Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Την Παρασκευή 12/4 στις 9:00 θα πραγματοποιηθεί η δίκη του συλληφθέντα απ' τα επεισόδια έξω απ' το δικαστήριο, κατά την διάρκεια πλειστηριασμών, τον Οκτώβριο του '16.

Κανένας αγωνιστής μόνος του.

Είτε νόμιμοι, είτε παράνομοι, οι κοινωνικοί αγώνες είναι αναγκαίοι.

Σύντροφοι/ισσες

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Απρίλιος 23h


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ 5/10/2016

Στις 05/10/2016 κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιούνταν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, οι δυνάμεις καταστολής, ως ο εκτελεστικός βραχίονας του κρατικού μηχανισμού, προσπάθησαν να εμποδίσουν την διεξαγωγή της συγκέντρωσης έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία του πλειστηριασμού.
Η χρήση αρχικά τεχνασμάτων όπως η απαγόρευση εισόδου εντός του κτιρίου -για μία δημόσια διαδικασία-, η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ο φραγμός στην είσοδο κλπ δεν μπόρεσαν να μπουν ανάχωμα στη συγκέντρωση, γεγονός που οδήγησε σε επίθεση των ΜΑΤ στο πλήθος των συγκεντρωμένων με αποτέλεσμα 1 σύλληψη. Ούτε όμως με την ωμή βία κατέστη δυνατός ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ, καθώς η διαδικασία ακυρώθηκε και κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε εκείνη την Τετάρτη.
Το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία δεν είναι ζήτημα πολυτέλειας αλλά βιοτική ανάγκη. Η πλήρης υποκρισία της κυβέρνησης κορυφώνεται την στιγμή που προβάλλει το προσωπείο του κοινωνικού κράτους, ποινικοποιώντας όμως ταυτόχρονα την οικειοποίηση άδειων χώρων και σπιτιών. Δεσμεύει την ιδιοκτησία του λαού, δημιουργώντας στρατιές αστέγων που θα αναγκαστούν βρισκόμενοι στο δρόμο με τα παιδιά τους ή μόνοι να βρουν λύσεις ώστε να καλύψουν την ανάγκη τους για στέγαση.
Σήμερα, 3 χρόνια μετά, αφού το κρατικοκαπιταλιστικό σύστημα δεν κατάφερε να κερδίσει συναίνεση στους σχεδιασμούς του, υιοθέτησε την μέθοδο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι ηλεκτρονικοί πληστηριασμοί διεξάγονται σε κατά τόπους συμβολαιογραφικά γραφεία, αρκετές φορές αγωνιστές προσπάθησαν να μπλοκάρουν τους ηλεκτρονικούς πληστειριασμούς και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστολη.
Είναι πρόδηλο οτι μετά από τέσσερα χρόνια διαχείρισης της εξουσίας απο τα αριστερά δεκανίκια της, οι από τα κάτω δεν έχουν τίποτα άλλο να προσμένουν. Η ΄΄έξοδος απο τα μνημόνια΄΄, τα Κόκκινα δάνεια με τον νόμο Κατσέλη και τα επιδόματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά προεκλογικά ψυχουλάκια. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτέλεσε τον καλύτερο εκπρόσωπο και εκφραστή τόσο της συνολικής επίθεσης ενάντια στους πληβείους στα πλαίσια της κρατικής και καπιταλιστικής ανδιάρθρωσης, όσο και της κυρίαρχης αφήγισης της ''ταξικής συνεργασίας'' και ''εθνικής ανάπτυξης''. Αυτήν την αντίληψη εν όψει εκλογών την εκφράζει και μέσα απο το χυδαίο εμπόριο ελπίδας οικονομικών ελαφρύνσεων, επιδομάτων, καλλιεργώντας αυταπάτες οτι ο επιβαλλόμενος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας μπορεί να εξανθρωπιστεί. Ένω η προπαγάνδα περί ανάπτυξης και κερδοφορίας αποκαλύτπουν τις στοχεύσεις των αφεντικών, μιας και ανάπτυξη του κεφαλαίου σημαίνει για τους από τα κάτω επίταση των κοινωνικών και ταξικών αποκλεισμών, εμπορευματοποίηση αγαθών και κοινωνικών αναγκών, φτηνή εργασία, άγρια εκμετάλλευση, αναλώσιμοι εργάτες, καταστροφή και λεηλασία της φύσης.
Η καταστολή και ποινικοποιήση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων , όπως και οι ύπουλες μεθοδεύσεις του κράτους και των αφεντικών θα μας βρούν απέναντι σας. Ο μόνος δρόμος είναι οι αυτοοργανωμένοι , ακηδεμόνευτοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες απο τη βάση , για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου. Για να χτίσουμε όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες , εργαζόμενοι και άνεργοι μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελυθερίας.

ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΚΗ, ΑΝΑΡΧΙΚΗ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης,
    την
    Παρασκευή 12/4/2019 στις 09:00 πμ.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων