Τετάρτη 15 Μαίου 2019 στις 9.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Η αποφαση για τους 9 αγωνιστες απο την τουρκια

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, ως αποτέλεσμα των πιέσεων του φασισμού του AKP και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, με μια συνομωσία, προσαχθήκαμε και συλληφθήκαμε. Το πρωί κατά τις 06:15 σπάσανε τις πόρτες των σπιτιών μας χωρίς καμία ειδοποίηση, προσαχθήκαμε με βασανισμούς. Οι βασανισμοί συνεχίστηκαν και στο τμήμα. Ενώ ακόμη δεν ξέραμε με ποια κατηγορία προσαχθήκαμε, έγιναν δημοσιεύματα στα ονόματά μας και μας κατηγόρησαν ότι θα επιχειρούσαμε απόπειρα δολοφονίας στον Ερντογάν. Ήταν προφανές από την αρχή ότι αυτή η επιχείρηση ήταν μια συνομωσία.

Τον 14ο μήνα της σύλληψης μας, στις 4 Φεβρουαρίου 2019 είχαμε την πρώτη μας δικάσιμο. Φάνηκε στην περίοδο της δίκης μας πως δεν έχει υλική βάση καμία κατηγορία εις βάρος μας. Οι κατηγορίες κατέρρευσαν με τις καταθέσεις των μαρτύρων, με τις αγορεύσεις των δικηγόρων, με τις απολογίες μας.

Παρά το γεγονός ότι ακούστηκαν οι μάρτυρες, έγιναν οι απολογίες μας, η εισαγγελέας έκανε την πρότασή της, έγιναν οι αγορεύσεις των δικηγόρων, η δικαστική έδρα δεν ανακοινώνει την απόφασή της, και μετατρέπει σε ποινή αυτή την περίοδο σύλληψης.

Η δικαστική έδρα πρέπει να παραιτηθεί από τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, όποιοι και να είναι αυτοί.

Η δικαστική έδρα πρέπει να παραιτηθεί από την κατάληψη της ελευθερίας μας με διάφορες δικαιολογίες, κωλυσιεργώντας την ανακοίνωση της απόφασης της.

Εμείς είμαστε αγωνιστές που αγωνιζόμαστε για την Ανεξαρτησία της Χώρας μας, για την Απελευθέρωση του Λαού μας!

Ο αγώνας κατά του φασισμού και ιμπεριαλισμού δεν είναι αδίκημα, είναι καθήκον!

9 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

  • Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Μάιος 19h


Τετάρτη 15/5 η απόφαση στη δίκη των 9 αγωνιστών από την Τουρκία

post image

Την Τετάρτη 15/5 η απόφαση στη δίκη των 9 αγωνιστών από την Τουρκία στις 9πμ στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, συνελήφθησαν 9 αγωνιστές από την Τουρκία για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), μετά από εισβολή που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια όπου διέμεναν. Κατά την διάρκεια της προσαγωγής τους στη ΓΑΔΑ, βασανίστηκαν και χτυπήθηκαν άγρια , κάτι που έγινε αντιληπτό τόσο από τις φωτογραφίες τους που δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, όσο και κατά την μεταγωγή τους στον ανακριτή.Η περίοδος που επέλεξε το κράτος για την συγκεκριμένη κατασταλτική δίωξη δεν ήταν τυχαία, καθώς προηγήθηκε της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, σε μια προσπάθεια επίδειξης της κυριαρχίας του κράτους και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων ατόμων.Οι αγωνιστές από την Τουρκία λόγω της έντονης αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής στάσης τους, έχουν δεχθεί δεκάδες κατασταλτικές κρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη ήταν επί κυβέρνησης Σαμαρά όπου πάλι συνελήφθησαν αγωνιστές από την Τουρκία παρουσιαζόμενοι ως μέλη της οργάνωσης DHPK-C λόγω της συμμετοχής τους στην "Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν". Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της αγωνιστικότητας, είναι μια πάγια τακτική των κρατών καθώς μέσα από αυτό προσπαθούν να αποκόψουν βασικές θεμελιακές σχέσεις μεταξύ των αγωνιστών και παράλληλα να "παραδειγματίσουν" κάθε αγωνιστή για την "κατάληξη" που μπορεί να έχει .Μέσα από την σύνδεση των Τούρκων αγωνιστών με την οργάνωση DHPK-C, το ελληνικό κράτος δίνει διαπιστευτήρια στην τούρκικη κυβέρνηση και παράλληλα προσπαθεί να παρέχει ένα ψεύτικο κλίμα "ασφάλειας και τάξης" στο εσωτερικό της χώρας παρουσιάζοντας μια οργάνωση με αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά προτάγματα ως "τρομοκρατική". Τρομοκρατία είναι η κρατική βία που ασκείται σε όποιον τολμάει να το αμφισβητεί και να αγωνίζεται ενάντια στην κυριαρχία και επιβολή του.Η αλληλεγγύη, εγχώρια και διεθνής, αποτελεί βασική αξιακή αρχή κάθε αγωνιστή και καταπιεσμένου, και σηματοδοτεί πως κανείς απέναντι στη βία του κράτους δεν είναι μόνος του. Αποτελεί την απόδειξη, ότι ο κόσμος δεν χωρίζεται σε έθνη και σύνορα, αλλά σε ανθρώπους που επιθυμούν και προτάσσουν σαν μοναδική λύση απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο τον ανυποχώρητο αγώνα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597832/