Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 στις 16.00

5η Αντιρατσιστική γιορτή

1.png

5η Αντιρατσιστική Γιορτή Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

το Σάββατο 4 Ιούνη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από τις 4 το απόγευμα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ

Το Σάββατο 4 Ιούνη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Λεωφόρος Συγγρού 136), έλληνες και μετανάστες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» σας καλούμε στη Γιορτή μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ & ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

· Από τις 4 το απόγευμα ξεκινούν οι συζητήσεις που συντονίζει η Κίνηση «Απελάστε τονΡατσισμό»:

Στις 4μ.μ. :

* Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας και «νέα μέτρα»

(Συμμετέχουν: Ελένη Πορτάλιου (αρχιτέκτων, δημοτική σύμβουλος Αθήνας), Χρήστος Βούπουρας (σκηνοθέτης), Γιάννης Βλαχάκης, (αρχιτέκτων, μέλος αρχιτεκτονικής ομάδας της Κίνησης κατοίκων 6ου διαμερίσματος), μετανάστες κάτοικοι του κέντρου.

την ίδια ώρα:

* Αγώνες για νομιμοποίηση και πολιτικό άσυλο

(Συμμετέχουν: Χασάν Καμπζουά (από τους 300 απεργούς πείνας), , Ρεζά Γκολάμι (Αφγανός πολιτικός πρόσφυγας), Γιώργος Μανιάτης (Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών), Σουλεϊμάν Ρασολαζντέχ (Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας), Παύλος Χαραμής (ΚΕΜΕΤΕ ΟΛΜΕ), Γιώργος Βούρος (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό)

Στις 6 μ.μ. :

* Ρατσισμός και φασιστικά πογκρόμ στην εποχή του μνημονίου

(Συμμετέχουν: Αλέκος Αλαβάνος, Θόδωρος Δρίτσας, Θανάσης Κούρκουλας, Κώστας Παπαδάκης)

· Στις 7:30 μ.μ. θα ξεκινήσει η συναυλία της Γιορτής, με μετανάστες και έλληνες καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα που συμμετέχουν εθελοντικά:

*Μανώλης Φάμελλος *Encardia

*Γιώργος Ρους *CΟmmΟn Sense

*Ρεμπέτικη Ορχήστρα *ΔΝΤ Band

*Ibrahim Faiz & Elena (Pakistan)

*Παιδικό χορευτικό DOEL (Bangladesh)

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, θα βρεθούμε μαζί. Έλληνες και μετανάστες από δεκάδες κοινότητες, κινήσεις δικαιωμάτων, τοπικές συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις νεολαίας. Την ώρα της κρίσης και των Μνημονίων, σφίγγουμε τα χέρια σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ελλήνων και μεταναστών. Την ώρα που φασιστικές οργανώσεις εξαπολύουν πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας με την ανοχή και την κάλυψη ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η φασιστική απειλή δεν θα περάσει. Το Σάββατο 4 Ιούνη, έλληνες και μετανάστες κάτοικοι αυτής της Πόλης, συναντιόμαστε σε μια ξεχωριστή γιορτή αντίστασης και διεκδίκησης μιας κοινωνίας χωρίς ρατσισμό. Μιας ζωής με αξιοπρέπεια για όλους και όλες.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...