Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις 18.00

Εκδήλωση για το ζήτημα του εξευγενισμού (gentrification) & bar οικονομικής ενίσχυσης

[Εκδήλωση-ΠΟΡΕΙΑ-Antifa League]Απελευθερωμένες πλατείες, λόφοι, δρόμοι-Ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την κρατική διαχείριση

Απελευθερωμένες πλατείες, λόφοι, δρόμοι / Ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την κρατική διαχείριση.

Στις 6 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, ώρα 18:00 διοργανώνουμε στην Ματρόζου 45 εκδήλωση για το ζήτημα του εξευγενισμού (gentrification) το οποίο μας είναι γνωστό όσο αφορά ένα συγκεκριμένο κομμάτι του, την βραχυπρόθεσμη ενοικίαση (Airbnb). Η εκδήλωση θα εμπεριέχει προβολή ντοκιμαντέρ και εισήγηση σε σχέση με το τι είναι ο εξευγενισμός, πως επιτίθεται στις τοπικές κοινωνίες, τους ανοιχτούς χώρους και τα πολιτικά εγχειρήματα και ποιες αντιστάσεις αναπτύσσονται απέναντί του. Καλούμε συλλογικότητες και άτομα να συνεισφέρουν στην εκδήλωση μιλώντας για τις δικές τους γειτονιές και ελεύθερους χώρους όπως και για τους αγώνες γύρω από το ζήτημα. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μπάρ για την οικονομική ενίσχυση της κοινότητας καταλήψεων Kουκακίου.

Στις 7 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, ώρα 14:00, καλούμε σε πορεία για "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΛΟΦΟΙ, ΔΡΟΜΟΙ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ" Σημείο συγκέντρωσης: γηπεδάκι 5x5 επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά τον σταθμό του Θησείου. Μετά την πορεία θα λάβει μέρος η 5η και 6η αγωνιστική του Antifa League με φαγητό και μουσική στην "Παιδική χαρά Κουκακίου" (πρόσβαση με τρόλεϋ 1,5,15. Δέκα λεπτά από σταθμό Συγγρού Φιξ). Η πορεία και η αγωνιστική αποτελούν συνδιοργάνωση της κοινότητας καταλήψεων Κουκακίου και του Antifa League.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596833/