Τετάρτη 15 Μαίου 2019 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Μάριου Σεϊσιδη - Συγκέντρωση αλληλεγγύης 15 Μαϊου, Εφετείο Αθηνών

Στις 15 Μάη, στο εφετείο Αθηνών(6ος όροφος, αίθουσα Δ120Δ), θα διεξαχθεί η αναβληθείσα (από 21 Νοεμβρίου) δίκη σε ΄β βαθμο του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη για την υπόθεση, με δημοσιογραφικούς όρους, των «ληστών με τα μαύρα». Να θυμίσουμε οτι η καταδίκη του συντρόφου, τον Απρίλη του 2017, με απροκάληπτη εκδικητικότητα και σκληρότητα από τη σύνθεση του δικαστηρίου, έφτασε τα εξωφρενικά ύψη ποινής κάθειρξης 36 ετών, κατά συγχώνευση 25, για τα αδικήματα της απλής ληστείας κατά συναυτουργία (υπόθεση ΕΤΕ Σόλωνος), τις 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία από κοινού (υπάλληλος security τράπεζας και οι 2 ειδικοί φρουροί) και σύσταση συμμορίας.

Ο σύντροφος για τις διωκτικές αρχές αποτελούσε τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας ενόχων, που διακαώς αναζητούσαν για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα». Η πεισματική παραμονή του σε καθεστώς φυγοδικίας, παρά τις αθωωτικές αποφάσεις για τους Σ. Σεϊσίδη και Γ. Τσιρώνη, θα δικαιωθεί στη δίκη που θα ξεκινήσει στις 16 Δεκέμβρη 2016, όπου και μετά από αλλεπάλληλες ενστάσεις και διακοπές θα λάβει τέλος στις 10 Απριλίου 2017.

Η εμμονή, η εκδικητικότητα και το μένος του αστυνομοδικαστικού συμπλέγματος, θα λάβει σάρκα και οστά με την επιβολή της εξοντωτικής ποινής των 36 ετών, σε μία δίκη όπου ουδέν προέκυψε στην ακροαματική διαδικασία, αλλά αποκαλύφθηκε περίτρανα η στοχοποίηση του . Η επιβολή της καταδίκης στηρίχθηκε στη βάση μόνο ενός εγγράφου πραγματογνωμοσύνης DNA, από τα εργαστήρια της αστυνομίας, που εμβόλιμα μπήκε στη διαδικασία και το οποίο απεστάλη απευθείας από γραφεία απηνών διωκτών των αναρχικών, ξεφτιλίζοντας έτσι κάθε έννοια αστικού δικαιικού συστήματος.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 15 ΜΑΪΟΥ - 09.00

ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597725/


1 2 3

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Μ. Σεϊσίδη - Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως) Τετάρτη 15/5 στις 9.00

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Η υπόθεση ξεκινάει στις 16 Γενάρη του 2006 όπου πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία σε παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συλλαμβάνεται τραυματισμένος βαριά ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης από τις αστυνομικές δυνάμεις. Εκείνη την περίοδο, οι διωκτικές αρχές σε συνεργασία με τα καθεστωτικά μέσα ξεκινούν ένα παιχνίδι κατασκευής εντυπώσεων περί ύπαρξης «ληστών με τα μαύρα», για διασυνδέσεις με ένοπλες οργανώσεις και για ύπαρξη ενός «επαναστατικού ταμείου». Το κράτος εφαρμόζει την «αντιτρομοκρατική» πολιτική, μία στρατηγική καταστολής με στόχο την εξουδετέρωση του εσωτερικού εχθρού. Ασκούν διώξεις με τις διατάξεις του άρθρου 187 περί εγκληματικής οργάνωσης, προσπαθούν να προωθήσουν ένα προφίλ για τους διωκόμενους αγωνιστές ως κάτι ξεκομμένο από το κίνημα. Η στοχοποίηση γύρω από το περιβάλλον (φιλικό και πολιτικό) του τραυματισμένου συντρόφου είχε φανεί από τις πρώτες μέρες της υπόθεσης. Ένας από αυτούς που θα κατηγορήσουν για την ληστεία στην Σόλωνος και για 6 ακόμη ληστείες στο κέντρο της Αθήνας, που έγιναν την περίοδο 2002-2006, είναι ο αναρχικός Μάριος Σεϊσίδης. Βγαίνουν εντάλματα σύλληψης για τους Σίμο Σεϊσίδη, Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι επιλέγουν τον δρόμο της φυγοδικίας. Το 2009 οι 3 καταζητούμενοι σύντροφοι επικηρύσσονται με το ποσό των 600.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Δημητράκης, που είχε παραδεχθεί τη συμμετοχή του στη ληστεία της Ε.Τ.Ε στη Σόλωνος, καταδικάστηκε στο εφετείο σε ποινή 12,5 ετών κάθειρξης.

Τον Μάη του 2010 συλλαμβάνεται ο Σίμος Σεϊσίδης, με βαρύ τραύμα που καταλήγει στον ακρωτηριασμό του κάτω δεξιού του άκρου. Στην δίκη που ακολούθησε αθωώθηκε για την υπόθεση της απαλλοτρίωσης της Εθνικής τράπεζας στη Σόλωνος. Αργότερα, τον Μάη του 2015 σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου, ενώ ο Σπύρος Δραβίλας αυτοκτονεί προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των μπάτσων. Επίσης, και ο σύντροφος Γρηγόρης Τσιρώνης αθωώθηκε για την ίδια υπόθεση. Στις 4 Αυγούστου του 2016, μετά από 11 χρόνια φυγοδικίας, ο Μάριος Σεϊσίδης συλλαμβάνεται μαζί με τον Κώστα Σακκά σε μπλόκο της αστυνομίας στην Σπάρτη μετά από καταδίωξη και πυροβολισμούς από τους μπάτσους χωρίς οι σύντροφοι να φέρουν όπλα ή να προβάλλουν αντίσταση. Αργότερα, η αντιτρομοκρατική θα τους βασανίσει προκειμένου να τους αποσπάσει βίαια δείγμα DNA.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου θα ξεκινήσει το εφετείο του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη, όπου πρωτόδικα είχε καταδικαστεί στην εξοντωτική ποινή των 36 χρόνων κάθειρξη για την ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Σόλωνος το 2006 και τη συναυτουργία σε 3 απόπειρες ανθρωποκτονίες (του φρουρού της τράπεζας και δύο μπάτσων).Συμμετέχουμε και καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που έχει καλέσει η «συνέλευση Αλληλεγγύης στον Μάριο Σεϊσίδη»:

Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, Λουκάρεως, (6ος όροφος, αίθουσα Δ120Δ)- Τετάρτη 15 Μαΐου στις 9.00

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597833/


1 2 3

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη. Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας (από 2/5) Δημήτρη Κουφοντίνα

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας (από 2/5) Δημήτρη Κουφοντίνα

Στις 16 Γενάρη του 2006 πραγματοποιείται ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Οι 19 σφαίρες που έριξαν οι μπάτσοι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης είχαν σαν αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό και την σύλληψη του αναρχικού Γ. Δημητράκη. Έκτοτε, ανοίγει ένας κύκλος κρατικής μιντιακής-προπαγάνδας για την ύπαρξη ομάδας αποκαλούμενης ως «ληστές με τα μαύρα», που ακολουθείται από πλήθος στοχοποιήσεων, διώξεων και ανακρίσεων αγωνιστών που ανήκουν στον αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο. Τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν για τον Σίμο και τον Μάριο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, τους οδηγούν στην παρανομία. Ακολουθεί τρία χρόνια μετά και η επικήρυξή τους με 600.000 ευρώ.

Τα επόμενα χρόνια συλλαμβάνονται ο Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του με συνέπεια τον ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού, και αργότερα ο Γρηγόρης Τσιρώνης, οι οποίοι αθωώνονται γι' αυτή την υπόθεση. Τον Αύγουστο του 2016, συλλαμβάνεται ο Μάριος Σεϊσίδης μετά από δέκα χρόνια φυγοδικίας μαζί με τον αναρχικό Κώστα Σάκκα και βασανίζονται από τα ένστολα καθάρματα της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να τους αποσπάσουν βίαια δείγμα γενετικού υλικού. Tον Απρίλη του 2017, ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 36 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση της ληστείας και των τριών αποπειρών ανθρωποκτονίας κατά των 2 αστυνομικών και του φρουρού της τράπεζας. Μια απόφαση η οποία πάρθηκε χωρίς την αναγνώριση κανενός μάρτυρα κατηγορίας, αλλά βασίστηκε αποκλειστικά σε ένα δείγμα DNA που σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική βρέθηκε σε απόσταση 500 μέτρων μακριά από την τράπεζα.

Η εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη είναι μέρος της κατασταλτικής μεθόδευσης του κράτους απέναντι σε αναρχικούς και άλλους αγωνιστές που στόχο έχει όχι μόνο την ανάκτηση του γοήτρου των διωκτικών μηχανισμών αλλά και εν γένει τον παραδειγματισμό της κοινωνίας και την εξουδετέρωση των αντιστάσεών της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας τις πολιτικές των προηγούμενων διαχειριστών, ενισχύει το κρατικό κατασταλτικό οπλοστάσιο αναβαθμίζοντας το ρόλο της αντιτρομοκρατικής. Οι εκδικητικές καταδίκες, οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι διώξεις βάσει κατασκευασμένων υποθέσεων, η υποχρεωτική λήψη και ανεξέλεγκτη χρήση του DNA ακόμα και ως το μόνο αποδεικτικό στοιχείο, οι ειδικές συνθήκες κράτησης και οι απορρίψεις αιτήσεων άδειας σε πολιτικούς κρατούμενους τείνουν στην εφαρμογή ενός μόνιμου καθεστώτος εξαίρεσης απέναντι σε όσους αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση που κράτος και κεφάλαιο επιβάλλουν.

Μια νέα κατασταλτική μεθόδευση του κράτους αποτελεί για ακόμη μια φορά το εκδικητικό κόψιμο των αδειών του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος στις 2/5, μετά το βέτο που έθεσε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνου στο συμβούλιο φυλακής στην Κασσαβέτεια του Βόλου, ξεκίνησε απεργία πείνας. Η επίκληση όχι τυπικών αλλά πολιτικών λόγων για την μη χορήγηση άδειας και συγκεκριμένα της φράσης «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα της αντίστασης» καταδεικνύει την εκβιαστική απαίτηση της κρατικής εξουσίας προς τους πολιτικούς κρατούμενους να δώσουν δηλώσεις μετανοίας και να αποκηρύξουν τις πολιτικές τους ιδέες. Στόχος αυτής της μεθόδευσης είναι η φυσική και πολιτική εξόντωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει επιδείξη αξιοπρεπή και αγωνιστική στάση μέσα στη φυλακή και έχει πραγματοποιήσει σειρά απεργιών πείνας απέναντι στις εξοντωτικές συνθήκες κράτησεις και στις συνεχείς αρνήσεις και διακοπές αδειοδότησής του. Η εκδικητική αυτή μεταχείριση είναι μια πτυχή του καθεστώτος εξαίρεσης που επιβάλλεται στους πολιτικούς κρατούμενους αλλά και ευρύτερα της επιχείρησης καθυπόταξης όσων αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Tην Τετάρτη 15 Μάη στο εφετείο, ο Μάριος Σεϊσίδης θα δώσει μια ακόμη μάχη ενάντια στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία. Μια μάχη, η οποία αποτελεί κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κατασταλτική επίθεση που έχει εξαπολύσει το πολιτικά, κοινωνικά και αξιακά χρεωκοπημένο σύστημα κατά των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων για την διαιώνιση της κυριαρχίας του. Από την πλευρά μας, απέναντι στους κρατικούς σχεδιασμούς προώθησης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και εφαρμογής ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, προτάσσουμε τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των από τα κάτω για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του συντρόφου Μ. Σεϊσίδη και με πίστη στο όραμα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Συγκέντρωση στο Εφετείο (Λουκάρεως) Τετάρτη 15 Μάη 9:00 π.μ.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597862/