Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στις 9.00 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αντιφασίστα Νίκο Α.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ ΝΙΚΟ Α. | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Πειραιά (Φίλωνος & Σκουζέ),
Παρασκευή 5 Απριλίου, 9:00


Έξι χρόνια μετά την δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Πεντέμιση χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Ρουπακιάς είναι στο σπίτι του / Η συμμορία της χ.α. κυκλοφορεί ανενόχλητη / Κι ο αντιφασίστας σύντροφος Νίκος Α. δικάζεται στις 5 Απριλίου 2019, στο Εφετείο Πειραιά με έξι χρόνια στην πλάτη του πρωτόδικη ποινή.

Μοναδικό του «αδίκημα» η συμμετοχή του στην αντιφασιστική διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014. Μοναδικά τεκμήρια ενοχής η κατασκευασμένη στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ κατάθεση ενός Δελτά και μία -όχι ακριβώς δημοκρατική- εισαγγελέας που σε μια διαδήλωση χτυπημένη από τα ΜΑΤ με απίστευτη βαρβαρότητα κατάφεραν να ανακαλύψουν «κακουργηματικές πράξεις».

Η γνώριμη τακτική των διωκτικών αρχών:
Συλλάβετε εξήντα τέσσερις διαδηλωτές για να τρομάξουν τόσοι κι άλλοι τόσοι κι αν το κατηγορητήριο είναι τόσο σαθρό κι αυτοί τελικά αθωωθούν, καταδικάστε κι έναν αθώο για να κάτσουν στο σπίτι τους άλλοι χίλιοι.
Αυτή είναι η κυνική «λογιστική» των μηχανισμών της δημόσιας τάξης.

Αυτό είναι για τις αρχές το πραγματικό πρόβλημα:
Οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στους μαχαιροβγάλτες της χ.α.
Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό των μεταναστών/στριών.
Αυτές οι επιλογές δικάζονται στο πρόσωπο του συντρόφου Νίκου Α.
Αυτοί οι αγώνες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φυλακή στην δίκη της 5ης Απρίλη.

Γι' αυτό ο σύντροφος Νίκος Α. δεν είναι μόνος.
Γι' αυτό η αλληλεγγύη στο πρόσωπο του είναι μια αυτονόητη πολιτική επιλογή.

antifa community

πηγή : http://www.antifalive.gr/2019/03/5.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αλληλεγγύη στον αντιφασίστα σύντροφο Νίκο Α.

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2019/03/blog-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αλληλεγγύη στον αντιφασίστα Νίκο Α.

18/9/14: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα/Killah P. στο Κερατσίνι από το τοπικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής. Ένας χρόνος κατά τον οποίο η αντιφασιστική μνήμη δεν έχει ξεχάσει και γι' αυτό κατεβαίνει στο δρόμο οργανωμένα Μία μέρα που η κρατική καταστολή επιλέγει να διαλύσει μια οργανωμένη αντιφασιστική πορεία με κάθε κόστος. Και όπως συμβαίνει πάντα το κόστος βαραίνει τους/τις/τα από τα κάτω.

Ανάμεσά στα 64 άτομα που συνελλήφθησαν και από τα οποία τα 61 έχουν αθωωθεί ήταν και ο αντιφασίστας Νίκος Α., στον οποίο φόρτωσαν ένα βαρύ κατηγορητήριο κακουργηματικού χαρακτήρα. Η πρωτόδικη ποινή για τον Νίκο Α., που διάζεται πλέον στο εφετείο Πειραιά στις 5 Απρίλη 2019, ήταν έξι χρόνια φυλάκισης κατά συγχώνευση με αναστολή μέχρι το εφετείο. Μια ποινή που ήταν αποτέλεσμα μιας δίκης-παρωδίας: με ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ στημένο κατηγορητήριο, αντιφατικές - στα όρια της γελοιότητας - καταθέσεις μπάτσων (των μοναδικών μαρτύρων κατηγορίας), απουσία στοιχείων και το σύνηθες φαινόμενο: εισαγγελέα να κάνει πως δε βλέπει και δικαστές να μην πιστεύουν στα μάτια τους, μπας και μαζευτούν τα ασυμμάζευτα.

Στην πραγματικότητα, αυτό που διαδραματίστηκε για μία ακόμη φορά στις δικαστικές αίθουσες ήταν η ποινικοποίηση του αντιφασισμού. Μπάτσοι, εισαγγελείς και δικαστές ως υπερασπιστές του κράτους, χρησιμοποιώντας την εξουσία τους, νομιμοποίησαν ξανά με την επίσημη δικαστική βούλα αυτό που είναι εδώ και πολλά χρόνια ήδη νομιμοποιημένο στο δρόμο: την κρατική καταστολή πάνω στα πιο οργανωμένα κομμάτια της κοινωνίας που έχουν ταχθεί ενάντια στο φασισμό, είτε αυτός φοράει σβάστιγκα είτε όχι.

Σε αυτή τη δίκη - παρωδία, όμως, όπως και σε τόσες άλλες αντίστοιχες, εμείς δε γελάσαμε. Οργιστήκαμε. Και στις 5 Απρίλη θα είμαστε πάλι εκεί. Ως συλλογικότητα που στέκεται εχθρικά απέναντι σε κάθε είδος φασισμού και ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού και αιχμαλωσίας, είτε ανθρώπινου είτε μη ανθρώπινου ζώου, δε θα μπορούσαμε παρά να προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στον αντιφασίστα Νίκο.Α.

Όσο για τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης που μοιράζουν χρόνια εγκλεισμού σα να ήτανε στραγάλια τους ευχόμστε ολόψυχα:

ΕΞΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΑΣ

5 ΑΠΡΙΛΗ 2019 ΟΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φίλωνος & Σκουζέ) ΣΤΙΣ 09.00 π.μ.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΑΡΑΣΙΤΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

paraexsita@risexeup.net

parasita.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596677/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΙΚΟ Α.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΙΚΟ Α.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου στα δικαστήρια Πειραιά δικάζεται με κατασκευασμένες κατηγορίες σε 2ο βαθμό ο αντιφασίστας σύντροφος Νίκος Α. για τη συμμετοχή του στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι στις 18/9/2014, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μαχαιροβγάλτες νεοναζιστικού τάγματος εφόδου της χρυσής αυγής.

Η συγκεκριμένη διαδήλωση χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχή πολλών χιλιάδων ανθρώπων, σε μία περίοδο που το κρατικό σχέδιο πριμοδότησης των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου και των δολοφονικών τους επιθέσεων κατά μεταναστ(ρι)ών και αγωνιζόμενων ανθρώπων είχε αντικατασταθεί από το ιδεολογικό/πολιτικό ξέπλυμα του «κρατικού αντιφασισμού» και της «θεωρίας των άκρων», καθώς και από τη στρατηγική της «μηδενικής ανοχής» στη βάση του δόγματος «Νόμος και Τάξη». Για τον λόγο αυτό άλλωστε, το «κράτος έκτακτης ανάγκης» μετά τις επίσημες προαναγγελίες της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας περί «αποφασιστικότητας να μην μετατραπεί η ελληνική δημοκρατία σε δημοκρατία της Βαϊμάρης», δεν δίστασε να εφαρμόσει μέσα στις γειτονιές του Κερατσινίου ένα κατασταλτικό σχεδιασμό 4.000 αστυνομικών (με μηχανοκίνητες δυνάμεις, ελικόπτερα, μέχρι και παρέλαση της περιβόητης αύρας). Από τη στιγμή που η εκστρατεία φόβου και τρομοκρατίας από την πλευρά του «κράτους ασφάλειας» απέτυχε στο να εμποδίσει χιλιάδες διαδηλωτές να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική διαδήλωση, σειρά πήρε η εφαρμογή ενός κατασταλτικού σχεδίου κατατεμαχισμού και διάλυσής της από δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ και μηχανοκίνητες ομάδες ΔΕΛΤΑ, οι οποίες επιτέθηκαν με δολοφονικά χτυπήματα σε διάφορα μπλοκ της πορείας.

Εκείνο όμως που δέχτηκε τη μεγαλύτερη πίεση και διαδοχικές επιθέσεις ήταν το μπλοκ των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων της περιοχής (της Συνέλευσης της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του αυτοοργανωμένου χώρου αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ), το οποίο στήριξε επίσης με δημόσιο κάλεσμα ο αντιφασιστικός συντονισμός συλλογικοτήτων από τις περιοχές του Πειραιά και της δυτικής Αθήνας. Το εν λόγω μπλοκ, που αριθμούσε 2000 άτομα, αποτέλεσε το διακύβευμα της κρατικής καταστολής, με προφανή σκοπό τη διάλυσή του και κατόπιν την προσαγωγή και τη σύλληψη δεκάδων διαδηλωτών ακολουθούμενη με την κλασσική αστυνομοδικαστική πρακτική της απόδοσης «φασόν» κατηγοριών. Έτσι, μετά την πρώτη επίθεση των ΜΑΤ στη λεωφόρο Σαλαμίνος το μπλοκ κόπηκε σε δύο κομμάτια, τα οποία αν και κατάφεραν αμφότερα να ανασυγκροτηθούν δέχτηκαν με τη σειρά τους νέες επιθέσεις μέχρι την τελική τους διάλυση. Από τη μία, διμοιρίες των ΜΑΤ χτύπησαν το ένα κομμάτι στην οδό Ψαρρών, με αποτέλεσμα 61 συλλήψεις στο σωρό και απαγγελίες κατηγοριών για πλημμελήματα. Από την άλλη, το δεύτερο κομμάτι στο οποίο υπήρχε η αρχική κεφαλή του μπλοκ, χτυπήθηκε ξανά από ομάδες ΔΕΛΤΑ στην πλατεία Κύπρου (στο δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας), με αποτέλεσμα τη σύλληψη του συντρόφου Νίκου Α. από τις γειτονιές του Περιστερίου (ο οποίος συμμετείχε στην πορεία με συλλογικούς όρους ως κομμάτι της διοργάνωσης), που του αποδόθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή-χρήση μολότοφ, έκρηξη και εμπρησμό. Κατηγορίες ανυπόστατες, όχι μόνο γιατί ο σύντροφος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα του αποδίδονται αλλά και γιατί στο δημαρχείο, στην πλατεία Κύπρου και τριγύρω δεν έπεσε εκείνη τη μέρα καμία μολότοφ. Ο Νίκος Α. χρεώνεται το πείσμα όλων μας που συμμετείχαμε στο μπλοκ, να παραμείνουμε δυναμικά στον δρόμο και να υπερασπιστούμε τις επιλογές μας.

Η άγρια καταστολή της αντιφασιστικής διαδήλωσης του Σεπτεμβρίου του '14 ακολουθήθηκε από μία πολυετή δικαστική ομηρία των δεκάδων συλληφθέντων. Το 2018, τέσσερα χρόνια αργότερα και με την «πρώτη φορά αριστερά» να βρίσκεται στα ηνία του κράτους υπερασπιζόμενη τη «συνέχειά» του σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, την ίδια στιγμή που οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, την ίδια στιγμή που ο φασισμός έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα διαμέσου μίας εθνικιστικής και μιλιταριστικής ατζέντας που προωθείται κυριαρχικά από την κυβερνώσα αριστερά μέχρι και την άκρα δεξιά, ο σύντροφος Νίκος Α. καταδικάζεται πρωτόδικα από τα δικαστήρια του Πειραιά -με πασιφανείς πολιτικούς λόγους εκδικητικότητας και παραδειγματισμού πάνω σε ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο- σε 6 χρόνια φυλάκισης, για την επιλογή του να στέκεται συλλογικά και ανυποχώρητα, μαζί με πολλούς άλλους και άλλες, απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και τον φασισμό. Λίγους μήνες αργότερα άλλωστε και πάλι στο Πρωτοδικείο Πειραιά, στις 24/1/2019, ακολούθησε το τέλος της δικαστικής ομηρίας των 61 συλληφθέντων -που διαδήλωναν μαζί με τον Νίκο Α. μέχρι και την πρώτη αρχική επίθεση των ΜΑΤ- οι οποίοι/ες απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την πλήρη αβασιμότητα των κατηγοριών του Νίκου Α. και την πολιτική σημασία της αρχικής του καταδίκης αλλά και του επερχόμενου εφετείου του.

Ενάντια στην κρατική/καπιταλιστική βαρβαρότητα και τη φασιστική θηριωδία, μοιραστήκαμε τη συντροφικότητα, σταθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο απέναντι στις παρακρατικές συμμορίες, υπερασπιστήκαμε τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές, τα αυτοοργανωμένα στέκια και τις καταλήψεις ενάντια στην επιβολή του φόβου. Βρεθήκαμε στο πλάι των μεταναστ(ρι)ών και των αγώνων τους, ενάντια στους πλαστούς διαχωρισμούς, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την απαξίωση της ζωής τους. Διαδηλώσαμε ξανά και ξανά, οργισμένοι και οργισμένες, και αντιμετωπίσαμε την κρατική καταστολή. Δεν ξεγελαστήκαμε ούτε από τον θεσμικό «αντιφασισμό» ούτε από την αριστερά του κράτους. Και δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία μόνη της, σε καμία κατασταλτική και δικαστική μεθόδευση.

Ο σύντροφος Νίκος Α. είναι ένας από εμάς!


Ο,ΤΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Α. από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Πειραιά (Φίλωνος & Σκουζέ)
Παρασκευή 5/4, 9.00πμ

Αντιφασιστική Συνέλευση Πειραιά, Ρεσάλτο (Κερατσίνι),

Συνέλευση της πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Πάροδος (Νίκαια),

Pasamontańa (Κορυδαλλός), κατάληψη Σινιάλο (Αιγάλεω),

κατάληψη Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι), Antifascist Action (Περιστέρι),

Θερσίτης (Ίλιον), κατάληψη Αγρός (πάρκο Τρίτση)

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2019/03/…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Παρέμβαση αλληλεγγύης για τον Αντιφασίστα Νίκο Α. στην Κυψέλη

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΝΙΚΟ Α.

Στη 1/4/2019 πατήσαμε στένσιλ και πετάξαμε τρικάκια στην περιοχή της Κυψέλης ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Αντιφασίστα Νίκο Α.

Ο Νίκος Α. διώκεται για τη συμμετοχή του στην αντιφασιστική πορεία της 18/9/2014 για τον 1 χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής. Το κατηγορητήριο κατασκευάστηκε μετά από ψευδείς καταθέσεις δελτάδων και αποτελείται από τις κακουργηματικού τύπου κατηγορίες του εμπρησμού, της έκρηξης και της οπλοκατοχής. Στην πρώτη δίκη, τον Μάρτη του 2018, η οποία εξελίχθηκε σε ένα απόλυτο φιάσκο, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση κατά συγχώνευση με αναστολή έως το εφετείο.

Ο Νίκος Α. δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στις 5/4 στο Εφετείο του Πειραιά (Φίλωνος και Σκουζέ).

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο των αστικών δικαστηρίων. Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο.

Όμως, δε θα αφήσουμε κανένα συντρόφι μόνο του απέναντι στην κρατική καταστολή.

Και απέναντι στη Δικαιοσύνη τους εμείς προτάσσουμε τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΝΙΚΟ Α.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2019 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΦΙΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΖΕ) ΣΤΙΣ 9.00

Αλληλέγγυες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596827/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον διωκόμενο αντιφασίστα Ν. Α.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα| 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

Αθήνα, 28/3/2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ Ν. Α.

Η μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι στις 18/9/2014, πρώτη επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά, είχε σημαδευτεί από την άγρια αστυνομική καταστολή. Όπως ανέφερε σχετικό ψήφισμα που είχε εκδώσει τότε ο Σύλλογός μας: «Με σαφή στόχο την με κάθε τρόπο διάλυση της διαδήλωσης διάφορες και πολυπληθείς δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ & ΔΕΛΤΑ) εφορμούσαν διαρκώς στο σώμα της πορείας με γκλομπ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών. Το όργιο της καταστολής συμπληρώθηκε με τις προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό και την τελείως αυθαίρετη απόδοση κατασκευασμένων κατηγοριών προς τους διαδηλωτές».

Ανάμεσα στους 64 συλληφθέντες βρίσκονταν συνάδελφοι-συναδέλφισσες τόσο του κλάδου μας όσο και από άλλους εργασιακούς κλάδους, και συναγωνιστές-συναγωνίστριες, με τους οποίους και τις οποίες καθώς και με τις συλλογικότητες τους (εργατικά σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς, πολιτικές οργανώσεις και διάφορα άλλα εγχειρήματα αγώνα) συμμετέχουμε ως εργατικό σωματείο από κοινού στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες μας.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Ν. Α., ο οποίος παραπέμφθηκε με κακουργηματικές κατηγορίες και παρά τις αθωωτικές μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων και την πλήρη έλλειψη καταδικαστικών στοιχείων, με μοναδικό στοιχείο τις στημένες καταθέσεις των ανδρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 6 χρόνια φυλάκιση με αναστολή έως το εφετείο. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορίες που αποδώθηκαν σε βάρος του Ν. Α. είναι εξίσου αυθαίρετες και κατασκευασμένες με αυτές όλων των υπόλοιπων διαδηλωτριών και διαδηλωτών που μάζεψε στο σωρό η αστυνομία, τόσο για να κατατρομοκρατήσει τον κόσμο του αγώνα όσο και για να δικαιολογήσει την άγρια καταστολή της πορείας. Πολύ πρόσφατα μάλιστα, 61 από τους συλληφθέντες εκείνης της μέρας αθωώθηκαν πανηγυρικά από κάθε κατηγορία.

Την ίδια αθωωτική απόφαση θεωρούμε επιβεβλημένη και για το εφετείο του Ν. Α. που θα γίνει στις 5 Απριλίου 2019. Η πολύχρονη δικαστική ομηρεία και η πίεση που αυτή επιφέρει είναι το άλλο μισό της αστυνομικής βίας και καταστολής, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κάμψει τους αγωνιστές και το αντιφασιστικό κίνημα.

Στο πρόσωπο του αγωνιστή - αντιφασίστα Ν. Α. δικάζεται το σύνολο των ταξικών - κοινωνικών αγώνων μας.

Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Ν. Α. από κάθε κατηγορία.

Καλούμε εργατικά σωματεία και συλλογικότητες να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα συμπαράστασης και να στηρίξουν την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Πειραιά στις 5 Απριλίου 2019.

Κάτω η κρατική τρομοκρατία.

Να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει.

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/04/02/p…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αλληλεγγύη στον διωκόμενο αντιφασίστα Νίκο Α. που δικάζεται στις 5 Απρίλη

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2014, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, ομάδες και συλλογικότητες της περιοχής καλούν πορεία ενάντια στους φασίστες. Η πορεία δέχεται τη μανιασμένη επίθεση όλων των σωμάτων της αστυνομίας. ΜΑΤ εφορμούν στο πλήθος χτυπώντας με γκλομπ και πετώντας αμέτρητα δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης πάνω στα σώματα των διαδηλωτών, ενώ την ίδια ώρα ομάδες ΔΕΛΤΑ περικυκλώνουν τον κόσμο της διαδήλωσης. Το αποτέλεσμα ήταν εκτεταμένοι ξυλοδαρμοί, δεκάδες τραυματίες και 62 συλλήψεις με κατασκευασμένα και αυθαίρετα κατηγορητήρια.

Όπως γράφαμε σε κείμενο συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες λίγες μέρες μετά την πορεία: «Ως εργαζόμενοι και άνεργοι, ως αντιφασίστες και αγωνιζόμενοι, πολλοί από εμάς συμμετείχαμε στην αντιφασιστική πορεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα. Συμμετείχαμε για να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας απέναντι στην παρουσία των χρυσαυγιτών στους χώρους που δουλεύουμε και στις γειτονιές μας, στους χώρους που ζούμε, γιατί ξέρουμε ότι ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας ταξικός. Ο φασισμός δεν κρύβεται όμως μόνο στους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Έχει και θεσμικό πρόσωπο. Η ένταση της επίθεσης της αστυνομίας και η προσπάθεια να διαλυθεί με κάθε τρόπο η διαδήλωση δεν είναι γεγονότα τυχαία ή αποκομμένα. Η καταστολή στις διαδηλώσεις έρχεται να συμπληρώσει τα μαχαιρώματα μεταναστών, την τρομοκράτηση εργαζομένων, τις οργανωμένες απεργοσπασίες, το άνοιγμα δουλεμπορικών γραφείων, την ψήφιση όλο και πιο σκληρών αντεργατικών νόμων με μόνο σκοπό την όλο και μεγαλύτερη υποτίμηση και υπόταξη της εργατικής τάξης».

Το κράτος έκτακτης ανάγκης έδειξε την πυγμή του εκείνο το απόγευμα στο Κερατσίνι και το αποτέλεσμα της στοχευμένης επίθεσης στο μπλοκ αυτοοργανωμένων συνελεύσεων και συλλογικοτήτων ήταν οι 62 συλλήψεις, 61 άτομα με πλημμεληματικές κατηγορίες και ο Νίκος Α. με κακουργήματα. Σε αυτή τη λογική, του περαιτέρω εκφοβισμού και καταστολής των αγωνιστών εντάσσεται και η πρωτόδικη καταδίκη του Ν. Α. σε 6 χρόνια φυλάκισης για κακουργηματικές κατηγορίες με μοναδικά στοιχεία τις ίδιες τις μαρτυρίες των μπάτσων.

Η υπόθεση του Ν. Α. δικάζεται στις 5 Απρίλη στο Εφετείο του Πειραιά και ενώ οι υπόλοιποι 61 συλληφθέντες αθωώθηκαν. Και είναι αλήθεια, ότι στο πρόσωπό του, δικαζόμαστε όλοι μας: όσοι βρεθήκαμε στις 18/9/2014 στο Κερατσίνι για να διαδηλώσουμε ενάντια στους φασίστες, όσοι βρισκόμαστε σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης έξω από κέντρα κράτησης μεταναστών, όσοι βρισκόμαστε αλληλέγγυοι σε απεργίες και αποκλεισμούς, όσοι είμαστε παρόντες σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα που δίνεται ενάντια στη βαρβαρότητα αυτού του κόσμου.

Ότι ίσχυε το 2014, ισχύει και σήμερα και θα ισχύει και στο μέλλον: Οι απαντήσεις και οι μάχες δίνονται και θα δίνονται κάθε μέρα στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές μας και στους δρόμους. Και αυτό είναι ένα ραντεβού το οποίο δεν πρόκειται να χάσει κανείς μας, όση καταστολή και αν συναντήσουμε και όσα δικαστήρια και αν στηθούν.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ Ν.Α. ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Παρασκευή 5/4, 09.00

στα δικαστήρια Πειραιά (Φίλωνος και Σκουζέ)

Συνέλευση εργαζομένων στα ΜΜΕ

πηγή : http://katalipsiesiea.blogspot.com/2019/04/bl…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Καμία δίωξη στον αντιφασίστα Νίκο Α. || Συγκέντρωση Παρασκευή 5/4 δικαστήρια Πειραιά, 9πμ

  • Κράτος και κεφάλαιο για να επιβάλλουν τη βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση επιτίθενται στους εκμεταλλευόμενους/ες λεηλατώντας τις ζωές μας. Στο όνομα της «εθνικής ανάπτυξης» και της «σωτηρίας της πατρίδας» από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, το κράτος, το κεφάλαιο και οι μηχανισμοί τους επιβάλλουν το δόγμα «νόμος και τάξη» και τη «θεωρία των άκρων» για την ισχυροποίηση της δημοκρατίας. Με όπλα τους την υποτίμηση της εργασιακής μας δύναμης, την ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, τους τρονομόμους, τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στην παρούσα πολιτική συνθήκη, η ακροδεξιά συνεχίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα κράτους και αφεντικών. Η συμμορία της χρυσής αυγής επιτίθεται δολοφονικά ενάντια σε αγωνιζόμενους/ες και καταπιεσμένους/ες [δολοφονικές επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους, καταλήψεις/στέκια, εργατικές κινητοποιήσεις, μετανάστ(ρι)ες Αιγύπτιους ψαράδες στο Ικόνιο (6/2012), συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (9/2013), δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα (1/2013)].

Στις 17 Σεπτέμβρη 2013, τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφονούν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Στις 18/9/13 γίνεται μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και συγκρουσιακή πορεία στο Κερατσίνι. Το κράτος σε συνεργασία με τους φασίστες επιτέθηκαν στην πορεία και είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς, πάνω από 150 προσαγωγές και 32 συλλήψεις στο σωρό με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Στις 18 Σεπτέμβρη 2014, γίνεται η δεύτερη μαζική αντικρατική - αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, με αφορμή τον 1 χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Χιλιάδες αγωνιζόμενες/οι, απαντήσαμε ενάντια στη φασιστική δολοφονία, αλλά και στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Το κράτος συλλαμβάνοντας τη συμμορία της χρυσής αυγής επιδιώκει το ρόλο του μοναδικού εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης και του αντιφασισμού. Το Κερατσίνι είναι στρατιωτικοποιημένη ζώνη με όλες τις ομάδες καταστολής σε εντεταλμένη υπηρεσία. Πολλά μπλοκ της πορείας χτυπήθηκαν με βαρβαρότητα. Το μπλοκ των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων της περιοχής (Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ), όπου καλούσε και το οποίο στήριξε με δημόσιο κάλεσμα ο αντιφασιστικός συντονισμός συλλογικοτήτων από τις περιοχές του Πειραιά και της δυτικής Αθήνας, στο οποίo συμμετείχε και ο σύντροφος Νίκος Α., στοχοποιημένο και περικυκλωμένο δέχτηκε συνεχόμενες επιθέσεις με σκοπό τη διάλυσή του. Αποτέλεσμα ήταν πάνω από 80 προσαγωγές και 64 συλλήψεις (όπου οι 61 απαλλάχτηκαν από όλες τις κατηγορίες ομόφωνα στις 20/2/19). Ο σύντροφος Νίκος Α. συνελήφθη μόνος του από την ομάδα ΔΕΛΤΑ με κατασκευασμένες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Πρωτόδικα η απόφαση ήταν σε 6 χρόνια φυλάκιση με αναστολή μέχρι το εφετείο. Μια δίκη παρωδίας και εκδικητικότητας για κάθε αγωνιζόμενη/ο ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του. Το εφετείο του ορίστηκε στις 5 Απρίλη, σε μια πολιτική συγκυρία εθνικισμού και μιλιταρισμού η οποία κυριαρχεί από την αριστερή πολιτική διαχείριση και τους ακροδεξιούς συμμάχους της.

Στις 5 Απρίλη δικαζόμαστε όλες και όλοι εμείς οι από τα κάτω που αντιστεκόμαστε ενάντια στο κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες. Ο σύντροφος Νίκος Α. έχει επιλέξει πολιτικά τη δύσκολη και όμορφη πλευρά του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Στα πλαίσια αυτά, έχουμε βρεθεί μαζί στους αντιφασιστικούς αγώνες, στην αλληλεγγύη στους μετανάστες και στις μετανάστριες, σε εργατικές κινητοποιήσεις απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και δολοφονίες, στον αγώνα ενάντια στην κρατική δολοφονία του Θ. Καναούτη (8/2013). Στο πρόσωπό του διώκεται η αντίσταση και η αλληλεγγύη του κόσμου του αγώνα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ Α. γιατί αυτή η δίκη είναι άλλη μια μάχη του αντιφασιστικού κινήματος, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου αντικρατικού - αντικαπιταλιστικού αγώνα των από τα κάτω ενάντια σε κράτος, αφεντικά και φασίστες. Μέχρι να συντριβεί το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, χτίζοντας την κοινωνία της ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

πηγή : https://sineleusiperisteri.espivblogs.net/201…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κείμενο και πανό για την αλληλεγγύη στον αντιφασίστα σύντροφο Νίκο Α.

post image

https://antifapeiraias.espivblogs.net/2019/04…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΙΚΟ Α.

1. Από την δημοσιονομική «κρίση» στην «κατάσταση εξαίρεσης»:

Κάθε μορφή οικονομικής αναδιάρθρωσης έχει ως απαραίτητο συμπλήρωμά της ένα ποσοστό κρατικής καταστολής. Με την εισαγωγή των μνημονιακών «υποχρεώσεων» το 2010 αυτό που συντελέστηκε δεν ήταν απλά η αναδιάρθρωση ενός επιμέρους οικονομικού τομέα με τις παρεπόμενες κοινωνικές αντιστάσεις, που θα μπορούσαν λιγότερο ή περισσότερο να προβλεφθούν. Αυτό που συνέβη ήταν μια συνολικότερη απόπειρα κοινωνικού εξανδραποδισμού, μια καθολική μορφή κοινωνικής και ταξικής υποτίμησης. Σε αυτό το πλαίσιο εγκαθιδρύεται ένα μόνιμο καθεστώς εξαίρεσης που μας συνόδευσε τα επόμενα χρόνια, με συνεχή νομοθετικά διατάγματα, δανειακές συμβάσεις, εγκυκλίους και γενικευμένες κατασταλτικές πρακτικές που ως στόχο τους είχαν αποκλειστικά τις υπάλληλες τάξεις. Γίνεται έτσι σαφές πως για την κυριαρχία το ζήτημα δεν είναι η αποσόβηση των κρίσεων στην όποια τους μορφή, αλλά το πεδίο της διαχείρισής τους, και μάλιστα προς όφελος του ντόπιου και υπερεθνικού κεφαλαίου.

Το καθεστώς «εκτάκτου ανάγκης» όμως είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό λεκτικό σχήμα. Στην σύγχρονη ελληνική του εκδοχή ουσιαστικά αποτελεί την καθαίρεση του μεταπολιτευτικού κοινωνικού συμβολαίου ως μια επιθετική, από τα πάνω, κίνηση. Αποτελεί την αντιστροφή των συμβολισμών, των κοινωνικών νοηματοδοτήσεων (έστω και στρεβλών), την πριμοδότηση του όλοι εναντίον όλων, του κοινωνικού κανιβαλισμού. Δεν ήρθε όμως από το πουθενά, ήρθε ως συνέχεια της αντιεξεγερτικής πολιτικής που ακολουθήθηκε μετά τον Δεκέμβρη του 2008 και για να απαντήσει στην γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια της τότε περιόδου και στις πολύμορφες αντιστάσεις που παρήγαγε. Οι παραδοσιακές συνταγές απόσπασης συναινέσεων δεν αντιστοιχούσαν, ούτε μπορούσαν να θεωρηθούν επαρκείς. Δεν υπάρχει καρότο, μόνο μαστίγιο.

  1. Από την «κατάσταση εξαίρεσης» στην ανάδυση της Χρυσής Αυγής και από εκεί στον κρατικό αντιφασισμό:

Η ανάδυση των φασιστών της Χρυσής Αυγής από τον βούρκο της ανυπαρξίας στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό σε μηδέν χρόνο δεν μπορεί να ιδωθεί εκτός του πλαισίου της κατάστασης εξαίρεσης. Το σιγοντάρισμά τους αποτέλεσε κεντρική πολιτική επιλογή. Καλούνταν να υπερκεράσουν τα όποια αστικοδημοκρατικά προσχήματα είχαν απομείνει και γι΄ αυτό σπρώχτηκαν όσο δεν πάει από τα πολιτικά τους αφεντικά, καθεστωτικά μίντια και διαφόρων ειδών επιχειρηματικά κεφάλαια. Επενδύθηκαν δε από τα πιο καθυστερημένα κοινωνικά υποκείμενα που έχοντας χάσει κάθε οικονομικό και συμβολικό κύρος επιχείρησαν ν' αποσπάσουν την όποια υπεραξία μπορούσαν με όρους κυνικής φυσικής επιβολής, με όρους δύναμης. Προφανώς αυτός ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούσαν πλέον να υπάρξουν, ως τελειωμένοι φασίστες.

Η πρόταση της Χ. Α. και της κοινωνικής της βάσης ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την κυρίαρχη πολιτική προκρίνοντας και συνεπικουρώντας το πεδίο της κυρίαρχης αντιμεταναστευτικής πολιτικής, την πάταξη της ανομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι φασίστες και τ' αφεντικά τους όμως δεν παίζουν σε άδειο γήπεδο. Τόσο ευρύτερα όσο και στις γειτονιές του Πειραιά (στις οποίες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση) αρθρώθηκαν αντιστάσεις, δόθηκαν και εξακολουθούν να δίνονται μαχητικές απαντήσεις σε πλατείες, γειτονιές, σχολεία, εργασιακούς χώρους και συνειδήσεις.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χ. Α. στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 είχε πολλαπλές και ευρύτατες συνέπειες. Και μας πόνεσε, και μάλιστα πολύ, όπως κάθε φορά που πλήττεται κάποιος από την τάξη μας. Δεν ήταν όμως η αφετηρία, ήταν η κατάληξη όσων είχαν προηγηθεί με τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν στα Πετράλωνα, της δολοφονικής επίθεσης σε σπίτι αλιεργατών στο Πέραμα, τα πογκρόμ και τις επιθέσεις της τότε περιόδου.

Ο τρόπος που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας ανέσυρε συνειρμούς από την περίοδο του Εμφυλίου και αυτό ήταν κάτι που είχε την ιδιαίτερη σημασία του γιατί οδηγούσε σε περαιτέρω κλιμάκωση τις ήδη οξυμένες κοινωνικές αντιπαραθέσεις της περιόδου, τόσο στο πεδίο του ευρύτερου διακυβεύματος αναφορικά με την εγκαθίδρυση του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος όσο και για την ίδια την ύπαρξη των φασιστών συνολικότερα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή θα μπορούσε να είναι η στιγμή αφανισμού των φασιστών από την πολιτική σφαίρα.

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο του αιώνα, αυτό του θεσμικού αντιφασισμού, του αντιφασισμού από τα πάνω, που αρθρώθηκε από την παραπαίουσα τότε κυβέρνηση της Ν. Δ. μόνο ανέκδοτο δεν ήταν. Αποτέλεσε, παράλληλα με τη δίωξη και προφυλάκιση του στελεχιακού δυναμικού των φασιστών, το φιλί της ζωής για τη Χ. Α., τη σανίδα σωτηρίας που είχε ανάγκη. Έθεσε αυτό το μόρφωμα σε ένα κλοιό προστασίας, που ακόμα και με δυσμενείς θεσμικούς όρους, το συντηρούσε και παρέτεινε το χρόνο ζωής του. Από αυτή τη συνθήκη το κυβερνητικό στρατόπεδο απόλαυσε τα οφέλη του εγγυητή της ομαλότητας και το αντιπολιτευόμενο πολιτικό προσωπικό, με προεξάρχουσα τη συστιμική αριστερά, επικύρωσε αυτό τον προσανατολισμό τόσο για λόγους αστικής ευπρέπειας ως πολιτικός φορέας εξουσίας με κυβερνητικές προοπτικές (όπως επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια άλλωστε) όσο και στο πλαίσιο του παραδοσιακού του ρόλου ως απορροφητής των κοινωνικών κραδασμών και διαθλαστικός φακός των όποιων δυναμικών με ανατρεπτικό πρόσημο. Γίνεται έτσι εμφανής πλέον ο νέος δικομματισμός και τα χαρακτηριστικά του, αυτά του αποπροσανατολισμού και της αφομοίωσης, της φυσικοποιημένης υποταγής.

Και τί γίνεται με όσες και όσους δεν αποδέχονται το παραπάνω ασφυκτικό πλαίσιο ως όρο για την ύπαρξή τους; Η απάντηση δεν άργησε να δοθεί. Με κορύφωση, ένα χρόνο αργότερα, τη διαδήλωση οργής, μνήμης και αγώνα της 18/9/2014. Με ιδιαίτερη προσήλωση στα αυτοοργανωμένα μπλοκ που είχαν συγκροτηθεί από τοπικές συλλογικότητες και σχήματα η κατασταλτική στρατηγική των ημερών εκείνων έκανε σαφές το πασίδηλο για όποιον δεν είχε καταλάβει: την προστακτική της σιωπής. Το σπάσιμο της πορείας με ιδιαίτερη σφοδρότητα και η σύλληψη 64 συντρόφων και συντροφισσών ήταν ο απολογισμός εκείνης της ημέρας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες/σες και ο σύντροφός μας Νίκος Α. όπου συνελήφθη μόνος και μακριά από το πεδίο όπου έλαβαν χώρα οι υπόλοιπες μαζικές συλλήψεις, έγινε αποδέκτης του πολιτισμικού ήθους των κανιβάλων της περιβόητης ομάδας ΔΕΛΤΑ και τελικά φορτώθηκε με ένα κακοφτιαγμένο, πλην όμως βαρύ και ογκωδέστατο, κατηγορητήριο. Ο σύντροφος απο την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε την πολιτική του επιλογή να βρίσκεται στη διαδήλωση και αντέκρουσε το καταφανώς ψευδές κατηγορητήριο. Στο πλαίσιο των ευρύτερων πολιτικών του επιλογών έκανε σαφή τα χαρακτηριστικά και τα πολιτικά περιεχόμενα της συγκεκριμένης διαδήλωσης. Κατέδειξε τόσο ο ίδιος όσο και οι μάρτυρες υπεράσπισης τη σαθρότητα του κατηγορητηρίου. Έθεσε πρώτα και κύρια τη σημασία της εμπράγματης άρνησης αυτού του πολιτισμού, τη σημασία της παραγόμενης υλικότητας που προκύπτει διαμέσου των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων για την καλυτέρευση της ζωής - και του τρόπου με τον οποίο αυτή βιώνεται - των ανθρώπων. Το νόημα του να αντιπαλεύονται τα ακροδεξιά κατακάθια στο πεδίο της καθημερινότητας.

Η σύσταση της έδρας των δικαστηρίων Πειραιά που εκδίκασε σε πρώτο βαθμό την υπόθεση του Νίκου Α. Αντιλήφθηκε πολύ καλά όλα τα παραπάνω. Πιστή στο ρόλο της τον καταδίκασε σε 6 χρόνια ποινή κατά συγχώνευση με ανασταλτικό χαρακτήρα έως την εκδίκαση του εφετείου. Προφανώς η μεταχείριση που του επιφύλαξε ήταν εξαιρετικά δυσανάλογη σχετικά με το αβάσιμο των κατηγοριών, αναλογούσε όμως πλήρως αναφορικά με τα ευρύτερα διακυβεύματα που τίθονταν.

  1. Κοινωνικές αντιστάσεις και διακυβεύματα:

Με τον συγκεκριμένο σύντροφο μας συνδέουν πολλά, φύσει και θέσει. Είναι άνθρωπος της τάξης μας και αυτό για μας έχει ιδιαίτερη σημασία. Αποτελεί αντανάκλαση και φορέα των πολιτικών και αξιακών μας επιλογών. Έχουμε βρεθεί από κοινού στο πεδίο των μαχητικών και αδιαμεσολάβητων κοινωνικών - ταξικών αγώνων. Σε εργατικά σωματεία, σε αγώνες γειτονιάς, σε δρόμους και πλατείες θέτοντας αναχώματα σε φασιστικά ασπόνδυλα. Όλα αυτά αποτελούν το αμάλγαμα των συντροφικών μας σχέσεων, της κοινωνικής μας προταγματικής. Ο Νίκος Α., όπως κάθε σύντροφος και συντρόφισσα, είναι ανεκτίμητος και τέτοιος θα παραμείνει. Στις 5 Απριλίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το εφετείο Πειραιά και θα φροντίσουμε να καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει βορά στις ορέξεις της δικαστικής και παραδικαστικής μαφίας.

Μετά από 5 χρόνια η δίκη αυτή εξακολουθεί να έχει την ίδια σημασία που είχε από την πρώτη στιγμή. Δεν διακυβεύονται μόνο τα επίδικα της τότε περιόδου σχετικά με την πολιτική διάσωση που προσέφερε στους φασίστες το καθεστώς. Ούτε αφορά τη συνολικότερη επιθετικότητα με ταξικούς όρους, με όρους κοινωνικής αφαίμαξης, της οποίας γινόμαστε δέκτες ως φορείς των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Παραπέρα ακόμα, δεν αφορά ούτε μια απόπειρα καταγραφής ενός εναντιωματικού λόγου για την τότε συγκυρία στο πλαίσιο μιας ιστοριογραφικής προσέγγισης. Στο σήμερα, αυτό της εξόδου από τις μνημονιακές υποχρεώσεις που συνεπάγεται την παραγωγή ενός νέου τύπου κανονικότητας για το κεφάλαιο, την αρχή μιας νέας διαδικασίας απόσπασης υπεραξίας με ολοένα δυσμενέστερους όρους ύπαρξης για τους από κάτω, δεν μπορούμε να αφήσουμε να «σφραγιστεί» αυτή η ποινή των 6 χρόνων, να αποτελέσει μια ακόμη μορφή επικύρωσης των υπαρχόντων ταξικών συσχετισμών δύναμης. Οι όροι οφείλουν να αντιστραφούν...

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ Α.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 9:00πμ.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

(Φίλωνος Σκουζέ 3-5)

αντιφασιστική συνέλευση πειραιά

πηγή : https://antifapeiraias.espivblogs.net/2019/04…