Παρασκευή 17 Μαίου 2019 στις 9.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συνέχεια της δίκης της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου»

Παρασκευή 17/5 συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου»

post image

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 9.30 συνεχίζεται στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου» εναντίον αναρχικών και κοινωνικών κρατούμενων. Μία δίκη στηριζόμενη στον τρομονόμο, την ποινικοποίηση προσωπικών, κοινωνικών και οικογενειακών σχέσεων και το περιβόητο DNA, στην οποία κατηγορούμενοι/ες είναι οι: Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου, Μαρία Θεοφίλου, ο αναρχικός και μέλος του Ε.Α. Νίκος Μαζιώτης, οι αναρχικοί Γρηγόρης Τσιρώνης, Παναγιώτης Ασπιώτης, Μάριος Σεϊσιδής, Κώστας Σακκάς, καθώς και δυο οικογενειακοί φίλοι του Πετρακάκου. Το κατασκεύασμα αυτό, προσπαθεί να τεκμηριώσει τον συσχετισμό υποθέσεων ληστειών τραπεζών και προσώπων που κατηγορούνται για αυτές με την δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτές οι νέες αλχημείες, στόχο έχουν να μεθοδεύσουν ένα στρεβλό θεώρημα, ότι αναρχικοί - «ποινικοί» αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι μια προσπάθεια απονοηματοδότησης του πολιτικού χαρακτήρα των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, της πρακτικής της απαλλοτρίωσης τραπεζών, καθώς επίσης και μια προσπάθεια παράτασης της δικαστικής ομηρίας και της φυσικής αιχμαλωσίας των πολιτικών κρατουμένων και όχι μόνο κάτω από τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο 187Α. Απέναντι σε αυτές τις προσδοκίες του κράτους να στήσουμε αναχώματα όσον αφορά τη μόνιμη ομηρία των συντρόφων μας και των ανθρώπων που στέκονται με αξιοπρέπεια ενάντια στο αδηφάγο σύστημα, αλλά και να μην αφήσουμε κανένα μπάτσο και δικαστή να αποπολιτικοποιήσει τον αγώνα όλων μας προς την ανατροπή κράτους και κεφαλαίου.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597921/


Ενημέρωση από την 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Ενημέρωση από την 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά ληστείες τραπεζών που αποδίδονται στην οργάνωση από το 2012-2015 συν την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Μαρτίνου.

Την Τετάρτη 15/5/2019 κατέθεσε ο τελευταίος μάρτυρας του κατηγορητηρίου ο εφοπλιστής Μαρτίνος. Πριν την κατάθεσή του ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης έκανε μια δήλωση στο δικαστήριο που αφορούσε την απόφαση στις 10/5/19 του Εφετείου της β΄ δίκης του Επαναστατικού Αγώνα (επίθεση στην ΤτΕ (ΕΚΤ) - ΔΝΤ, απαλλοτριώσεις τραπεζών, συμπλοκή στο Μοναστηράκι), απόφαση που επηρεάζει και την 4η δίκη.

Η απόφαση του εφετείου διαχώριζε τις απαλλοτριώσεις τραπεζών, της Εθνικής των Μεθάνων και της Πειραιώς Κλειτορίας από την ληστεία που αυθαίρετα είχε συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο, αυτή της Eurobank Ακράτας. Η απόφαση ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία ο σύντροφος Μαζιώτης πραγματοποίησε την απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας των Μεθάνων με τον Πετρακάκο, αθώωσε τον τελευταίο για την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη απαλλοτρίωση και επίσης τον αθώωσε από την κατηγορία της συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα γεγονός που είχε συμβάλει στο στήσιμο της 4η δίκης εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα έτσι ώστε να εμφανιστεί από τις διωκτικές αρχές ως οργάνωση - ομπρέλα για ληστείες τραπεζών άσχετες με την οργάνωση από το 2012- 2015.

Ο σύντροφος δήλωσε ότι στην πραγματικότητα με αυτή την απόφαση στις 10/5/2019 καταρρέει το μέρος του κατηγορητηρίου που υποστήριζε ότι όλες οι ληστείες τραπεζών το διάστημα 2012-2015 έγιναν από μέλη του Επαναστατικού Αγώνα για την χρηματοδότηση της οργάνωσης, και επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του συντρόφου Μαζιώτη από την αρχή της διαδικασίας ότι κανείς από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους δεν είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Μετά την κατάθεση Μαρτίνου η δίκη συνεχίστηκε με την έναρξη της διαδικασίας ανάγνωσης εγγράφων. Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Επόμενη προγραμματισμένη δικάσιμος στις 6 Ιουνίου.

Αλληλέγγυοι - Αλληλέγγυες στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1597925/