Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στις 19.00

Ο τεμπέλης Λαρς (κουκλοθέατρο) + μπαρ

"Τι γίνεται όταν ένας αρχιτεμπέλαρος πιάσει την καλή; Ο δικός μας τεμπέλης φέρνει τα πάνω κάτω σ΄ένα ολόκληρο παλάτι.
Μια απελπισμένη πριγκίπισσα που αρνείται να αποκαλύψει τον πατέρα του παιδιού της.
Ένας καθώς πρέπει βασιλιάς που δεν ξέρει πού να κρύψει την ντροπή του.
Μια φτωχή μάνα που ονειρεύεται να τρώει με χρυσά κουτάλια.
Κι ένα μαγικό μωρό που θα κάνει το δικό του, ο κόσμος να χαλάσει.
Κι ο κόσμος χάλασε!

Το παραμύθι έφτασε στα αυτιά μας από τη μακρινή Δανία. Το βρήκαμε ως Το καπέλο με τις ευχές. Επειδή, όμως, αγαπήσαμε και ταυτιστήκαμε με τον πρωταγωνιστή του, στην καρδιά μας έμεινε απλά, Ο τεμπελης Λαρς. Γρήγορα, ανακαλύψαμε ότι κι αυτών των τοπων οι παραμυθάδες, αγαπούσαν από παλιά τους τεμπεληδες. Για παράδειγμα, η Μουμούμ, μια καταγεγραμμένη παραλλαγή από τη Μυτιλήνη, μοιράζεται με το δανέζικο παραμύθι βασικά επεισόδια, συνθήκες δράσης και τύπους μαγικών βοηθών. Σε άλλες παραλλαγές, ο ήρωας είναι ακριβώς ο ίδιος με τον Λαρς και τον βρίσκουμε με το παρατσούκλι του Σταχτιάρη. Οσο πιο μακριά και αν κοιτάξουμε, θα διαπιστώσουμε ότι σε πολλά μέρη του κόσμου, κάποτε ξεφύτρωσαν στα παραμύθια τους τεμπέληδες.

Αυτή η οικουμενικότητα και η διαχρονικότητα του λαϊκού παραμυθιού είναι για μας και η πιο γνήσια απόδειξη της μαγείας του.
Θα χαρούμε πολύ να σας το παρουσιάσουμε.
Με πολλές ευχές,
Οι γλάροι"

*ελεύθερη συνεισφορά
** Και επειδή η τεμπελιά μας εμπνέει, ψηνόμαστε να συνεχίσουμε χαλαρά τη βραδιά με μπαρ και σοβαρά πολιτικες, βαθιά καλλιτεχνικές και αμπελοφιλοσοφικές κουβέντες περί τεμπελιάς, δουλειάς και άλλων δαιμονίων. Προβληματιστείτε κι ελάτε.

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Απρίλιος 00h