια εδώ και 7 έτη και τη στερούνταν επειδή «ουδόλως έχει διαφοροποιηθεί το συνειδησιακό του υπόβαθρο» και επειδή έχει «στρεβλή ιδεολογία». Εκείνο που ζητούσαν δηλαδή οι εξουσιαστές ήταν δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξη της ιδεολογίας του.

Τον Μάιο-Ιούνιο του 2018, ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποίησε για ακόμα μια φορά απεργία πείνας με αίτημα να λαμβάνει κανονική τακτική άδεια και να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο. Αφορμή για την απεργία αυτή, ήταν η παρέμβαση από την εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, που αφαίρεσέ το δικαίωμα του Κουφοντίνα για άδεια (την οποία στερούνταν για 7 χρόνια) με αποτέλεσμα την διακοπή των αδειών που είχε αρχίσει να παίρνει τους τελευταίους μήνες. Όπως ανέφερε και ο ίδιος τότε: «καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού. Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που δήθεν υπηρετεί, στέλνει το σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος ή κώδικας, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας τους και η σκοπιμότητα της συντριβής του».

Το σκεπτικό της νέας αναιρετικής απόφασης επαναφέρει την εκβιαστική απαίτηση της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας προς τους πολιτικούς κρατούμενους να παραδώσουν δηλώσεις μετάνοιας και αποκήρυξης της πολιτικής τους ιστορίας. «Από τις παραπάνω δηλώσεις δεν μπορεί παρά να συνάγεται αρνητικό συμπέρασμα ως προς την πορεία του σωφρονισμού του συγκεκριμένου καταδίκου. Οι δηλώσεις "να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία" και "να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων", οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη». Ταυτόχρονα το συμβούλιο, σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα νομικά δεδομένα αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατή η χορήγηση τακτικής άδειας στην περίπτωση που ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί σε πλείονες της μίας ποινές ισόβιας κάθειρξης».

Ανέκαθεν η εξουσία επιχειρούσε να λυγίσει, να εκμηδενίσει και να ισοπεδώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους με στόχο την εμπέδωση της κυριαρχίας-παντοδυναμίας της. Άλλωστε αυτό είναι εμφανές από την εκδικητική μεταχείριση που υφίσταται κάθε πολιτικός κρατούμενος καθώς και από το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης που διαμορφώνεται για αυτούς.

Η κυβέρνηση Σύριζα έχει επιλέξει να ανασύρει και να θέσει σε εφαρμογή την «αριστερή» εκδοχή του δόγματος νόμος και τάξη. Η ρεβανσιστική αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον Τ. Θεοφίλου (η οποία τελικά απορρίφθηκε), η εκκένωση της κατάληψης Πρυτανείας που πραγματοποιούνταν σε ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων, η εκδικητική άρνηση χορήγησης των αδειών σε πολιτικούς κρατούμενους, η ποινικοποίηση των φιλικών και συγγενικών σχέσεων με αυτούς, η επίθεση σε οποιαδήποτε μορφή συνδικαλισμού (διώξεις μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων, στοχοποίηση εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων για τη δράση τους, κ.α.), οι διώξεις και οι εισβολές σε σπίτια αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, οι δίκες ολόκληρων χωριών και η μετατροπή τους σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις, οι αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών, τα στημένα κατηγορητήρια και οι πολιτικές σκευωρίες, οι εξοντωτικές ποινές (καταδίκη του 77χρονου αγωνιστή από τη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, η καταδίκη του Μάριου Σεϊσίδη σε 36 χρόνια φυλάκισης, η καταδίκη του Φοίβου Χαρίση χωρίς στοιχεία και η άρνηση για χορήγηση άδειας κ.α), είναι μερικά από τα αποτελέσματα που έχει επιφέρει η αναβάθμιση του κατασταλτικού οπλοστασίου που σταδιακά εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι υποθέσεις του Σπ.Χριστοδούλου, του Β. Δημάκη και του Ν. Γιαγτζόγλου (με το κράτος να προσπαθεί πραγματικά να τους εξοντώσει) καθώς και η κρατική μεθόδευση αναφορικά με τους "ατομικούς τρομοκράτες'' που επιχειρεί να στήσει ένα σύγχρονο ιδιώνυμο δημιουργώντας δεδικασμένο για την ποινικοποίηση του φρονήματος.

Για την εξασφάλιση της ολοκληρωτικής επιβολής του καθεστώτος και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών ελίτ, όλα τα μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ακόμη πιο οξυμένη μορφή και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Έτσι, αυτή η επιβολή περνάει μέσα από την ολοκληρωτική εξόντωση όσων αγωνίζονται εναντίον της, μέσα από την παραδειγματική τιμωρία όσων σηκώνουν το κεφάλι για να αντισταθούν ή έχουν κάθε λόγο να το κάνουν, μέσα από την ωμή και απροκάλυπτη καταστολή όσων αρνούνται να αποδεχτούν τη διάλυση της ζωής τους, μέσα από τον κρατικό ρεβανσισμό και την υλική-ηθική εξόντωση (επιβολή του καθεστώτος εξαίρεσης) όσων έχουν βρεθεί στα χέρια του κράτους για τη δράση τους. Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και η παραδειγματική τιμωρία των αντιφρονούντων διέρχεται μέσα από την εδραίωση του σιδερένιου πλέγματος της καταστολής σε κάθε κοινωνικό πεδίο, με την ένταση του ελέγχου και της επιτήρησης στην κοινωνία, καθώς και με τη δημιουργία ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης για τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγωνιστές. Ενός καθεστώτος που χτίζεται μέσα από τις ειδικές νομοθεσίες των τρομονόμων ο οποίος επιβάλλει ειδικές δίκες, ειδικά κατηγορητήρια, στέρηση βασικών δικαιωμάτων, ειδικά κελιά και ειδική μεταχείριση.

Ο κόσμος της εξουσίας επιφυλάσσει περισσότερο έλεγχο, περισσότερη καταστολή, περισσότερη εκμετάλλευση και φόβο. Απέναντί του να ορθώσουμε τις κοινότητες του αγώνα, να οργανώσουμε τα κοινωνικά και ταξικά μέτωπα και την πολιτική μας παρουσία για την ανατροπή των σχεδιασμών των πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Να αγωνιστούμε για να σπάσουμε το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους, να αντιπαρατεθούμε με την κρατική καταστολή και την προσπάθεια διεύρυνσής της, να αναδείξουμε τη σαθρότητα των κρατικών σκευωριών σε βάρος των αγωνιστών, να αντιπαλέψουμε τον κρατικό ρεβανσισμό και να μην αφήσουμε κανένα μόνο του στα χέρια του κράτους. Να σταθούμε στο πλευρό του Δ.Κουφοντίνα που εδώ και χρόνια αγωνίζεται με αξιοπρέπεια μέσα από τα κελιά της "δημοκρατίας'', υπερασπιζόμενος τόσο τις πράξεις του όσο και το δίκαιο του αγώνα για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Στην ανεπίστρεπτη σήψη του κρατικού και καπιταλιστικού κόσμου, τα αδιέξοδα, την πολιτική και αξιακή του χρεοκοπία, να αντιπαραθέσουμε τις συλλογικές αντιστάσεις, την ταξική αλληλεγγύη, τη χειραφέτηση των καταπιεσμένων, τη μοναδική ζωντανή κοινωνική προοπτική: τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθεριακού Κομμουνισμού.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ… ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ: ΚΥΡ. 31 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)

Αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» - μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2019/03/27/%CE%B…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα στην διαδήλωση στον Βόλο για Δ. Κουφοντίνα

post image

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ

Το κόστος του αγώνα, ο Δ. Κουφοντίνας, είναι από τους αγωνιστές εκείνους που το ξέρουν καλά. Κανείς δεν είχε αμφιβολία ότι αυτό το κόστος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο από αυτό που αποφάσισε η κρατική νομιμότητα στις αίθουσες των δικαστηρίων της. Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι υπάρχει κοινωνικός πόλεμος. Και σε αυτόν τον πόλεμο οι νόμοι του κράτους είναι ένα πρόσχημα, οι αποφάσεις της δικαιοσύνης ένα όπλο της απέναντι πλευράς. Σύμφωνα με τον νόμο λοιπόν οι κρατούμενοι δικαιούνται αδειών.

Ο Δ. Κουφοντίνας μετά από σκληρούς αγώνες κατάφερε κάποια στιγμή και με καθυστέρηση ετών να πάρει άδειες. Από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένοι μηχανισμοί του βαθέως κράτους αλλά και πολιτικές δυνάμεις (με τα ΜΜΕ τους) που διαγκωνίζονται για την εξουσία με εργαλείο την τρομολαγνική προπαγάνδα, κινητοποιήθηκαν. Ασκήθηκε και ασκείται ένα μεγάλο εύρος πιέσεων που περιλαμβάνει άμεσα και τον Αμερικανικό παράγοντα ώστε να αποκλειστεί ο Δ. Κουφοντίνας από αυτό το δικαίωμα. Το αποτέλεσμα φάνηκε. Ο εισαγγελέας του συμβουλίου φυλακών στον Βόλο, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» και άσκησε ξαφνικά «εισαγγελικό βέτο» στην χορήγηση νέας άδειας. Ένας εισαγγελέας διορισμένος από το υπουργείο δικαιοσύνης, άσκησε ένα δικαίωμα που υποτίθεται η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει.

Οι δικαιολογίες του είναι αυτές που θα περίμενε κανείς, αυτές που ακούσαμε στα τηλεοπτικά πάνελ και στα εξοργισμένα χείλη του κάθε ακροδεξιού. Στον πυρήνα τους καταλήγουν σε μία: ο Κουφοντίνας δεν μετανόησε, δεν πούλησε την ιστορία του, δεν πούλησε αυτούς για τους οποίους πολέμησε. Είναι πολύ λογικό το κράτος να θέλει να τιμωρήσει παραδειγματικά την «άρνηση μετάνοιας» κάποιου από την κοινωνική βάση που στάθηκε τόσο αδιάλλακτα απέναντί του. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο πρέπει όλοι και όλες να σταθούμε δίπλα του.

Το δικαίωμα των αδειών των κρατουμένων είναι κερδισμένο με αίμα

Ρουβίκωνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596704/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εισαγγελικό αυταρχισμό και την αυθαιρεσία του δικαστικού (παρα) κράτους, το οποίο, στηριγμένο σε αυθαίρετες νομικές κατασκευές και αντιδραστικές διατάξεις -που η κυβέρνηση δεν θέλησε να αγγίξει - έστρεψε τα όπλα ενάντια στο δικαίωμα των πολιτικών κρατούμενων στην άδεια, με μια απόφαση που στοχεύει στους πολιτικούς άλλα απειλεί τα δικαιώματα όλων των κρατούμενων στις φυλακές της χώρας.

Η επίθεση αυτή, που ανατρέπει πάγια δεδομένα για το δικαίωμα στην άδεια και στοχοποιεί την συνείδηση και το φρόνημα, υπηρετώντας ύπουλους και υπόρρητους πολιτικούς σχεδιασμούς, αποκαλύπτει τις προθέσεις των εμπνευστών της για την περιστολή των κατακτημένων δημοκρατικών δικαιωμάτων , στην υπηρεσία προσωπικών και οικογενειακών πολιτικών διαδρομών και για την επιβράβευση της ασυδοσίας και της σκληρότητας ως εργαλείου άσκησης πολιτικής .

Ο Δ.Κ. έχει κατακτήσει το δικαίωμα στην άδεια και έχει αποδείξει ότι ξέρει να το υπερασπίζεται .

Η αυθαιρεσία δεν πρέπει να περάσει.

Το Δίκτυο στηρίζει την πορεία αλληλεγγύης στον Δημ.Κουφοντινα που γίνεται στο Βόλο την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, στις 17.00.

Όχι στις υποχθόνιες μεθοδεύσεις.

Όχι στον δικαστικό αυταρχισμό.

Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το δικαστικό πραξικόπημα που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των πολιτικών κρατούμενων δεν πρέπει να περάσει.

πηγή : http://www.diktio.org/node/1427


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα στην Πανελλαδική πορεία στο Βόλο για την άμεση χορήγηση άδειας στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα

Για ακόμη μια φορά, στις 27 Φλεβάρη 2019 το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το αίτημα του πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα που αφορά στην έβδομη κατά σειρά χορήγηση άδειας. Συγκεκριμένα, o εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης άσκησε βέτο σε αντίθεση με την αρχική απόφαση του Συμβουλίου Φυλακής, στερώντας για ακόμη μια φορά την άδεια από τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα.Η ιστορία αυτή δεν είναι καινούργια. Έχουν προηγηθεί πολλές ακυρωτικές αποφάσεις σχετικά την άδεια που δικαιούται, άλλοτε ζητώντας του δηλώσεις μετανοίας και αποκήρυξης και άλλοτε απαιτώντας την αλλαγή του συνειδησιακού του υποβάθρου και την αποκήρυξη της κομμουνιστικής του συνείδησης, γνωρίζοντας βέβαια ότι ο λαϊκός αγωνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς, με σκοπό έτσι να δικαιολογήσουν την απορριπτική τους απόφαση. Η πιο πρόσφατη ακύρωση της άδειας του, τον οδήγησε σε απεργία πείνας στις 30 Μάη 2018 η οποία και υπήρξε νικηφόρα, με μεγάλο προσωπικό κόστος για τον ίδιο και μεγάλη κινητοποίηση από την μεριά του ανταγωνιστικού και αλληλέγγυου κινήματος.

Για όλα τα παραπάνω, την ευθύνη έχει η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (η αγαπημένη κυβέρνηση των Αμερικάνων - ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών) η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, διαβεβαίωνε ότι θα καταργούσε το εισαγγελικό βέτο, αν και τώρα σφυρίζει αδιάφορα. Από την άλλη, Μ.Μ.Ε ,αξιωματική αντιπολίτευση, μεγαλοεκδότες , ακροδεξιοί, φασίστες ,αντιδημοκράτες και ψευτοδημοκράτες, όλοι αυτοί μαζί συγκροτούν ένα κοινό μαύρο μέτωπο σε μια προσπάθεια αμαύρωσης του Δ. Κουφοντίνα με σκοπό να μείνει στη φυλακή οσο περισσότερο γίνεται, πιέζοντας πάντα για να αλλάξει το νομικό-θεσμικό πλαίσιο που θα το κάνει αυτό πράξη. Η αλλαγή αυτή, φυσικά, επηρεάζει και θα επηρεάσει όλους τους συντρόφους-αγωνιστές και όλο το ανταγωνιστικό κίνημα. Αποτελεί ένα σαφές μήνυμα πως ο ευρω-ατλαντικός ιμπεριαλισμός, η ντόπια ολιγαρχία και το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό της αλλά και με τη δικαιοσύνη σε διατεταγμένη υπηρεσία, ετοιμάζουν το κατασταλτικό-νομοθετικό οπλοστάσιο για μια ακόμη πιο συντονισμένη επίθεση στα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και αυτών που θα αποπειραθούν να συγκροτήσουν ή να συμβάλλουν στην αμυντική-αντεπιθετική του διάθεση.

Μια ακόμη πράξη αυτού του έργου, που θα ζήλευε ακόμη και ο Ιονέσκο, παίχτηκε στις 27 Φλεβάρη 2019 όπου και ακυρώθηκε εκ νέου το αίτημά του για άδεια. Εμείς λοιπόν, ξεκαθαρίζουμε από τη μεριά μας ότι θα βρίσκομαστε πάντα δίπλα στον κομμουνιστή λαϊκό αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και έναντια σε κάθε προσπάθεια να του στερήσουν τις ανάσες ελευθερίας που δικαιούται, ως ένας αγωνιστής που ενέπνευσε και έδωσε ελπίδα σε όλους όσους ονειρεύονται και παλεύουν για την έφοδο στον ουρανό.

ΆΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Κυριακή 31/3 στις 17.00, Δικαστήρια (Βόλος)

Αντιφασιστικο-Αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο

fb: @distomosteki

πηγή : https://distomo.espivblogs.net/kalesma-stin-p…-gia-tin-amesi-chorigisi-adeias-ston-politiko-kratoymeno-dimitri-koyfontina/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Αλληλεγγύη στον κομμουνιστή πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα

Στις 27/2/2019 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση της έβδομης κατά σειρά τακτικής άδειας που εκείνος δικαιούται. Παρότι το συμβούλιο φυλακών ενέκρινε κατά πλειοψηφία το αίτημά του, η παρέμβαση του εισαγγελέα Χρήστου Καραγιάννη μέσω της άσκησης βέτο μπλόκαρε τελικά τη χορήγηση της άδειας. Ο εν λόγω εισαγγελέας κατέφυγε σε έναν καινοφανή νομικίστικο ελιγμό, ώστε να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη δικαστική αυθαιρεσία κατόπιν άνωθεν εντολών, αναφέροντας πως δεν είναι δυνατή η χορήγηση τακτικής άδειας στην περίπτωση που ο κρατούμενος έχει καταδικαστεί παραπάνω από μία φορά με ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Εδώ και 17 χρόνια, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αντιμετωπίζει ένα ιδιότυπο καθεστώς εξαίρεσης βάσει του οποίου οι αστικοδημοκρατικές διατάξεις αναιρούνται κατά περίπτωση με σκοπό τη ρεβανσιστική αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού από το κράτος. Οι διωκτικοί-κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους τον αντιμετωπίζουν με όρους φρονηματικής διαχείρισης που προσιδιάζουν στα κύματα καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε εναντίον των κομμουνιστών αγωνιστών κατά τη μετεμφυλιακή περίοδο η εγχώρια αστική τάξη μέσω του ετοιμοπαράδοτου κρατικού μηχανισμού που παρέλαβε με τη βοήθεια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Σήμερα, η συντεταγμένη των πιέσεων που ασκούνται από το ελληνικό κράτος και τη ντόπια αστική τάξη (ειδικά όσον αφορά ορισμένα αστικά τζάκια πολιτικών κηφήνων), τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τον αστικό τύπο μέσα από την τρομολαγνική εκστρατεία πολιτικής απονοηματοδότησης και κοινωνικής απονομιμοποίησης των δράσεων της Επαναστατικής Οργάνωσης "17 Νοέμβρη" και την υπαγωγή αυτών στα πλαίσια του κοινού ποινικού δικαίου (όπως και των συγκρουσιακών και ακτιβιστικών δράσεων του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος), καθώς και από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και την πρεσβεία των Η.Π.Α. ειδικότερα, συνίσταται στην υποβολή της δήλωσης μετάνοιας ως της μοναδικής ουσιαστικής -παράτυπης δε- απαίτησης για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Με αυτό το μέτρο εκβιασμού ευελπιστούν μέσα στην όλη πλάνη τους ότι θα μπορέσουν να αποσπάσουν την αποκήρυξη της πολιτικής διαδρομής και της κομμουνιστικής ταυτότητας ενός συνεπούς αγωνιστή, ο οποίος στη μακρά του διαδρομή έχει αποδείξει πολλάκις και με το παραπάνω πως αποτελεί υπόδειγμα αξιοπρέπειας και επαναστατικού ήθους. Το αστικό τόξο στην ολότητά του δεν μπορεί να χωνέψει όμως αυτήν τη συνεπή στράτευση του Δημήτρη Κουφοντίνα στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, γι' αυτό και εκδικείται με όλα τα μέσα.

Η τακτική άδεια είναι κεκτημένο δικαίωμα, το οποίο λογίζεται ως αναφαίρετο. Οι ανάσες σχετικής ελευθερίας είναι πολύτιμες για όσους η αστική δικαιοσύνη έχει στοιβάξει στα κελιά των φυλακών. Όπως και κάθε δικαίωμα στον καπιταλισμό, έτσι και η χορήγηση αδειών δεν αποτελεί δώρο του κράτους, αλλά αναγκαστική υποχώρησή του ενώπιον των αγώνων κυρίως μέσα στις φυλακές, με εξεγέρσεις, διαμαρτυρίες και απεργίες πείνας των κρατουμένων, αλλά και των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης εκτός των τειχών. Το εισαγγελικό βέτο αποτελεί σήμερα μια διάταξη-τομή στην κατασταλτική ατζέντα του κράτους, καθώς επικυρώνει τον δεσποτισμό της εισαγγελικής παρέμβασης, παρακάμπτοντας την κρίση του συμβουλίου των φυλακών, παραχωρώντας με αυτόν τον τρόπο την απόλυτη εξουσία στον εκάστοτε εισαγγελέα, ο οποίος -όπως πολλάκις έχουμε δει- μπορεί να αντικαθίσταται και να διορίζεται ανάλογα με τις διαθέσεις και τις επιλογές της κρατικής εξουσίας, διατελώντας, έτσι, τον ρόλο του εντεταλμένου κρατικού λειτουργού για τη νομική εφαρμογή των κατασταλτικών πολιτικών του κράτους.

Τα παραμύθια περί της «προοδευτικής αριστεράς», της υπέρμαχου των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του ανθρωπισμού, είναι «ιστορίες για αγρίους», που πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όχι μόνο δεν κατάργησε τη διάταξη Δένδια που δίνει εισαγγελικό δικαίωμα στην άσκηση βέτο για τις άδειες των κρατουμένων, αλλά προχωρά, επιπλέον, στην περαιτέρω αυταρχικοποίηση των κατασταλτικών πολιτικών μέσω του νέου σωφρονιστικού και ποινικού κώδικα, που οξύνουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εγκλεισμού και ποινικοποιούν την πολιτική ανυπακοή. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον θεσμικό ρόλο που επιτελεί ο εκάστοτε διαχειριστής της κρατικής εξουσίας, είτε είναι δεξιών καταβολών, είτε αριστερών. Αυτοί που αποτελούν το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, οι κάθε λογής κρατιστές, θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους, όσο χτυπούν ανελέητα τον κόσμο του αγώνα, όσο συνεχίζουν να λεηλατούν την κοινωνική πλειοψηφία, όσο συνεχίζει να υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα επιχειρείται η συνολικότερη καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, η καταστολή και η περιθωριοποίηση των κρατουμένων, η καταδίκη της προλεταριακής αντι-βίας και της επαναστατικής πρακτικής, για να παγιωθεί τελικώς και να επιβληθεί η αστική κυριαρχία και το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Η περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα αφορά συλλήβδην την κοινωνική πλειοψηφία, διότι είναι απαραίτητη η άρση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων, όπως και η διάρρηξη του πλέγματος της κρατικής καταστολής και του σωφρονιστικού ολοκληρωτισμού, ειδικά όταν εκφράζονται καταφανώς με όρους επίμονης εκδικητικότητας. Καλούμε την κοινωνική βάση να συντείνει τις προσπάθειές της, ώστε να καταφέρει ένα καίριο χτύπημα στον ασφυκτικό κλοιό καταστολής που επιχειρεί να επιβάλλει το κράτος σε όσους βρίσκονται εντός των τειχών και σε όσους είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν καμία υποχώρηση και κανέναν συμβιβασμό με τους μηχανισμούς της κρατικής εξουσίας.

Να χτίσουμε γέφυρες διασύνδεσης των αγώνων μέσα στις φυλακές με τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες εκτός των τειχών για να αντεπιτεθούμε από κοινού ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την αδικία και τον εγκλεισμό, τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, την καταπίεση, τη λεηλασία της φύσης και τους πολέμους για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Τα θέλουμε όλα για όλους. Θέλουμε έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Να αγωνιστούμε, λοιπόν, για την κοινωνική επανάσταση και την καταστροφή του κράτους και του καπιταλισμού. Για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ:
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ
17:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Από τις βιοπαλαίστριες καθαρίστριες, την 90χρονη γιαγιά με τα τερλίκια μέχρι την απόρριψη αιτήματος

Δεν έχει καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι από τα δάχτυλα της 90χρονης, από τη λήψη των δακτυλικών της αποτυπωμάτων κατά την εξοργιστική σύλληψη της, επειδή πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή της Θεσσαλονίκης, χωρίς άδεια…

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την κατάπτυστη απόφαση της καταδίκης της καθαρίστριας από το Βόλο, που προσέθεσε μια τάξη στο απολυτήριο δημοτικού της, για να μπορέσει να εργαστεί και να ζήσει με αξιοπρέπεια η ίδια και η οικογένειά της και την οποία ανέτρεψε η συμπαράσταση και ο αγώνας των εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων…

Εκκρεμεί η απόφαση του εφετείου για την καθαρίστρια από τα Ιωάννινα η οποία άλλαξε τη χρονολογία του απολυτηρίου της, για να μπορέσει να εργαστεί και να ζήσει η ίδια και η πολύτεκνη οικογένειά της, ενώ πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη…

Από την τρομοκρατία και τις προσπάθειες πειθάρχησης των καθημερινών βιοπαλαιστών/τριών στη ζοφερή «κανονικότητα» που επιδιώκουν να επιβάλλουν, μέχρι την καταπάτηση δικαιωμάτων των κρατουμένων έχουμε τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος! Τη διατήρηση της «έννομης τάξης» και της «κοινωνικής ειρήνης» που θα επιτρέψει σε μεγαλοκαρχαρίες, ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και στα εγχώρια πολιτικά τους δεκανίκια να κερδοφορούν από τους κόπους της εργατικής τάξης και το αίμα των λαών μετατρέποντας σε σφαγείο αμέτρητες χώρες μέσω του ένοπλου και του οικονομικού πολέμου που εξαπολύουν (δεν ξεχνάμε την εμπλοκή και τις πιέσεις της αμερικάνικης πρεσβείας κατά την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα την άνοιξη του 2018, προκειμένου να κερδίσει την 3η άδειά του). Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια και οι νεροκουβαλητές της να κρύψουν τη ζοφερή πραγματικότητα, τη ζούμε καθημερινά και δεν φτιασιδώνεται!

Για το Ρωμανό, τον Κουφοντίνα και πολλούς/ες άλλους/ες, ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς, οι άδειες έχουν κερδηθεί μετά από απεργίες πείνας των ίδιων και τη στήριξη του κινήματος που απαίτησε το δίκαιο και αυτονόητο δικαίωμά τους για τη χορήγηση αδειών. Αυτές τις μέρες στο στόχαστρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων, της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας, βρίσκεται γι ακόμα μία φορά ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος διεκδικεί την 7η άδειά του, την οποία του καταστρατηγούν, επειδή δεν έχει δείξει «μεταμέλεια»! Συγκεκριμένα, το συμβούλιο στο σκεπτικό του, επικαλούμενο παλιότερα κείμενα του Δ. Κουφοντίνα, αναφέρει: «Από τις παραπάνω δηλώσεις δεν μπορεί παρά να συνάγεται αρνητικό συμπέρασμα ως προς την πορεία του σωφρονισμού του συγκεκριμένου καταδίκου. Οι δηλώσεις "να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία" και "να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων", οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη». Στο πρόσωπο του Κουφοντίνα χτυπιέται λοιπόν κάθε φωνή αμφισβήτησης της καθεστηκυίας τάξης, κάθε φωνή και μορφή αμφισβήτησης του μονοπωλίου της ταξικής βίας της ολιγαρχίας που καθημερινά συντρίβει ζωές στο βωμό του κέρδους!

Η κοινωνία της αναπαραγωγής της κερδοφορίας των λίγων έχει ανάγκη σώματα και πνεύματα πειθήνια! Έχει ανάγκη να φτιάχνει φτωχοδιάβολους, όπως ο πρόσφατα δολοφονημένος μετανάστης στο Α.Τ. Ομόνοιας Εμπούκα, και μάλιστα να τους κρατά εξαρτημένους στην εξουσία της, έχει ανάγκη να εκδικείται όποια φωνή αντιστέκεται, όποια φωνή δε σκύβει το κεφάλι, όποια φωνή δεν ικανοποιεί την αναπαραγωγή της κυρίαρχης κανονικότητας! Αυτή την κυρίαρχη κανονικότητα έχουμε χρέος να συντρίψουμε, δυναμώνοντας το «κόκκινο νήμα των αγώνων», που στρέφει τα βέλη του στην τρομοκρατία του κόσμου της «αγοράς»! Αυτή είναι που δολοφονεί σε «εργατικά ατυχήματα», απειλεί με ανεργία, συλλήψεις, φυλάκιση, πλειστηριασμούς, πολέμους και ανακυκλώνει ό,τι ενσωματώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποβαίνει επικίνδυνο στην ισχύ της εξουσίας της! Στη σκακιέρα του κοινωνικού πολέμου εμείς έχουμε διαλέξει την πλευρά που συνειδητά θέλει να είναι επικίνδυνη για τον καπιταλισμό, θέλει να τον συντρίψει και έχει απόλυτη επίγνωση πως το αίμα των εκατομμυρίων νεκρών της τάξης μας δε θα σταματήσει να χύνεται με βελούδινες αντιδράσεις, βελτιώσεις και διαλόγους στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων!

Όλοι/ες στην πανελλαδική συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή 31/3, 17.00, στην πλ. Ελευθερίας

κάλεσμα : Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2019/03/29/α…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Παρέμβαση στην εκδήλωση "Κράτος δικαίου και ανεξαρτησία της δικαιοσύνης"|Άδεια τώρα στον Δ. Κουφοντίνα

post image

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μάρτη ήταν προγραμματισμένη στο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Κράτος δικαίου και ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Η εκδήλωση διοργανώθηκε απο τον δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εταιρία μελετών δημόσιου δικαίου. Λίγο πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από συντρόφισσες και συντρόφους με πανό, κείμενα και τρικάκια σε αλληλεγγύη με τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε καθεστώς στέρησης της 7ης τακτικής άδειας.

Άμεση χορήγηση της 7ης τακτικής άδειας, στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα

Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο

Όλες και όλοι στην πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης

Κυριακή 31-3, 17:00 Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια) Βόλος

ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ-ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596763/