Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 10.30 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Διαμαρτυρία ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στην κατασκευή και λειτουργία τραμ στην Ιερουσαλήμ, Σάββατο 30 Μάρτη στις 10:30 στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

ΑΠ : 140/ 27-3-2019 Προς: τα μέλη, συλλόγους Π.Ε. , ΕΛΜΕ, ΔΟΕ

Ο σύλλογος Π.Ε. «Κ Σωτηρίου» σε συνέχεια ενεργειών στήριξης του παλαιστινιακού λαού όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίζει την πρωτοβουλία- Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών σωματείων.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (εταιρία που περιλαμβάνει ΗΣΑΠ, Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας και ΤΡΑΜ Α.Ε.) σε κοινοπρακτικό σχήμα που διεκδικεί τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της "Green Line" Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ. H γραμμή αυτή θα περνάει από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και σημεία ισραηλινών εποικισμών, εντείνοντας τον διωγμό των Παλαιστινίων. Δεν πρόκειται για απλό συγκοινωνιακό έργο, αλλά αναπόσπαστο και κομβικό μέρος της προσπάθειας προσάρτησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας (εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ΑΟΖ, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και πολεμικές ασκήσεις), με το κράτος του Ισραήλ. Είναι πράξη παροχής πολιτικής κάλυψης, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή-στήριξη της κυβέρνησης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων για Γη, Ελευθερία και Αξιοπρέπεια, απέναντι στον πολυετή πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ εναντίον τους.

Οι συγκοινωνίες πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζόμενων και των μη εχόντων λαϊκών στρωμάτων. Tα ΜΜΜ, ακόμα περισσότερο, δεν μπορούν να εξυπηρετούν γεωπολιτικά συμφέροντα στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή.

Καλούμε σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό το Σάββατο 30 Μάρτη στις 10:30 στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών (Αναστάσεως 2, μετρό Εθν. Άμυνα)

Απαιτούμε από το Ελληνικό κράτος να σταματήσει τις ενέργειες για συμμετοχή στην κατασκευή τραμ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, όπως και κάθε άλλη ενέργεια, που νομιμοποιεί και αναγνωρίζει τις παράνομες ενέργειες του Ισραήλ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Το Δ.Σ.

πηγή : http://www.syllogosksotiriou.gr/%CE%B4%CE%B9%…


1 2 3 4

Διαμαρτυρία ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

στην κατασκευή και λειτουργία τραμ στην Ιερουσαλήμ

Πειραιάς 28- 3 - 2019

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (εταιρία που περιλαμβάνει ΗΣΑΠ, Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας και ΤΡΑΜ Α.Ε.) σε κοινοπρακτικό σχήμα που διεκδικεί τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της "Green Line" Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ. Hγραμμή αυτή θα περνάει από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και σημεία ισραηλινών εποικισμών, εντείνοντας τον διωγμό των Παλαιστινίων. Δεν πρόκειται για απλό συγκοινωνιακό έργο, αλλά αναπόσπαστο και κομβικό μέρος της προσπάθειας προσάρτησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας (εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ΑΟΖ, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και πολεμικές ασκήσεις), με το κράτος του Ισραήλ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων για Γη, Ελευθερία και Αξιοπρέπεια, απέναντι στον πολυετή πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ εναντίον τους.

Καλούμε σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό το Σάββατο 30 Μάρτη στις 10.30 στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών (Αναστάσεως 2, μετρό Εθν. Άμυνα)

Απαιτούμε από το Ελληνικό κράτος να σταματήσει τις ενέργειες για συμμετοχή στην κατασκευή τραμ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, όπως και κάθε άλλη ενέργεια, που νομιμοποιεί και αναγνωρίζει τις παράνομες ενέργειες του Ισραήλ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

NIKH ΣΤON ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά "Η πρόοδος"

πηγή : https://www.e-proodos.gr/ds-palestini-stasy-2…


1 2 3 4

Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο μεταφορών το Σάββατο 30/3 στις 10:30 ενάντια ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. σε κοινοπρακτικό σχήμα που διεκδικεί τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της "Green Line" Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ

Οι προσπάθειες ανάδειξης και εναντίωσης στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. στην κατασκευή και λειτουργία της "Green Line" Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής έχει καλέσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο μεταφορών και υποδομών το Σάββατο 30/3 στις 10:30 το πρωί (το αρχικό κάλεσμα έλεγε 12:00 το μεσημέρι αλλά όπως ενημερωθήκαμε έχει μεταφερθεί για πιο νωρίς).

Βλέπουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό συνεργασίας του ελληνικού κράτους με το ισραηλινό να διευρύνεται διαρκώς περιλαμβάνοντας πέρα από ζητήματα ενέργειας, και στρατιωτικών ασκήσεων και τις συγκοινωνίες.

Ενάντια λοιπόν σε ένα συνολικό σχεδιασμό που έχει ως αποτέλεσμα τον διαρκή διωγμό των παλαιστινίων, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, να βγούμε μπροστά στον αγώνα ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ στον πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ ενάντια στους παλαιστινίους. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να βγάλουν επιτέλους κάποια δημόσια ανακοίνωση. Ας γνωρίζουν καλά πως σε μια τέτοια περίπτωση η σιωπή σημαίνει συνενοχή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ,
ΟΧΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ταξικό Μέτωπο - Πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες

taxiexkometopo@espiv.nexet

taxikometopo.wordpress.com

πηγή : https://taxikometopo.wordpress.com/2019/03/25…


1 2 3 4

Στήριξη του καλέσματος ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ στο Υπουργείο Μεταφορών ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ στη λειτουργία τραμ στην Ιερουσαλήμ

Ως Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση, στηρίζουμε το κάλεσμα ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, το Σάββατο 30 Μάρτη, στις 10:30 π.μ., έξω από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών (Αναστάσεως 2, στάση μετρό "Εθνική Άμυνα") ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στην κατασκευή και λειτουργία τραμ στο Ισραήλ, και πιο συγκεκριμένα στην Ιερουσαλήμ, εξυπηρετώντας τη «νομιμοποίηση» των Ισραηλινών εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη και εντείνοντας το διωγμό των Παλαιστινίων.

Καλούν οι ΕΛΜΕ: Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, Ε΄ Αθήνας, Πειραιά, Β΄ Αθήνας, Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης Μοσχάτου, Γ΄ Δυτικής Αθήνας και οι ΣΕΠΕ: Πειραιά "Η Πρόοδος", Ανατολικής Αττικής "Κώστας Σωτηρίου". Το κάλεσμα στηρίζει με ανακοίνωσή της και η πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες «Ταξικό Μέτωπο».

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελευθερία και αξιοπρέπεια, απέναντι στον πολυετή πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ εναντίον τους.

Οι συγκοινωνίες πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες μας. Όχι να εξυπηρετούν γεωπολιτικά συμφέροντα και ανταγωνισμούς κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Ειδικότερα μάλιστα στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους, ξεπλένοντας εγκληματικές και δολοφονικές πολιτικές απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό (που αντιστέκεται με αξιοπρέπεια, αυταπάρνηση και τεράστιο κόστος), οι οποίες έχουν ως ξεκάθαρο στόχο τον πλήρη αφανισμό του.

Ενάντια στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου, η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση | επικοινωνία: seseexem@espivex.net, blog: seseem.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596767/