Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία ενάντια στην απόφαση για τις εξώσεις των προσφύγων

Τελικά το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφάσισε να υλοποιήσει αυτό που από καιρό ακουγόταν: να οργανώσει, χωρίς να έχει λάβει πρόνοια για το τι μέλλει γενέσθαι: εξώσεις από τα καμπς και τα προγράμματα στέγασης εκατοντάδων προσφύγων. Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση και μέχρι 31/3 πραγματοποιήθηκαν εξώσεις σε άτομα και οικογένειες που έχουν λάβει την απόφαση αναγνώρισής τους μέχρι 31/7/2019, ακολουθούν μέχρι 31/5 όσοι έχουν πάρει απόφαση μέχρι το τέλος το 2017 και σταδιακά έπονται και οι επόμενοι.

Όταν το 2015 άρχισαν να αυξάνονται οι προσφυγικές ροές φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ενδιαφερόταν ούτε να αναλάβει το κομμάτι της υποστήριξης των προσφύγων - γι'αυτό και το ανέθεσε στις ΜΚΟ έναντι παχυλών χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Ύπατης Αρμοστείας και του ΔΟΜ - αλλά ούτε και να οργανώσει οιοδήποτε σχέδιο στοιχειώδους ενταξιακής πολιτικής: μέριμνα, ώστε να μπορούν να γραφτούν όλα τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο, σταθερά μαθήματα γλώσσας, προετοιμασία στην αναζήτηση εργασίας, υποστήριξη στην αυτόνομη στέγαση. Αντίθετα οι πρόσφυγες έμειναν να αντιμετωπίζονται ως «ωφελούμενοι» από τα προγράμματα, χωρίς τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους και να αυτοδιαχειριστούν τη ζωή τους, εγκλωβισμένοι των ευρωπαϊκών συμφωνιών, των κλειστών συνόρων και της απαγόρευσης μετακίνησης.

Οι εξώσεις αυτές δεν πρόκειται να φέρουν κανενός τύπου «κοινωνική δικαιοσύνη», την οποία με θράσος επικαλείται το Υπουργείο, ούτε να μετριάσουν την αθλιότητα της Μόριας, αποσυμφορίζοντας τα νησιωτικά καμπς. Οι πρόσφυγες της τελευταίας 3ετίας δεν αποτελούν κάποιου είδους "προνομιούχους" μεταξύ των κοινωνικά αποκλεισμένων απλά και μόνο επειδή διασφαλίζεται - για όσους από αυτούς, αξιολογούνται ως πιο «ευάλωτοι» - αυτό το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλους τους ανθρώπους: το δικαίωμα στη στέγαση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους πρόσφυγες που οδηγούνται στην αστεγία, αλλά και στις εργαζόμενες/ους των προγραμμάτων στέγασης, που αντιστέκονται στην υλοποίηση της απόφασης αυτής.

Στηρίζουμε την απεργία του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ την Τρίτη 16 Απριλίου και συμμετέχουμε στη διαδήλωση στις 12:00 στο Μουσείο.

Καλούμε μαζί με αντιρατσιστικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες και σωματεία εργαζομένων, στην απογευματινή πορεία την Τρίτη 16 Απριλίου με προσυγκέντρωση στις 18:00 στην Βικτώρια και συγκέντρωση και πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε. 18:30 στα Χαυτεία.

Απαιτούμε και διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλες και όλους!

Ζούμε μαζί, παλεύουμε μαζί, θα νικήσουμε μαζί!

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : http://www.diktio.org/node/1432


Πορεία ενάντια στις εξώσεις των προσφύγων (Arabic/Farsi)

post image

Απεργία εργαζομένων σε ΜΚΟ ενάντια στις εξώσεις προσφύγων

  • Άμεση απόσυρση της απόφασης του Υπουργείου που εξωθεί τους πρόσφυγες σε αστεγία
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας για όλους και όλες
  • Απεργιακή συγκέντρωση 16/4, 12:00 Μουσείο
  • Πορεία 16/4, 18:30 Χαυτεία (προσυγκέντρωση 18:00 Βικτώρια)

Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597170/