Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 στις 19.00

Να μην σταματήσουν η αναζήτηση του Mahir Mete Kul στο ΕΒΡΟ!

Κάλεσμα σε σύσκεψη την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 7.μ.μ στο Πολυτεχνείο

Ο MAHIR METE KUL αγνοείται από την Κυριακή (24 Μαρτίου), όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε με τους φίλους του αναποδογύρισε στην προσπάθεια τους να διασχίσουν τον ποταμό Έβρο.

Ο Kul είναι φοιτητής στο τμήμα ηλεκτρ. Υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Beykent της Κωνσταντινούπολης και προσπάθησε να εγκαταλείψει την Τουρκία λόγω των διώξεων. Ο Kul πέρασε 10 μήνες στη φυλακή με κατηγορίες για τρομοκρατία λόγω της συμμετοχής του σε διαμαρτυρίες της Νεολαίας στο δημοκρατικό αγώνα για δωρεάν παιδεία.

Πριν πέντε μήνες και εν αναμονή της δίκης, βγήκε από τη φυλακή και του επιβλήθηκε η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.Υπηρχε κίνδυνος για να καταδικαστεί. Ο ίδιος αποφάσισε να εγκαταλείψεί τη χώρα και να φυγεί προς την Ελλαδα. Την Κυριακή η βάρκα αναποδογύρισε και από τότε ο Kul αγνοείται. Απο το 24 Μαρτίου δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με την τύχη του Mahir Mete Kul.

Η μάνα είναι αιτούντα άσυλο στην Ελλαδα και απευθύνεται στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις έρευνες μέχρι να βρεθεί ο Mahir Mete Kul. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο ποτάμι Έβρο. Ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

#MahirMeteKuluBulun

#FindMahirMeteKul

#ΒρείτετονΜαχιρΜετε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΗΙΡ ΜΕΤΕ KUL

Ερώτηση- Πείτε μας για τον γιο σας Mahır Mete Kul.

Ο γιος μου είναι 22 χρονών και ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο Βeykent στη σχολή μηχανικών υπολογιστών. Το 2017 προφυλακίσθηκε επειδή συμμετείχε στον αγώνα της νεολαίας. Έμεινε 10 μηνες προφυλακισμένος, ενώ στο δικαστήριο υπήρχε κίνδυνος να καταδικαστεί. Είχε και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Η Διοίκηση του πανεπιστήμιου δεν του επέτρεψε να συνεχίσει τις σπουδές του. Μετα από όλα αυτά αναγκάστηκε να φύγει από την χώρα.

Ερώτηση- Πότε και πως πέρασε τον Έβρο;

Την Κυριακή 24 Μαρτίου περίπου στις 6π.μ μαζί με έναν φίλο του και έναν διακινητή προσπάθησαν να περάσουν τον Έβρο, όμως το φουσκωτό ξεκίνησε να πάρει νερό. Τοτε ο φίλος του κολυμπώντας πέρασε στην ελληνική πλευρά και ο διακινητής πέρασε στην τουρκική. Όλες τις λεπτομέρειες αυτές έμαθα από το φίλο του που ήταν μαζί, ο οποίος αυτή τη στιγμή κρατιέται στο Α.Τ Φερών και έχει αιτηθεί άσυλο. Πήγα και τον ειδα στο Α.Τ Φερών. Μου είπε οτι κατά τις 7. π.μ πήγε σε ένα κοντινό Α.Τ. και τους ειπε και για τον γιο μου ότι χάθηκε μεσα στα νερά.. Μετά μαζί με 3 αστυνομικούς γύρισαν στο σημείο που χάθηκε ο γιος μου. Οι 2 αστυνομικοί έμειναν εκεί και ο φίλος του γιου μου με τον τρίτο αστυνομικό πήγε στον Α.Τ. τους έδειξε ξανά το σημείο στον χάρτη.

Ερώτηση- Τι έχετε κάνει μεχρι τώρα;

Ενημέρωσα τους ελληνικές αρχές. Μετα από 2 μέρες ξεκίνησαν την έρευνα. Εάν δεν συνεχίζαμε να ενημερώνουμε τον κόσμο και τους φορείς δεν νομίζω ότι θα συνεχιζόταν οι έρευνες. Ενημερώσαμε το ΕΣΠ. Με το θέμα ασχολιέται το ΕΣΠ και η αντιπροσωπεία ΟΗΕ στην Αλεξανδρούπολη. Μετα τις προσπάθειες μας έγινε θέμα στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Αλλα μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποτέλεσμα.

Ερώτηση- Για τις έρευνες θέλετε να πείτε κάτι;

Έρευνες γίνονται την Τουρκία και στην Ελλάδα για μερικές μέρες και μετά θα σταματήσουν. Οι έρευνες θα τελειώσουν την Παρασκευή. Οι οικογένεια μου στην Τουρκία έκανε αίτηση για να συνεχιστούν και έγινε δεκτό για άλλες τρείς μερες.

Εγώ απαιτώ να συνεχιστούν οι έρευνες μέχρι να βρεθεί ο γιος μου. Ζωντανός ή νεκρός. Μέχρι να βρεθεί ο γιος μου να συνεχίζω τον αγώνα. Δεν θα κάνω πίσω.

Αυτό δεν είναι μονο δικό μου πρόβλημα. Σε αυτό το ποτάμι βρίσκονται δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι. Για να σταματήσουν αυτοί οι θάνατοι θα κάνω ότι μπορώ.

Βεβαία την ευθύνη την έχει το φασιστικό καθεστώς και οι ιμπεριαλιστές. Εγώ αναγκάστηκα πριν τρεις μήνες να φύγω από την Τουρκία και να ζητήσω άσυλο εδώ γιατί καταδικάστηκα σε πολλά χρόνια.

Έχω μόνο ένα αίτημα. «ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ» Μέχρι να βρεθεί ο γιος μου καμία δύναμη δεν μπορεί να με σταματήσει
#MahirMeteKuluBulun
#FindMahirMeteKul
#ΒρείτετονΜαχιρΜετε

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Απρίλιος 12h