Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αντιφασίστα Νίκο Α.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ ΝΙΚΟ Α. | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η δίκη του αντιφασίστα συντρόφου Νίκου Α. διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 10 Απριλίου στα δικαστήρια Πειραιά (Φίλωνος και Σκουζέ).

Να είμαστε εκεί.

Έξι χρόνια μετά την δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Πεντέμιση χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Ρουπακιάς είναι στο σπίτι του / Η συμμορία της χ.α. κυκλοφορεί ανενόχλητη / Κι ο αντιφασίστας σύντροφος Νίκος Α. δικάζεται στις 5 Απριλίου 2019, στο Εφετείο Πειραιά με έξι χρόνια στην πλάτη του πρωτόδικη ποινή.

Μοναδικό του «αδίκημα» η συμμετοχή του στην αντιφασιστική διαδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014. Μοναδικά τεκμήρια ενοχής η κατασκευασμένη στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ κατάθεση ενός Δελτά και μία -όχι ακριβώς δημοκρατική- εισαγγελέας που σε μια διαδήλωση χτυπημένη από τα ΜΑΤ με απίστευτη βαρβαρότητα κατάφεραν να ανακαλύψουν «κακουργηματικές πράξεις».

Η γνώριμη τακτική των διωκτικών αρχών:
Συλλάβετε εξήντα τέσσερις διαδηλωτές για να τρομάξουν τόσοι κι άλλοι τόσοι κι αν το κατηγορητήριο είναι τόσο σαθρό κι αυτοί τελικά αθωωθούν, καταδικάστε κι έναν αθώο για να κάτσουν στο σπίτι τους άλλοι χίλιοι.
Αυτή είναι η κυνική «λογιστική» των μηχανισμών της δημόσιας τάξης.

Αυτό είναι για τις αρχές το πραγματικό πρόβλημα:
Οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στους μαχαιροβγάλτες της χ.α.
Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό των μεταναστών/στριών.
Αυτές οι επιλογές δικάζονται στο πρόσωπο του συντρόφου Νίκου Α.
Αυτοί οι αγώνες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φυλακή στην δίκη της 5ης Απρίλη.

Γι' αυτό ο σύντροφος Νίκος Α. δεν είναι μόνος.
Γι' αυτό η αλληλεγγύη στο πρόσωπο του είναι μια αυτονόητη πολιτική επιλογή.

antifa community

πηγή : http://www.antifalive.gr/2019/04/104-900.html


1 2 3

Καμία δίωξη στον αντιφασίστα Νίκο Α. || Συγκέντρωση Τετάρτη 10/4 δικαστήρια Πειραιά, 9πμ

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

πηγή : https://sineleusiperisteri.espivblogs.net/201…


1 2 3

Το εφετείο του αντιφασίστα Νίκου Α. (https://www.athens.indymedia.org/event/78840/) άρχισε στις 5 Απρίλη 2019 και συνεχίζεται την Τετάρτη 10 Απρίλη.

18/9/14: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα/Killah P. στο Κερατσίνι από το τοπικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής. Ένας χρόνος κατά τον οποίο η αντιφασιστική μνήμη δεν έχει ξεχάσει και γι' αυτό κατεβαίνει στο δρόμο οργανωμένα. Μία μέρα που η κρατική καταστολή επιλέγει να διαλύσει μια οργανωμένη αντιφασιστική πορεία με κάθε κόστος. Και όπως συμβαίνει πάντα το κόστος βαραίνει τους/τις/τα από τα κάτω.

Ανάμεσά στα 64 άτομα που συνελλήφθησαν και από τα οποία τα 61 έχουν αθωωθεί ήταν και ο αντιφασίστας Νίκος Α., στον οποίο φόρτωσαν ένα βαρύ κατηγορητήριο κακουργηματικού χαρακτήρα. Η πρωτόδικη ποινή για τον Νίκο Α., που δικάζεται πλέον στο εφετείο Πειραιά στις 10 Απρίλη 2019, ήταν έξι χρόνια φυλάκισης κατά συγχώνευση με αναστολή μέχρι το εφετείο. Μια ποινή που ήταν αποτέλεσμα μιας δίκης-παρωδίας: με ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ στημένο κατηγορητήριο, αντιφατικές - στα όρια της γελοιότητας - καταθέσεις μπάτσων (των μοναδικών μαρτύρων κατηγορίας), απουσία στοιχείων και το σύνηθες φαινόμενο: εισαγγελέα να κάνει πως δε βλέπει και δικαστές να μην πιστεύουν στα μάτια τους, μπας και μαζευτούν τα ασυμμάζευτα.

Στην πραγματικότητα, αυτό που διαδραματίστηκε για μία ακόμη φορά στις δικαστικές αίθουσες ήταν η ποινικοποίηση του αντιφασισμού. Μπάτσοι, εισαγγελείς και δικαστές ως υπερασπιστές του κράτους, χρησιμοποιώντας την εξουσία τους, νομιμοποίησαν ξανά με την επίσημη δικαστική βούλα αυτό που είναι εδώ και πολλά χρόνια ήδη νομιμοποιημένο στο δρόμο: την κρατική καταστολή πάνω στα πιο οργανωμένα κομμάτια της κοινωνίας που έχουν ταχθεί ενάντια στο φασισμό, είτε αυτός φοράει σβάστιγκα είτε όχι.

Σε αυτή τη δίκη - παρωδία, όμως, όπως και σε τόσες άλλες αντίστοιχες, εμείς δε γελάσαμε. Οργιστήκαμε. Και στις 5 Απρίλη θα είμαστε πάλι εκεί. Ως συλλογικότητα που στέκεται εχθρικά απέναντι σε κάθε είδος φασισμού και ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού και αιχμαλωσίας, είτε ανθρώπινου είτε μη ανθρώπινου ζώου, δε θα μπορούσαμε παρά να προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στον αντιφασίστα Νίκο.Α.

Όσο για τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης που μοιράζουν χρόνια εγκλεισμού σα να ήτανε στραγάλια τους ευχόμαστε ολόψυχα:

ΕΞΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΑΣ

10 ΑΠΡΙΛΗ 2019 ΟΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φίλωνος & Σκουζέ) ΣΤΙΣ 09.00 π.μ.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΑΡΑΣΙΤΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

paraexsita@risexeup.net

parasita.espivblogs.net