Κυριακή 12 Μαίου 2019 στις 16.00

Αντιφασιστική συγκέντρωση / πορεία

8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Α.Α .ΜΑΝΑΝ ΣΤΙΣ 12/5/11

8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Α.Α .ΜΑΝΑΝ ΣΤΙΣ 12/5/11

Στα πολυεθνικά κάτω Πατήσια ο εργάτης Αλιμ Αμπντουλ Μάναν, 21 ετών από το Μπαγκλαντές στις 12/5/11 μαχαιρώθηκε απο φασίστες στην οδό Kωνσταντινίδη και Στρατηγού Καλάρη. Η δολοφονία του Α.Α Manan που πέρασε στα ψιλά, συνδέεται με τα πογκρόμ κατά των μεταναστών που έκανε η χρυσή αυγή με τη κάλυψη της αστυνομίας στη περιοχή της Βικτώριας και του κέντρου της Αθήνας. Τα πογκρόμ με επιθέσεις σε μετανάστες έγιναν τις επόμενες μέρες μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στις 10/5/11. Παρά το γεγονός οτι υπήρχαν μαρτυρίες για Έλληνες δολοφόνους με ρατσιστικό κίνητρο, η υπόθεση του Α.Α. Manan έκλεισε γρήγορα και θεωρήθηκε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Δεν προκαλεί εντύπωση αφού τα αστυνομικά τμήματα του κέντρου της αθήνας σφίζουν απο την παρουσία χρυσαυγιτών αστυνομικών.

Είναι μια από τις άγνωστες δολοφονίες της φασιστικής οργάνωσης αφου ο Manan ήταν μετανάστης, ήταν φτωχός και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αδιάφορο. Με την ξενοφοβική προπαγάνδα στα φόρτε της την περίοδο εκείνη υπήρχε κόσμος που δεν ήξερε ή και δεν ήθελε καν να ξέρει τι απέγινε ένας μετανάστης, έμαθε όμως στη συνέχεια απο τις φασιστικές θρασύδειλες δολοφονίες του Λουκμάν και του Φύσσα. Υπάρχει όμως ο γνωστός εσμός, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, τα ιδεολογικά εγγόνια των χιτών και των μαυραγοριτών που έγιναν golden boys στα υπουργεία, μπάτσοι και βουλευτές οι οποίοι θα επικροτούσαν κιόλας μια τέτοια δολοφονία.Λέμε οτι γνωρίζουμε και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για όσους στηρίζουν το νεοφασισμό και τον μισανθρωπισμό. Γνωρίζουμε οτι ο φασισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο της οικονομικής εξουσίας για να αυξήσει την κερδοφορία της σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

Γνωρίζουμε οτι εμφανίζονται πότε σαν μπράβοι και πρόθυμοι απεργοσπάστες, πότε σαν επιστάτες που πυροβολούν μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα επειδή ζητούν τα δεδουλευμένα τους και άλλοτε σαν χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Manan, του Loukman, του Φύσσα και άλλων. Παριστάνουν τους αγνούς πατριώτες αλλά είναι γνωστή η λατρεία τους για τους ταγματασφαλίτες τους συνεργάτες των ναζί επί κατοχής αλλά και του μετέπειτα πραξικοπηματία και ταγματασφαλίτη Παπαδόπουλου. Κάνουν την εμφάνιση τους σαν αγανακτισμένοι γονείς απέναντι στα προσφυγόπουλα που πάνε στα σχολεία. Είναι αυτοί οι "απλοί" Έλληνες εργάτες που έφτιαχναν δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες με μειωμένο μεροκάματο σε σχέση με το κατώτατο μισθό, αβαντάρωντας ακόμα περισσότερο τα αφεντικά. Είναι γνωστές οι σχέσεις αλληλοστήριξης της φασιστικής οργάνωσης με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα συμφέροντα του στο λιμάνι του Πειραιά και την συστράτευση τους απέναντι σε κάθε αγώνα που διεκδικεί τα αυτονόητα για τους εργαζομένους. Απο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μέχρι σήμερα ένα πολύμορφο αντιφασιστικό κίνημα δίνει μάχες για να μην ανασυγκροτηθούν φασιστικά τάγματα με ή χωρίς σβάστιγκα.

Ο φασισμός τρέφεται από το σύστημα που τον γεννά και ενισχύεται όταν καλλιεργείται η απάθεια εντός της κοινωνίας. Η καλλιέργεια του φασισμού στην καθημερινή ζωή μπορεί να γίνει η καλλιέργεια της αδιαφορίας και του φόβου για τα Κοινά. Είναι ο κανιβαλισμός και η χυδαιότητα των μμε όταν πρόκειται για κάποιους "φτωχοδιαβόλους" πλάι στα αψεγάδιαστα ρεπορτάζ όταν πρόκειται για τους "ισχυρούς". Είναι μια συστηματική προσπάθεια απο το κράτος και τα αφεντικά για να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε και ποιά είναι τα ταξικά μας συμφέροντα.

Γι αυτό ο κοινωνικός εκφασισμός που αποτελεί το μπόλιασμα και την εξοικείωση της κοινωνικής βάσης με τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές θα ανακοπεί απο εμάς, απο εσάς, απο όλους όσους βρισκόμαστε στην τάξη των καταπιεσμένων, των φτωχών, των από τα κάτω.

Η ιστορία μας έδειξε στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο τι σημαίνει η ιδεολογία περί "καθαρών φυλών" της ναζιστικής Γερμανίας και ποιά τα αποτελέσματά της. Δεν πρέπει να έχουν θέση πουθενά, πόσο μάλλον ανάμεσα στα λαικά στρώματα και στις γειτονιές όπου οι ντόπιοι και οι μετανάστες ζούνε μαζί, δουλεύουνε μαζί και όλα αυτά τα χρόνια έμαθαν πολλές γλώσσες και έκαναν κοινές παρέες

Στα πολυεθνικά Πατήσια η ρητορική του ρατσισμού έχει αποδομηθεί στη πράξη εδώ και καιρό και οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι.

Το Αντιφασιστικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Αθήνας ένα εγχείρημα δρόμου που συνδέει το ποδόσφαιρο της γειτονιάς με την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τον μαχητικό αντιφασισμό, τιμάει τη ταξική μνήμη του δολοφονημένου εργάτη Α.Α. Μanan διοργανώνοντας την 8η αγωνιστική στα κ. Πατήσια.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ Ο MANAN ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ / ΠΟΡΕΙΑ

Κυριακή 12/5, ώρα 4μμ , σταθμός ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια

Η αγωνιστική θα διεξαχθεί στα γηπεδάκια της φυτευτής στα κάτω Πατήσια(οδός Σίφνου κ Αγίας Παρασκευής)

Antifa League Athens, Αντιφασίστες/στριες από Πατήσια και Κυψέλη

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597593/