Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στις 11.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία για την υπεράσπιση της φοιτητικής μέριμνας

Μετά απο γενική συνέλευση ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να καλέσει σε πορεία για την υπεράσπιση της φοιτητικής μέριμνας

Ακολουθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης:

Απόφαση του Σ.Ο.Φ.Ε.Θ. για την εξ' αναβολής Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 21/3/19.

Ζώντας στην εποχή του ονείρου της εξόδου από τα μνημόνια, αρκεί κανείς/μια να κοιτάξει την κοινωνία γύρω του/ης για να ξυπνήσει. Οι πολιτικές που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ και εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, αποτέλεσαν μια άγρια επίθεση στον εργαζόμενο ελληνικό λαό, προκαλώντας τη φτωχοποίηση μεγάλου κομματιού της κοινωνίας∙ προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας. Ως νέοι/ες βλέπουμε τις επιλογές μας να περιορίζονται στην ανεργία, στον εργασιακό μεσαίωνα με ανασφάλιστη, κακοπληρωμένη ακόμα και απλήρωτη εργασία και στη μετανάστευση. Είναι όμως στο χέρι μας να διεκδικήσουμε μια κοινωνία προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας.

Το τελευταίο καιρό έχουν απασχολήσει το δημόσιο λόγο ζητήματα εθνικ(ιστικ)ού χαρακτήρα. Με αφορμή τα συλλαλητήρια βρήκαν πρόσφορο έδαφος διάφορες νεοναζιστικές ομάδες να επιτεθούν σε πρόσφυγες, σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και γενικότερα σε αγωνιζόμενα άτομα και συλλογικότητες με την ανοχή του κράτους. Το φαινόμενο του φασισμού έχει εδραιωθεί στην ελληνική κοινωνία με μια μεγάλη μερίδα της να αποφεύγει να αναγνωρίσει ως εχθρό όσους της καταστρέφουν τη ζωή, και αντί αυτού, επιλέγει να επιτεθεί στα πιο αδύναμα μέλη της. Είναι εξοργιστικό άνθρωποι οι οποίοι έφυγαν από χώρες που διαλύονται για το κέρδος των ισχυρών του κόσμου, να βρίσκονται αντιμέτωποι με οτιδήποτε πέρα από την αλληλεγγύη μας!

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ο αποκλεισμός των ατόμων που προέρχονται από τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα είναι κάτι που συναντάται σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, από τις πανελλήνιες όπου όποιου/ας οι γονείς δεν μπορούν να τον/την στηρίξουν οικονομικά έχει ελάχιστες ελπίδες να περάσει στη σχολή την οποία θέλει, μέχρι και το μεταπτυχιακό όπου το δωρεάν είναι πλέον δυσεύρετο. Ταυτόχρονα βιώνουμε καθημερινά όλο και μεγαλύτερη πίεση προκειμένου να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, με την ελπίδα να εξασφαλίσουμε μια θέση εργασίας. Η εντατικοποίηση των σπουδών μας δεν αποσκοπεί στην εμβάθυνση των γνώσεων μας, αλλά εγγυάται την παροχή πειθήνιων εργαζομένων στους εργοδότες, με την εκπαίδευση να στρέφεται ολοένα και περισσότερο στην δημιουργία μηχανών οι οποίες θα παράγουν κέρδος προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Στα του οίκου μας, το καθεστώς υπενοικίασης εργαζομένων υπό το οποίο λειτουργεί το εστιατόριο (και όχι μόνο βλ. συντήρηση, καθαριότητα, φύλαξη) θέτει ως βασικό του στόχο το κέρδος των εργολάβων σε βάρος τόσο των εργαζομένων όσο και το δικό μας. Η αυστηροποίηση του ελέγχου όπως επιβλήθηκε από την νέα χρονιά, οδηγεί στον αποκλεισμό φοιτητών ώστε ο εργολάβος να ετοιμάζει λιγότερες μερίδες από αυτές για τις οποίες έχει πληρωθεί. Η όποια προσπάθεια επιβολής ηλεκτρονικού ελέγχου θα μας βρίσκει αντιμέτωπες/ους. Όμοια και στην συντήρηση, η οποία είναι πλέον ανύπαρκτη, τα υλικά της τα διαχειρίζεται πλέον ο αντίστοιχος εργολάβος, με ασανσέρ που δεν λειτουργούν με 1 ντουζιέρα ή ακόμη και 1 τουαλέτα για ολόκληρους διαδρόμους.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και άλλο ένα γεγονός. Την Τρίτη 19/3/2019 η διεύθυνση των Φ.Ε.Θ. έστειλε κείμενο απειλητικού χαρακτήρα στις/τους φοιτήτριες/ητές των εστιών που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη των σπουδών τους. Οι προαναφερόμενες/οι υποχρεούνταν εντός 3 ημερών να αδειάσουν και να παραδώσουν τα δωμάτια τους. Μάλιστα εάν αυτή η προθεσμία δεν τηρούνταν, η διεύθυνση θα έδιωχνε τις/τους φοιτήτριες/ητές, ακόμα και με την παρουσία της αστυνομίας!

Η απάντηση σε αυτήν την απόφαση τρομοκρατίας εις βάρος μας ήταν άμεση και δυναμική! Το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε άμεσα και αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Σ.Ο.Φ.Ε.Θ. την επόμενη κιόλας μέρα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία και κατάληψη της, έως ότου αποσυρθεί η σχετική απόφαση. Μετά από διήμερη κατάληψη, με την στήριξη και άλλων φοιτητικών συλλόγων του Α.Π.Θ., οι πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν να αποσύρουν τις απειλές για άμεση εκκένωση των δωματίων.

Αυτή η νίκη δείχνει τον δρόμο: στα συλλογικά προβλήματα δεν χωράνε ατομικές λύσεις. Ωστόσο, οφείλουμε να μην επαναπαυθούμε. Όσο υπάρχουν φοιτητές/τριες οι οποίοι/ες έχουν ανάγκη δωρεάν στέγασης την οποία στερούνται, την στιγμή που κρατούνται άδεια δωμάτια, είτε λόγω μη συντήρησης τους, είτε για να παραχωρούνται σε επί πληρωμή φιλοξενίες, θα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Δεν θα ανεχόμαστε όσο συμβαίνουν τα παραπάνω να ρίχνουν το φταίξιμο οι πρυτανικές αρχές στις/τους φοιτήτριες/ητές που έχουν ξεπεράσει τα ν+2 έτη σπουδών.

Για αυτά και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα των εστιών, μαζικοποιούμε τις διαδικασίες του συλλόγου μας και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

Απαιτούμε/ Διεκδικούμε:

  • Ενιαία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν συγγράμματα, σίτιση και στέγαση για όλες/ους τις/τους φοιτήτριες/τές.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των Εστιών. Κανένα καθεστώς υπενοικίασης εργαζομένων-καμία απόλυση.
  • Επαρκή και υγιεινή σίτιση χωρίς αποκλεισμούς.
  • Άμεση συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων.
  • Ανέγερση νέων Εστιών ή χρήση ήδη υπαρχόντων κτηρίων για τις ανάγκες μας.
  • Κατάργηση της επιβολής του ενοικίου για Ελληνίδες/ες και αλλοδαπές/ούς φοιτήτριες/τές.
  • Άμεση πλήρωση όσων κενών δωματίων υπάρχουν στις Εστίες και παρουσία του Σ.Ο.Φ.Ε.Θ. στις διαδικασίες εισδοχής.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους φοιτητές.
  • Ούτε σκέψη για αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας των Εστιών σε κατεύθυνση πλήξης των συμφερόντων των οικότροφων.
  • Συντήρηση των ασανσέρ σε όλα τα κτήρια.
  • Να γίνουν οι εστίες πλήρως προσβάσιμες για ΑμΕΑ.
  • Άμεση συνεδρίαση της επιτροπής υπεύθυνης για τα εστιακά ζητήματα, με παρουσία του συλλόγου.

Προχωράμε σε:

  • Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη του γραφείου της διεύθυνσης των ΦΕΘ. (22/3 στις 10:00)
  • Πορεία για τη φοιτητική μέριμνα με συγκέντρωση στην Καμάρα την Τετάρτη 27/3/19 στις 11:00
  • Κατάληψη των γραφείων των εστιών (διεύθυνση, λογιστήριο, γραμματείες),

σε περίπτωση προσπάθειας έξωσης φοιτητριών/ών.

  • Εκδήλωση-συζήτηση για την κατάσταση της φοιτητικής μέριμνας

την Πέμπτη 11/4/19 στο Στέκι της Α' ΦΕΘ.

  • Ορισμός συντονιστικής επιτροπής για την οργάνωση των δράσεων

και τη συγγραφή Δελτίου Τύπου για την κατάσταση στις εστίες.

  • Επόμενη Γενική Συνέλευση του ΣΟΦΕΘ την Τετάρτη 27/3,

στο Κινημ/τρο της Α' ΦΕΘ, στις 20:30.

  • Πορεία για το άσυλο με συγκέντρωση στην πλατεία

Χημείου στις 29/3/19 στις 11:00

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Μάρτιος 19h


1 2 3 4

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3-11:00 |ΚΑΜΑΡΑ|ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Μετά και τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν σε κρούσματα δηλητηρίασης στο εστιατόριο των ΦΕΘ, η επίθεση στα φοιτητικά μας δικαιώματα κλιμακώθηκε με την εντολή έξωσης των ν+2 φοιτητών προκειμένου να στεγαστούν όσοι πρωτοετείς αιτήθηκαν δωματίου αλλά δεν εισήχθησαν στην αρχή της χρονιάς. Παρά τις απειλές της πρυτανείας και της διεύθυνσης των εστιών για είσοδο της αστυνομίας σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, οι οικότροφοι με την στήριξη φοιτητικών συλλόγων προχώρησαν σε καταλήψεις και δυναμικές παρεμβάσεις και έλαβαν την δέσμευση ότι κανένας φοιτητής δεν θα διωχθεί ενώ μέχρι και το Πάσχα θα έχουν πάρει δωμάτιο ένας σημαντικός αριθμός απορριφθέντων.

Οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση -πρυτανεία, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, διεύθυνση εστιών- στην οποία έχει περιέλθει η φοιτητική μέριμνα δικαιολογούν τις ενέργειές τους ως απόρροια της γενικότερης υποχρηματοδότησης. Η δικαιολογία αυτή δεν είναι αρκετή αφού εξ αρχής τους δόθηκε η ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ εργολάβου ή μόνιμου προσωπικού το οποίο θα πληρώνεται από τα κονδύλια που αντλεί η πρυτανεία. Απώτερος στόχος τους είναι ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού πανεπιστημίου κατά τα νεοφιλελεύθερα πρότυπα διαχείρισης των μεγάλων πανεπιστημίων της Ευρώπης έτσι ώστε να κερδίσει και το ΑΠΘ μια αντάξια του κύρους του θέση ανάμεσά τους. Την ίδια στιγμή δαπανούνται τεράστια ποσά για ολιγοετή προ/μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και ερευνητικών εγχειρημάτων που αφορούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ ή διοργανώνονται περίτρανες φιέστες με "εξέχουσες προσωπικότητες" της πολιτικής, θρησκευτικής και ακαδημαϊκής ελίτ.

Τα παραπάνω γεγονότα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια κράτους και κεφαλαίου για επιβολή μιας ακραίας ταξικής πολιτικής στο χώρο της εκπαίδευσης και επίθεσης σε κοινωνικά δικαιώματα. Ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης υπονομεύεται συστηματικά με την είσοδο των εργολαβιών στα πανεπιστήμια, που μόνος σκοπός τους είναι το κέρδος, με την υπονόμευση των πτυχίων μας, την συνεχή εντατικοποίηση των σπουδών μας και την μετακύλιση του κόστους φοίτησης στις πλάτες μας. Η πολιτική αυτή μεταφέρει τις συνθήκες ανταγωνισμού και εξατομίκευσης που επικρατούν στην αγορά εργασίας εντός της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, παραβλέποντας τους ταξικούς φραγμούς που δημιουργούνται και έχουν ως συνέπεια τον αποκλεισμό από την τριτοβάθμια εκπαίδευση των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων. Βλέπουμε σταδιακά να προλειαίνεται το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι αποτελεί προγραμματική θέση της Ν.Δ. πως εάν εκλεγεί θα ανοίξουν στην χώρα παραρτήματα ξένων ιδιωτικών πανεπιστήμιων. Όπου έχει συμβεί αυτό τα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η λύση λοιπόν δεν βρίσκεται στον μεταξύ μας κανιβαλισμό και στις λογικές αποκλεισμού. Σε καμιά περίπτωση τα συμφέροντά τους δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα των φοιτητών και των από τα κάτω.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή εκβιασμού και επίθεσης στα φοιτητικά μας δικαιώματα και θέτουμε ολιστικά το ζήτημα της υποβάθμισης του θεσμού του πανεπιστημίου, προτάσσοντας τους αδιαμεσολάβητους και αντιεραρχικούς αγώνες ως μέσο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των οικότροφων για μια αξιοπρεπή στέγαση και σίτιση χωρίς αποκλεισμούς. Στεκόμαστε δίπλα στους οικότροφους και στηρίζουμε κάθε μορφή παρέμβασης που σκοπό έχει την άμεση κάλυψη των αναγκών και την υλοποίηση των αιτημάτων.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ - ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ανοιχτή Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere


1 2 3 4

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Την Τετάρτη 27/03 στηρίζουμε τον σύλλογο οικοτρόφων φοιτητών/τριών στην πορεία για την υπεράσπιση της φοιτητικής μέριμνας, με συνάντηση στην Καμάρα στις 11:00.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής


1 2 3 4

Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό την κλιμάκωση της επίθεσης του κράτους στη δημόσια εκπαίδευση, στα πλαίσια της "συμμόρφωσης" με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Σε αυτή περιλαμβάνεται η συνεχής αύξηση των προαπαιτούμενων για την εύρεση εργασίας, η εντατικοποίηση των σπουδών μας μέσω ασφυκτικών προγραμμάτων σπουδών αλλά και η μείωση των δαπανών που προορίζονται για τη φοιτητική μέριμνα, με την ανάθεση σε εργολάβους να αποτελεί πλέον κανονικότητα.

Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μέσα στην προηγούμενη βδομάδα και αφορούν τις εστίες του ΑΠΘ αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της επίθεσης αυτής . Μέσω e-mail ενημερώθηκαν οι φοιτητές/τριες που έχουν υπερβεί τα ν+2 χρόνια της φοίτησης τους ότι θα πρέπει να αδειάσουν τα δωμάτια τους μέχρι την Παρασκευή 22/3 και σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό οικειοθελώς θα αλλάξουν οι κλειδαριές των δωματίων τους και τα πράγματα τους θα μεταφερθούν σε αποθήκες, αν χρειαστεί ακόμα και υπό την επίβλεψη αστυνομικών αρχών!

Υπήρξε άμεση αντίδραση των φοιτητών/τριών, εστιακών και μη, με παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του ΑΠΘ και εν συνεχεία διήμερη κατάληψή της μέχρις ότου να παρθούν πίσω οι απειλές περί εκκένωσης δωματίων, κάτι που προσωρινά επιτεύχθηκε μέσω της ακύρωσης της προαναφερθείσας απόφασης. Η μικρή αυτή νίκη δείχνει ότι παλεύοντας και διεκδικώντας συλλογικά έχουμε τη δυνατότητα να απαιτούμε αυτά που μας αναλογούν!

Για άλλη μια φορά έρχεται σαν πρόσχημα η καλύτερη κάλυψη των αναγκών των φοιτητών, δημιουργώντας και πάλι καταστάσεις κοινωνικού κανιβαλισμού μεταξύ τους. Σε αυτήν την περίπτωση ζητείται η εκκένωση των δωματίων από τους/τις μεγαλύτερους/ρες φοιτητές/τριες μιας και, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πρυτανείας, "δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να ικανοποιηθούν οι ανάγκες στέγασης των νέων προπτυχιακών φοιτητών". Αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι Φ.Ε.Θ έχουν ένα μεγάλο αριθμό δωματίων που παραμένουν άδεια "λόγω τεχνικών προβλημάτων" και ενώ υπάρχει ως πάγιο αίτημα των φοιτητών η διεύρυνση των εστιών μιας και εκατοντάδες συμφοιτητές/τριες μας μένουν έξω κάθε χρόνο. Μιλάμε για τις ίδιες εστίες όπου ο/η πρωτοετής καταβάλει το ποσό των 100€ για το κλειδί του δωματίου, όπου η υγιεινή αποτελεί τεράστιο πρόβλημα που ανά περιόδους κάνει την διαβίωση ανυπόφορη και στις οποίες από τότε που έχει αναλάβει η εργολαβία τη σίτιση έχουν υπάρξει τρία κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης. Τις εστίες που δεν είχαν θέρμανση και υπηρεσίες καθαριότητας μεγάλο κομμάτι του περσινού χειμώνα και των οποίων η διεύθυνση δε διστάζει να καλέσει για "διασφάλιση της νομιμότητας" δυνάμεις καταστολής είτε σε περιπτώσεις όπως παλαιότερο ντου ομάδων ΟΠΚΕ είτε και ως απειλή απέναντι σε φοιτητές/τριες που δε συμμορφώνονται με τις επιταγές της.

Πραγματικά ποιος ο λόγος να αποκλειστούν οι ν+2 φοιτητές/τριες από τη στέγαση; Έχουμε αναρωτηθεί πόσοι/ες συμφοιτητές/τριες μας είναι απαραίτητο να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους; Είναι κεκτημένο των φοιτητών/τριών του ΑΠΘ οι εστίες να καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλου μέρους του πιο ταξικού κομματιού των φοιτητών/τριών.

* Το βάρος της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων δεν θα το βάλουμε στις πλάτες μας!

* Ούτε συμμετέχουμε στις αισχρές μπίζνες της πρυτανείας με τους εργολάβους !

* ΔΕΝ θα κανιβαλίσουμε με τον συμφοιτητή μας, την συνάδελφό μας και τον διπλανό μας για το ποιος δικαιούται περισσότερο ένα πιάτο φαγητό ή ένα δωμάτιο!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Ενιαία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν συγγράμματα, σίτιση και στέγαση για όλες/ους τις/τους φοιτήτριες/τές.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των Εστιών. Κανένα καθεστώς υπενοικίασης εργαζομένων-καμία απόλυση.
  • Επαρκή και υγιεινή σίτιση χωρίς αποκλεισμούς.
  • Άμεση συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων.
  • Ανέγερση νέων Εστιών ή χρήση ήδη υπαρχόντων κτηρίων για τις ανάγκες μας.
  • Κατάργηση της επιβολής του ενοικίου για Ελληνίδες/ες και αλλοδαπές/ούς φοιτήτριες/τές.
  • Άμεση πλήρωση όσων κενών δωματίων υπάρχουν στις Εστίες και παρουσία του Σ.Ο.Φ.Ε.Θ. στις διαδικασίες εισδοχής.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους φοιτητές.
  • Ούτε σκέψη για αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας των Εστιών σε κατεύθυνση πλήξης των συμφερόντων των οικότροφων.
  • Συντήρηση των ασανσέρ σε όλα τα κτήρια.
  • Να γίνουν οι εστίες πλήρως προσβάσιμες για ΑμΕΑ.
  • Άμεση συνεδρίαση της επιτροπής υπεύθυνης για τα εστιακά ζητήματα, με παρουσία του συλλόγου.

Συμμετέχουμε στην πορεία για τη φοιτητική μέριμνα με συγκέντρωση στην Καμάρα την Τετάρτη 27/3/19 στις 11:00.

Φ.Ε.Ρ.ΜΑ.(σχήμα στο μαθηματικό ΑΠΘ)

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Μάρτιος 20h