Σάββατο 11 Μαίου 2019 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Χέρι Που Σηκώνεται Ναζιστικά Στη Καλλιθέα Κόβεται / Αντιφασιστική Πορεία

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, υπό την προστασία των ΜΑΤ χέρι σηκώνεται ναζιστικά στη προσφυγική γειτονιά της Καλλιθέας. Δεν θα αφήσουμε τον οχετό μίσους που εξαπολύουν να λερώσει τις προσφυγικές γειτονιές μας, θα αγωνιζόμαστε για να τις κάνουμε γειτονιές αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

Αντιφασίστες/στριες από τα Νότια
https://www.facebook.com/events/2213015665678…

πηγή : https://www.facebook.com/events/2213015665678


Κάλεσμα στην Αντιφασιστική Πορεία, ΗΣΑΠ Καλλιθέας, Σάββατο 11/05 στις 12:00

όνια πριν, στις δημοτικές εκλογές του 2014, η ηγεσία της Χ.Α. πραγματοποίησε ένα πείραμα. Πέρα από τους κεντρικούς δήμους της Αθήνας και του Πειραιά θέλησε να δημιουργήσει προσβάσεις και σε περιφερειακούς δήμους της Αθήνας. Εκτός από τον safe δήμο Κηφισιάς, θεώρησε ασφαλή ζώνη και τις νότιες γειτονιές της Αθήνας. Η επιλογή για κάθοδο υποψηφίων σε Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Άλιμο και Π. Φάληρο άρχισε όμως να στραβώνει πριν καν πάρει και την τυπική της υπόσταση. Αυτό που παραγνωρίστηκε ήταν το εύρος της κινηματικής (και αντιφασιστικής) εμπειρίας και δυναμικής που εδώ και αρκετά χρόνια έχει αναπτυχθεί στις γειτονιές μας. Στην περίπτωση της Ηλιούπολης, οι αντιφασίστ(ρι)ες δέχτηκαν εγκαίρως ακριβείς πληροφορίες για τον εκκολαπτόμενο χρυσαυγίτη υποψήφιο, Σταύρο Γεωργάκη. Και με μια σειρά από δράσεις τον… έπεισαν να το ξανασκεφτεί.

Και στους άλλους τρεις δήμους όμως θα αποδειχθεί πως η Χ.Α. είχε κάνει λάθος στον σχεδιασμό της περί "ασφαλούς ζώνης". Μια πληθώρα πολύμορφων αντιφασιστικών δράσεων τα χρόνια που μεσολάβησαν έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή των χρυσαυγιτών και των δημοτικών εκλεκτών τους.

Πλέον, η παρουσία τους ποριορίζεται σε θλιβερές συναθροίσεις δέκα ηλικιωμένων χουντοβασιλικών νοματαίων στο μαγαζάκι τους στην Ποσειδώνος. Η δημοτική τους παράταξη στη Γλυφάδα διαλύθηκε και ο γελοίος Σ. Βοργιάς επέστρεψε στο σπίτι του. Στους άλλους δύο δήμους, δεν διανοήθηκαν να ανοίξουν προεκλογικά κέντρα (μετά και τις "ανακαινίσεις" που είχαν υποστεί τα κέντρα τους και στους τρεις δήμους στις προηγούμενες εκλογές). Στον Άλιμο, δύο βδομάδες πριν τις εκλογές, δεν έχουν διανοηθεί να κάνουν έστω μια προεκλογική ομιλία ή άλλου τύπου δράση ενώ στο Φάληρο, τα γνωστά χουντοβασιλικά γερόντια συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον χασοδίκη Μεταξά στον Φλοίσβο.

Μέσα σε όλο αυτό το εχθρικό κλίμα των νότιων γειτονιών της Αθήνας, επιχειρούν να "παίξουν το χαρτί τους" σε μια άλλη γειτονιά. Παίρνουν μεταγραφή από το Φάληρο τον μαυραγορίτη ("Αγοράζω Χρυσό") δημοτικό σύμβουλο Τρύφωνα Μπουγά και τον βάζουν φυτευτό στην Καλλιθέα, ενδεικτικό της ένδειάς τους σε στελεχιακό δυναμικό στη συγκεκριμένη συνοικία. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου κουβάλησαν στην Καλλιθέα τα λίγες δεκάδες τσογλανάκια του "Μετώπου Νεολαίας" απ' όλη την Αθήνας, προκειμένου να πλασάρουν μια υποτιθέμενη γείωσή τους στην γειτονιά.

Για μια ακόμα φορά όμως ποντάρουν σε "κουτσό άλογο". Η προσφυγική γειτονιά της Καλλιθέας θα τους ξεράσει και θα τους στείλει στα σκουπίδια της Ιστορίας όπου και ανήκουν. Γιατί δεν είναι τίποτα παρά τσιράκια των αφεντικών (τους) και μακρύ χέρι της πιο αντιδραστικής επίθεσης που δέχονται οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι. Ξανά και ξανά, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο θα τους δείξουμε πως είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας, στα σχολεία μας, στους χώρους δουλειάς μας.

Το Σάββατο 11 Μάη, στις 12:00 καλούμε σε συγκέντρωση-πορεία στον ΗΣΑΠ Καλλιθέας , μαζί με τους συντρόφους-ισσες από την Καλλιθέα και άλλες γειτονιές της νότιας Αθήνας.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Αντιφασιστικό Δίκτυο στα Νότια

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597728/