Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στις 19.30

Συνέλευση αλληλεγγύης στον συντροφο Β. Π.

Ο σύντροφος Β.Π. ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες της 15 Ιούλη 2015 στο Σύνταγμα σε διαδήλωση εναντια στο 3ο μνημόνιο. Οι ψευτικες κατηγοριες της αστυνομιας βρηκαν απήχηση στους δικαστες και στον εισαγγελέα και τελικα ο συντροφος καταδικαστηκε σε 9μιση χρονια φυλακη με αναστολη, μέχρι την έφεση.

Χαρακτηριστηκο της εκδικητικοτητας του κρατικου/δικαστικου μηχανισμου ηταν το γεγονος ότι η εδρα αναφερόταν συνεχως στο κειμενο που διάβασε ο κατηγορούμενος, το σχετικό με τα μετρα του τρίτου Μνημονίου, τα οποία ηταν εξοντωτικα για τα φτωχα λαϊκά στρώματα.

Λιγα ακόμη πράγματα για να καταλάβουμε το μέγεθος της αστυνομο-δικαστικής σκευωρίας και το πολιτικό περιεχόμενο της δίκης.

Α. Μία από τις κατηγορίες ήταν η κατοχη εκρηκτικών η οποία προκύπτει μετα από υπόδειξη κάποιου πολίτη από "ανωνυμο τηλεφώνημα" για μια τσαντα που βρέθηκε 4 ωρες μετα την σύλληψη στην άλλη άκρη της πλατείας Συντάγματος από το σημείο που πραγματοποιήθηκε η σύλληψη. Ο Β.Π. δεν είχε τσαντα μαζί του (όυτε γαντια-κουκουλα ,μασκα,μολοτωφ κλπ) την ώρα που τον συνελαβαν

Β. Ο αστυνομικός καταθέτει ότι ο κατηγορούμενος "χτύπησε αυτοβούλως το κεφάλι του στο έδαφος"

Γ. Ο εισαγγελέας είπε ότι αποδυκνύει ενοχή το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν έκανε μήνυση κατα του αστυνομικού

Δ. Οι μαρτυρίες υπερασπισης και οι φωτογραφίες από το σημείο της σύλληψης που αποδεικνυουν την αθωότητα του κατηγορούμενου αγνοήθηκαν επιδεικτικά, μόνο η μαρτυρία του μπάτσου έγινε αποδεκτη, επί της ουσίας.

Η Αριστερά έχει καταφερει να τσακισει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να περασει τα σκληροτερα μέτρα. Δινει ψίχουλα με τη μορφη επιδομάτων για να ξεγελαει αυτους που ειναι μωρόπιστοι και ξεχνούν. Παρουσιάζει ανθρωπιστικό προφιλ ενω μεσα στα αστ. τμήματα δολοφονούνται μεταναστες (πχ Εμπουκα), οξυνει τις εθνικιστικες εξαρσεις από κοινου με το τουρκικό κράτος, με το οποίο βρίσκεται σε ανταγωνισμό μερικες φορές.

Εντείνονται οι διώξεις κατα όποιουδήποτε αντιστέκεται. Πραγματοποιούνται φυλακίσεις χωρίς στοιχεία (Θεοφίλου, Ηριάννα,) και μεθοδεύονται νέες (Νικος Α.)

Για να αναδείξουμε την παραπανω πραγματικότητα καθώς και την άδικη και εκδικητική δίωξη του Β.Π. καλούμε σε συνελευση αλληλεγγύης το Σαββατο 20 Απριλίου στις 19:30 στο Πολυτεχνείο (Γκίνη).

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Β.Π.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/79078/