Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στις 19.00

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης

Πέμπτη 11 Απρίλη δεν παραγγέλνουμε

Στηρίζουμε την απεργία των εργαζομένων οδηγών δικύκλου

Την Πέμπτη 11 Απριλίου οι ντελιβεράδες, οι εργαζόμενοι σε courier και οι εξωτερικοί, κατεβαίνουν σε απεργιακή κινητοποίηση. Το επάγγελμα των εργαζομένων οδηγών δικύκλου είναι στις μέρες μας ένα από τα υψηλότερα σε ποσοστά εργατικών ατυχημάτων. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο τους τελευταίους μήνες έχουμε 6 θανάτους, αλλά και τον ξυλοδαρμό εργαζομένων που έχουν προσπαθήσει να σηκώσουν κεφάλι.

Ύστερα από κινητοποιήσεις των εργαζομένων το περασμένο διάστημα, το υπουργείο εξέδωσε στις 28 Δεκέμβρη 2018 σχετική εγκύκλιο που υποχρεώνει τους εργοδότες να παρέχουν ΜΑΠ(Μέσα Ατομικής Προστασίας) και εταιρικό μηχανάκι. Είναι προφάνες ότι οι εργοδότες μπροστά στο ισοζύγιο κέρδους και εργατικών παροχών επιλέγουν το πρώτο.

Το αν θα εφαρμοστούν όλα τα παραπάνω είναι διακύβευμα της ταξικής πάλης και του αδιάλλακτου - αδιαμεσολάβητου αγώνα από τα κάτω, των εργαζομένων. Ως αναρχικοί κομμουνιστές, γνωρίζουμε, όπως και οι εργαζόμενοι, πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ από το κράτος και το κεφάλαιο και πως η μόνη δικλείδα, ώστε να εξασφαλιστούν στην πράξη τα όσα ορίζει η εγκύκλιος, είναι η συνέχιση του ίδιου αγώνα, με την ίδια αμείωτη ένταση του αυτοοργανωμένου-ταξικού κινήματος.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η απεργία της ΣΒΕΟΔ στις 11 Απρίλη και στο ίδιο ταξικό πλαίσιο και τα αιτήματα των εργαζομένων που διεκδικούν στην πράξη: Εταιρικό Δίκυκλο, Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα και Ανθυγιεινά, Ενιαία ειδικότητα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το ίδιο το σωματείο «Τα κερδίσαμε στα χαρτιά να τα επιβάλουμε και στην πιάτσα».

Η Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί σήμερα μια περιοχή με μεγάλα ποσοστά από αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ως σύγχρονο προλεταριάτο. Καθημερινά απασχολούνται 100άδες εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης ως σερβιτόροι, ντελίβερι, λαντζιέρηδες. Ως κάτοικοι της περιοχής αλλά και εργαζόμενοι έχουμε χρέος να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες και τις εργατικές διεκδικήσεις που ξεπηδάνε ανά τους καιρούς και να τις προωθούμε. Ωφείλουμε λοιπόν την Πέμπτη 11 Άπριλη να στηρίξουμε έμπρακτα την απεργία των εργαζομένων με μηχανάκια, μην παραγγέλνοντας εκείνη την ημέρα.

Καλούμε σε συγκέντρωση-μικροφωνική την Τρίτη 9 Απρίλη στις 19:00 στην πλατεία Πατριάρχου ως αλληλεγγύη στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης. Ο αγώνας αυτός δεν αφόρα μόνο τους οδηγούς δικύκλου, αφορά όλους τους εργαζόμενους, αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης.

Αναρχική ΣΥλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

Σύντροφοι - Συντρόφισσες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597001/