Τρίτη 7 Μαίου 2019 στις 19.30

Παρουσίαση συλλογικών εγχειρημάτων αγροοικολογίας

Φίλες και Φίλοι,

ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) σας προσκαλεί σε μία ανοικτή εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν 3 πολύ ενδιαφέροντα εγχειρήματα από την Ιταλία, από 2 συντρόφους που συμμετέχουν σε αυτά και επισκέπτονται την πόλη μας. Συλλογικότητες που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή με διαδικασίες αυτο-οργάνωσης, προβάλλοντας ταυτόχρονα ζητήματα οικολογίας και απο-ανάπτυξης μέσω της πρακτικής και της ευρύτερης πολιτικής δράσης τους.

Τρίτη, 7 Μαΐου 2019, στις 7:30 μ.μ.

Κοινωνικός Αυτο-οργανωμένος χώρος Da (Ντεντιδακηδων 15, Καμαράκι)

Παρουσίαση των συλλογικών εγχειρημάτων αγροοικολογίας
(θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα ελληνικά)

  • Mondeggi Bene Comune - Fattoria Senza Padroni (Μοντέτζι, Κοινό Καλό - Φάρμα Χωρίς Αφεντικά)
  • Δίκτυο αγροοικολογίας Genuino Clandestino
  • Ελευθεριακή Κομμούνα Urupia

Εκτός της παρουσίασής τους, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους, ανταλλάσοντας απόψεις και εμπειρίες για τα όσα προσπαθούμε κι εδώ τοπικά να κάνουμε στο δίκτυο του Ο.Σ.Η, με τους ντόπιους παραγωγούς και την Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά. Ο αγώνας μας είναι κοινός οπότε θέλουμε να εμπνευστούμε, να δημιουργήσουμε σχέσεις αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης που θα μας ενδυναμώσουν συνολικά.

Κοινοποιήστε το https://www.facebook.com/events/3224265351012…

Περισσότερες πληροφορίες

Το Mondeggi Bene Comune - Fattoria Senza Padroni (Μοντέτζι, Κοινό Καλό - Φάρμα Χωρίς Αφεντικά) είναι ένα αυτο-οργανωμένο συλλογικό εγχείρημα στην ύπαιθρο της Τοσκάνης, κοντά στη Φλωρεντία. Η φάρμα εγκαταλείφθηκε από το δήμο της Φλωρεντίας και βρισκόταν σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Το 2014 μια συλλογικότητα αποτελούμενη από φοιτητές, αγρότες και γενικώς ανθρώπους που ενδιαφέρονταν για την αγροοικολογία κατέλαβαν την περιοχή για να αποτρέψουν την πώληση και να χτίσουν μια κοινότητα βασισμένη στη χαμηλής έντασης αγροτική παραγωγή.

Η κίνηση υποστηρίχθηκε από το Genuino Clandestino, ένα εθνικής εμβέλειας δίκτυο μικρών αγροτών που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια από μια καμπάνια για την ελεύθερη μεταποίηση και πώληση προϊόντων βιολογικής παραγωγής μικρής κλίμακας. Και τα δύο εγχειρήματα είναι σήμερα ενεργά και δημιουργούν πρακτικές που σχετίζονται με την γνήσια αγροτική καλλιέργεια, την αμοιβαιότητα και την κυκλοφορία της γνώσης μεταξύ αναπτυσσόμενων κοινοτήτων. Πάντα στην πλευρά των αγώνων ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την καταστολή.

Η Urupia είναι μια μικρή κομμούνα στην Puglia, στον ιταλικό νότο. Ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή και την ελευθεριακή εκπαίδευση, ενώ είναι επίσης μέρος του δικτύου Genuino Clandestino.

-- Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου