τι; : πορεία θεματική : Πρωτομαγιά

Τετάρτη 1 Μαίου 2019 στις 10.00 πμ

Πρωτομαγιά 2019

Να ζήσουμε από τον πλούτο που παράγουμε, τη ζωή που μας αξίζει!

Γεμίσαμε με πρωτομαγιές - πλυντήρια κάθε απίθανου αστού και των πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούν τα συμφέροντά του! Όλοι αυτοί κάθε πρωτομαγιά μαζί με το αναβάπτισμά τους στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ, τρίβουν τα χέρια τους, νομίζοντας ότι κατάφεραν να ξεπλύνουν ακόμα μία από τις κηλίδες του αίματος των αγώνων των εργατών κι εργατριών του Σικάγο, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου της μεταξικής περιόδου του μεσοπολέμου και κάθε άλλης αιματοβαμμένης πρωτομαγιάς και απεργίας της εργατικής τάξης!

Παρατρεχάμενοι συνδικαλιστές της πασοκοδεξιάς, εργοδοτικής και κρατικής ΓΣΕΕ, ταγμένοι στην υπηρεσία του κεφαλαίου, κυβερνητικοί θλιβεροί μασκαράδες του ΣΥΡΙΖΑ, γραβατωμένοι και ξεγραβάτωτοι κρετίνοι που το μόνο για το οποίο παλεύουν είναι να συντριβεί κάθε ελπίδα του κόσμου της εργασίας, καταθέτουν στεφάνια και τολμάνε ακόμα να καπηλεύονται αγώνες στο όνομα της εξόντωσης της σύγχρονης εργατικής τάξης. Κι ενώ ο κόσμος της εργασίας, των επισφαλώς εργαζομένων, των ανέργων, των προσφύγων και μεταναστών, της νεολαίας που ενηλικιώνεται στο ζόφο της εργασιακής περιπλάνησης και των ανεκπλήρωτων ονείρων, στενάζει, η ΓΣΕΕ της διαταξικής «κοινωνικής συμμαχίας», των «αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων» και των προγραμμάτων της Ε.Ε., συνεδριάζει με νόθους και πλαστούς αντιπροσώπους, με την παρουσία εισαγγελικών αρχών και σε κάθε περίπτωση όχι απλά μακριά από τις ανάγκες και την αγωνία των εργαζομένων, αλλά ξεκάθαρα στην υπηρεσία των εργοδοτών και των συμφερόντων τους!

Ο διορισμός προσωρινής διοίκησης στη ΓΣΕΕ από τα αστικά δικαστήρια αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του παλιού μοντέλου συνδικαλισμού. Όλα αυτά δεν αντιμετωπίζονται σαν «παραβάσεις του νόμου» και δεν λύνονται προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη (διαδικασία στην οποία συναίνεσε και το ΠΑΜΕ) αλλά με πρωτοβουλίες και δράσεις για τη συγκρότηση ενός ακηδεμόνευτου μαχητικού εργατικού κινήματος, χωρίς κανέναν όρο συνδιαλλαγής με το κεφάλαιο. Η ανάγκη συγκρότησης ενός εναλλακτικού ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα είναι επιτακτική ανάγκη. Η πάλη μας δεν αρχίζει και τελειώνει στους συσχετισμούς εντός των εντελώς ξεδοντιασμένων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, αλλά στη συνολική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος με νέα αντικαπιταλιστική, επαναστατική και διεθνιστική βάση για την ανατροπή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων. βάση, νέο περιεχόμενο και ρόλο ανατροπής της κοινωνικής ομαλότητας.

Τα πράγματα είναι απλά στη σκακιέρα των κοινωνικών αγώνων!

«Είναι οι πλούσιοι από τη μια

Και εμείς οι φτωχοί από την άλλη

Να τα μοιράσουμε όλα στα ίσια

να πάψουν να υπάρχουν μικροί και μεγάλοι»

(Social waste, "Του Χρόνη")

Για να τα μοιράσουμε όλα στα ίσια λοιπόν, για να μη γίνεται ο μόχθος και το αίμα των προλετάριων (τόσο στα πεδία της εργασιακής εκμετάλλευσης όσο και στα πεδία των ιμπεριαλιστικών πολέμων) νερό στο μύλο της κερδοφορίας μιας οικονομικής ολιγαρχίας, πρέπει όλος ο πλούτος να περάσει στα χέρια αυτών που τον παράγουν και ληστεύεται καθημερινά από μια χούφτα καπιταλιστές. Μόνο η εργατική τάξη μπορεί να απελευθερώσει τον εαυτό της, χωρίς τις αυταπάτες αυτόκλητων "αριστερών" σωτήρων που διέψευσαν τις ελπίδες της. Να γίνει η τάξη τιμωρός της αδικίας, της φτώχειας. Για να το καταφέρει, ένας τρόπος υπάρχει: Να οργανωθεί και να παλέψει! Να βγει μπροστά άφοβα, διεκδικώντας κάθε μικρό και μεγάλο δικαίωμα που της ποδοπατούν, κάθε ελευθερία, για να διαβεί το δρόμο τη χειραφέτησή της! Και επειδή αυτά δεν είναι ευχολόγια για μια άλλη συνθήκη, κάπου στο μέλλον, αλλά ανάγκες επιβίωσης του κόσμου της εργασίας στο παρόν και ανάγκες δημιουργίας όρων σύγκρουσης και σχεδιασμού ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στο εδώ και τώρα, οι δυνάμεις του Ταξικού Συντονισμού Ανατροπής Βόλου καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά του 2019 και παρέμβαση σε χώρους εργασίας, που την ίδια μέρα, μέρα απεργίας και όχι μνημόσυνου, θα εργάζονται ορισμένα από τα πιο πληττόμενα τμήματα της τάξης μας! Γιατί σε κάθε προσπάθεια υποταγής, ξεπλύματος και αλλοτρίωσης της ταξικής συνείδησης εμείς θα υψώνουμε περήφανα τις γροθιές μας, θα στεκόμαστε απέναντι σε όσους εξαργυρώνουν το παρελθόν των εργατικών αγώνων και τουφεκίζουν το παρόν και το μέλλον τους και θα τραγουδάμε με πάθος «Εμπρός της γης οι κολασμένοι!»

Όλοι/ες στην πρωτομαγιάτικη ταξική απεργιακή συγκέντρωση

Τετάρτη 1 Μαϊου, Ταχυδρομείο Βόλου, ώρα 10 π.μ.

κάλεσμα : Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2019/04/28/π…