Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στις 19.30

Προβολή της ταινίας «Η αιχμάλωτη»

cautiva

Την Κυριακή 21 Απρ. στις 7:30 μ.μ. η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει την ταινία «Η αιχμάλωτη» (Cautiva) του 2003 σε σκηνοθεσία Gastón Biraben, με τους Bárbara Lombardo, Susana Campos, Osvaldo Santoro

Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα το 1974 έβαλε την Αργεντινή σε αιματηρό γύψο μέχρι το 1983. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας εξαφανίστηκαν 30.000 άνθρωποι (συνδικαλιστές, αριστεροί, δημοκράτες) - στην πραγματικότητα δολοφονήθηκαν και πολλοί περισσότεροι φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν. Μια άλλη τραγική διάσταση της αιματηρής τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η χούντα εναντίον του αργεντίνικου λαού, ήταν οι απαγωγές βρεφών, από τις μητέρες τους, τις οποίες στη συνέχεια τις "εξαφάνιζαν". Τα παιδιά αυτά δίνονταν για υιοθεσία σε στελέχη του καθεστώτος.

Μετά την ανατροπή της χούντας, οι γιαγιάδες αυτών των παιδιών (δηλαδή οι γυναίκες, οι γιοι και οι κόρες των οποίων είχαν δολοφονηθεί) ξεκίνησαν την αναζήτηση των εγγονιών τους. Έτσι, πολλά από αυτά τα παιδιά, έμαθαν ξαφνικά στην εφηβική τους ηλικία, ότι οι άνθρωποι τους οποίους αναγνώριζαν ως γονείς τους, ήταν στην πραγματικότητα οι δολοφόνοι των πραγματικών τους γονιών.

Η ταινία Cautiva, μας αφηγείται την ιστορία ενός από αυτά τα παιδιά, της Κριστίνα, η οποία αναγκάζεται να αντιμετωπίσει αυτή την σκληρή αλήθεια, η οποία μπορεί να αλλάξει τη ζωή της.

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…