Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στις 18.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση/μικροφωνική & πορεία αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας & τους Ιθαγενείς Λαούς

Συγκέντρωση/Μικροφωνική στα Προπύλαια και Πορεία Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και τους Ιθαγενείς Λαούς προς τη Μεξικανική πρεσβεία

πηγή : https://www.facebook.com/events/6338497970582…


ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ!

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 18:30

Το δόγμα της «ανάπτυξης» οπλίζεται ενάντια στους Ζαπατίστας και τους ιθαγενείς λαούς... Και τους δηλώνουμε πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ, όπως κι εμείς δεν θέλουμε να συρρικνωθούμε στο τέλμα της απομόνωσης και της μοναχικής πορείας. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας.

  • Δεν θα αφήσουμε τη δυσωδία του πολέμου και του θανάτου να πνίξει τα απελευθερωμένα εδάφη στην Τσιάπας.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να φιμωθεί η αλήθεια της εξέγερσης.
  • Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα διαχειριστή, αριστερό, δεξιό, κεντρώο, να επιτεθεί στη ζαπατιστική αυτονομία, ένα παράδειγμα αγώνα, συνέπειας, αντίστασης και εξέγερσης που ενώνει τους τοπικούς αγώνες σε παγκόσμιους και διαχέει τους διεθνείς αγώνες στους τοπικούς. Είμαστε τα ρυάκια που χύνονται στο μεγάλο ποτάμι της ιστορίας των από κάτω και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη στερέψουν οι πηγές...

ΣΠΙΘΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον αγώνα των Ζαπατίστας και των ιθαγενών λαών.

* Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε από το Blog ή τη Facebook page της συνέλευσης και να επικοινωνείτε μαζί μας στο spitexhazapatiexsta@gmaiexl.com

https://spithazapatista.home.blog/


1 2 3 4

Κάτω τα χέρια από τις απελευθερωμένες Ζαπατιστικές κοινότητες

10 ΑΠΡΙΛΗ - 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΠΑΤΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΛΑΟΥΣ

"Στις 10 Απρίλη συμπληρώνονται 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΙΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΜΙΛΙΑΝΟ ΖΑΠΑΤΑ, δολοφονία που διέπραξε το πολιτικό καθεστώς που, παρά τους "μετασχηματισμούς" του, εξακολουθεί να μας κυβερνάει ως σήμερα".

(Συνέλευση της αντίστασης του Αμιλσίνγκο /Μέτωπο των λαών για την υπεράσπιση της γης και του νερού, Μορέλος - Πουέμπλα - Τλαξκαλα /Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο/Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης /Ζαπατιστικός στρατός για την Eθνική Aπελευθέρωση-EZLN)

25 χρόνια από την ένοπλη εξέγερση του Ζαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης, ένας νέος πόλεμος κατάκτησης εκτυλίσσεται στα εδάφη των Ζαπατίστας και των ιθαγενών λαών. Η θεσμική αριστερά του Andrés Manuel López Obrador απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ζαπατιστικής αυτονομίας και των ιθαγενών κοινοτήτων με την επιβολή αναπτυξιακών προγραμμάτων όπως, μεταξύ άλλων, το Τρένο Μάγια, τον Corredor transístmico (ένωση Ατλαντικού - Ειρηνικού μέσω ενός μεγάλου αυτοκινητόδρομου) και το PROARBOL (σχέδιο δενδροφύτευσης εκατομμυρίων εκταρίων της ζούγκλας Λακαντόνα με χωροκατακτητικά και εμπορεύσιμα δέντρα). Προγράμματα που για τους ζαπατιστικούς και ιθαγενείς λαούς σημαίνουν καταστροφή και θάνατο.

Το παρόν στο Μεξικό δε σταματά να είναι τουλάχιστον σκληρό. Στις 20 Φεβρουαρίου, ο σύντροφος Σαμίρ Φλόρες Σομπεράνες δολοφονήθηκε από το νεοφιλελεύθερο καθεστώς. Δεν ξέρουμε αν ήταν η κυβέρνηση, οι επιχειρηματίες, τα πληρωμένα καρτέλ του εγκλήματος, ή και οι τρεις μαζί, αλλά γύρω στις 5:40 πμ, ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο οχήματα πήγαν στο σπίτι του Σαμίρ, του χτύπησαν την πόρτα και όταν εκείνος βγήκε, δέχθηκε 4 πυροβολισμούς, οι δύο στο κεφάλι του αφαίρεσαν τη ζωή λίγα λεπτά αργότερα. Ο Σαμίρ, την προηγούμενη ημέρα, εξέθετε τους λόγους για τους οποίους οι λαοί του Morelos εναντιώνονται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Morelos, ένα θερμοηλεκτρικό πρόγραμμα της Huexca, που σε συνδυασμό με άλλα συμπληρωματικά έργα, υφαρπάζουν τη γη και απειλούν τη ζωή της περιοχής.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων μας Ζαπατίστας και των οργανωμένων στο Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο ιθαγενών λαών του Μεξικού. Και τους δηλώνουμε ότι ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας.

Αλληλεγγύη στη Ζαπατιστική αυτονομία.

Κάτω τα χέρια από τις απελευθερωμένες Ζαπατιστικές κοινότητες.

Ζήτω ο Ζαπατιστικός Στρατός για την Εθνική Απελευθέρωση - EZLN

Να υπερασπιστούμε την ελπίδα που ζει και αντιστέκεται στα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 18:30

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (ομάδα αναρχικών & κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596990/


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Η πολιτική της εκποίησης των κοινών αγαθών σε όλο τον κόσμο, με πρόσχημα την "ανάπτυξη", έχει αρχίσει, ιδιαίτερα τα τελευταία 30 χρόνια να απειλεί με ανεπανόρθωτες καταστροφικές συνέπειες τόσο τη φύση και τον πολιτισμό, όσο και την κοινωνία.

Αυτό συμβαίνει και στο Μεξικό, όπου η νέα «αριστερή» κυβέρνηση του Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ προσπαθεί με πρόσχημα την "ανάπτυξη" και στο όνομα της "προόδου" να επιβάλλει μια ληστρική νεοφιλελεύθερη πολιτική και μάλιστα με δημοκρατικό προσωπείο. Μια πρώτη γεύση αυτής της πολιτικής είναι τα σχέδια που πρόσφατα εξήγγειλε, όπως το Τρένο Μάγια, συνοδευόμενο από μαζικές τουριστικές εγκαταστάσεις, τα τεράστια θεματικά αρχαιολογικά πάρκα στις περιοχές των Μάγιας, η φύτευση εμπορεύσιμων δέντρων σε ένα εκατομμύριο εκτάρια της Ζούγκλας Λακαντόνα, η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει τον Ατλαντικό με τον ειρηνικό διασχίζοντας την περιοχή των Τσιάπας, οι εξορυκτικές "επενδύσεις" στην ίδια περιοχή κ.α

Εμπόδια σε αυτή την επερχόμενη λαίλαπα αποτελούν οι αντιστάσεις των από κάτω και κυρίως των ιθαγενών λαών και των Zαπατίστας που απορρίπτουν το καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης. Εδώ και 25 χρόνια, το ζαπατίστικο κίνημα δίνει τη δική του απάντηση στα καπιταλιστικά σχέδια ανοίγοντας ένα νέο δρόμο: με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες καταφέρνουν να οικοδομήσουν μία καθημερινότητα αυτονομίας, που αγκαλιάζει όλες τις πτυχές της ζωής και της κοινωνίας, από την εκπαίδευση έως την υγεία, έως τη δικαιοσύνη, την οικονομία και τους τρόπους διακυβέρνησης.

Προσηλωμένοι λοιπόν σε αυτό το στόχο οι Ζαπατατίστας απαντούν με αποφασιστικότητα στα κυβερνητικά σχέδια: "Θα συγκρουσθούμε, δε θα επιτρέψουμε να εφαρμοσθούν εδώ αυτά τα προγράμματα της καταστροφής. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα πρόγραμμα που καταστρέφει τη ζωή της ανθρωπότητας και σκοτώνει τη Μάνα Γη. Γιατί πίσω από αυτά βρίσκονται τα συμφέροντα των μεγάλων ντόπιων και πολυεθνικών καπιταλιστών" (ΕΖLN-1 Γενάρη 2019)

Η Πρωτοβουλία Αθήνας Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων συμπαραστέκεται στον αγώνα των Ζαπατίστας και των ιθαγενών λαών, γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας για την προστασία της φύσης, του πολιτισμού και της κοινωνίας είναι κοινή υπόθεση όλων των κινημάτων. Πολύ περισσότερο που το μεγάλο βάρος αυτού του αγώνα σηκώνουν σήμερα οι Ζαπατίστας, οι οποίοι με τους αγώνες τους και την αυτόνομη οργάνωση της ζωής στα βουνά του νότιου Μεξικού εδώ και 25 χρόνια δείχνουν στους λαούς ότι ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός.

Επίσης θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση και την πορεία από τα Προπύλαια προς τη Μεξικανική Πρεσβεία, που οργανώνει για τις 10 του Απρίλη η "Σπίθα Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Ζαπατίστας και των Ιθαγενών Λαών"

Οι Ζαπατίστας δεν είναι μόνοι δεν είναι μόνες!!

Πρωτοβουλία Αθήνας εναντίον των Εξορύξεων Υδρογονανθράκων

https://ath-stop-mining.blogspot.com

πηγή : https://ath-stop-mining.blogspot.com/2019/04/…


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ | Αναρχικές συλλογικότητες Ομικρον72, Κύκλος της Φωτιάς μέλη της ΑΠΟ-ΟΣ

10 ΑΠΡΙΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΜΙΛΙΑΝΟ ΖΑΠΑΤΑ

…θυμίζοντας ότι ο αγώνας του οποίου ηγήθηκε ο στρατηγός ΕΜΙΛΙΑΝΟ ΖΑΠΑΤΑ και ο Απελευθερωτικός Στρατός του Νότου εκπροσώπησαν και εξακολουθούν να εκπροσωπούν τα συμφέροντα και τις φιλοδοξίες των λαών μας και των εκατομμυρίων εκμεταλλευόμενων ανδρών και γυναικών του Μεξικού και του κόσμου· θυμίζοντας ότι στις 10 Απρίλη συμπληρώνονται 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΙΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΜΙΛΙΑΝΟ ΖΑΠΑΤΑ, δολοφονία που διέπραξε το πολιτικό καθεστώς που, παρά τους «μετασχηματισμούς» του, εξακολουθεί να μας κυβερνάει ως σήμερα…

Συνέλευση της Αντίστασης του Αμιλσίνγκο, Μέτωπο των Λαών για την Υπεράσπιση της Γης και των Νερού, Μορέλος-Πουέμπλα-Τλαξκάλα, Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο/Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης, EZLN (Ζαπατιστικός Στρατός για την Εθνική Απελευθέρωση)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

την κρατική δολοφονία του Samir Flores Soberanes

Το κράτος του Μεξικού, έχοντας ανανεώσει την κοινωνική νομιμοποίησή του μέσα από την τελευταία εκλογική διαδικασία, κατά την οποία αναδείχθηκε στην κυβέρνηση η αριστερή διαχείριση του κόμματος MORENΑ με επικεφαλής τον Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, επιχειρεί να καταστείλει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να επιβάλει μια σειρά "μέγα-σχεδίων" σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη το μεξικάνικο κράτος, δολοφόνησε τον αγωνιστή Samir Flores Soberanes στην κοινότητα Amilcingo της πολιτείας Morelos. Ο Samir Flores υπήρξε επικεφαλής της κοινότητας, εκπρόσωπος του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου και στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση θερμοηλεκτρικού εργοστασίου, αγωγού φυσικού αερίου και σειράς συμπληρωματικών έργων που καταστρέφουν τη γη και απειλούν τη ζωή της περιοχής. Δολοφονήθηκε στις 20 Φλεβάρη 2019 έξω από το σπίτι του από ένοπλη ομάδα παρακρατικών, μια μέρα μετά την παρέμβασή του στη "διαβούλευση" που οργάνωσε η κυβέρνηση για την επιβολή των έργων στην περιοχή, όπου υπερασπίστηκε τους λόγους για τους οποίους οι λαοί του Morelos εναντιώνονται σε αυτά.

Ο γιγαντιαίος σχεδιασμός λεηλασίας της φύσης και των ιθαγενικών κοινοτήτων επιχειρείται να επιβληθεί, μέσω της όξυνσης του πολέμου χαμηλής έντασης που διεξάγεται όλα τα τελευταία χρόνια, την επιστράτευση των παραστρατιωτικών ομάδων και των καρτέλ ναρκωτικών απέναντι στις κοινωνικές αντιστάσεις και επιπλέον σήμερα, με την αξιοποίηση της "αριστερής" φιλολαϊκής και αντιρατσιστικής κυβερνητικής ρητορικής για την απονεύρωση και ενσωμάτωση των κοινωνικών αντιδράσεων. Το κράτος στοχεύει στην απομόνωση και καταστολή των ιθαγενικών αγώνων, τον αφανισμό της ζαπατιστικής εξέγερσης και αυτονομίας, για την υφαρπαγή της γης και την παράδοσή της στο μεγάλο κεφάλαιο. Απειλεί έτσι, να εκμηδενίσει κάθε δυνατότητα των αυτοχθόνων λαών να ζήσουν αξιοπρεπώς στα εδάφη τους, τα οποία υπερασπίζονται σκληρά κατά τον μακραίωνο αγώνα τους για γη και ελευθερία.

Το «Τρένο Μάγια», το σχέδιο για τον Ισθμό του Τεουαντεπέκ, το πρόγραμμα Proárbol που περιλαμβάνει δασικές βιομηχανικές φυτείες χωροκατακτητικών εμπορεύσιμων δέντρων έκτασης ενός εκατομμυρίου εκταρίων στη ζούγκλα Λακαντόνα, η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, σειρά μεταλλευτικών εξορύξεων και η χωροθέτηση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, αποτελούν μέρος αυτού του σχεδιασμού, στα ζαπατιστικά εδάφη στα βουνά του ΝΑ Μεξικού.

Πρόκειται για τη συνέχιση και όξυνση της κρατικής και καπιταλιστικής επιθετικότητας η οποία ανακόπηκε, με την ένοπλη εξέγερση του EZLN την 1η Γενάρη του 1994, που αποτέλεσε φραγμό στην περιοχή για τους σχεδιασμούς της τότε κυβέρνησης του Carlos Salinas de Gortari και την εφαρμογή της διακρατικής εμπορικής συμφωνίας NAFTA, μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού.

Μια εξέγερση, πού έκανε να ακουστεί παγκόσμια η κραυγή "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ" των πιο περιθωριοποιημένων και εκμεταλλευόμενων του Μεξικού, που έδωσε πνοή στις ιθαγενικές και κοινωνικές αντιστάσεις όλης της χώρας, που έθεσε τις βάσεις της ζαπατιστικής αυτονομίας, που άνοιξε δρόμο για τη συνάντηση των αγώνων των "από κάτω" όλου του κόσμου, που αμφισβήτησε έμπρακτα τις διακηρύξεις των κυρίαρχων για το "τέλος της ιστορίας", που ξανά ζωντάνεψε στις καρδιές και στις σκέψεις των αγωνιζόμενων ανθρώπων το όραμα για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης.

Μια εξέγερση, που όπως σε όλη τη διάρκεια των 25 χρόνων της, από το ξημέρωμα της 1ης Γενάρης του 1994, δεν παραδόθηκε, δεν υποτάχθηκε, δεν ξεπουλήθηκε, έτσι και σήμερα σε μια περίοδο παγκόσμιας και συνολικής συστημικής κρίσης και άγριας καπιταλιστικής επίθεσης, διατρανώνει: "σε αυτά τα εδάφη των εξεγερμένων αντρών και γυναικών, δεν παραδινόμαστε, δε ξεπουλιόμαστε, δεν υποτασσόμαστε, και κυρίως δε προδίδουμε το αίμα, τη ζωή και το θάνατο των συντρόφων που έπεσαν στον αγώνα μας.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα πρόγραμμα που καταστρέφει τη ζωή της ανθρωπότητας και σκοτώνει τη μάνα γη. Γιατί πίσω από αυτά, βρίσκονται τα συμφέροντα των μεγάλων ντόπιων και πολυεθνικών καπιταλιστών.

Όσο κι αν προσπαθήσουν να μας ταπεινώσουν με τις κατασταλτικές τους δυνάμεις, όπως την εθνοφυλακή, δε θα πάψουμε να υπερασπιζόμαστε τη μάνα γη, γιατί σε αυτή γεννηθήκαμε, σε αυτή ζούμε και εκεί θα πεθάνουμε.

Από το 1492 ως το 2018 έχουν περάσει 525 χρόνια αντίστασης και εξέγερσης ενάντια στις μεγάλες ταπεινώσεις από ξένους και μεξικανούς. Ποτέ, όμως, δεν κατάφεραν να μας εξοντώσουν. Εμείς, οι άνθρωποι με το σκούρο αίμα, και το χρώμα της μάνας γης, επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ".

Παράνομη Επαναστατική Ιθαγενική Επιτροπή

Γενική Διοίκηση του Ζαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης, EZLN

Μεξικό, Γενάρης 2019

"Ας πουν και ας σκεφτούν ό,τι θέλουν, λοιπόν, εμείς θα αμυνθούμε. Ό,τι κι αν συμβεί, ό,τι κι αν μας κοστίσει, ό,τι κι αν έρθει. Θα αμυνθούμε, θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί.

Ας είμαστε ξεκάθαροι, σύντροφοι και συντρόφισσες. Εδώ δεν υπάρχουν σωτήρες. Οι μόνοι σωτήρες είναι οι άντρες και οι γυναίκες που αγωνίζονται και οργανώνονται με το λαό.

Αυτή είναι η αλλαγή που επιθυμούμε: μια μέρα, ο λαός, ο κόσμος, οι γυναίκες και οι άντρες να μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιοι, μόνοι τους, πώς θέλουν να ζήσουν. Όχι μια ομάδα να ορίζει την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. ΌΧΙ."

Εξεγερμένος υποδιοικητής Moisés -EZLN. Μεξικό, Ιανουάριος 2019

Ως αναρχικοί αγωνιστές και αγωνίστριες, στεκόμαστε δίπλα στους συντρόφους και στις συντρόφισσες ζαπατίστας, μέσα από τους αγώνες μας ενάντια στους ίδιους δυνάστες: τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά και τις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες τους. Μέσα στους καθημερινούς μας αγώνες στα μέτωπα αντίστασης ενάντια στην αδικία, την ανισότητα, την καταπίεση, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο και τη λεηλασία του φυσικού κόσμου στους τόπους μας, συναντιόμαστε με τις αγωνίες, την οργή, τον πόνο και τα όνειρα των συντρόφων μας όσο μακρυά κι αν βρίσκονται. Μπροστά στην επαπειλούμενη όξυνση του πολέμου στις ζαπατιστικές κοινότητες, καλούμε σε συγκέντρωση - παρέμβαση στην μεξικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και στέλνουμε από τους δρόμους της Ελλάδας, ένα μήνυμα αντίστασης στους κρατικούς σχεδιασμούς και αλληλεγγύης στα εξεγερμένα αδέρφια μας στο Μεξικό: Όταν χτυπούν έναν από όλους όσοι αγωνίζονται με αξιοπρέπεια από τα κάτω, θα μας βρίσκουν όλους απέναντί τους.

SAMIR VIVE - LA LUCHA SIGUE

ο αγώνας για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ισότητα και την αλληλεγγύη θα σαρώσει το γερασμένο κόσμο της εξουσίας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 18:30

Αναρχικές συλλογικότητες Ομικρον72, Κύκλος της Φωτιάς μέλη της ΑΠΟ-ΟΣ

πηγή : https://omikron72.espivblogs.net/?p=1730