Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στις 18.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα

Άδεια τώρα στον Δ. Κουφοντίνα [μικροφωνική Περιστέρι]

post image

Τον Δεκέμβριο του 2017 ο Δ. Κουφοντίνας, μετά από 16 χρόνια φυλάκισης, πήρε τη πρώτη άδεια, την οποία δικαιούταν εδώ και 7 χρόνια. Χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, τοπικά και διεθνή καθεστωτικά ΜΜΕ, διάφορα πολιτικά πρόσωπα και αμερικανοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας και πανικού, ώστε να παρθεί πίσω η απόφαση πράγμα που τελικά και επετεύχθει. Έτσι, ενώ μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια έπαιρνε κανονικά τις άδειες που δικαιούταν, το κράτος, θέλοντας να δείξει για ακόμα μια φορά τον εκδικητικό του χαρακτήρα, ακυρώνει την 7η προγραμματισμένη άδεια, την οποία και θα έπαιρνε άμεσα. Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος εισαγγελέας Χρήστος Καραγιάννης, προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο Βόλου και ακολουθώντας εντολές κρατικών υπηρεσιών, άσκησε βέτο στη θετική απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής για τη χορήγηση της άδειας με πρόφαση ότι είναι επικίνδυνος να διαπράξει εγκληματικές ενέργειες καθώς και ότι δεν έχει δείξει μεταμέλεια για τις πράξεις του. Η συγκεκριμένη εισαγγελική παρέμβαση δεν μπορεί παρά να αξιολογηθεί σύμφωνα με την περίοδο στην οποία διεξάγεται. Μια προεκλογική περίοδο, όπου η "αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια απέλπιδα προσπάθεια ψηφοθηρίας, στήνει επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες πολιτικών κρατουμένων επιδιώκοντας με την στέρηση των δικαιωμάτων τους, την κοινωνική απομόνωση τους και τον παραδειγματισμό όσων εν γένει αγωνίζονται ενάντια στην κρατική καταστολή.

Ο Δ. Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα και έξω από τις φυλακές έδωσε και συνεχίζει να δίνει αγώνες για μία κοινωνία δίκαιη κρατώντας αδιάλλακτη τη στάση του για όσα έχει πολεμήσει μέχρι τώρα και αντιμετωπίζοντας την εκδικητική μανία του κρατικού μηχανισμού με το κεφάλι ψηλά. Προφανώς οι μεθοδεύσεις αυτές δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά τον κανόνα ενάντια σε όσους αντιστέκονται μέσα και έξω από τις φυλακές. Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που έχει ως απώτερο σκοπό να εξοντώσει ηθικά και σωματικά τους κοινωνικούς αγωνιστές και να τρομοκρατήσει τον κόσμο του αγώνα.

Οι άδειες, όπως και όλα τα δικαιώματα των κρατουμένων, δεν χαρίστηκαν από κανέναν αλλά κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Η στέρηση της άδειας του Δ.Κουφοντίνα δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποτελεί τη συνέχεια της επίθεσης στα δικαιώματα και τα κεκτημένα όχι μόνο των κρατουμένων αλλά και γενικότερα των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Πρόκειται για έναν δικαστικό εκφασισμό που προφασίζεται εξαιρέσεις για να επιβάλλει κανόνες. Είναι η περίφημη δικαιοσύνη που αφήνει στο απυρόβλητο τους καταχραστές της δημόσιας περιουσίας, καθυστερεί επιτηδευμένα την καταδίκη των καθαρμάτων της Χρυσής Αυγής και προστατεύει τα όργανα της έννομης τάξης όταν εμπλέκονται σε δολοφονίες, όπως τους μπάτσους του Α.Τ Ομονοίας, ή επιχειρεί να μειώσει τις ποινές των ένστολων δολοφόνων Σαραλιώτη και Κορκονέα, την ίδια στιγμή που εξαντλεί την εκδικητικότητα της σε όσους αποτελούν πολιτικούς της αντιπάλους. Ο Δ.Κουφοντίνας, ο Σ.Χριστοδούλου, ο Τ.Θεοφίλου, η Ηριάννα είναι μόνο μερικά από τα ονόματα όλων αυτών που πλήρωσαν και πληρώνουν με τον χειρότερο τρόπο τον εκφασισμό και τη μεροληψία του δικαστικού συστήματος.

Από τη μεριά μας δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι σε όλα αυτά. Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να σταθούμε δίπλα στους έγκλειστους συντρόφους μας και να υψώσουμε αναχώματα ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του. Ενώνουμε τις φωνές μας με τις δικές τους και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ο καθένας από τη θέση του για ένα κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-ελευθερίας. Συνδέουμε τους αγώνες μας μέσα κι έξω από τα τείχη μέχρι την οριστική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΕΜΠΤΗ 11/4 στις 18:00 στο Δημαρχείο Περιστερίου, Καραθεωδωρή και Εθν. Αντιστάσεως (στάση μετρό Περιστέρι)

Ομάδα ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597033/