Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στις 18.00

Δράση κατά του AirBnB - Χαρτογράφηση της περιοχής των Εξαρχείων

Εξευγενισμός: Το blitzkrieg του νεοφιλελευθερισμού

Airbnb: Καπιταλισμός για όλους

«Δεν υπάρχει κοινωνία παρά μόνο το άτομο!» Margaret Thatcher

Με αυτό το επικό σύνθημα ο νεοφιλελευθερισμός άρχισε τον ολοκληρωτικό πόλεμο στην κοινωνία, όχι για να κοινωνικοποιήσει το άτομο, αλλά για να το ιδιωτικοποιήσει. Στην διαδικασία εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων κανόνων και αξιών και παρά τις κοινωνικές αντιστάσεις κατάφερε να αλλοτριώσει το άτομο μετατρέποντας το σε ιδιώτη και διαλύοντας με αυτόν τον τρόπο τον κοινωνικό δεσμό.

Το Airbnb έρχεται να ενισχύσει και να αποτελειώσει αυτό που άφησε στη μέση ο νεοφιλελευθερισμός. Υποσχόμενος αντίδωρα στους ιδιώτες και κέρδη στις εταιρείες, τους ενσωματώνει σε μια μόνο κατεύθυνση, στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Μέσα από το ξερίζωμα ολόκληρων συνοικιών, δήμων, τοπικών συνοικισμών μετατρέπει τους κατοίκους τους σε ένα άθροισμα καταναλωτών και την κοινωνική συνεύρεση και σχέση, σε τουριστική.

Η συνέλευση της πολυκατοικίας, η συνέλευση της γειτονιάς, η κοινωνική διαχείριση των τοπικών προβλημάτων εγκαταλείπονται με την απόδραση των κατοίκων και παραδίδονται στη διακριτική ευχέρεια του ιδιώτη και των εταιριών για να λεηλατήσουν και να κερδοσκοπήσουν.

Πολλές συνοικίες έχουν αρχίσει να διαλύονται όπως το Κουκάκι, το Θησείο, το Μεταξουργείο. Ήδη ακολουθούν τα Εξάρχεια, ο Λυκαβηττός, η Κυψέλη κι άλλες περιοχές του κέντρου που υφίστανται τις ολοκληρωτικές επιθέσεις του Airbnb.

Καλούμε όλες και όλους στη δράση της ομάδας για χαρτογράφηση της περιοχής των Εξαρχείων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 6 μμ, με σημείο συνάντησης τον Ε.Κ.Χ. Nosotros.

Αμέσως μετά τη δράση θα γίνει η τακτική συνέλευση της ομάδας. Να είμαστε όλοι εκεί.

Το ΔΟΓΜΑ του ΣΟΚ σε πλήρη εφαρμογή για την επαναθεμελίωση της φιλελεύθερης βαρβαρότητας.

Airbnb: Η βραχυχρόνια κερδοσκοπία τεμαχίζει το άτομο και την κοινωνία.

AARG! Action Against Regeneration & Gentrification!

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Απρίλιος 00h