Τρίτη 14 Μαίου 2019 στις 19.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση και Πορεία για τον Δ. Κουφοντίνα

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο

Με αντιμετωπίζετε ως πολιτικό αντίπαλο . Γι' αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα των αγώνων. Αρχίζω απεργία πείνας.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Φυλακές Κασσαβέτειας

2.5.2019

Για ακόμα μια φορά ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο επίκεντρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας. Για δεύτερη φορά, ο εισαγγελέας έθεσε βέτο στην απόφαση του Συμβουλίου Φυλακής για τη χορήγηση στον Δ. Κουφοντίνα της κανονικής άδειας που δικαιούται.

Ο εισαγγελέας Κωνσταντίνου, που έθεσε το νέο βέτο, ήταν από τους εισαγγελείς που είχαν εγκρίνει μία από τις προηγούμενες άδειες του Δ. Κουφοντίνα (έξι τον αριθμό). Τώρα «θυμήθηκε» τη φράση «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα των αγώνων μέσα κι έξω από τη φυλακή», που είχε χρησιμοποιήσει ο πολιτικός κρατούμενος στη δήλωση γνωστοποίησης της προηγούμενης απεργίας πείνας (Μάιος - Ιούνιος 2018), με την οποία διεκδίκησε και κέρδισε την τρίτη κατά σειρά άδεια, όσο ακόμα βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κυνικά και απροκάλυπτα, η κρατική εξουσία έθεσε και πάλι στον Δ. Κουφοντίνα το δίλημμα: ή αποκηρύσσεις τις ιδέες σου και υπογράφεις δήλωση μετάνοιας ή σου κόβουμε τις άδειες που έπαιρνες. 'Η υποτάσσεσαι στις αποφάσεις μας, που παραβιάζουν ακόμα και τον ισχύοντα νόμο, ή βάζεις σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή σου.

Ο Δ. Κουφοντίνας δεν είχε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει το έσχατο μέσο πάλης που έχει ένας κρατούμενος: την απεργία πείνας. Αυτή η επιλογή ήταν μονόδρομος για έναν αγωνιστή με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά της εξουσίας, όμως, ο εκβιασμός αυτός ισοδυναμεί με υποβολή του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα στο βασανιστήριο της πείνας. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη την ηλικία του και την κλονισμένη από την προηγούμενη απεργία πείνας υγεία του.

Μετά τη χορήγηση της τρίτης άδειας και τη μεταφορά του Κουφοντίνα στις φυλακές Βόλου, ακολούθησε ένα κρεσέντο τρομοϋστερίας, μιντιακού κυνηγιού μαγισσών από τα διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και πιέσεων και παρεμβάσεων τόσο του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού όσο και της αμερικάνικης πρεσβείας.

Επαναφέρθηκε η εκβιαστική απαίτηση της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας προς τους πολιτικούς κρατούμενους να παραδώσουν δηλώσεις μετάνοιας και αποκήρυξης της πολιτικής τους ιστορίας, αλλά και ολόκληρης της επαναστατικής ιστορίας του τόπου, ώστε να ανταλλάξουν την προσωπική και πολιτική τους αξιοπρέπεια με την χορήγηση της άδειας. Επαναφέρθηκε η επιδίωξη του αστικού κράτους να ταπεινώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους για να πείσει τους καταπιεσμένους πως κάθε αντίσταση απέναντι στους δυνάστες τους είναι μάταιη.

Η άρνηση χορήγησης άδειας δεν είναι μια προσωπική υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα. Στο πρόσωπό του χτυπιέται ολόκληρο το κίνημα, χτυπιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι και κολασμένοι, χτυπιέται ο ίδιος ο λαός. Χτυπιέται οποιοσδήποτε επιχειρεί να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της βίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της αστικής εξουσίας. Χτυπιέται οποιαδήποτε απειθαρχία απέναντι σε ένα σύστημα που βασισμένο πάνω στην ταξική εκμετάλλευση γεννά τη βία, την αδικία, τον πόλεμο και το θάνατο.

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και την απόλυτη συνενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σ' αυτήν την αυταρχική εκτροπή. Της κυβέρνησης των yes men, της «κυβερνώσας αριστεράς» που έχει προσκυνήσει όσο κανένας άλλος τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Δεν ξεχνάμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντίθετες εξαγγελίες, διατηρεί εδώ και τέσσερα χρόνια την αυταρχική διάταξη Δένδια που δίνει δικαίωμα βέτο στους εισαγγελείς για τις άδειες των κρατούμενων. Ταυτόχρονα, με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και αυστηροποιεί τον 187Α, τον «αντι»τρομοκρατικό νόμο με τον οποίο δικάζονται και καταδικάζονται αναρχικοί και κομμουνιστές αγωνιστές. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δηλώνει ευθαρσώς ότι «ο νόμος είναι συγκεκριμένος και η χώρα έχει από το 2015 ένα συγκεκριμένο σχέδιο σωφρονιστικής πολιτικής, το οποίο είναι δημοκρατικό και φιλελεύθερο» και ότι «η δημοκρατία δεν εκδικείται». Η διατήρηση όμως της διάταξης Δένδια και οι απαιτήσεις δηλώσεων μετάνοιας από το Δ. Κουφοντίνα αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική τρομοκρατία. Στη συγκυρία που βρισκόμαστε, στις μεθοδεύσεις της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα συμπυκνώνεται η ουσία της καταστολής που εξαπολύεται ενάντια σε ολόκληρο το κίνημα. Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές, ενάντια στην «αντι»τρομοκρατική νομοθεσία και στη διάταξη περί εισαγγελικού βέτο για τις άδειες, οι δυνάμεις του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού κινήματος οφείλουν να σταθούν δίπλα στο Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ 14/5, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 7μμ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597768/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Στο πλευρό του Δ. Κουφοντίνα και όσους σηκώνουν ανάστημα απέναντι στο κράτος. ΠΟΡΕΙΑ 14/5/2019, 19:00, Προπύλαια

Ενας αγώνας είναι σε εξέλιξη. Αγώνας του οποίου η σημασία θα καθορίσει πολλά για την ισορροπία δύναμης ανάμεσα σε όλες τις κοινωνικές αντιστάσεις και το κράτος. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ως ένας αγωνιστής που από το δικό του πολιτικό μετερίζι κατάφερε σκληρά και οδυνηρά πλήγματα σε μηχανισμούς της εξουσίας βρισκόμενος σήμερα απέναντι της σε μια άνιση αλλά ακόμα δυσκολότερη αναμέτρηση.

Ένα τυπικό υποτίθεται ζήτημα νομικών δικαιωμάτων, αυτό των αδειών κατά την κράτηση, έγινε κατ επιλογή του κράτους ένα μείζον πολιτικό θέμα. Αφού, μετά από προηγούμενη απεργία πείνας οι δικαστικές αρχές εφάρμοσαν τον νόμο, από την ίδια φαρέτρα που τον καταδίκασε σε πολλαπλές ισόβιες, δίνοντάς του έξι συνεχόμενες άδειες, ξαφνικά τις κόβουν. Οι ίδιοι άνθρωποι. Χωρίς να έχει προκύψει κάτι καινούριο. Κι όλα αυτά ενώ η πρεσβεία διαμαρτύρεται και πιέζει και από δίπλα της συγκεκριμένες πολιτικές κλίκες αβαντάρουν. Ενώ πολλαπλές εκλογές είναι σε λίγες εβδομάδες...

Δεν ξέρουμε τις ακριβείς διαδρομές που ακολούθησε η απόφαση για ξαφνικό κόψιμο των αδειών. Ξέρουμε όμως ότι είναι επιλογή του κράτους. Είναι επιλογή ρήξης. Ο σύντροφος Κουφοντίνας επέλεξε να σηκώσει το γάντι.

Αυτά που διακυβεύονται είναι περισσότερα από ανθρώπινα, κερδισμένα με αγώνες δικαιώματα, το γνωρίζουν καλά όλες οι πλευρές. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η κινητοποίηση όλων των μηχανισμών κοινωνικού ελέγχου από την πλευρά της κορυφής. Βλέπουμε καθαρά το τρομολαγνικό σκηνικό που στήνεται. Την προσπάθεια να επιβληθεί η μετάνοια ως μόνη διέξοδος απέναντι στην εξόντωση, να δοθεί το μήνυμα της πυγμής των ελίτ, αλλά και να κοντύνει κάθε ανάστημα που σηκώνεται τώρα αλλά θα σηκωθεί και αύριο.

Τέτοιες επιλογές απαντιούνται μόνο με αγώνα που φτάνει στα όρια. Ο Δ. Κουφοντίνας σε ηλικία και με ζητήματα υγείας που κάνουν την απεργία πείνας απαγορευτική, επιλέγει να προχωρήσει σε αυτήν. Και θα φτάσει μέχρι τέλους. Το τίμημα είναι τεράστιο, το «κέρδος» των αδειών δείχνει μικρό. Όχι όμως και το ζήτημα των συμβολισμών και των μηνυμάτων που εκπέμπονται από κάθε πλευρά.

Να το πούμε απλά, σε κάθε άνθρωπο της κοινωνικής βάσης, όποια ιδεολογική άποψη κι αν έχει. Οι επιλογές αγωνιστών σαν τον Κουφοντίνα έκαναν τους ισχυρούς να νοιώσουν κι αυτοί μια φορά στην ζωή τους ανίσχυροι. Μια συνθήκη που εμείς στην βάση βιώνουμε καθημερινά. Και τώρα οι ισχυροί τον εκδικούνται. Είναι απλά τα πράγματα. Δύο είναι οι πιθανές πλευρές που μπορεί να διαλέξει κανείς σε αυτό το ζήτημα.

Ο Ρουβίκωνας επέλεξε από την πρώτη στιγμή πλευρά. Στεκόμαστε στο πλευρό του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, ανυποχώρητα και αδιάλλακτα. Καλούμε όλες κι όλους να συνταχθούν σε αυτή την πλευρά.

Καλούμε στην πορεία αλληλεγγύης στις 14/5/2019, στις 19:00 από τα Προπύλαια

Ρουβίκωνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597806/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, Τρίτη 14 Μαΐου, 7μμ, Προπύλαια

Εισαγγελικό βέτο ή ένα ακόμα καθεστώς εξαίρεσης.

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας από 2 Μαΐου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το σύμπλεγμα κράτους κι αγορών, που έχουν ως σκοπό την συσσώρευση του πλούτου στα χέρια των πιο ισχυρών με κάθε κόστος, επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης, επιβάλλοντας μια βάρβαρη κανονικότητα: κατακρεούργηση κεκτημένων δικαιωμάτων, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ιδιωτικοποιήσεις, αποκλεισμοί και περιθωριοποίηση, λεηλασία της φύσης είναι μερικά παραδείγματα της σημερινής πραγματικότητας. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, όταν το κράτος καλείται να αντιμετωπίσει ανθρώπους που αμφισβητούν την αναγκαιότητα της ύπαρξής του και το μονοπώλιο του στη βία επιλέγει από την μία την σκληρή καταστολή και από την άλλη τον «σωφρονισμό» των αγωνιστών/τριων. Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις και οι εξοντωτικές ποινές των αγωνιστών/τριων, εξυπηρετούν από την μια την διακοπή της πολιτικής δράσης τους, την σωματική και ηθική εξόντωσή τους και από την άλλη τον παραδειγματισμό των υπολοίπων. Ταυτόχρονα μέσα στις φύλακες όποιος/α αντιστέκεται, δεν ρουφιανεύει και δεν υποτάσσεται, κρατώντας στάση που συμβαδίζει με τις ιδέες και τις αξίες του/της, τότε τίθεται σε εφαρμογή ένα νέο νομικό πλαίσιο, ένα ειδικό καθεστώς εξαίρεσης, που στοχεύει στο να τους/τις γονατίσει, στερώντας τους δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από αγώνες εντός και εκτός φυλακής.

Μέσα σε αυτή την συνθήκη ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται ακόμα μια φορά αντιμέτωπος με την εκδικητικότητα του κράτους και την προσπάθεια απομόνωσης του καθώς μέσω του βέτο που έχει έθεσε ο εισαγγελέας στο συμβούλιο της φυλακής δεν του χορηγείται η ολιγοήμερη άδεια από τη φυλακή, που δικαιούται. Έτσι επέλεξε να βάλει μπροστά το μοναδικό «μέσο», που διαθέτει για να απαντήσει στις μεθοδεύσεις εναντίον του, το ίδιο του το σώμα του. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις 2 Μαΐου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας να του χορηγηθεί άδεια από τη φυλακή που κρατείται.

Απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους, οι κατασταλτικές μέθοδοι της αντιτρομοκρατικής και του δικαστικού μηχανισμού είναι αμείλικτοι και λειτουργούν με κύριο άξονα την εκδικητικότητα, την πειθάρχηση και τον παραδειγματισμό. Το «κράτος δικαίου» αποτελεί μια συνθήκη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κυρίαρχων, κι όταν το «δίκαιό τους» δεν είναι αρκετό, υπάρχουν τα «καθεστώτα εξαίρεσης» όπως αυτά που δημιουργούν οι τρομονόμοι. Ο πλήρης έλεγχος, η ένταση της καταστολής, η αντιμετώπιση με όλο και πιο στρατιωτικούς όρους των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος, η απομόνωση, η εκδικητικότητα, η στοχοποίηση όσων αγωνίζονται είναι κάποιες μεθοδεύσεις που ήρθε να νομιμοποιήσει ο «αντι»τρομοκρατικός νόμος που ακούει στο όνομα 187Α.

Μέσα στις «μαύρες τρύπες» που δημιουργούν οι δικαστικοί κύκλοι επιχειρούν να πετάξουν όσους/ες θεωρούν επικίνδυνους/ες και παρείσακτους/ες του καθεστώτος και όσους/ες δεν υποτάσσονται. Τους εξοντώνει είτε νομικά, επιβάλλοντας πολύχρονες ποινές, είτε κατασκευάζοντας αποθήκες ανθρώπων όπως τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες/τριες, τα υπόγεια κελιά του Κορυδαλλού και οι φυλακές υψίστης ασφαλείας για τους πολιτικούς αντιπάλους. Σε αυτό το πλαίσιο έχει θεσμοθετηθεί και το εισαγγελικό βέτο ώστε να επιτυγχάνεται η απομόνωση τους. Η εξουσία προσπαθούσε, προσπαθεί και θα προσπαθεί πάντα να απομονώσει και να εξοντώσει όσους-όσες αγωνίζονται και να επιβάλλει ένα καθεστώς τρόμου.

Ο «αντι»τρομοκρατικός νόμος επιφυλάσσει μια «ιδιαίτερη» αντιμετώπιση για τους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος, αυτούς και αυτές δηλαδή που επιδιώκουν την συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, ώστε να αντιμετωπίζονται με όλο και πιο εξοντωτικές μεθόδους με απώτερο σκοπό τον «παροπλισμό» τους. Για τους πολιτικούς αντιπάλους, λοιπόν, νομοθετήθηκε ένα μόνιμο καθεστώς εξαίρεσης, ώστε οι κατασταλτικές και δικαστικές υπηρεσίες να μπορούν να ενεργοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να τους/τις εξοντώσουν ηθικά, πολιτικά και σωματικά.

Η εξουσία, λοιπόν, επιβάλλει ένα καθεστώς εξαίρεσης σε ένα συγκεκριμένο κάθε φορά κοινωνικό κομμάτι και το καταδεικνύει ως τον «εσωτερικό εχθρό», ο οποίος πρέπει να χτυπηθεί και να κατασταλεί. Το κράτος, δηλαδή, δημιουργεί μια μαύρη τρύπα στο θεσμικό και νομικό πεδίο μέσα στην οποία δεν ισχύουν οι νόμοι και τα δικαιώματα τα οποία προβλέπει το ίδιο το σύνταγμα και η αστική δικαιοσύνη και τα οποία ισχύουν για όλη την κοινωνία, αλλά παρέχεται η κάλυψη και το «ελεύθερο» στους κατασταλτικούς και δικαστικούς μηχανισμούς να μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο το οποίο θεωρούν πρόσφορο και αποτελεσματικό για να ελέγξουν και να καταστείλουν τον εκάστοτε «εσωτερικό εχθρό». Με αυτή τη μέθοδο, η εξουσία επιλέγει στόχους για παραδειγματισμό και τρομοκράτηση των υπολοίπων και ταυτόχρονα επιδιώκει συνεχώς να μονιμοποιήσει και να διευρύνει ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης, το οποίο να περιλαμβάνει όποιον/α αντιστέκεται και αγωνίζεται, όποιον/α εν δυνάμει θα διανοηθεί να ορθώσει το ανάστημά του/της, όποιον/α δεν συμβαδίζει με τα κυρίαρχα πρότυπα, όποιον/α θεωρούν «παρείσακτο/η και ανεπιθύμητο/η» οι κυρίαρχοι. Επίδικο αποτελεί ο πλήρης έλεγχος και η στράτευση, με απόλυτους όρους, ολόκληρης της κοινωνίας στις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου, μια συνθήκη που οδηγεί σε ένα μοντέλο κοινωνίας οργουελικού τύπου.

Μέσα λοιπόν από κάθε κατασταλτική επίθεση δεν επιχειρείται μόνο η εξουδετέρωση των πολιτικών αντιπάλων, αλλά και η απομόνωσή τους και η αποκοπή από το κοινωνικό τους περιβάλλον πολιτικό και προσωπικό, κάτι το οποίο αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο. Απέναντι σε όλο αυτά τασσόμαστε με τη μεριά των αγωνιζόμενων, των αντιστεκόμενων, των εξεγερμένων, αναγνωρίζοντας την κοινή μας θέση, η οποία είναι από την ίδια μεριά του οδοφράγματος απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο. Για εμάς, τα δίπολα «ένοχος/η» ή «αθώος/α» δεν καθορίζουν τη στάση μας απέναντι σε όσους/ες βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής. Αν το κράτος προσπαθεί να θωρακιστεί, να επιβληθεί και να ορίσει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, ώστε να διαιωνίσει τα προνόμιά του και να προασπίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, οφείλουμε να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη των από τα κάτω, να οργανωθούμε και να ανατρέψουμε κάθε κατασταλτική μεθόδευση και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που προσπαθεί να επιβληθεί και να παλέψουμε για τη συνολική ανατροπή του κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, μέχρι και το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής.

Ενάντια στους τρομονόμους, τα έκτακτα τρομοδικεία και το καθεστώς εξαίρεσης που επιχειρείται να επιβληθεί.

Αγώνας μέσα και έξω από τα κελιά, για ένα κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-δικαιοσύνης-ελευθερίας.

Πορεία αλληλεγγύης Τρίτη 14 Μαΐου, 7μμ, Προπύλαια

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

πηγή : https://vogliamotutto.espivblogs.net/2019/05/…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Όλες/οι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα (Τρίτη 14/5 Προπύλαια, 19.00)

«Όσο με αφορά, τη μόνη δήλωση που μπορώ να υποβάλω είναι ότι δεν πρόκειται να υπογράψω ποτέ δήλωση μετάνοιας, ούτε δήλωση αποκήρυξης των ιδεών μου» (Δημήτρης Κουφοντίνας, Ειδική πτέρυγα Φυλακών Κορυδαλλού, 7 Ιανουαρίου 2016)

«Με αντιμετωπίζετε ως πολιτικό αντίπαλο. Γι αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα των αγώνων. Αρχίζω απεργία πείνας» (Δημήτρης Κουφοντίνας, Φυλακές Κασσαβέτειας, 2 Μάη 2019)

Ο κομμουνιστής πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας για ακόμα μια φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με την αυθαιρεσία της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας. Συγκεκριμένα, σε ακόμα ένα Συμβούλιο Φυλακής ο εισαγγελέας Κωνσταντίνου χρησιμοποιώντας τον φασιστικό νόμο Δένδια άσκησε βέτο ενάντια στη χορήγηση άδειας που δικαιούται ο Δ. Κουφοντίνας. Στο σαθρό σκεπτικό του, ο εισαγγελέας επικαλείται τη φράση: «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα των αγώνων μέσα κι έξω από τη φυλακή», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε προηγούμενη απεργίας πείνας (Μάιος - Ιούνιος 2018), με την οποία διεκδίκησε και κέρδισε την τρίτη κατά σειρά άδεια, όσο ακόμα βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Λίγες μέρες αργότερα, στις 10 Μαϊου, το Συμβουλίο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το αίτημα για άδεια, βασιζόμενο στην «απροθυμία του Δημήτρη Κουφοντίνα να αλλάξει στάση ζωής».

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξή του: «Φαίνεται ότι αυτό το κόκκινο νήμα είναι το κόκκινο πανί που ερεθίζει τα εξαρτημένα -ταξικά- αντανακλαστικά της δικαιοσύνης. Αποκαλύπτει πίσω από όλα αυτά ότι αυτό που ζητούν είναι η συντριβή του πολιτικού αντιπάλου, η αποκήρυξη των ιδεών, της σκέψης, του λόγου και οι δηλώσεις μετανοίας (…) Ύστερα από έξι άδειες που είχα πάρει ακολουθήθηκε ξαφνικά μια μεθόδευση σαν να έχει επέμβει ένα "αόρατο χέρι" για να αντιστρέψει την κατάσταση και να κάνει ελαστικές τις συνειδήσεις. (…) Ύστερα από την ολοκληρωτική πλέον ένταξη της χώρας στη γεωστρατηγική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για να διαφεντέψει τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή. Ύστερα από το "ιδού η χώρα να την κάνετε απέραντη στρατιωτική βάση" και το "ιδού ο στρατός σας" να ολοκληρώνεται και το "ιδού η δικαιοσύνη σας"».

Μετά και την τελευταία εξέλιξη δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: οι ιμπεριαλιστές και οι σύγχρονοι δωσίλογοι τραπεζοτσολιάδες τους ζητάνε δήλωση μετανοίας από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, επιδιώκοντας να εκφράσουν στο πρόσωπό του την ηθική και πολιτική απαξίωση όσων σήκωσαν το ανάστημά τους και τα όπλα τους ενάντια στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Ζητάνε να ανταλλάξει το δικαίωμα της άδειας με τον εξευτελισμό και την ταπείνωση, με τη καταδίκη της επαναστατικής του δράσης, με την καταδίκη ολόκληρης της επαναστατικής ιστορίας αυτού του τόπου. Δεν θα τα καταφέρνουν όμως. Γιατί από τα βάθη της ιστορίας έρχεται η μακρινή ηχώ των χιλιάδων αγωνιστριών και αγωνιστών που στάθηκαν αλύγιστες και αλύγιστοι στα βασανιστήρια, στις φυλακές, στις εξορίες. Ακούγονται ακόμα στεντόρεια τα τελευταία λόγια των αγωνιστριών και αγωνιστών που στάθηκαν ηρωικά μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα, ζητωκραυγάζοντας την ελπίδα για πανανθρώπινη λευτεριά, λίγο πριν ποτίσουν με το αίμα τους τα χώματα αυτού του τόπου. Ακούγεται ακόμα ο Νίκος Μπελογιάννης, πριν εκτελεστεί στο Γουδή, να συμπυκνώνει σε λίγες μονάχα λέξεις ολόκληρο το νόημα του αγώνα: «Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων».

Πάνω σε αυτά τα χνάρια πατάνε οι αγώνες του σήμερα. Και την ιστορία μας δεν θα την προδώσουμε! Θα κρατήσουμε ψηλά τις μαύρες και τις κόκκινες σημαίες της Κοινωνικής Επανάστασης και μαζί με τον κομμουνιστή πολιτικό κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα θα βροντοφωνάξουμε στην αριστερά του κεφαλαίου, που μανιωδώς υπογράφει μνημόνια υποταγής: Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια! Εμείς την αξιοπρέπειά μας δεν την ξεπουλάμε, δηλώσεις μετανοίας δεν υπογράφουμε!

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ 14/5, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 7μμ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597842/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ανάρτηση πανό για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα - Αργυρούπολη

Πανό που αναρτήθηκε στη Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της Αργυρούπολης

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ στον ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ

ΠΟΡΕΙΑ 14/5 - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - 19:00

Αναρχική συλλογικότητα parekura

πηγή : https://parekura.espivblogs.net/archives/734


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Άδεια τώρα στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Νίκη στον αγώνα του

post image

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ. ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δίνει ξανά έναν αγώνα για τα αυτονόητα. Έναν αγώνα με αίτημα τις άδειες που εδώ και χρόνια δικαιούται και που αυθαίρετα του τις αρνούνται. Οι άδειες αποτελούν κεκτημένο αγώνων των φυλακισμένων εδώ και πολλά χρόνια και το αυτονόητο δικαίωμα σε αυτές γίνεται βορά στις ορέξεις δικαστικών και πολιτικών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εισαγγελέας άσκησε για δεύτερη φορά βέτο στην απόφαση του συμβουλίου της φυλακής για τη χορήγηση κανονικής άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η απόφαση αυτή, πέρα από την ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα που ενέχει, ωθεί τον ίδιο στην πολιτική και φυσική εξόντωσή του θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την προηγουμένη απεργία πείνας που έκανε.

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια ήδη από την πρώτη άδεια που του δόθηκε, ήταν ενδεικτικά της στάσης και της κατεύθυνσης που θα ακολουθούσαν: από τη συνεχομένη κινδυνολογία που αναπαρήγαγαν ΜΜΕ και πολιτικοί, μέχρι τη χαρτογράφηση των εξόδων του και το ποιοι τον συναντούσαν. Η τρομο-υστερία γύρω από την υπόθεσή του έχει πολλούς αποδέκτες. Αρχικά πολεμάνε τον ίδιο για αυτό που είναι και έπραξε καθώς η κρατική εξουσία εκβιαστικά του θέτει το εξής δίλημμα: ή αποκηρύσσεις τις ιδέες σου ή σου κόβουμε τις άδειες. Κατά δεύτερον στρέφονται ενάντια σε όλο το κίνημα και τους αγωνιζόμενους/ες δηλώνοντας ότι για κάθε πράξη και αγωνιστική επιλογή θα υπάρχει και από μια δήλωση μετάνοιας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι μέρος του επαναστατικού κινήματος και της πολιτικής ιστορίας του τόπου, έχει σταθεί με αγωνιστική αξιοπρέπεια όλα αυτά τα χρόνια και η αλληλεγγύη του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος πρέπει να είναι άμεση και δεδομένη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ. ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Όλοι και όλες στη Συγκέντρωση και Πορεία: Τρίτη 14/5, 19:00 στα Προπύλαια

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2019/05/blog-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ - ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ. ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 14 ΜΑΗ 19:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Στις 2/5/19 ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας, έπειτα από το νέο βέτο που άσκησε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνου στην απόφαση του συμβουλίου της φυλακής στην Κασσαβέτεια του Βόλου σχετικά με τη χορήγηση τακτικής άδειας.

Το "εισαγγελικό βέτο" είναι μια διάταξη που στον πυρήνα της καταργεί την αρχή της πλειοψηφίας και καθιστά την απόφαση του εκάστοτε εισαγγελέα καθοριστική ακυρώνοντας ουσιαστικά την ίδια την ύπαρξη του συμβουλίου. Ο εισαγγελέας ως νέος δικτάτορας αποφασίζει και διατάζει εξυπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα της τάξης του. Πρόκειται για μια φασιστική διάταξη που θεσμοθετήθηκε επί της υπουργίας Δένδια και από τότε η κατάργησή της αποτελεί πάγιο αίτημα των φυλακισμένων αγωνιστών αλλά και του κινήματος αλληλεγγύης. Μια διάταξη για την οποία ο Σύριζα προεκλογικά δήλωνε την κατάργησή της, μαζί με τα μνημόνια (sic!), σε μια απόπειρα αφομοίωσης του ριζοσπαστικού και μαχητικού κινήματος αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους που μαζικοποιούταν διαρκώς πριν από τις εκλογές του 2015. Μια απόφαση υποταγής στην τρομοϋστερία που αναπτύσσεται τεχνηέντως κάθε φορά που ο Δημήτρης Κουφοντίνας διεκδικεί το νόμιμο και με αγώνες κεκτημένο δικαίωμά του στην άδεια. Μια απόφαση πολιτικής ευθυγράμμισης με τις ωμές παρεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη της πρεσβείας των Η.Π.Α και της Αγγλίας , με μερίδα του αστικού πολιτικού προσωπικού αλλά και με τους συντηρητικούς και νεοφιλελεύθερους κύκλους που καλλιεργούν το κλίμα τρομοϋστερίας επιχειρώντας έτσι μια ιδιότυπη ρεβάνς με όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν να αγωνίζονται.

"Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω απ' την φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων...Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία... "(αποσπάσματα από κείμενα του Δημήτρη που επικαλέστηκαν οι διώκτες του προκειμένου να του στερήσουν το δικαίωμα στην τακτική άδεια.)

Το βέτο στις άδειες του Δημήτρη είναι χτύπημα στο ίδιο το κίνημα και στην ριζοσπαστική θέση που διεκδικεί μέσα στην κοινωνία. Πλέον το καθεστώς δεν αναζητά μόνο μια δήλωση μετάνοιας από τον πολιτικό κρατούμενο. Διεκδικεί να ακυρώσει τα προτάγματα της αντίστασης και της επαναστατικής αλληλεγγύης, να εξευγενίσει τους όρους της αντιπαράθεσης μαζί του, να ακυρώσει την προοπτική του αγώνα και να ξεγράψει το όραμα της Επανάστασης. Ζητάει μια δήλωση μετάνοιας από το ίδιο το κίνημα.Από όλους και όλες που τόσα χρόνια δεν σκύψαν το κεφάλι, δεν μετανόησαν, δεν συνθηκολόγησαν για ένα καλύτερο αύριο. Από όλους και όλες που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός είναι μια μηχανή θανάτου και συνεχίζουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους αμετανόητους αιχμαλώτους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η απόρριψη της τακτικής άδειας του αγωνιστή πρόκειται για μια απόφαση που στέλνει σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας και η σκοπιμότητα συντριβής του.Απέναντί τους θα βρούν το κίνημα αλληλεγγύης και τα αγωνιζόμενα κομμάτια που θα σταθούν ανάχωμα στη διαδικασία εκφασισμού της κοινωνίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ - ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 14 ΜΑΗ, 19:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597843/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Καλούμε-Συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα

Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο. Γι' αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος. ¨Δ.Κουφοντίνας¨

Ο επαναστάτης πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από 2/5 με αιτήματα την άμεση χορήγηση άδειας που δικαιούται και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε έρμαιο σε κανένα κρατικό σχέδιο εξόντωσης τον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα και θα είμαστε δίπλα του για να κερδηθεί και αυτή η μάχη.

Καλούμε-Συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης ΤΡΙΤΗ 14/5 στα Προπύλαια Ωρα 19.00

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑ ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΊΝΑ

Αντιεξουσιαστική/Αντιφασιστική ομάδα ''Bellini"

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597861/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

AΛΛHΛEΓΓYH ΣTON ΦYΛAKIΣMENO AΠEPΓO ΠEINAΣ ΔHMHTPH KOYΦONTINA

AΛΛHΛEΓΓYH ΣTON ΦYΛAKIΣMENO AΠEPΓO ΠEINAΣ ΔHMHTPH KOYΦONTINA
Να του δοθεί αμέσως η άδεια που δικαιούται

Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα καταγγέλλει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές και τον πολιτικό τους προϊστάμενο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση Tσίπρα για την απάνθρωπη αντιμετώπιση του φυλακισμένου Δημήτρη Kουφοντίνα.
Ο Δημήτρης Kουφοντίνας κάνει από τις 2 Mαΐου απεργία πείνας και καθώς η υγεία του είναι επιβαρυμένη από την 17ετή φυλάκιση, η ζωή του κινδυνεύει. H κυβέρνηση ΣYPIZA θα είναι άμεσα υπεύθυνη για ό,τι συμβεί.

Ο φυλακισμένος αγωνιστής έχει όλες τις νομικές προϋποθέσεις για να πάρει άδεια. Aυθαίρετα, και παρά την αντίθετη άποψη της διεύθυνσης των φυλακών και της κοινωνικής λειτουργού, ο εισαγγελέας, και μετά τον εισαγγελέα το δικαστικό συμβούλιο Bόλου, απέρριψε την αίτηση ολιγοήμερης άδειας εξόδου, σύμφωνα με τον κώδικα των φυλακών. Σημειώνεται ότι σε έξι (6) προηγούμενες άδειες που του εδόθηκαν ο Δ. Kουφοντίνας τήρησε όλους τους κανόνες.
Eίναι προφανές ότι για την παρούσα άρνηση δεν ευθύνεται μόνο η πρεσβεία των HΠA και η γνωστή αντίθεση τού Mητσοτακέικου. H κυβέρνηση Tσίπρα, που διανύει περίοδο ειδυλλίου με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το Iσραήλ του ακροδεξιού Νετανιάχου και εν όψει των πολλαπλών εκλογών θέλει να αποφύγει την όποια κριτική από τους συμμάχους της και τα ΜΜΕ που στην συντριπτική πλειοψηφία τους υποστηρίζουν την Δεξιά
H αντιμετώπιση του Δημήτρη Kουφοντίνα από το κράτος, τις δικαστικές αρχές και την κυβέρνηση, φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αναδύθηκε το 2002 και παρά τις αλλαγές κυβερνήσεων, εξακολουθεί να βάζει τη σφραγίδα του. Ένα κράτος οπλισμένο με πλήθος αντεργατικών και αντιδραστικών νόμων, όπως του 187A, ένα κράτος κι ένα δικαστικό σύστημα που εδώ και χρόνια αφήνει να σέρνεται η δίκη της ναζιστικής συμμορίας αφήνοντας ελεύθερους τους αρχηγούς της X.A. και τον δολοφόνο Ρουπακιά, ενώ μεθοδεύει να πέσει στα μαλακά ο Κορκονέας, δολοφόνος του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στον φυλακισμένο Δημήτρη Kουφοντίνα αρνείται το δικαίωμα που έχουν OΛOI οι φυλακισμένοι. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Για τον ναζιστικό υπόκοσμο τήρηση του νόμου κατά γράμμα. Για τους αγωνιστές πολιτικούς κρατούμενους παραβίαση ακόμη και των υφιστάμενων νόμων.
Eίναι σαφές ότι το θέμα δεν αφορά έναν μόνο φυλακισμένο για τον οποίο μπορεί να υπάρχει η οποιαδήποτε γνώμη, κριτική ή αντίρρηση. Το καθεστώς εξαίρεσης, αυτή η «μαύρη τρύπα» στο νομικό σύστημα, συνιστά απειλή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλου του λαού, των εργαζομένων και των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Mια δράκα Iαβέρηδων του νομικού συστήματος, αυτοί οι στυλοβάτες του κράτους της κατοχής και του εμφυλίου, σε σύμπνοια με άλλες δυνάμεις της αντεπανάστασης στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας απεργάζονται νέα δεσμά για όλον τον λαό και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι του.
Aλληλεγγύη στον φυλακισμένο Δημήτρη Kουφοντίνα. Άδεια τώρα!

H κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τη ζωή του.
Nα καταργηθούν οι τρομονόμοι, ο 187A και τα τρομοδικαστήρια που γεμίζουν τις φυλακές με αγωνιστές που παλιότερα θα δικάζονταν για πλημμεληματικές πράξεις.
Tσακίστε το κράτος και την κυβέρνηση των καπιταλιστών με «αριστερό»ή δεξιό επίχρισμα - Εξουσία εργατική στηριγμένη στις συνελεύσεις και σε αιρετά και ανακλητά εργατικά-λαϊκά συμβούλια

OΛOI ΣTHN ΠOPEIA 14 MAH 2019, ΠPOΠYΛAIA
Αθήνα 12-5-2019
Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα

πηγή : http://eek.gr/index.php/announcements/6244-al…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

post image

Σήμερα το απόγευμα προχωρήσαμε στην ανάρτηση πανό αλληλεγγύης, στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, στην πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια.

- Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο

- Άδεια τώρα στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 7/5, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 7μμ

αναρχικοί-ές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597858/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα | Τρίτη 14/5, Προπύλαια, 19.00 | ΚτΦ, Ο.72 / ΑΠΟ-ΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ (ΑΠΟ 2/5) ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Στις 2/5 ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε για ακόμα μια φορά απεργία πείνας ως απάντηση στο εκδικητικό κόψιμο των αδειών του, μετά το βέτο που έθεσε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνου στο συμβούλιο φυλακής στην Κασσαβέτεια του Βόλου. Η επίκληση όχι τυπικών αλλά πολιτικών λόγων για την μη χορήγηση άδειας και συγκεκριμένα της φράσης «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα της αντίστασης» καταδεικνύει την εκβιαστική απαίτηση της κρατικής εξουσίας προς τους πολιτικούς κρατούμενους να δώσουν δηλώσεις μετανοίας και να αποκηρύξουν τις πολιτικές τους ιδέες.

Στόχος αυτής της μεθόδευσης είναι η φυσική και πολιτική εξόντωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει σειρά απεργιών πείνας ως απάντηση στις συνεχείς αρνήσεις και διακοπές αδειοδότησής του. Η εκδικητική αυτή μεταχείριση είναι μια πτυχή του καθεστώτος εξαίρεσης που επιβάλλεται στους πολιτικούς κρατούμενους αλλά και ευρύτερα της επιχείρησης καθυπόταξης όσων αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Πορεία αλληλεγγύης Τρίτη 14/5, Προπύλαια, 19.00

Αναρχικές συλλογικότητες "Κύκλος της Φωτιάς", "Όμικρον 72", μέλη ΑΠΟ- ΟΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597863/