Παρασκευή 17 Μαίου 2019 στις 17.00

Αντιφασιστική Συγκέντρωση – Διαδήλωση

Κανένας χώρος στις φασιστικές συμμορίες!

Διαλύουμε τις προσπάθειες εμφάνισης ακροδεξιών σχηματισμών

Την Παρασκευή 17 Μαΐου διαδηλώνουμε στον Κολωνό, 5μμ στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, και βάζουμε ταφόπλακα στις τελευταίες ελπίδες της Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί ως «νόμιμος πολιτικός σχηματισμός».

Την ώρα που οι συνδυασμοί της Χρυσής Αυγής καταρρέουν και τα στελέχη τους «την κάνουν» με ελαφριά πηδηματάκια καταγγέλλοντας την ηγεσία, η Χρυσή Αυγή δοκιμάζει να εμφανιστεί στον σκληρό πυρήνα της. Με ορμητήριο το τελευταίο της «οχυρό», το 4ο Διαμέρισμα και την περιοχή Άγιου Παντελεήμονα - Σεπολίων - Κολωνού προσπαθούν να περισώσουν ό,τι περισσότερο καλώντας «προεκλογική συγκέντρωση».

Πατάνε στην αβάντα της ακροδεξιάς ανασυγκρότησης του κεφαλαίου και το εθνικιστικό ρεύμα που δοκιμάστηκε να χτιστεί από τη ΝΔ. Πατάνε στην αντικομουνιστική στρατηγική της παγκόσμιας δεξιάς του Τραμπ - Σαλβίνι - Ορμπάν. Πατάνε στην ιδεολογική επίθεση που κλιμακώνει ο αστισμός περί κράτους ασφάλειας, τη σκανδαλολογία και την χυδαιότητα των fake news. Η επικράτηση των λογικών της αριστείας, το τσάκισμα των τελευταίων εργατικών κοινωνικών κατακτήσεων μέσα από το 7ημερο και η διάλυση της προνοιακής πολιτικής αδύναμων κοινωνικών ομάδων αποτελούν «λίπασμα» των ακροδεξιών πολιτικών. Παρ` όλα αυτά στη Θεσσαλονίκη, το κέντρο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια δεν μπορούν να στήσουν ψηφοδέλτιο.

Δεν εφησυχαζόμαστε με την οργανωτική κατάρρευση των νεοναζί! Ο αστισμός ετοιμάζει ξέπλυμα και επανένταξη τους στη «νόμιμη» πολιτική σκηνή. Στο Εφετείο της δολοφονίας Λουκμάν έπεσαν τα ισόβια στους δολοφόνους γιατί έδειξαν «καλή διαγωγή», δηλαδή δεν σκότωσαν κι άλλους στη συνέχεια! Τα δικαστήρια και το αστικό μπλοκ ετοιμάζει το «Μεγάλο Πλυντήριο» στη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο απελθών Δήμαρχος Αθηναίων του ξέφυγε την τελευταία φορά «δεν παραχωρούμε χώρο στη Χρυσή Αυγή ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΔΙΚΗ». Για τον Καμίνη η καταδικασμένη Χρυσή Αυγή θα μπορεί να έχει λόγο στην πολιτική σκηνή.

Όμως, και έξω από τη Χρυσή Αυγή προετοιμάζονται νέα σχήματα και σχηματάκια. Για τον αστισμό είναι απαραίτητος ένας ακροδεξιός φορέας που να «πιέζει» προς εθνικιστική, ρατσιστική και αντικομμουνιστική πολιτική. Αν δεν μπορέσει η ΝΔ να συσπειρώσει ολόκληρη τη δεξιά «πολυκατοικία» θα χρειαστεί έναν αναβαπτισμένο συνέταιρο.

Η μάχη ενάντια στην ακροδεξιά ανασυγκρότηση του κεφαλαίου δεν θα έρθει με τη συσπείρωση γύρω από την αστική νομιμότητα. Ο πολιτικός συμβιβασμός με το «Δημοκρατικό Τόξο» και τη συγκρότηση γύρω από τους «δημοκρατικούς» μηχανισμούς της ΕΕ. Η πολιτική ΤΙΝΑ οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ στη σοσιαλδημοκρατία και στη συντριβή όπως οδηγήθηκαν οι αντίστοιχες κυβερνήσεις σε Βραζιλία και Ισημερινό. Η πολιτική διαπραγμάτευσης με το κεφάλαιο δεν έσωσε ούτε τους ίδιους τους συμβιβασμένους. Ο Λούλα είναι στη φυλακή και ο Κορέα εξόριστός.

Το ταξικό κίνημα της εργασίας και της νεολαίας δεν εναποθέτει τις ελπίδες στις πολιτικές «ανάθεσης» και «πίεσης» προς την αστική νομιμότητα. Τα κοινοβούλια τους ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον κάθε Ορμπάν όπως υποδέχτηκαν στη Γερμανία το Χίτλερ.

Η αυριανή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Κολωνό είναι ένα ελάχιστο μήνυμα πως το ταξικό κίνημα θα απαντήσει αποφασιστικά στις φασιστικές συμμορίες. Η συγκρότηση, ενός διεθνιστικού, αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα ενάντια στη βαρβαρότητα της ακροδεξιάς.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν - καλούν - συμμετέχουν - στηρίζουν εκτός της ΟΡ.Μ.Α.:
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος - Antinazi Zone - Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό - Συντονισμός για το προσφυγικό μεταναστευτικό - Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα - Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε - Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα - ΟΕΝ Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας - ΟΚΔΕ Σπάρτακος - Νέο Αριστερό Ρεύμα - Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση - Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 17:00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Κολωνό

(Προσυγκέντρωση 16:30 σταθμός Μετρό Κεραμεικού)