Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

5η δίκη Επαναστατικού Αγώνα (απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο)

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

Την Πέμπτη 18/4/19 στις 9:00 πμ συνεχίζεται στο δικαστήριο του Κορυδαλλού η 5η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα με τις καταθέσεις πολιτικών μαρτύρων υπεράσπισης για τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα & Νίκο Μαζιώτη. Η 5η δίκη του Ε.Α αφορα την απόπειρα απόδρασης του Ν.Μαζιώτη και άλλων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού που επιχείρησε με ελικόπτερο η Πόλα Ρούπα στις 21/2/2016.

Στο ίδιο δικαστήριο εκδικάζεται η απαλλοτρίωση της τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο ''Σωτηρία'' για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η Πόλα Ρούπα στο κείμενο με το οποίο ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την απόπειρα απόδρασης. Επίσης, εκδικάζεται και η απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας, μία από τις τέσσερις απαλλοτριώσεις που έχουν αναλάβει ως Επαναστατικός Αγώνας με δημόσιο κείμενο. Ο Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα καθώς & oi υπόλοιποι κατηγορούμενοι κατηγορούνται για ηθική αυτουργία ενώ η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για 3η φορά και με την κατηγορία της διεύθυνσης.

(κείμενα σχετικά με την διαδικασία καθώς και ενστάσεις υπάρχουν δημοσιευμένα, βλέπε link https://athens.indymedia.org/post/1593674/

(Τοποθετήσεις στο link https://athens.indymedia.org/post/1594791/0

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/79024/


Πέμπτη 18/4 συνεχίζεται η δίκη για την απόπειρα απόδρασης πολιτικών κρατουμένων με ελικόπτερο καθώς και απαλλοτριώσεις τραπεζών

post image

Συνεχίζεται η δίκη για την απόπειρα απόδρασης πολιτικών κρατουμένων με ελικόπτερο καθώς και απαλλοτριώσεις τραπεζών.

Πέμπτη 18/4, στις 9 π.μ. στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται η δίκη για την απόπειρα απόδρασης πολιτικών κρατούμενων από τις φυλακές Κορυδαλλού που επιχείρησε η Πόλα Ρούπα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα με ελικόπτερο. Εκτός της συντρόφισσας κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση (ηθική αυτουργία) είναι ο Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Όλγα Οικονομίδου, Γιώργος Πολύδωρος, Γεράσιμος Τσάκαλος και Χρήστος Τσάκαλος. Στην ίδια δίκη εκδικάζονται οι απαλλοτριώσεις τραπεζών στο νοσοκομείο Σωτηρία και στη Μαλεσίνα καθώς και η κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Επίσης κατηγορούμενοι είναι η αναρχικιά Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου καθώς και ο Γιώργος Χαραλαμπίδης με κατηγορίες που εμπίπτουν στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και στους διωκόμενους συντρόφους/ισσες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, για την αναρχία.

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597201/